Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, οι μαθητές του Γυμνασίου Βίβλου συνέθεσαν και τραγούδησαν στα πλαίσια του διαγωνισμού «Κάντο ν ‘ ακουστεί 2019» – Ποιο το θέμα του τραγουδιού (σχολικός εκφοβισμός), ποιοι είναι οι συντελεστές και που ψηφίζουμε..
Ο Βόλος έχει φορέσει τα γιορτινά του… Κι αυτό γιατί φιλοξενεί το 6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το Φεστιβάλ, ως θεσμός, αποτελεί μια τριήμερη γιορτή γνωριμίας και συνεργασίας με σκοπό να ανακαλύψουν οι μαθητές και η ευρύτερη τοπική κοινωνία τον κόσμο του ραδιοφώνου ως μέσου ενημέρωσης, έκφρασης, ψυχαγωγίας και πολιτισμού μέσα από την υλοποίηση πρωτότυπων δραστηριοτήτων.
Και όπως είναι λογικό όλο και περισσότερα σχολεία δίνουν το παρών μέσα από την διαδικτυακή πλατφόρμα European School Radio… Ο διαγωνισμός που είναι γνωστός ως “Κάν’ το ν’ακουστεί 2019” έχει φέτος ως βασικό θέμα “Η φωνή μας, ασπίδα στα λόγια του μίσους” και η υποβολή συμμετοχής ήταν έως τις 28 Φεβρουαρίου…
Τώρα, τρέχει ο διαγωνισμός και το Γυμνάσιο Βίβλου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έχει δυνατή παρουσία. Πέρυσι, έφτασε έως τα Τρίκαλα με τραγούδι που είχε ως τίτλο «Τα Αστέρια της Νάξου» και η Πορτάρα με φόντο το ηλιοβασίλεμα είχε την τιμητική της… Είχε μπει δηλαδή στην τελική φάση…
Φέτος; Το τραγούδι έχει σχέση με τον σχολικό εκφοβισμό και η διαδικασία είναι λίγο πολύ η ίδια… Μπαίνουμε στην επίσημη ιστοσελίδα (https://europeanschoolradio.eu/lk/Song-likes-new.php) και φτάνουμε στο Νο 62… Εκεί θα ακούσουμε το τραγούδι «Naxicians» και όταν το ακούσουμε απλά πατάμε την καρδούλα…
Και την σελίδα υπάρχει και η σχετική ανάλυση…
«Με αφορμή τον διαγωνισμό ραδιοφωνικού μηνύματος και τραγουδιού «Κάντο ν ‘ ακουστεί 2019» ομάδα μαθητών του σχολείου μας αποφάσισε να συνθέσει, να τραγουδήσει και να παίξει μουσικά όργανα στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα για την καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού. Το τραγούδι αφηγείται την ιστορία ενός μοναχικού μαθητή που τολμά να μιλήσει στους συμμαθητές του και έτσι με τη δύναμη της αγάπης που εισπράττει ξεπερνάει την απομόνωσή του. Οι μαθητές μας απόλαυσαν το κάθε στάδιο δημιουργίας του τραγουδιού και ένιωσαν ικανοποίηση με το αποτέλεσμα.
Αρωγοί στην προσπάθεια τους οι καθηγητές κ. Παναγιώτης Μάνος (Μουσικός) και η κ. Μαρία Καραλή (Πληροφορικής)
Στίχοι: Κατερίνα Ορφανού (Α΄ τάξη) / Ηλίας Βερνίκος (Β΄ τάξη) / Γιάννης Μανδηλαράς (Β΄ τάξη)
Μουσική : Κώστας Μαθιάσος (Β΄ τάξη) / Βαγγέλης Σέργης (Β΄ τάξη) Φωνητικά: Γιάννης Μανδηλαράς (Β΄ τάξη) / Γιάννης ορφανός (Β΄ τάξη) / Μανώλης Μαθιάσος (Β΄ τάξη) / Κατερίνα Ορφανού (Α΄ τάξη)
Κιθάρα : Κατερίνα Ορφανού (Α΄ τάξη) / Ειρήνη Μανδηλαρά (Γ΄ τάξη) Δημιουργία Λογότυπου: Κώστας Μαθιάσος (Β΄ τάξη) / Κατερίνα Ορφανού (Α΄ τάξη) / Ηλίας Βερνίκος (Β΄ τάξη)»
Εμείς τι να πούμε; Καλή επιτυχία σε μία μάχη με 99 ακόμη τραγούδια και δύο ακόμη από τις Κυκλάδες: ένα από τη Μύκονο και ένα από τη Σύρο… Τα περισσότερα πάντως είναι από την Βόρεια Ελλάδα (Θεσσαλονίκη) και Μαγνησία (Βόλος). Η ψηφοφορία ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή 12 Απριλίου…