Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠαιδείαΝάξος: Εκδήλωση (19/03) με τίτλο «Γυναίκες Μαζί Δυνατές»

Νάξος: Εκδήλωση (19/03) με τίτλο «Γυναίκες Μαζί Δυνατές»

|

“Γυναίκες Μαζί  Δυνατές”, το νέο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης της DEMO ABEE  – Πότε θα δούμε την δράση στις Κυκλάδες – Σε ποια νησά έρχεται 

Μία πρωτοβουλία και ιδέα της DEMO με στόχο την ενημέρωση ενάντια στη γυναικεία κακοποίηση θα λάβει χώρα την Άνοιξη του 2022 σε οκτώ νησιά του Αιγαίου, σε συνεργασία με τον οργανισμό Άγονη Γραμμή Γόνιμη.

Είναι γνωστό ότι για την DEMO επιτυχημένη επιχειρηματικότητα δεν αποτελεί μόνο η πρόοδος της εταιρείας και η επίτευξη θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων, αλλά και η κοινωνική υπευθυνότητα και η βιώσιμη ανάπτυξη.  Αυτή τη χρονιά και δεδομένου της έκτασης που έχει λάβει το φαινόμενο της έμφυλης βίας στη χώρα μας, η DEMO σε συνεργασία με την Άγονη Γραμμή Γόνιμη και την οργάνωση StrongMe, υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής, Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, εκπονεί το πρόγραμμα “Γυναίκες Μαζί Δυνατές”.  

Σε μικρούς τόπους και σε απομακρυσμένα νησιά συχνά παρατηρούνται φαινόμενα βίας και κακοποίησης τα οποία δεν καταγράφονται και δεν αναφέρονται λόγω του φόβου της αρνητικής αντίδρασης του κοινωνικού περίγυρου. Παρωχημένες και δυσλειτουργικές κοινωνικές αντιλήψεις δημιουργούν ένα «στίγμα», ακόμα και στην σύγχρονη κοινωνία της πληροφορίας και ενημέρωσης, το οποίο αποτρέπει θύματα βίας και κακοποίησης (είτε σωματικής, είτε λεκτικής/ ψυχολογικής) από την αναζήτηση βοήθειας. Το «στίγμα» αποδεικνύεται πολύ ισχυρό πολλές φορές, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένας εγκλωβισμός σε ανθυγιεινές και ενδεχομένως επικίνδυνες καταστάσεις και να υπάρχει ένας «σκοτεινός αριθμός» περιπτώσεων κακοποίησης, οι οποίες δεν αναφέρονται πουθενά, δεν προσαρτώνται σε στατιστικά και κατά συνέπεια, δεν υπάρχει δυνατότητα προσέγγισης και υποστήριξης από τις αρμόδιες αρχές και φορείς.

Ο στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να ενημερώσει, να αφυπνίσει και να κινητοποιήσει απέναντι στο φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών που έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις και αναδεικνύει ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα. Παράλληλα βγαίνουν στην επιφάνεια, όπου υπάρχουν βεβαίως, οι προκλήσεις και οι προβληματικές συμπεριφορές που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι γυναίκες, ώστε να μην αναγκάζονται ούτε να τις υπομένουν, ούτε να τις αντιμετωπίζουν μόνες. Οι συναντήσεις θα καθοδηγούνται από εξειδικευμένους συνεργάτες όπως Ψυχολόγος και Νομική Σύμβουλος ενώ θα συμμετέχει ως προσκεκλημένη μια προσωπικότητα των τεχνών και του πολιτισμού, οι οποίοι θα μοιραστούν δικές τους εμπειρίες και θα βοηθήσουν στην δημιουργία ενός κλίματος φιλίας και εμπιστοσύνης. Παράλληλα η συνεργασία  με την τοπική αυτοδιοίκηση, με τις τοπικές αρχές αλλά και με τους Συλλόγους Γυναικών θα αποτελέσει ένα σημαντικό στοιχείο της υλοποίησης του προγράμματος. Μέσω αυτής της συνεργασίας θα επιτευχθεί η ενημέρωση των ενδιαφερόμενων με στόχο την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινότητας για την έμφυλη βία και πώς αυτή μπορεί να αναγνωριστεί και να αντιμετωπιστεί.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 12 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί δύο μήνες μετά, δηλαδή τον Μάιο, ενώ θα λάβει χώρα στα νησιά  Λέσβος, Νάξος, Αστυπάλαια,  Σαντορίνη,  Λέρος, Πάτμος, Κίμωλος και Σκιάθος. 

Πότε θα το δούμε στη Νάξο; Το προσεχές Σάββατο 19 Μαρτίου στις 6.00 το απόγευμα στο Γενικό Λύκειο Νάξου “Μανώλης Γλέζος”… 

DEMO: “Είναι Eυθύνη Μας” και θα συνεχίσει να είναι και για το 2022!

Λίγα Λόγια για τη DEMO ABEE, www.demo.gr

Με υπερσύγχρονες παραγωγικές μονάδες έκτασης 66.000τμ, υψηλής τεχνολογίας αποθηκευτικές εγκαταστάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και προσωπικό 1000 ατόμων, η DEMO είναι μία από τις κορυφαίες φαρμακευτικές  εταιρείες  στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Η εταιρεία  δραστηριοποιείται με δικά της προϊόντα σε 85 χώρες παγκοσμίως, στην Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική, την Μέση Ανατολή, την Νότια Αμερική και την  Ωκεανία. Το πρόγραμμα Υπευθυνότητας της DEMO βασίζεται σε 4 πυλώνες: Περιβάλλον, Υπεύθυνο Marketing, Εργαζόμενοι και Κοινωνία, με επίκεντρο  τα παιδιά και τις ευπαθείς ομάδες

Λίγα Λόγια για την ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ

Η Άγονη Γραμμή́ Γόνιμη είναι μια Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που δραστηριοποιείται από το 2007 και μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 2000 επισκέψεις σε 130 απομακρυσμένες περιοχές (νησιά και χωριά) της Ελλάδας. Κοινό όραμα του οργανισμού, καθώς και στόχος των προγραμμάτων της, είναι η ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την υγεία. Σκοπός της Α.Γ.Γ. είναι να ενδυναμώσει τις τοπικές κοινωνίες μέσα από τη συνύπαρξη, τη συνεργασία και τη συλλογική δημιουργία. Αποτελεί την μεγαλύτερη οργάνωση που υλοποιεί εκπαιδευτικά, πολιτιστικά & αθλητικά προγράμματα στα νησιά του Αιγαίου. 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

«Οι Υφάντρες και οι Αναμνήσεις τους»: Το εργοστάσιο Ζησιμάτου ξαναζωντάνεψε στην Ερμούπολη

Μια βιωματική δράση του Cycladic Identity του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και του Hermoupolis Heritage, που ζωντάνεψε τη μνήμη της κλωστοϋφαντουργίας στη Σύρο

Γ. Πολυχρονάκος: «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα νησιά σαν ενοχλητικές κουκίδες στον χάρτη»

Σφοδρή κριτική του Τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Bono, The Edge και Gavin Friday στην Αντίπαρο – Ιρλανδικό «άρωμα» ροκ στο Αιγαίο

Τρεις εμβληματικές μορφές της παγκόσμιας ροκ σκηνής απολαμβάνουν στιγμές χαλάρωσης στις Κυκλάδες

Μανιομανώλης: Ο παλικαράς ζωοκλέφτης από το Φιλώτι που έγραψε ιστορία στα Βουρλά

Απόγονος Κρητικών επαναστατών, μεγαλοβοσκός στη Νάξο και θρύλος για τα κατορθώματά του

Η ΕΑΣ Νάξου αποχαιρετά τον πρόεδρο της Κεραμωτής, Μανώλη Φακίνο

Συγκινητικό μήνυμα του Δημήτρη Καπούνη για την απώλεια ενός αγωνιστή της αυτοδιοίκησης και του αγροτικού κόσμου

Γ. Βρούτσης: «Ιστορική απόφαση η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για χωριά έως 1.500 κατοίκους – Μεγάλη ανάσα για τις Κυκλάδες»

Η εξαγγελία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για μείωση και πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε μικρούς οικισμούς αποτελεί «δικαίωση της πολιτικής μας», τονίζει ο Υπουργός Αθλητισμού και Βουλευτής Κυκλάδων

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Αλλαγή στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου – Η Ευθαλία Σπανού αντικαθιστά τον Νικόλαο Μοστράτο

Η παραίτηση του Νικολάου Μοστράτου και η ορκωμοσία της πρώτης επιλαχούσας του συνδυασμού «Πάρος, με Ευθύνη και Ενότητα»

Νάξος – Θεαματική μανούβρα του Hellenic Highspeed στο λιμάνι (video)

Το ταχύπλοο προσεγγίζει από Πάρο και Πειραιά και δένει σε μόλις 3 λεπτά με εντυπωσιακή ακρίβεια

Προκριματικά Μουντιάλ 2026: Τουρκία – Ισπανία, το ντέρμπι κορυφής και ποντάρουμε στα .. γκολ

Δύσκολη αποστολή για τη «Φούρια Ρόχα» στην Κωνσταντινούπολη – Στοίχημα με αξία το 2 & G/G

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.