Κυριακή, 6 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΠαιδείαΝάξος: Το "Εις το επανιδείν…" του Ματθαίου Χατζηπέτρου στην σχολική κοινωνία

Νάξος: Το “Εις το επανιδείν…” του Ματθαίου Χατζηπέτρου στην σχολική κοινωνία

|

Η αποχαιρετιστήρια επιστολή του Ματθαιου Χατζηπέτρου, ο οποίος αφήνει τη Νάξο για την …πρωτεύουσα.. Τι αναφέρει στην επιστολή του και το “εις το επανιδείν”… 

Ο Ματθαίος Χατζηπέτρος ετοιμάζει τις βαλίτσες του και φεύγει… Ακολουθεί την οικογένειά του και πηγαίνει στην πρωτεύουσα… Είναι άλλωστε, η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων.. Εβαλε κι αυτός το δικό του λιθαράκι στον τομέα της εκπαίδευσης υπηρετώντας τόσο τα σχολεία εκτός πόλης όσο και στο Γενικό Λυκείο της Νάξου… Και αύριο παραδίδει τη σκυτάλη στον Δημήτρη Σκουλάτο, όσον αφορά το Γενικό Λύκειο Νάξου.. Μέσα από μία αποχαιρετιστήρια επιστολή προχωρεί σε ένα μεγάλο “ευχαριστώ” σε όλα τα μέλη της σχολικής κοινωνίας αλλά και της πολιτικής σκηνής του νησιού μας… Ιδιαίτερη αναφορά στον αείμνηστο γιατρό Τοτόμη Πρωτονοτάριο και στον νυν Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κο Λιανό για το θέμα των εσπερινών εκπαιδευτικών δομών που πλέον είναι πραγματικότητα… 

Αναλυτικά η ευχαριστήρια – αποχαιρετιστήρια επιστολή του εκπαιδευτικού Ματθαίου Χατζηπέτρου

Αγαπητοί συμπατριώτες και συνεργάτες,

Με μεγάλη συγκίνηση θέλω να αποχαιρετήσω και παράλληλα να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, όλους εσάς που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συμπορευτήκαμε, συνεργαστήκαμε ή έστω, ήρθαμε σε ανθρώπινη επαφή και επικοινωνία, μέσα κι έξω από τις σχολικές μονάδες του νησιού μας, τα 23 συνεχόμενα χρόνια που βρέθηκα σ΄αυτό ως εκπαιδευτικός! Λόγοι «ανωτέρας βίας» με υποχρέωσαν να αποχωρήσω προσωρινά από τη γενέτειρά μου και να υπηρετήσω πλέον την εκπαίδευση, από τα σχολεία της Πρωτεύουσας…

* Κατ’ αρχάς να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά, τις μαθήτριες και τους μαθητές της Νάξου, που πέρασαν «από τα χέρια μου» όλα αυτά τα χρόνια και που είχα τη χαρά να τους διδάξω γνώσεις, ήθος και αξίες, αλλά και να διδαχθώ κι εγώ απ’ αυτά.

* Στη συνέχεια, τις καλές και καλούς συναδέλφους που συνεργάστηκα μαζί τους, είτε ως καθηγητής, είτε ως διευθυντής τα τελευταία 13 συναπτά έτη, και ιδιαιτέρως τους υποδιευθυντές του ΓΕ.Λ.Νάξου κ.κ. Γιάννη Κόντε και Στέλιο Γιαμπουρά, για τους οποίους τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να εκφράσουν τα συναισθήματά μου απέναντί τους.

* Τις καθαρίστριες των σχολείων που διηύθυνα, για την άριστη συνεργασία και την ευσυνειδησία που επεδείκνυαν στα καθήκοντά τους.

* Τους συναδέλφους και φίλους στη Δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και ιδιαιτέρως ευχαριστώ τον αείμνηστο γιατρό Τοτόμη Πρωτονοτάριο, τον Ατρέμη Ψαρρό και τους άλλους προέδρους, για την άψογη συνεργασία που είχαμε ως προς την επίλυση των όποιων προβλημάτων προέκυπταν στα σχολεία που είχα τη χαρά και την τιμή να προΐσταμαι.

* Τους γονείς και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων που συνεργαστήκαμε για το κοινό καλό και τις επιτυχίες των παιδιών μας και του Σχολείου.

* Τον τέως Διευθυντή της Δ.Δ.Ε. Κυκλάδων κ.Χρήστο Μιχαλόπουλο και όλο το προσωπικό της Διεύθυνσης, για την εξαιρετική, συναδελφική συνεργασία μας.

* Την Περιφερειακή Διευθύντρια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Νοτίου Αιγαίου κ. Μαρκέλλα Παραμυθιώτου, για την αμέριστη υποστήριξή της, όπου και όποτε τη χρειάστηκα.

* Το 1ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ν.Αιγαίου και όλους τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου που συνεργάστηκαν μαζί μου στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους και για τη βοήθειά τους, σε ότι τους χρειάστηκα.

* Τον Έπαρχο Νάξου κ. Γιάννη Μαργαρίτη και τη Δημοτική Αρχή, τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων (κ.κ. Χατζηανδρέου, Βρούτση, Κορρέ) και το Δήμαρχο κ. Δημήτρη Λιανό, του οποίου η συμβολή στο μεγάλο επίτευγμα της δημιουργίας των δύο (2) εσπερινών εκπαιδευτικών δομών στο νησί μας, ήταν καθοριστική.

* Το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικο, ο οποίος ήταν δίπλα μου σε ότι χρειάστηκε να με βοηθήσει και τους σεβαστούς Πατέρες, με τους οποίους είχα την όποια συνεργασία και επαφή.

* Το Διοικητή του Α.Τ. Νάξου κ. Νίκο Καραμάνη για την υποστήριξη που μου παρείχε, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των γεγονότων της κατάληψης και των βιαιοπραγιών που προκλήθηκαν στο χώρο του σχολείου.

* Τέλος, όλους τους δημοσιογράφους και εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. της Νάξου (Πόπη Αλιμπέρτη, Δανάη Μαύρου, Σοφία Κάγκανη, Νικόδημο Λιανό, Πάνο Καρανίκα, Γιάννη Βλαχάκη κ.ά.) που με αμεροληψία και αντικειμενικότητα προέβαλαν όλα τα θέματα που άπτονταν των αρμοδιοτήτων μου ως εκπαιδευτικός και ως Διευθυντής του σχολείου.

Σε όλες και σε όλους εσάς, (και σε όσους άλλους δεν αναφέρω, αλλά έτυχε να συνεργαστούν μαζί μου, δείχνοντας εκτίμηση και σεβασμό προς το πρόσωπό μου) ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Θα σας θυμάμαι πάντα με συγκίνηση και αγάπη!

Εις το επανιδείν…

ΥΓ.

Εύχομαι ολόψυχα σε όλα τα παιδιά, καλό ξεκίνημα στη νέα σχολική χρονιά και ιδιαιτέρως σ΄ αυτά που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κατά τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, πολλά συγχαρητήρια, καλές σπουδές και καλή τύχη στη ζωή τους… Το μέλλον τους ανήκει!

 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Naxos Summer Camp: Δράση, θάλασσα και παιχνίδι για παιδιά 4–14 ετών, πότε ξεκινάει η 2η περίοδος

Η 2η περίοδος του επιτυχημένου καλοκαιρινού προγράμματος αναμένεται να ξεκινήσει δυναμικά με κολύμβηση, SUP, παιχνίδια στην παραλία, ποδόσφαιρο και δημιουργικές δραστηριότητες

Τα “Αθλητικά Μονοπάτια” ταξιδεύουν στην Αμοργό για 10η χρονιά γεμάτη έμπνευση και κίνηση

Ένα πρότυπο πρόγραμμα άθλησης και μάθησης προσφέρει στα παιδιά της Αμοργού μοναδικές εμπειρίες έως τις 12 Ιουλίου – Με τη στήριξη του Δήμου και τη δωρεά του ΙΣΝ

Νάξος – Τρίποδες: Αναπαράσταση Παραδοσιακού Γάμου, όταν η παράδοση ξαναζωντανεύει (photos)

Με χρώματα, ήχους και συγκίνηση, η Βίβλος τίμησε τα παλιά έθιμα του γάμου, ενώνοντας γενιές και πολιτισμούς στην καρδιά της Νάξου.

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα

Μ. Βρετανία: «Κοντά σε ιστορική συμφωνία για τα Γλυπτά του Παρθενώνα»

Αναζωπυρώνονται οι ελπίδες για την επιστροφή των Γλυπτών στην Αθήνα – Ηχηρές φωνές από τη Βρετανία και διεθνή στήριξη στο Parthenon Project

Ιστορική η 4η Ιουλίου για τη Σύρο, συστάθηκε η ΠΑΕ ΕΛΛΑΣ ΣΥΡΟΥ, μπαίνει στη “Super League 2”

Η πρώτη επαγγελματική ομάδα από τις Κυκλάδες είναι γεγονός – Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης αναλαμβάνει πρόεδρος της νέας ΠΑΕ – Νέα εποχή για το ποδόσφαιρο των νησιών

Γ. Λιγνός: «L’ État, c’est moi», Το κράτος, ο πρωθυπουργός και η ατσαλάκωτη εξουσία

Ο Γιάννης Λιγνός αναλύει πώς η συγκέντρωση εξουσίας στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη θυμίζει απόλυτες μοναρχίες, με αφορμή σκάνδαλα όπως οι υποκλοπές, τα Τέμπη και ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Γυάρος: Παραμένει η απαγόρευση αλιείας εντός 3 ναυτικών μιλίων από τις ακτές

Έως την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τη ζώνη προστασίας της βιοποικιλότητας, συνεχίζει να ισχύει η απαγόρευση κάθε μορφής αλιείας στη θαλάσσια περιοχή γύρω από τη Γυάρο.

Νάξος: Γιορτή Χαράς στον 1ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό, συγχαρητήρια από τον Φώτη Μαυρομμάτη

Παιδικά χαμόγελα, τραγούδια και ενθουσιασμός πλημμύρισαν τη γιορτή του σταθμού – Δημόσια στήριξη από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Σίφνος: Ποιοτικός Τουρισμός με σταθερή ανοδική πορεία – Τι δηλώνει η Δήμαρχος Μαρία Ναδάλη (video)

Με φόντο τις θετικές ενδείξεις για τη φετινή σεζόν, η Δήμαρχος Σίφνου μιλά για υποδομές, καθαριότητα, ύδρευση και στοχευμένη τουριστική προβολή που φέρνει καρπούς. (video)

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

BLUE STAR 1: Με καθυστέρηση και αλλαγές το αποψινό δρομολόγιο, χωρίς προσέγγιση στην Ανάφη

Λόγω του απαγορευτικού απόπλου, το πλοίο αναχωρεί τελικά στις 22:00 από Πειραιά, με τροποποιημένες ώρες άφιξης και χωρίς στάση στην Ανάφη

Ο παππούς της Σχοινούσας που δεν σταματά να χορεύει – Ο 92χρονος Γιώργος Κωβαίος ξανά στη Γιορτή Φάβας (video)

Με την εγγονή του στο πλευρό, ο Γιώργος Κωβαίος, 92 ετών, συγκίνησε και φέτος στη Γιορτή Φάβας της Σχοινούσας, κρατώντας ζωντανή την ψυχή της παράδοσης (video)

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

Αμολήθηκαν τα θηρία να φάνε ακόμα ένα καπετάνιο

Η πρόσκρουση του Champion Jet 3 στην Πάρο φέρνει ξανά στο φως την επικινδυνότητα των λιμανιών και την ανάγκη για θεσμική στήριξη των πλοιάρχων – Όχι άλλο στοχοποίηση των ανθρώπων της θάλασσας

«Εκεί που η θάλασσα είναι ζωή» – Φόρος τιμής στους ναυτικούς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (video)

Με αφορμή τη Ναυτική Εβδομάδα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμά με συγκίνηση τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και αγαπούν τη θάλασσα (video)

Μεγάλη επιτυχία για τη “Λυσιστράτη” στα Ύρια – Μια νύχτα θεάτρου κάτω από τα αστέρια της ιστορίας (video)

Η «Λυσιστράτη» ζωντανεύει στη Νάξο, μεταφέροντας μηνύματα αγάπης, ειρήνης και συλλογικής φωνής στο σήμερα.

Ο θρυλικός Σκοπελίτης: Το πλοίο που δεν ξέχασε ποτέ τις Μικρές Κυκλάδες (video)

Από το 1956 μέχρι σήμερα, ο Σκοπελίτης συνεχίζει να συνδέει ζωές και νησιά, με κάθε καιρό και σε κάθε ανάγκη – ένα συγκινητικό αφιέρωμα στην εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα»

«Τέμπη του Αιγαίου»: Συναγερμός στην ακτοπλοΐα μετά την πρόσκρουση του Champion Jet 3 στην Πάρο

Η πρόσκρουση του Champion Jet 3 στην Πάρο φέρνει στο προσκήνιο την κρίσιμη κατάσταση στην ακτοπλοΐα. Καταγγελίες για εξαντλημένα πληρώματα και πίεση χρόνου. Παρέμβαση του Υπουργείου Ναυτιλίας.

ΔΕΔΔΗΕ: Προσωρινή διακοπή ρεύματος αύριο Τετάρτη 2 Ιουλίου σε περιοχές της Νάξου

Σύντομη διακοπή ρεύματος νωρίς το πρωί σε Άγιο Γεώργιο, Παραλία, Στελίδα και άλλες περιοχές της Χώρας – Μια απαραίτητη τεχνική παρέμβαση για την ασφάλεια του δικτύου.