Σάββατο, 17 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΠαιδείαΝάξος: Εγγραφή στους (δημοτικούς) παιδικούς σταθμούς

Νάξος: Εγγραφή στους (δημοτικούς) παιδικούς σταθμούς

|

Από αύριο, Τρίτη 10 Μαϊου, ξεκινούν οι αιτήσεις εγγραφής και επανεγγραφής νηπίων στους δύο Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για το σχολικό έτος 2022-2023.

Από την Τρίτη 10 Μαΐου 2022 ξεκινούν οι αιτήσεις εγγραφής και επανεγγραφής νηπίων στους δύο Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για το σχολικό έτος 2022-2023. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται έως την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022.

Δικαίωμα εγγραφής και επανεγγραφής έχουν τα παιδιά που κατά την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών (1/9/2022) έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 2,5 ετών, δηλαδή γεννηθέντα από 1/1/2019 έως 1/3/2020 (ΦΕΚ 4249/Β΄/05.12.2017).

Παιδιά γεννημένα το έτος 2018 θα εγγραφούν στο Νηπιαγωγείο λόγω της υποχρεωτικής δίχρονης εκπαίδευσης.

Η παρούσα είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων www.e-naxos.eu με επισυναπτόμενα αρχεία:

– ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

– ΕΝΤΥΠΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Με σκοπό την πλήρη ενημέρωση των γονέων για τις τηρούμενες διαδικασίες (αξιολόγηση αιτήσεων, καταβολή τροφείων, κανόνες λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών), έχουν επίσης αναρτηθεί στην παραπάνω ιστοσελίδα τα κάτωθι:

  • Η με αριθμό 90/2020 απόφαση Δ.Σ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (περί συστήματος μοριοδότησης / διαδικασίας επιλογής νηπίων).
  • Η με αριθμό 33/2018 απόφαση Δ.Σ. πρώην «ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α.» (περί επιβολής τροφείων).
  • Η με αριθμό 8/2019 απόφαση πρώην «ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α.» (περί Κανονισμού Λειτουργίας Παιδικών Σταθμών).
  • Πίνακας κριτηρίων μοριοδότησης.

Οι αιτήσεις και τα συνημμένα δικαιολογητικά υποβάλλονται ηλεκτρονικά σε μορφή pdf στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις (e-mails): kprotonotariou@naxos.gov.gr και irmavrou@naxos.gov.gr

Εναλλακτικά, οι αιτήσεις κατατίθενται στο Γραφείο Άσκησης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου (αρμόδιες υπάλληλοι: Πρωτονοταρίου Αικατερίνη και Μαύρου Ειρήνη).

Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από Επιτροπή που θα συγκροτηθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους δύναται να υποβάλλονται αιτήσεις εγγραφής για νήπια που συμπληρώνουν την ηλικία των 2,5 ετών μετά την έναρξη λειτουργίας των Π.Σ, οι οποίες μοριοδοτούνται αυτοτελώς και εξετάζονται, με πρόταξη της αίτησης που έχει συγκεντρώσει τα περισσότερα μόρια, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις και δεν εκκρεμεί η ικανοποίηση αιτήσεων από τον Πίνακα Επιλαχόντων.

ΚΑΛΥΨΗ ΘΕΣΕΩΝ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΕΤΑΑ (ΕΣΠΑ)

Για πρώτη φορά οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα συμμετέχουν στα προγράμματα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» και «Οικονομική Στήριξη Οικογενειών με παιδιά προσχολικής ηλικίας» (Ε.Σ.Π.Α.).

Οι αιτήσεις για ένταξη στα εν λόγω Προγράμματα είναι ανεξάρτητες από τις αιτήσεις που υποβάλλονται στον Δήμο και συστήνουμε στους γονείς να υποβάλουν- παράλληλα με την αίτησή τους στον Δήμο– και αίτηση συμμετοχής στα ανωτέρω επιδοτούμενα προγράμματα (όταν ανακοινωθεί η πρόσκληση από την ΕΕΤΑΑ και εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις) για την παραλαβή αξίας τοποθέτησης (voucher) και την πιθανότερη εξασφάλιση θέσης, καθόσον το μεγαλύτερο ποσοστό των θέσεων των Παιδικών Σταθμών θα καλυφθεί από τα προαναφερόμενα Προγράμματα. Η φοίτηση των νηπίων με voucher γίνεται χωρίς καταβολή τροφείων.

Δεδομένου ότι δικαίωμα ένταξης στα προγράμματα έχουν παιδιά που γεννήθηκαν μέχρι και τις 31/3/2020, διευκρινίζεται ότι η έναρξη φιλοξενίας των γεννηθέντων μετά την 1/3/2020 θα γίνεται με τη συμπλήρωση της ηλικίας των 2,5 ετών.

Όταν ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΕΕΤΑΑ για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής, θα  επανέλθουμε με νεότερη ανακοίνωση.

Τα οριστικά αποτελέσματα εγγραφών – επανεγγραφών στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου θα εκδοθούν και θα αναρτηθούν μετά την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων από την ΕΕΤΑΑ.         

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο  2285360150 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Τη σχετική ανακοίνωση και τα δικαιολογητικά μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://e-naxos.eu/eggrafh_paidikoi_stathmoi/

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πτήση για Ελλάδα = καθυστέρηση!

Οι πτήσεις προς ελληνικά αεροδρόμια παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις στην Ευρώπη – Ποιο νησί στην Ελλάδα είναι πρώτο

Νάξος: Περιπέτεια για το “SuperRunner Jet” – Απώλεσε άγκυρα και παραμένει αρόδου για ώρες

Το ταχύπλοο παρέμεινε εκτός λιμανιού της Νάξου από τις 7.30 περίπου το απόγευμα – Περιμένει ρυμουλκό για ασφαλή πρόσδεση

Κυκλάδες – “Διονύσιος Σολωμός”: Ακυρώνονται τα δρομολόγια το διήμερο 19 και 20 Μαΐου

Ακυρώνονται τα δρομολόγια του “Διονύσιος Σολωμός” στις 19 και 20 Μαΐου – Επανέρχεται με τα χρώματα της Fast Ferries

Ο Γρηγόρης Σαμόλης στη Νάξο: Μια αυθεντική μουσική στιγμή στο πανηγύρι του Αγίου Παχωμίου (video)

Ο Κρητικός λυράρης επισκέφθηκε το νησί για ζωντανή εμφάνιση και συμμετείχε στο πανηγύρι του Τσικαλαριού, προσφέροντας συγκίνηση και παραδοσιακή μουσική.

Σπέτσες – Κικίλιας: “Μείωση μέχρι 32% των τιμών των εισιτηρίων στα ταχύπλοα για οικογένειες και παρέες”

Βασίλης Κικίλιας από Σπέτσες: «Μείωση μέχρι 32% των τιμών των εισιτηρίων στα ταχύπλοα για την ελληνική οικογένεια και για τις παρέες που αποτελούνται από τρία άτομα και πάνω»

Σίφνος – “Speedrunner”: Ανεπιτυχής αρχικά η προσέγγιση λόγω ανέμων (video)

Θυελλώδεις άνεμοι απέτρεψαν την προσέγγιση του “Speedrunner Jet” στη Σίφνο το μεσημέρι της Παρασκευής, αλλά το πλοίο επέστρεψε και ολοκλήρωσε επιτυχώς την επιβίβαση και αποβίβαση.

National League 2: Τελικός ανόδου με φόντο την ελπίδα και την πίεση

Καραχάλιος και Καρακατσάνης μιλούν για τη μεγάλη μάχη Ιωνικού – Πανναξιακού που κρίνει την άνοδο στη National League 1

National League 2: Η Βάσω Τσαρούχα «σφυρίζει» τον τελικό ανόδου Ιωνικός – Πανναξιακός

Όλα για όλα στη Νίκαια – Στο γήπεδο και ισχυρή αστυνομική δύναμη για την αποφυγή επεισοδίων - Ποιοι είναι οι διαιτητές

“Ξέφρενη σοροκάδα” σαρώνει την Παροναξία, η ένταση των ανέμων έφτασε τα 117 χιλ την ώρα (!!!)

Ριπές έως 117 km/h σε Πάρο και Νάξο – Πτώση δέντρου στον Άγιο Προκόπιο, ακυρώσεις πτήσεων και δυσκολίες πρόσδεσης πλοίων

Μαθητές από τη Νάξο και την Καλαμπάκα ενώνουν δυνάμεις μέσω STEM και προγραμματισμού

Το Ειδικό Σχολείο ΕΕΕΕΚ Νάξου συμμετείχε σε κοινή δράση STEM με το 2ο Γυμνάσιο Καλαμπάκας, προγραμματίζοντας εφαρμογές με το Σετ S2.1. Μια καινοτόμος εκπαιδευτική εμπειρία για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Μια δεύτερη ζωή για το “Πρέβελης”; Μετατρέπεται σε πλωτό ξενοδοχείο;

Το ιστορικό πλοίο της ΑΝΕΚ ίσως μετατραπεί σε πλωτό ξενοδοχείο στη Σάμο, χαρίζοντας του έναν νέο ρόλο γεμάτο μνήμες και φιλοξενία.

Νότιο Αιγαίο: Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

Σεισμός 6 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Κάσου - Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

Θλίψη στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την απώλεια του Κώστα Αρτσάνου, το “αντίο” από τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό

Συγκλονισμένος ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός αποχαιρετά τον ακούραστο υπάλληλο του Δήμου και αγαπητό συμπολίτη

Νάξος: Περιπέτεια για το “SuperRunner Jet” – Απώλεσε άγκυρα και παραμένει αρόδου για ώρες

Το ταχύπλοο παρέμεινε εκτός λιμανιού της Νάξου από τις 7.30 περίπου το απόγευμα – Περιμένει ρυμουλκό για ασφαλή πρόσδεση

Έκτακτα δρομολόγια του Blue Star 1 από Πειραιά προς Κυκλάδες στις 13 και 15 Μαΐου

Διπλές προσεγγίσεις σε Πάρο και Νάξο, αλλά και σύνδεση με Χίο και Μυτιλήνη περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ταχύπλοου πλοίου για τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη.

“Ξέφρενη σοροκάδα” σαρώνει την Παροναξία, η ένταση των ανέμων έφτασε τα 117 χιλ την ώρα (!!!)

Ριπές έως 117 km/h σε Πάρο και Νάξο – Πτώση δέντρου στον Άγιο Προκόπιο, ακυρώσεις πτήσεων και δυσκολίες πρόσδεσης πλοίων

Πάνος Βαλαβάνης: Εφυγε από τη ζωή ο άνθρωπος που κοιμήθηκε δίπλα στη “Βασίλισσα των Απλωμάτων”

Έφυγε από τη ζωή ο διεθνώς αναγνωρισμένος αρχαιολόγος και καθηγητής Πάνος Βαλαβάνης – Στενή η σχέση του με τη Νάξο και τους Δελφούς, πλούσιο το επιστημονικό του αποτύπωμα.

Ιωνικός Ν – Πανναξιακός ΑΟΚ: Τελικός ανόδου κεκλεισμένων των θυρών;

Την Κυριακή 18 Μαΐου ο 5ος και τελευταίος τελικός της National League 2 στη Νίκαια, χωρίς την παρουσία φιλάθλων, μετά από απόφαση της ΔΕΑΒ για άναμμα πυρσού στον 3ο αγώνα.

Νάξος: Η ψύχραιμη προσγείωση, ο γλάρος και η μάχη για τα “Likes”

Ψύχραιμη προσγείωση και υπερβολικές αντιδράσεις: Τι πραγματικά συνέβη με τον γλάρο στην πτήση της Ολυμπιακής στη Νάξο