Δευτέρα, 25 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠαιδείαΝάξος - 2ο Γυμνάσιο: Αίτημα για άρση αναστολής του τμήματος, άκυρος ο...

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Αίτημα για άρση αναστολής του τμήματος, άκυρος ο συναγερμός (!!!)

|

Με εκπαίδευση εξ αποστάσεως τα μαθήματα σήμερα στο Β2 του 2ου Γυμνασίου Νάξου – Αίτημα για άρση αναστολής του τμήματος κατατέθηκε νωρίς το πρωί προς το Υπουργείο Παιδείας καθότι το αποτέλεσμα του μοριακού ελέγχου σε μαθητή χθες το βράδυ ήταν αρνητικό … 

Πάμε στην 1η είδηση: 143 είναι τα σχολεία που τελούν υπό αναστολή τόσο στο σύνολό τους, όσο και σε επίπεδο τμημάτων λόγω κρούσματος κορωνοϊού… Τι γίνεται στις Κυκλάδες; Με βάση τη σημερινή ανάρτηση της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας, συναντάμε δύο σχολεία: το πρώτο είναι το Νηπιαγωγείο Κέας του Αγίου Νικολάου που είναι κλειστό από τη Δευτέρα και έως τις 12 Οκτωβρίου λόγω του θετικού κρούσματος κορωνοϊού σε νήπιο όπως έχει ανακοινωθεί από τον ΕΟΔΥ αλλά και το Δήμο Κέας. Μάλιστα, το νήπιο όπως και η οικογένειά του τελούν υπό καθεστώς καραντίνας στο σπίτι τους….

Δεύτερο σχολείο; Το τμήμα Β2 του 2ου Γυμνασίου Νάξου… Ομως, εδώ έχουμε μία ειδοποιός διαφορά. Η κίνηση έγινε χθες για προληπτικούς λόγους και με το σκεπτικό της προστασίας των παιδιών και θεωρούμε ότι σωστά έγινε.. Τι εννοούμε; Από χθες το πρωί υπήρχε η φήμη για ύπαρξη κρούσματος στο 2ο Γυμνάσιο… Το αποτέλεσμα του μοριακού δείγματος βγήκε αργά χθες το βράδυ και ήταν αρνητικό. Οπότε; Ο όποιος συναγερμός είναι άκυρος. Ομως, το τμήμα μπήκε στο σύστημα σήμερα και όχι χθες.. Αποτέλεσμα; Για σήμερα όπως έχουν ενημερωθεί μαθηγές και γονείς, ουσιαστικά κάνουν μάθημα εξ αποστάσεως και αύριο αναμένεται να επιστρέψουν κανονικά στο σχολείο και με την ελπίδα ότι θα έχουν ληφθεί επιπλέον μέτρα και από το Δήμο (δηλαδή νέα απολύμανση των χώρων) ώστε τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί να αισθάνονται καλύτερα…

sholeissss.jpg

Ολα καλά για το Υπουργείο.. Το λένε και τα στοιχεία

Από εκεί και πέρα, θέμα έχει δημιουργηθεί με την εμμονή της Κυβέρνησης και δη του Υπουργείου σχετικά με τον αριθμό των μαθητών στις σχολικές τάξεις.. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και μετά από πάνω από τρεις εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων, οι μαθητές που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό είναι το 0,017% του συνόλου, οι εκπαιδευτικοί το 0,033%, τα τμήματα σχολείων που παραμένουν κλειστά για προληπτικούς λόγους είναι στο 0,33% του συνόλου των τμημάτων, και τα σχολεία που παραμένουν κλειστά για προληπτικούς λόγους στο 0,1% του συνόλου.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, με βάση τα δεδομένα έως σήμερα, δεν υπάρχει καμία τάση να μεταφέρεται ο ιός από τον έναν μαθητή σε άλλο και δεν υπάρχει καμία ένδειξη διασποράς του ιού σε κανένα σχολείο. 

Αυτο όμως που δεν λέει το Υπουργείο είναι τα κρούσματα στην Αττική και την εν γένει διασπορά κι αυτό γιατί με βάση τους καταλόγους που δίνονται καθημερινά ελάχιστα είναι τα σχολεία εκτός Αττικής που είναι κλειστά λόγω κρουσμάτων. Κάτι που δεν συνάδει με το 0,33% του συνόλου που δίνεται με κάθε επισημότητα…


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Κατερίνα Καμπανέλλη: «Στόχος η δημιουργία φεστιβάλ στη Νάξο με επίκεντρο το έργο του πατέρα μου» (video)

Συγκινητική συνέντευξη της κόρης του Ιάκωβου Καμπανέλλη για το Θεατρικό Μουσείο στη Νάξο και τα σχέδια για ένα ετήσιο φεστιβάλ.

Γιάννης Βλασσερός: «Η Κόρωνος δεν μπορεί να είναι μόνο καλοκαιρινό χωριό»

Στη γενική συνέλευση της Κορώνου, ο γιατρός και πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ ζήτησε μέτρα στήριξης, καλύτερη συγκοινωνία και σταθερή υγειονομική κάλυψη.

Σαντορίνη: Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο στο «8ο Φεστιβάλ Στρογγύλη» (αφίσα)

Γιάννης Ζουγανέλης, Λευτέρης Ελευθερίου, Ελένη Καρακάση και Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος παρουσιάζουν τα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη στις 26 Αυγούστου.

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

Σαντορίνη – Γ. Βρούτσης: Ανακατασκευή τεσσάρων γηπέδων, έρχεται νέο στάδιο το 2026 (video)

Με προϋπολογισμό 326.000 ευρώ ξεκινά η αναβάθμιση των γηπέδων σε Εμπορείο, Ακρωτήρι, Βόθωνα και Θηρασιά, ενώ προχωρά το σχέδιο για σύγχρονο στάδιο στη Σαντορίνη.

Θεατρική Παράσταση στο Φιλώτι: «Ο Επιθεωρητής Ντρέικ και η Μαύρη Χήρα» (αφίσα)

Μια κωμωδία μυστηρίου του David Tristram ζωντανεύει στο Αθλοθέατρο Φιλωτίου, με τους Μάριο Αθανασίου, Βαλέρια Κουρούπη και Σπύρο Πούλη.

Αλλαγές στο ΕΚΑΒ: Νέα ασθενοφόρα και ελικόπτερα – Παραμένει το πρόβλημα του προσωπικού

Το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει ενίσχυση στόλου και καλύτερο συντονισμό, όμως η έλλειψη διασωστών παραμένει το μεγαλύτερο εμπόδιο.

Αεροδρόμια: Επενδύσεις δισεκατομμυρίων σε Αθήνα, Κρήτη, Καλαμάτα και 22 περιφερειακά

Από το φιλόδοξο σχέδιο των 1,28 δισ. ευρώ στο «Ελ. Βενιζέλος» έως το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι και τις παραχωρήσεις στην Καλαμάτα και σε 22 περιφερειακά, η Ελλάδα επενδύει στρατηγικά για να στηρίξει την άνοδο του τουρισμού.

Νάξος – AlteR riTmo: Γιορτάζει 10 χρόνια χορού και δημιουργίας με νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης (αφίσα)

Με αφορμή τα 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας, το Κέντρο Χοροκινητικής Έκφρασης AlteR riTmo ανανεώνει τα μαθήματά του, εγκαινιάζει νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και προσφέρει 50% έκπτωση στα ετήσια δίδακτρα για νέες εγγραφές.

Ρωγμές στο ελληνικό τουριστικό θαύμα: Η Σαντορίνη χάνει έδαφος, η κλιματική κρίση πιέζει

Μετά τα 21,7 δισ. ευρώ που απέφερε ο τουρισμός το 2024, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με υπερφόρτωση υποδομών, λειψυδρία, στεγαστικό χάος και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί

Ανησυχία στην Τζια: Έξαρση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας με δεκάδες περιστατικά καθημερινά

Περισσότερα από 80 περιστατικά την ημέρα στο Περιφερειακό Ιατρείο – Έχουν ενημερωθεί ΥΠΕ και ΕΟΔΥ.