Δευτέρα, 28 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΠαιδείαΝάξος - 1ο Γυμνάσιο: Γιορτή Αποφοίτων και η αγάπη είναι παντοτινή

Νάξος – 1ο Γυμνάσιο: Γιορτή Αποφοίτων και η αγάπη είναι παντοτινή

|

Κυριακή 16 Ιουνίου και στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου πραγματοποιήθηκε η γιορτή αποφοίτων για τη σχολική χρονιά 2018 -19 … Ποιοι έδωσαν το παρών – δείτε φωτογραφίες 

“Κυριακή 16 Ιουνίου 2019, το 1ο Γυμνάσιο Νάξου διοργανώνει μια ξεχωριστή γιορτή, μια γιορτή που είναι γνωστή σε πολλά γυμνάσια της Ελλάδας μα και του κόσμου ολόκληρου, η Γιορτή των Αποφοίτων. Μια γιορτή άγνωστη στο δικό μας σχολείο. Το νεοεκλεγέν συμβούλιο γονέων και κηδεμόνων ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της διεύθυνσης του σχολείου αλλά και στην επιθυμία των μαθητών να διοργανώσουν μια αποχαιρετιστήρια γιορτή … Αυτό ανέφερε στην προσωπική του ιστοσελίδα στα social media, ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Νάξου, Στράτος Φουτάκογλου και χάρη στην ιστοσελίδα που διατηρούν τα παιδιά του Γυμνασίου παίρνουμε κι εμείς γεύση από την πρωτόγνωρη αυτή εκδήλωση για τα δεδομένα της Νάξου.. 

Ας δούμε τι αναφέρουν τα παιδιά σε άρθρο με τίτλο “Γιορτή Αποφοίτων 1ου Γυμνασίου Νάξου”:  Οι μαθητές της Γ΄τάξης του σχολικού έτους 2018-19 είχαν προετοιμάσει την θεατρική παράσταση «Ελένη» του Ευριπίδη η οποία βασίζεται στο μάθημα «Αρχαία Ελληνική γραμματεία μετάφραση», πρωταγωνιστές οι μαθητές και μαθήτριες οι οποίοι πολλές φορές εναλλάσσονται στους ίδιους ρόλους έτσι ώστε να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή. Οι καθηγήτριες κκ Στέλλα Μαγκανάρη και Βίσκα Αικατερίνη συντόνισαν το όλο εγχείρημα με άριστα αποτελέσματα. Το κοινό που παρακολούθησε, γονείς, φίλοι, συμμαθητές και πολίτες της Νάξου δήλωσαν γοητευμένοι από την προσπάθεια.

Στον προαύλιο του σχολείου ξεκινά η προβολή φωτογραφιών και βίντεο από τις δραστηριότητες των μαθητών  κατά την διάρκεια των τριών χρόνων παραμονής τους στο σχολείο (εκδρομές, γλέντια, θεματικές εβδομάδες, εκπαιδευτικές επισκέψεις και προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων) διεγείρουν τη μνήμη και αναμειγνύουν τα συναισθήματα παιδιών, γονιών και εκπαιδευτικών. Στη συνέχεια αρχίζουν οι αποχαιρετισμοί, πρώτος ξεκινά ο Διευθυντής του σχολείου και ακολουθούν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Λιανός και η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων κα Φλώρα Κούκλη – Βερώνη. Οι αποχαιρετισμοί τελειώνουν με την εκπρόσωπο του συλλόγου των εκπαιδευτικών κα Δέσποινα Λυκουροπούλου και τον μαθητή Βασίλη Ψαρρά. Ο τελευταίος όπως πάντα συγκινητικός όχι μόνο με τα λόγια του αλλά με την προθυμία του και την εν γένει συμπεριφορά του κερδίζει το πιο ζεστό χειροκρότημα και ετοιμάζεται για την επόμενη έκπληξη.

Συνοδευόμενος από τον καθηγητή κ. Κριτικό Δημήτρη και σε μουσική από το τραγούδι «Θέλω να ΄κουω τα βιολιά» παίζει βιολί και τραγουδάει τους δικούς του στίχους που συμπυκνώνουν τα συναισθήματα των συμμαθητών του και την περηφάνια τους για το σχολείο στο οποίο φοίτησαν. Οι στίχοι ξεσηκώνουν τις αισθήσεις αλλά και ο νησιώτικος ρυθμός φέρνει στην πίστα πολλά παιδιά και καθηγητές σε ένα τελευταίο αποχαιρετιστήριο χορό. Ένα πλούσιος μπουφές στήνεται από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων με τις ευγενείς χορηγίες επιχειρηματιών της Νάξου και η γιορτή ολοκληρώνεται με μουσικές επιλογές των ίδιων των μαθητών.

Ξεχωριστή ήταν η προσφορά του προέδρου του Συλλόγου Γ και Κ , κ. Φλώριου Ζαφείρη που είχε φωτογραφήσει τους μαθητές και δώρισε στον καθένα από αυτούς από δύο μεγάλες φωτογραφίες (μια με το σύνολο των μαθητών της τάξης και μια με τους μαθητές, του κάθε τμήματος). Οι ειλικρινείς ευχές όλων θα συνοδεύουν τα παιδιά στο δύσκολο ταξίδι της ζωής που συνεχίζεται με την φοίτησή του στο Λύκειο (ΕΠΑΛ ή ΓΕΛ)”.

Εμείς τι να πούμε; Να έχει συνέχεια η εν λόγω γιορτή και το κυριότερο τα παιδιά να μην ξεχνούν τα εφοδια που πήραν αυτά τα χρόνια που είνα αρκετά ανέμελα σε σχέση με αυτά που έρχονται… 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σαντορίνη: Βεντέμα 2025 – Η μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού, εκεί που ο τρύγος γίνεται γιορτή!

Η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων τιμά την παράδοση του τρύγου με ένα αυθεντικό σαντορινιό γλέντι

Σαντορίνη: Βήμα προόδου για την εκπαίδευση, με ίδρυση νέων τμημάτων ένταξης σε σχολεία

Ο Δήμος Θήρας χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας που ενισχύει την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση για όλους τους μαθητές.

Απόλλωνας Νάξου: Πέντε μέρες γεμάτες μουσική, χορό και παιδικά χαμόγελα!

Τα Θερινά Εργαστήρια Μουσικής επιστρέφουν από 26 έως 30 Ιουλίου 2025 στον Απόλλωνα Νάξου, με εργαστήρια, συναυλίες, ταινίες και γιορτές για μικρούς και μεγάλους.

Η γραβιέρα Πιτταρά που κατέκτησε τον κόσμο – Μια γεύση Νάξου στην κορυφή της γαστρονομίας

Από τα ημιορεινά της Νάξου στα κορυφαία βραβεία παγκοσμίως – Το τυροκομείο Πιτταράς φέρνει την ελληνική παράδοση στο τραπέζι του κόσμου

Γκνιστάν – Ελσίνκι: Με τον δύσκολο τρόπο στο 4.20

Ένα ειδικό στοίχημα για όσους πιστεύουν στο σενάριο της πρώτης έκπληξης και της τελικής ανατροπής.

Κινηματογραφική Λέσχη: Η «Λάουρα» του Ότο Πρέμινγκερ επιστρέφει στο Κάστρο της Νάξου

Μια υπνωτιστική νύχτα κινηματογράφου στην αυλή του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Νάξου, με τη διαχρονική noir ταινία «Laura» (1944), την Τετάρτη 30 Ιουλίου στις 21:30.

Επιστροφή των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά: Αίτημα ζωτικής σημασίας από το Επιμελητήριο Κυκλάδων

Ο Γιάννης Ρούσσος ζητά την άμεση επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ από 1/1/2025, βάσει της νέας ευρωπαϊκής οδηγίας – Τα νησιά του Αιγαίου δεν αντέχουν άλλη καθυστέρηση

Αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ: Τέλος στις υπέρογκες χρεώσεις, tι αλλάζει από 11 Αυγούστου

Μετά από δεκαεπτά χρόνια παρεμβάσεων και διαμαρτυριών, οι νέες ρυθμίσεις για τις χρεώσεις στα ΑΤΜ επιχειρούν να βάλουν τέλος στις υψηλότερες προμήθειες της Ευρώπης.

Το γραβιεροπιτάκι, οι Ιταλοί και η ουρά στον φούρνο

Μια καλοκαιρινή σκηνή από την καθημερινότητα της Νάξου: Ιταλοί τουρίστες, πολύβουες αναμονές και το αθάνατο γραβιεροπιτάκι πρωταγωνιστούν στο νέο χρονογράφημα του Γιώργου Καστελλάνου.

Η συνήθεια του καλοκαιριού που έγινε λατρεία: Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης στη Βρύση του Δανακού!

Ο αγαπημένος τραγουδοποιός Δημήτρης Ζερβουδάκης επιστρέφει στη Νάξο για μια μοναδική καλοκαιρινή συναυλία την Τετάρτη 30 Ιουλίου – Μουσική, συναίσθημα και λαϊκή παράδοση σε μια βραδιά-θεσμό στη Βρύση του Δανακού.

“Μαχαιριά” στο λιμάνι της Νάξου: Σοβαρό επεισόδιο βίας μεταξύ νεαρών εργαζομένων

Ένα μεσημέρι του Ιουλίου μετατράπηκε σε σκηνικό τρόμου για περαστικούς και ντόπιους, όταν διαπληκτισμός ανάμεσα σε δύο υπαλλήλους γραφείου ενοικίασης εξελίχθηκε σε αιματηρό περιστατικό.

Δικαστική δικαίωση για τους κατοίκους του Καλοξύλου, ακυρώθηκε η άδεια λειτουργίας του νέου τυροκομείου της ΕΑΣ Νάξου

Μετά από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα, το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ακύρωσε την άδεια λειτουργίας του υπό ανέγερση τυροκομείου, δικαιώνοντας πλήρως τους περιοίκους

Όταν το GPS σε οδηγεί… σε αδιέξοδο: Τουρίστας σφήνωσε όχημα σε σοκάκι της Νάξου

Αμερικανός οδηγός ακολούθησε πιστά τις οδηγίες πλοήγησης και κατέληξε… στα στενά της Φουντάνας – Η φωτογραφία που έγινε viral και η ανάγκη για καλύτερη καθοδήγηση στους τουρίστες

Δονούσα: Ο τραυματισμός κοπέλας από ομπρέλα (!!!) αποκαλύπτει μια τρύπα στο σύστημα

Μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά σε απομονωμένη παραλία της Δονούσας και σώθηκε χάρη στην αλληλεγγύη ντόπιων και τουριστών — αλλά η πολιτεία έλειπε. Και την επόμενη φορά;

Κυκλάδες – Ανατροπή στο τουριστικό χάρτη: Νάξος και Πάρος ανεβαίνουν, Μύκονος και Σαντορίνη «κατεβαίνουν»

Το καλοκαίρι του 2025 φέρνει ανακατατάξεις στους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς – Η Νάξος και η Πάρος «λάμπουν» με αύξηση ζήτησης, ενώ Σαντορίνη και Μύκονος μετρούν απώλειες και ανησυχίες

Νάξος – Τραγαία: Όταν η προσπάθεια γράφει ιστορία, Επιτυχίες για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου (πίνακας)

Με δάκρυα συγκίνησης, χαμόγελα και βαθιά υπερηφάνεια, οι μαθητές του ΓΕΛ Τραγαίας πέτυχαν σπουδαίες εισαγωγές στις Πανελλαδικές 2025 — αποδεικνύοντας πως τα μεγάλα όνειρα ανθίζουν και στα μικρά σχολεία

Νάξος -“Ξόβορα 2025”: Μουσικά σεμινάρια, χορός και παράδοση στην καρδιά της Απειράνθου

Από 26 έως 31 Ιουλίου, η Απείρανθος φιλοξενεί για τέταρτη χρονιά τα Ξόβορα — με δασκάλους τον Γ. Ζευγόλη, Ν. Αγγελόπουλο, Δ. Παππούλη και Στ. Γανωτή — σε ένα πενθήμερο γεμάτο μουσική, χορό, παραμύθι και εξορμήσεις

Ανυπόφορη η “ανάσα” στις Κυκλάδες, ο καύσωνας “έγραψε” 40 βαθμούς στη Μέση της Νάξου (!!!)

Ακραίες θερμοκρασίες σάρωσαν το Αιγαίο: 40άρια σε Μέση Νάξου, Δαμαριώνα, Κουφονήσια – Πνιγηρές συνθήκες ακόμα και στις πιο δροσερές νησιωτικές ανάσες

Πολεοδομική επανεκκίνηση σε Αντίπαρο και Μικρές Κυκλάδες: Νέα Ειδικά Σχέδια για Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια και Δονούσα

Με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, ξεκινά ένα ολιστικό πολεοδομικό σχέδιο που αλλάζει το αναπτυξιακό τοπίο σε πέντε νησιά των Κυκλάδων

Νάξος: Παραίτηση Φλεριανού από τη θέση του Αντιδημάρχου Ισότητας, ποιους λόγους επικαλείται (έγγραφο παραίτησης)

Ο Βασίλης Φλεριανός παραιτήθηκε από την προεδρία της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, επικαλούμενος αντικειμενική αδυναμία άσκησης των καθηκόντων του – Συζητείται η αντικατάστασή του στο σημερινό (23/07) Δημοτικό Συμβούλιο.