Σάββατο, 17 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΠαιδείαΝάξος - 1ο Δημοτικό Σχολείο: Το ιστορικό σχολείο χρήζει άμεσης επέμβαση σε...

Νάξος – 1ο Δημοτικό Σχολείο: Το ιστορικό σχολείο χρήζει άμεσης επέμβαση σε επίπεδο υποδομών

|

Το ιστορικό σχολείο της Νάξου, το 1ο Δημοτικό, στη Γρόττα αντιμετωπίζει προβλήματα σε επίπεδο υποδομών και το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων καλεί σε έκτακτη συνέλευση τα μέλη του για να βρουν τρόπους δράσης ώστε όπως αναφέρουν «τα παιδιά να ζουν σε ένα αξιοπρεπές και ασφαλές περιβάλλον»

Πρώτο (1ο) Δημοτικό Σχολείο Νάξου… Εκεί στη Γρόττα. Ένα ιστορικό, ιδιαίτερο από άποψης αρχιτεκτονικής και ιστορίας κτήριο που αιχμαλωτίζει την ματιά του επισκέπτη. Αποτέλεσε το σχολείο όπου χιλιάδες παιδιά εδώ και δεκαετίες πέρασαν το κατώφλι του και γνώρισαν τα πρώτα γράμματα. Σήμερα; Προσπαθεί να επιβιώσει. Το κτήριο. Έχοντας ως αντίπαλο το χρόνο, την αλμύρα της θάλασσας αλλά και την όχι και τόσο γεμάτη …ματιά από την Δημοτική Αρχή όπως αποδεικνύεται…

Και οι φθορές που εμφανίζονται είναι ορατές πλέον διά γυμνού οφθαλμού. Και όπως διαβάζουμε σε σχετικό post στην σελίδα του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου «Τα τελευταία χρόνια που δεν υπήρχε σύλλογος γονέων, δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί σχολικό συμβούλιο και έτσι ο εκάστοτε διευθυντής πάλευε μόνος του με «τα τέρατα». Τα αιτήματα είναι τα ίδια με βάση τις επιστολές. Δεν έχουν αλλάξει εδώ και χρόνια»… Και στη συνέχεια τονίζουν ότι «εάν παρακολουθήσετε τη συνέντευξη που έδωσε ο κ. Βαθρακοκοιλης, θα δείτε την τεράστια διαφορά των ποσών που δαπανήθηκαν σε άλλα σχολεία, ενώ στο δικό μας δόθηκαν μόνο 18.000 ευρώ, τα οποία πήγαν σε ελαιοχρωματισμό του σχολείου χωρίς να γίνει ουσιαστική δουλειά».

Μάλιστα… Και πάμε στην ουσία. Που δεν είναι άλλη από τα προβλήματα με τα οποία …ζουν οι μαθητές του σχολείου. Και είναι αρκετά και σημαντικά. Και χρήζουν άμεσης επέμβασης όπως αναφέρουν. Και οι αρμόδιοι φορείς είναι ενήμεροι αυτών των ζητημάτων, μετά τη συνάντηση που έγινε την περασμένη Τρίτη 29 Ιανουαρίου ανάμεσα στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, τον αντιδήμαρχο και πρόεδρο της σχολικός Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κο Βαθρακοκοίλη και τον αντιπρόεδρο κο Μαυρογιάννη. Και τώρα, πάμε σε έκτακτη Γενική Συνέλευση. Για να ενημερωθούν όλοι οι γονείς για τις δράσεις που έχουν γίνει και θα γίνουν. Και όπως τονίζεται «στόχος είναι οι μαθητές να μπορούν να ζουν σε ένα αξιοπρεπές και ασφαλές περιβάλλον».

Ας δούμε τι αναφέρει το σχετικό Post που φέρει την υπογραφή του Διοικητικού Συμβουλίου, στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου…

«Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους γονείς του 1ου Δημοτικού Νάξου, ότι την Τρίτη,29 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε σχολικό συμβούλιο, μεταξύ του συλλόγου διδασκόντων, του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και του Αντιδημάρχου και προέδρου της Σχολικής επιτροπής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Νίκο Βαθρακοκοίλη και του αντιπροέδρου κ. Μάκη Μαυρογιάννη.

Το θέμα της συνεδρίασης ήταν οι κτηριακές ανάγκες του σχολείου μας οι οποίες είναι τεράστιες και πολλές από αυτές χρήζουν ΑΜΕΣΗΣ επέμβασης. Το σχολείο μας όπως όλοι γνωρίζετε βρίσκεται σε μία τοποθεσία που το καθιστά ευάλωτο στις κακές καιρικές συνθήκες.

Μαρτυρίες μαθητών και δασκάλων μας μιλάνε για τις αίθουσες προκάτ που πλημμυρίζουν όταν βρέχει, το ηλεκτρικό ρεύμα κόβεται στις εξωτερικές αίθουσες λόγω βραχυκυκλώματος, οι τουαλέτες χρειάζονται ανακαίνιση, πρέπει να συντηρηθούν κουφώματα και ένα σωρό ακόμα αιτήματα-παρατηρήσεις, δόθηκαν γραπτώς στους αρμόδιους για το σχολείο μας.

Σύντομα θα σας καλέσουμε σε μία γενική συνέλευση ώστε να σας ενημερώσουμε αναλυτικά για τη συνάντηση αυτή και το τί ειπώθηκε. Αυτό που μάθαμε από τον κύριο Βαθρακοκοίλη είναι ότι πέρυσι δαπανήθηκαν 18.000 ευρώ για το σχολείο μας.

Σας παραθέτουμε παρακάτω τη συνέντευξη που έδωσε πριν λίγες μέρες στον “Aegean Voice 107,5 η Φωνή του Αιγαίου” και στην εκπομπή “Εκατέρωθεν”, (δείτε εδώ το σχετικό λινκ https://www.youtube.com/watch?v=TaDzlMb0c5M)  όπου μεταξύ άλλων μιλάει για κάποια ποσά που δαπανήθηκαν σε άλλα σχολεία ,ώστε να βγάλετε να συμπεράσματά σας. 

Επίσης θα δείτε και κάποιες φωτογραφίες που βγάλαμε από τον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου μας ,καθώς και του διαδρόμου του ισογείου το οποίο πλημμυρίζει με νερά όταν βρέχει . Η συμμετοχή σας είναι αναγκαία και θα σας χρειαστούμε για να μπορέσουμε να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα στην προσπάθειά μας για την αναβάθμιση του κτηρίου».

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Στ. Κασσελάκης: “Ο Μητσοτάκης πρέπει να είναι μεταξύ των κατηγορούμενων για τα Τέμπη”

Στέφανος Κασσελάκης: Ο Μητσοτάκης πρέπει να είναι μεταξύ των κατηγορούμενων για τα Τέμπη – Δεν θα αλλάξουμε τη χώρα αν δεν αλλάξουμε σύστημα

Νοσοκομείο Θήρας: Στρατηγική Συνεργασία για την Υγεία στη Σαντορίνη

Επιτυχής η επίσκεψη του ΚΕΤΕΚΝΥ στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας για την εφαρμογή του συστήματος DRG

Νάξος – Στ. Φουτάκογλου: Μια γιαγιά, μια σφαίρα, μια συγγνώμη, είναι όμως αρκετή;

Η άγρια εκτέλεση της Μαρίας Δημητροκάλλη από τους Γερμανούς στη Νάξο – Μνήμη και καθήκον απέναντι στην Ιστορία

Οδός Παπαβασιλείου: Ένας δρόμος που περνάει από την καρδιά της Νάξου

Μια βιωματική αφήγηση για τη γλυκιά καθημερινότητα, τις μνήμες, τις ευγένειες και τις αξίες που ζουν ακόμη σ’ έναν δρόμο φτιαγμένο στο μέτρο του ανθρώπου

Σύρος – Γιορτή της Μητέρας: Μια βραδιά αφιερωμένη στην προσφορά και την αγάπη

Η Μαρία Καρυστιανού τιμώμενο πρόσωπο στην εκδήλωση που φωτίζει τον ρόλο της μητέρας στην τοπική κοινωνία — Σάββατο 17 Μαΐου, Μάννα Σύρου

Πρόταση Ημέρας: Κέικ σοκολάτας με φρέσκο ξινοτύρι Πιτταρά

Η πρόταση της ημέρας έρχεται από την Μαριέττα Γαλάνη και έχει γλυκό: Κέικ σοκολάτας με φρέσκο ξινοτύρι Πιτταρά και άρωμα ρακής!!

Νάξος: Αίσιο τέλος – με τη βοήθεια ρυμουλκού – για το “SuperRunner Jet” (video)

Μετά από τέσσερις ώρες αδυναμίας πρόσδεσης λόγω θυελλωδών ανέμων, το ταχύπλοο κατέπλευσε με ασφάλεια στη Νάξο μετά τα μεσάνυχτα με την αρωγή ρυμουλκού (video)

Πτήση για Ελλάδα = καθυστέρηση!

Οι πτήσεις προς ελληνικά αεροδρόμια παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις στην Ευρώπη – Ποιο νησί στην Ελλάδα είναι πρώτο

Νάξος: Περιπέτεια για το “SuperRunner Jet” – Απώλεσε άγκυρα και παραμένει αρόδου για ώρες

Το ταχύπλοο παρέμεινε εκτός λιμανιού της Νάξου από τις 7.30 περίπου το απόγευμα – Περιμένει ρυμουλκό για ασφαλή πρόσδεση

Κυκλάδες – “Διονύσιος Σολωμός”: Ακυρώνονται τα δρομολόγια το διήμερο 19 και 20 Μαΐου

Ακυρώνονται τα δρομολόγια του “Διονύσιος Σολωμός” στις 19 και 20 Μαΐου – Επανέρχεται με τα χρώματα της Fast Ferries

Νάξος: Περιπέτεια για το “SuperRunner Jet” – Απώλεσε άγκυρα και παραμένει αρόδου για ώρες

Το ταχύπλοο παρέμεινε εκτός λιμανιού της Νάξου από τις 7.30 περίπου το απόγευμα – Περιμένει ρυμουλκό για ασφαλή πρόσδεση

Μια δεύτερη ζωή για το “Πρέβελης”; Μετατρέπεται σε πλωτό ξενοδοχείο;

Το ιστορικό πλοίο της ΑΝΕΚ ίσως μετατραπεί σε πλωτό ξενοδοχείο στη Σάμο, χαρίζοντας του έναν νέο ρόλο γεμάτο μνήμες και φιλοξενία.

Νότιο Αιγαίο: Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

Σεισμός 6 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Κάσου - Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

Θλίψη στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την απώλεια του Κώστα Αρτσάνου, το “αντίο” από τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό

Συγκλονισμένος ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός αποχαιρετά τον ακούραστο υπάλληλο του Δήμου και αγαπητό συμπολίτη

“Ξέφρενη σοροκάδα” σαρώνει την Παροναξία, η ένταση των ανέμων έφτασε τα 117 χιλ την ώρα (!!!)

Ριπές έως 117 km/h σε Πάρο και Νάξο – Πτώση δέντρου στον Άγιο Προκόπιο, ακυρώσεις πτήσεων και δυσκολίες πρόσδεσης πλοίων

Έκτακτα δρομολόγια του Blue Star 1 από Πειραιά προς Κυκλάδες στις 13 και 15 Μαΐου

Διπλές προσεγγίσεις σε Πάρο και Νάξο, αλλά και σύνδεση με Χίο και Μυτιλήνη περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ταχύπλοου πλοίου για τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη.

Πάνος Βαλαβάνης: Εφυγε από τη ζωή ο άνθρωπος που κοιμήθηκε δίπλα στη “Βασίλισσα των Απλωμάτων”

Έφυγε από τη ζωή ο διεθνώς αναγνωρισμένος αρχαιολόγος και καθηγητής Πάνος Βαλαβάνης – Στενή η σχέση του με τη Νάξο και τους Δελφούς, πλούσιο το επιστημονικό του αποτύπωμα.

Ιωνικός Ν – Πανναξιακός ΑΟΚ: Τελικός ανόδου κεκλεισμένων των θυρών;

Την Κυριακή 18 Μαΐου ο 5ος και τελευταίος τελικός της National League 2 στη Νίκαια, χωρίς την παρουσία φιλάθλων, μετά από απόφαση της ΔΕΑΒ για άναμμα πυρσού στον 3ο αγώνα.

Νάξος: Η ψύχραιμη προσγείωση, ο γλάρος και η μάχη για τα “Likes”

Ψύχραιμη προσγείωση και υπερβολικές αντιδράσεις: Τι πραγματικά συνέβη με τον γλάρο στην πτήση της Ολυμπιακής στη Νάξο