Παρασκευή, 22 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠαιδείαΜετακομίζει το Γυμνάσιο στο Δημαρχείο

Μετακομίζει το Γυμνάσιο στο Δημαρχείο

|

Είδηση σοκ μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για μετακόμιση των μαθητών του Γυμνασίου στο Δημαρχείο έως το τέλος της χρονιάς 

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ…
Μεταφέρεται το Γυμνάσιο Νάξου στο Δημαρχείο!
Ραγδαίες εξελίξεις σηματοδοτεί η απόφαση του δημάρχου Νάξου με την οποία μεταστεγάζεται το 1ο Γυμνάσιο από το υπάρχον κτήριο, στο Δημαρχείο. Η απόφαση ελήφθη μετά από μία δραματική σύσκεψη η οποία κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, στην οποία συμμετείχαν η δημοτική αρχή, οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας. Όπως επισημάνθηκε, η κατάσταση του κτηρίου είναι οριακή και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί να γίνουν μαθήματα μετά τις διακοπές του Πάσχα. Εξετάστηκαν όλες οι παράμετροι, και παρουσιάσθηκε το χρονοδιάγραμμα κάθε μιας από τις ενέργειες που προτάθηκαν. Η πρώτη ήταν να τοποθετηθεί και πάλι συρμάτινο πλέγμα στις οροφές των τάξεων, αλλά απορρίφθηκε, καθώς σε περίπτωση τυχόν ατυχήματος, δεν υπάρχει ο απαραίτητος βαθμός ασφαλείας. Η δεύτερη ήταν να μεταστεγαστεί στο 2ο Γυμνάσιο ή το Λύκειο Νάξου και να γίνουν τα μαθήματα το απόγευμα αλλά αντέδρασε ο σύλλογος γονέων του σχολείου, γιατί αν γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνει στην αρχή της χρονιάς καθώς τότε γίνεται ο προγραμματισμός για τις εξωσχολικές δραστηριότητες των μαθητών και όχι μεσούσης της περιόδου. Η τρίτη ήταν να μεταφερθεί το σχολείο σε μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα, αλλά διαπιστώθηκε ότι τόσο μεγάλο κτήριο δεν υπάρχει διαθέσιμο αυτή την στιγμή και φυσικά οι όποιες διαδικασίες πρέπει να γίνουν θα είναι χρονοβόρες αφού μόνο η σχετική προκήρυξη θα πάρει τουλάχιστον δύο μήνες, οπότε θα λήξει και η χρονιά. Η τελευταία και η πιο ρεαλιστική αλλά και άμεση, είναι να μεταφερθεί το σχολείο σε δημοτικό κτήριο το οποίο και μπορεί να γίνει άμεσα, και θα αποφύγουν τις όποιες χρονοβόρες διαδικασίες και φυσικά, όταν επισκευαστεί και πάλι το κτήριο του Γυμνασίου θα παραδοθεί και πάλι για χρήση από το δήμο. Τόσο μεγάλο κτήριο δεν υπάρχει, παρά μόνο το δημαρχείο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Έτσι αποφασίστηκε να γίνει η μεταφορά του Γυμνασίου Νάξου. Που θα πάει όμως το δημαρχείο; Ορισμένες υπηρεσίες θα μεταφερθούν στο παλιό δημαρχείο Δρυμαλίας και σε όμορα κτήρια, στο Χαλκί. Επίσης το γραφείο του Δημάρχου και των αντιδημάρχων θα μεταφερθεί στο κτήριο των Παλαιών Σφαγείων, που σήμερα φιλοξενεί το Μουσείο Καμπανέλλη. Τέλος ο κύριος όγκος των υπηρεσιών θα μεταφερθεί στην Σχολή Ουρσουλινών, στο Κάστρο της Νάξου αφού υπάρχει άπλετος χώρος.
Η μεταφορά θα γίνει άμεσα. Ήδη αποφασίσθηκε να σταματήσουν τα μαθήματα, δύο μέρες πριν τις διακοπές του Πάσχα και να γίνει άμεσα η μετατροπή του δημαρχιακού μεγάρου σε σχολικό κτήριο. Το προαύλιο θα γίνει στο πάρκο των οικοπέδων αεροπορίας και γι αυτό τον λόγο ο δρόμος που περνάει ανάμεσα στο κτήριο και το πάρκο, θα διακοπεί κυκλοφοριακά.
Η μετακόμιση θα πρέπει να ολοκληρωθεί τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή του Θωμά για να παραδοθεί το κτήριο για χρήση μετά την λήξη των διακοπών του Πάσχα.
Περισσότερες ανακοινώσεις θα κάνει ο δήμαρχος σήμερα στις 11:00 σε συνέντευξη τύπου στο χώρο του δημοτικού συμβουλίου Νάξου.
Περισσότερα στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας “Κυκλαδική” 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ο Δήμος Αμοργού απαντά

Ο Δήμος Αμοργού δεν διώκει ποινικά και δεν ασκεί καμία καταγγελία κατά του κ. Ιάσωνα Αποστολόπουλου ή τρίτου

Παρά την πτώση της τιμής του Dogecoin, οι χρήστες του PAXMINING εξακολουθούν να κερδίζουν 6.800 δολάρια ημερησίως — Κυκλοφόρησε νέο συμβόλαιο εξόρυξης DOGE

Παρά την πτώση της τιμής του Dogecoin, οι χρήστες του PAXMINING εξακολουθούν να κερδίζουν 6.800 δολάρια ημερησίως — Κυκλοφόρησε νέο συμβόλαιο εξόρυξης DOGE

Σε οριακό σημείο οι αγρότες με το ΟΣΔΕ 2025 – Κίνδυνος απώλειας ενισχύσεων τον Οκτώβριο

Γραφειοκρατία, τεχνικά προβλήματα και το «αγκάθι» του ΑΤΑΚ απειλούν την έγκαιρη πληρωμή – Οργή στον αγροτικό κόσμο

Φεστιβάλ Νάξου 2025: «Ο Γιάννης το Βούδι» στον Πύργο Μπαζαίου

Η συγκλονιστική παράσταση της Ναξιώτισσας Ευαγγελίας Γατσωτή ανεβαίνει στο Φεστιβάλ Νάξου την Κυριακή 24 Αυγούστου

Τουρκία: Άδεια για Θεία Λειτουργία (23/08) στην Παναγία Σουμελά

Οι τουρκικές αρχές επέτρεψαν ξανά τη Λειτουργία στα «Εννιάμερα της Παναγίας» – Θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών

Σαντορίνη: Πρώτη παρουσίαση του «Ελαιολάδου Σαντορίνης»

Ο πρόεδρος Μάρκος Καφούρος παρουσίασε το νέο προϊόν υγείας στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου Τουρισμού Πολυτελείας

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Στα ύψη οι τιμές κατοικιών στα ελληνικά νησιά – Πρωταθλήτρια η Μύκονος με 7.143 €/τ.μ.

Ανοδικές οι τάσεις σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Κρήτη και Ιόνιο – Άλματα έως και 50% μέσα σε έξι χρόνια (πίνακας)

Επίσκεψη του Υπουργού Περιβάλλοντος Στ. Παπασταύρου στην Αμοργό και τα ακριτικά νησιά Λιάδια, Κίναρο και Λέβιθα

Στο επίκεντρο το νέο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο «Νότιο Αιγαίο 1 – Νότιες Κυκλάδες» και η πρωτοβουλία «Αμοργόραμα»

Φιλώτι Νάξου: Βραδιά μνήμης (22/08) για την ποιήτρια Ειρήνη Μαστοροπούλου – Ναυπλιώτη

Ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου τιμά την ποιήτρια που ύμνησε με τους στίχους της τη ζωή, την αγάπη και τον τόπο της

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.

Συνεδριάζει (19/08) η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επίκεντρο το νέο λιμάνι στη Σχοινούσα

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (19/08) στο Δημοτικό Κατάστημα, με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη - Ποια είναι