Τετάρτη, 20 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠαιδείαΚυκλάδες - Συρμαλένιος: Γιατί κλειστές σχολικές δομές σε Σίφνο και Αμοργό;

Κυκλάδες – Συρμαλένιος: Γιατί κλειστές σχολικές δομές σε Σίφνο και Αμοργό;

|

Οι αναφορές που κατέθεσε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος σχετικά με τις σχολικές δομές σε Σίφνο και Αμοργό όπου ελέω αναστολής λειτουργίας των λυκειακών τάξεων την πλήρωσαν και οι μαθητές των αντίστοιχων τάξων στο Γυμνάσιο

Σε απόγνωση έχει φέρει μαθητές και γονείς των γυμνασίων και λυκείων των Κυκλάδων η απόφαση να κλείσουν οι σχολικές δομές λόγω πανδημίας και να διακοπούν τα δια ζώσης μαθήματα, χωρίς να ληφθεί υπόψιν το γεγονός ότι σε αρκετά νησιά δεν υπάρχει κανένα απολύτως κρούσμα και τα σχολεία θα μπορούσαν να λειτουργούν, τουλάχιστον για κάποιες τάξεις του Λυκείου.

Ο Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε στη Βουλή δύο αναφορές για το θέμα. Η πρώτη έχει τίτλο: «Διακοπή των δια ζώσης μαθημάτων στο Γυμνάσιο Σίφνου» (στο τέλος του άρθρου η επιστολή της κας Ναδάλη)
Ο βουλευτής κατέθεσε την επιστολή της Δημάρχου Σίφνου Μαρίας Ναδάλη με θέμα τη διακοπή των «δια ζώσης» μαθημάτων (ως τις 16/3/2021) στο Γυμνάσιο Σίφνου με Τάξεις Λυκείου «Νικόλαος Γ. Προμπονάς», στο πλαίσιο των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη 3 Μαρτίου, σύμφωνα με την οποία διακόπτονται έως τις 16/3/2021 τα «δια ζώσης» μαθήματα στα Λύκεια των «κόκκινων» περιοχών.
Συγκεκριμένα, αρκετά επαρχιακά Γυμνάσια (16 στο Νομό Κυκλάδων) έχουν την ιδιαιτερότητα να λειτουργούν ως Γυμνάσια με Τάξεις Λυκείου και συνεπώς η διακοπή μαθημάτων στο Λύκειο συμπαρασύρει αυτομάτως και τη λειτουργία των Γυμνασίων. Ως εκ τούτου, σημειώνεται το παράδοξο ότι, ενώ τα Γυμνάσια λειτουργούν «δια ζώσης» σ’ όλες τις «κόκκινες» περιοχές, γίνεται διαδικτυακά η διδασκαλία μόνο σε αυτό τον ιδιαίτερο «τύπο» Γυμνασίου και έτσι οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου υποχρεώνονται να παρακολουθούν μαθήματα όχι «δια ζώσης», αλλά μέσω διαδικτύου.

Η δεύτερη αναφορά έχει θέμα:  «Kλείσιμο των σχολικών δομών της Αμοργού» (στο τέλος του άρθρου η επιστολή των μαθητών της Γ’ Λυκείου)

Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε την επιστολή των μαθητών της Γ΄ Λυκείου Αμοργού, καθώς και το ομόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας της Δ.Ε.Π. Αμοργού για την απόφαση να χαρακτηριστεί και η Αμοργός  κόκκινη περιοχή, τη στιγμή που το νησί δεν έχει ούτε ένα κρούσμα, με αποτέλεσμα να κλείσουν οι σχολικές δομές του. Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα, η απόφαση να κλείσουν τα σχολεία της Β/θμιας για άλλη μια φορά, δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα στα ήδη μαθησιακά κενά εξαιτίας της προηγούμενης τηλεκπαίδευσης. Πολλές περιοχές του νησιού έχουν αδύνατο ή καθόλου σήμα κινητής τηλεφωνίας, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα στην σύνδεση  μαθητών με την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης. Σε ένα νησί επιδημιολογικά καθαρό, η επιβολή οριζόντιων μέτρων είναι προκλητικά  άδικη. Στρέφεται ενάντια στην ψυχική υγεία των παιδιών αλλά κι όλων των κατοίκων, εγκαθιδρύοντας αισθήματα άγχους, θλίψης, ανασφάλειας και φόβου.

Οι κάτοικοι της Αμοργού ζητούν την επαναλειτουργία όλων των σχολείων με  υγειονομικά πρωτόκολλα και την αυστηροποίηση της μετακίνησης από νομό σε νομό, υποχρεωτικό test και καραντίνα σε όποιο έρχεται στο νησί προς αποφυγή διασποράς του ιού.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Λέσβος: 57χρονος ομολόγησε τέσσερις εμπρησμούς ανήμερα Δεκαπενταύγουστου

Ο δράστης έβαλε φωτιές σε χωράφια, σε υπαίθριους χώρους και σε νταλίκα με ζωοτροφές – Επικαλέστηκε αντεκδίκηση και «θολωμένη σκέψη».

Β. Κικίλιας: «Η ασφάλεια των επιβατών είναι αδιαπραγμάτευτη» – Αυστηροί έλεγχοι και πρόστιμα στα πλοία

Μετά από παράβαση σε πορθμειακή γραμμή, το Υπουργείο Ναυτιλίας προχωρά σε εντατικούς ελέγχους και αυστηρές κυρώσεις για τη φόρτωση οχημάτων στα πλοία.

Νάξος – Δαμαριώνας: Μουσικό αφιέρωμα (23/08) στον αξέχαστο Γιώργο Μπίλη (αφίσα)

Ο Σύλλογος Δαμαριωτών τιμά τον αξεπέραστο Γιώργο Μπίλη (Γεώργιο Τσιμπλάκη), τον στιχοπλόκο και συνθέτη της νησιώτικης σάτιρας, με μια βραδιά γεμάτη μουσική και χορό.

Νάξος: 3χρονο αγοράκι κινδύνευσε σε πισίνα ξενοδοχείου

Σώθηκε χάρη στην άμεση παρέμβαση παρευρισκόμενων – Ερωτήματα για την απουσία ναυαγοσώστη και τι προβλέπει ο νόμος.

Σύρος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη «Λευκή Νύχτα» του Σαββάτου 23 Αυγούστου (αφίσα)

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε τμήμα της οδού Σταματίου Πρωίου από τις 19:00 έως τις 24:00 – Ανακοίνωση του Δήμου Σύρου Ερμούπολης.

Σαβίνα Γιαννάτου & Σπύρος Μάνεσης στο Φεστιβάλ Νάξου, μία μουσική συνάντηση στο Πύργο Μπαζαίου

Την Πέμπτη 21 Αυγούστου, στις 21:30, η διεθνώς καταξιωμένη ερμηνεύτρια και ο ταλαντούχος πιανίστας ενώνουν φωνή και πιάνο σε ένα μοναδικό ταξίδι μελωδιών από τη Μεσόγειο και πέρα.

Επιδόματα χιλιάδων ευρώ στους υπαλλήλους της Βουλής, oι πυροσβέστες στις φλόγες, αλλά εκτός «βαρέων και ανθυγιεινών»

Η Βουλή ενέκρινε επιδόματα έως 4.000€ για τους υπαλλήλους της. Οι εποχικοί πυροσβέστες απαντούν με οργή: «Σας παραδίδουμε στη χλεύη της κοινωνίας».

Νάξος: Η Ελένη Σαλτερή – Γρατσία παρουσιάζει τα δύο νέα της βιβλία στο Δαμαριώνα

Την Κυριακή 24 Αυγούστου στο “Ανδρονίκειο” πολιτιστικό κέντρο, η συγγραφέας προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε μια ξεχωριστή βραδιά λογοτεχνίας και διαλόγου.

Καταγγελία για την καταστροφή στο Αλυκό Νάξου: Natura δεν σημαίνει πάρκινγκ

Το Κίνημα «Σώστε τις παραλίες της Νάξου» καταγγέλλει την καταπάτηση στο Αλυκό: αυτοκίνητα, κατασκήνωση και σκουπίδια απειλούν το μοναδικό κεδρόδασος και τις αμμοθίνες.

«Το Σκάκι της Μονής»: Ένας θεσμός που ενώνει τη Νάξο για τρίτη χρονιά (photos)

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το σκακιστικό τουρνουά του Συλλόγου Μονιατών «Η Τέχνη», με μικρούς και μεγάλους να δίνουν ραντεβού στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Μονής.

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Αγ. Προκόπιος Νάξου: Όταν οι αμμοθίνες γίνονται… πάρκινγκ και η Natura απλώς κοιτά

Η οργισμένη ανάρτηση του Λεωνίδα Μαγκανάρη για την καταστροφή στον Άγιο Προκόπιο φέρνει ξανά στο φως το ετήσιο δράμα των προστατευόμενων περιοχών που γονατίζουν κάτω από τις ρόδες και την αδιαφορία.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.