Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠαιδείαΚυκλάδες - Πάρος: Αρχές Δεκεμβρίου και ουκ ολίγα τα κενά στην εκπαίδευση

Κυκλάδες – Πάρος: Αρχές Δεκεμβρίου και ουκ ολίγα τα κενά στην εκπαίδευση

|

Προβλήματα εντοπίζει η ΕΛΜΕ Πάρου-Αντίπαρου αναφορικά με τα κενά εκπαιδευτικών που καταγράφονται στα σχολεία της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης – Η καταγραφή 

Λιγότερο από τρεις εβδομάδες απομένουν για τις διακοπές των Χριστουγέννων και οι καταγγελίες εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών για τα κενά στα σχολεία πληθαίνουν. Μεγάλο πρόβλημα φαίνεται πως αντιμετωπίζει και η ειδική αγωγή, ενώ οι συγχωνεύσεις τμημάτων – ως απόρροια των κενών, όπως καταγγέλλεται εδώ και μήνες – συνθέτουν ένα «εκρηκτικό» μείγμα εν μέσω μάλιστα κορωνοϊού.

Ας δούμε όμως και την σχετική ανακοίνωαη από την ΕΛΜΕ Πάρου σχετικά με τις ελλείψεις που υπάρχουν στη δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στα σχολεία Πάρου και Αντιπάρου…  Οπως καταγγέλλει η ΕΛΜΕ, στα αιτήματα για κάλυψη των διδακτικών αναγκών, το υπουργείο απάντησε με τη συνήθη πρακτική των συγχωνεύσεων, τις τρίτες αναθέσεις και την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών. «Παρά και τα απαράδεκτα αυτά ημίμετρα, το πρόβλημα δεν αντιμετωπίστηκε στο σύνολό του», τονίζει η ΕΛΜΕ, που παραθέτει και σχετικό αναλυτικό πίνακα με όλα τα καταγεγραμμένα κενά.

Η ανακοίνωση

Παρά τις διαβεβαιώσεις της Υπουργού Παιδείας κυρίας Ν. Κεραμέως ότι τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία είναι απόρροια των αδειών και της συνταξιοδότησης αρκετών εκπαιδευτικών, σήμερα, τρεις μήνες περίπου μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, εξακολουθούν να υφίστανται κενά που δεν οφείλονται σε κανέναν από τους παραπάνω λόγους αλλά στην ολιγωρία του Υπουργείου.

Στα αιτήματα του κλάδου για την κάλυψη των διδακτικών αναγκών, το ΥΠΑΙΘ απάντησε με τις συντμήσεις τμημάτων σε πολλές περιοχές της χώρας, την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, μέσω των υποχρεωτικών υπερωριών για τις ανάγκες της υπηρεσίας, και τις δεύτερες  και τρίτες αναθέσεις. Ωστόσο, παρά και τα απαράδεκτα αυτά ημίμετρα, το πρόβλημα δεν αντιμετωπίστηκε στο σύνολό του.

Έτσι παρατηρείται το φαινόμενο σε αρκετά σχολεία να λειτουργούν διογκωμένα τμήματα κατευθύνσεων Λυκείου με 25 και 27 μαθητές ή να μην υπάρχoυν συνάδελφοι για να διδάξουν πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα κατεύθυνσης  ή μαθήματα Λυκείου που εξετάζονται με τράπεζα θεμάτων ή να αναγκάζονται οι μαθητές να επιλέγουν άλλη ξένη γλώσσα από αυτή που είχαν διδαχτεί το προηγούμενο σχολικό έτος.

Στο πλαίσιο αυτό, επειδή, όπως ορίζει το Σύνταγμα της χώρας μας, η εκπαίδευση αποτελεί δημόσιο αγαθό, δηλαδή παρέχεται δωρεάν από το κράτος και όλοι ανεξαιρέτως έχουν ισότιμη πρόσβαση σε αυτό, απαιτούμε από τους αρμοδίους του Υ.ΠΑΙ.Θ να προβούν στις προβλεπόμενες  ενέργειες για την κάλυψη των αναγκών σε διδακτικό προσωπικό και στη συνέχεια, αφού εξασφαλίσουν στο δημόσιο σχολείο όλες τις προϋποθέσεις που ορίζει το Σύνταγμα για την ομαλή λειτουργία του, ας έρθουν να το αξιολογήσουν κι αυτό και τους εκπαιδευτικούς του.

Στη συνέχεια παρατίθεται πίνακας με τα εκπαιδευτικά κενά που υφίστανται αυτή τη στιγμή στα σχολεία των δήμων Πάρου και Αντιπάρου.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ισραηλινή επίθεση στη Ντόχα: Επικίνδυνη κλιμάκωση με στόχο στελέχη της Χαμάς

Σφοδρές διεθνείς αντιδράσεις για την επιχείρηση στην πρωτεύουσα του Κατάρ – Βαριές κατηγορίες περί «μαφιόζικης τακτικής» από αναλυτές.

Ευχαριστήριο των γονέων – κηδεμόνων Αγγιδιών προς το ΚΤΕΛ Νάξου

Με λόγια συγκίνησης οι οικογένειες εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για την ασφαλή και συνεπή μεταφορά των παιδιών στα σχολεία.

Ενοικιάζεται δυάρι νεόδμητο στο Καστράκι Νάξου

Πλήρως εξοπλισμένο διαμέρισμα με θέα θάλασσα και βουνό, διαθέσιμο από 1 Σεπτεμβρίου 2025 έως 30 Ιουνίου 2026

Μια βραδιά αφιερωμένη στην Κέρο στο πλαίσιο του Koufonisia Festival (photos)

Με ξεχωριστές παρουσιάσεις, ντοκιμαντέρ και την παρουσία της τ.ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου, το Κουφονήσι τίμησε την ιστορία και το μυστήριο της Κέρου.

Αμοργός: Επανέναρξη δρομολογίων δημοτικής συγκοινωνίας (πίνακας)

Ο Δήμος Αμοργού ανακοίνωσε την επιστροφή των δρομολογίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού.

Σαντορίνη – Δήμος: Επαναλειτουργεί η λεωφορειακή γραμμή Επισκοπής Γωνιάς – Καμαρίου

Από τις 10 Σεπτεμβρίου 2025 ξεκινούν ξανά τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Θήρας, προσφέροντας δημόσια συγκοινωνία από την περιοχή του ΑΒΙΣ έως την Καμάρα.

Πανναξιακός ΑΟΚ: Ο Αλέξανδρος Καλαμπόγιας η τρίτη φετινή μεταγραφή

Ο 22χρονος γκαρντ με εμπειρία από Ίκαρο Καλλιθέας και Ηλιούπολη ενισχύει την ομάδα της Νάξου για τη νέα σεζόν.

Αύγουστος 2025: Ο τρίτος πιο θερμός στην ιστορία σύμφωνα με το Copernicus

Καύσωνες στην Ευρώπη και την Ασία, εκατοντάδες θάνατοι στην Ισπανία και ιστορικά ρεκόρ θερμοκρασιών στη Γαλλία – «Επείγουσα η μείωση εκπομπών», προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Koufonisia Festival: Οι καιρικές συνθήκες κράτησαν τη συναυλία στα Κουφονήσια κι όχι στη Κέρο

Μια μοναδική μουσική διαδρομή από την αρχαιότητα έως σήμερα, με τη σκηνοθετική υπογραφή του Μιχαήλ Μαρμαρινού.

Γ. Πολυχρονάκος: «Τα νησιά σώζονται από τους ανθρώπους τους – Η Κυβέρνηση απαξιώνει την νησιωτικότητα» (video)

Ο Γ. Πολυχρονάκος μιλά για τον τουρισμό, τα προβλήματα υποδομών, το μεταφορικό ισοδύναμο και τις κυβερνητικές εξαγγελίες της ΔΕΘ

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.

Σίφνος: Το νησί αποχαιρέτησε με δάκρυα και τραγούδια τον Λευτέρη Λουκατάρη (video)

Μια εξόδιος ακολουθία που έμοιαζε με γάμο – με λευκά ρούχα, βιολιά και λαούτα – για τον αρχηγό της Κ14 του Πανσιφναϊκού, που έφυγε πρόωρα.