Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠαιδείαΚυκλάδες: Κλειστά τα σχολεία σε Κύθνο και Ιο

Κυκλάδες: Κλειστά τα σχολεία σε Κύθνο και Ιο

|

Σε Κύθνο και Ιο τα σχολεία θα παραμένουν κλειστά … Ο λόγος; Μα οι θυελλώδεις άνεμοι – Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα

Ολοι σχεδόν οι δήμοι των Κυκλάδων – τουλάχιστον – σήμερα Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, οπότε και κορυφώνεται η ένταση που έφερε η “Μήδεια” στα νερά μας, θα κρατήσουν τα σχολεία κλειστά και τους μαθητές μακριά από την έκθεση των καιρικών συνθηκών. Αργά χθες το απόγευμα, δύο ακόμη δήμοι ανακοίνωσαν ότι σήμερα, Τρίτη 16 Φεβρουαρίου (αλλά και αύριο) δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα διά ζώσης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης..

Εν αρχή ο Δήμος Κύθνου, όπου με απόφαση του Δημάρχου Σταμάτη Γαρδέρη κρατάει τα σχολεία κλειστά σήμερα και αύριο, 16 και 17 Φεβρουαρίου… Αναλυτικά η ανακοίνωση σημειώνει ”  Κλειστά Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 και Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021 τα σχολεία στο Δήμο Κύθνου. Το μέτρο αφορά όλες τις σχολικές μονάδες που λειτουργούν με δια ζώσης μαθήματα, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, ενώ -σύμφωνα με ενημέρωση η εκπαιδευτική διαδικασία ΔΕΝ διακόπτεται, αλλά θα πραγματοποιείται μέσω τηλεκπαίδευσης, όπως προβλέπεται στο ΦΕΚ 4264 της 30/09/20.

Για τη λήψη της απόφασης συνεκτιμήθηκαν οι καιρικές συνθήκες που αποτελούν κίνδυνο για τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, όπως και οι συνθήκες που λειτουργούν τα σχολεία λόγω του κορωνοϊού, όπου απαιτείται αερισμός των αιθουσών με ανοιχτά παράθυρα, κάτι που δεν είναι εφικτό να συμβεί με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες”

Και πάμε στον δήμο Ιητών και την απόφαση του Δημάρχου Γκίκα Γκίκα με την οποία μας ενημέρωνει ότι ” Ο Δήμος Ιητών αποφάσισε την αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου την Τρίτη 16-02-2021 λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων σε συνδυασμό με τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν για τον περιορισμό της διασποράς του covid-19,για την διασφάλιση της ακεραιότητας και ασφάλειας μαθητών ,γονέων και διδακτικού προσωπικού τόσο κατά τη μεταφορά τους στα σχολεία όσο και κατά την παραμονή τους εκεί “.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γ. Πολυχρονάκος: «Τα νησιά σώζονται από τους ανθρώπους τους – Η Κυβέρνηση απαξιώνει την νησιωτικότητα» (video)

Ο Γ. Πολυχρονάκος μιλά για τον τουρισμό, τα προβλήματα υποδομών, το μεταφορικό ισοδύναμο και τις κυβερνητικές εξαγγελίες της ΔΕΘ

Καθολική Εκκλησία: Ο Carlo Acutis, ο πρώτος «millennial» άγιος της Βρετανίας

Ο 15χρονος που έφυγε πρόωρα από λευχαιμία και έμεινε γνωστός ως «ο influencer του Θεού», αγιοποιήθηκε πανηγυρικά στο Βατικανό.

Αναβάθμιση του λιμένα Ρίβα στη Θηρασιά, προμελέτη από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας

Στόχος η βελτίωση της προσβασιμότητας και η ανάπτυξη της Θηρασιάς με έργα που θα επιτρέψουν τον ελλιμενισμό περισσότερων σκαφών και την ταυτόχρονη προσέγγιση δύο ακτοπλοϊκών πλοίων.

Αμοργός – Κέντρο Υγείας: Ενισχύεται με νέο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

Σημαντικές προσθήκες σε Γενική Ιατρική, Μικροβιολογικό και Ακτινολογικό Τμήμα για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του νησιού.

Αναβαθμίσεις σε σχολικές μονάδες της Σύρου από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης

Παρεμβάσεις μέσω του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου» και άλλων πόρων, με στόχο ασφαλή και λειτουργικά σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Γιώργος Λεονταρίτης: «Η μείωση ΦΠΑ πρέπει να ισχύσει και για τις Κυκλάδες»

Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων ζητά επανεξέταση της απόφασης για τον ΦΠΑ στα νησιά, επισημαίνοντας ότι το μέτρο αφορά την οικονομία και τη νησιωτικότητα, όχι τον πληθυσμό ή τη γεωγραφία.

Γιώργος Χατζημάρκος: «Ιστορική δικαίωση για τα νησιά η μείωση ΦΠΑ – Συνεχίζουμε τον αγώνα για όλους»

Μετά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου σχολιάζει τα μέτρα για ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ στη νησιωτική Ελλάδα.

Νάξος – Δήμος: Παράταση έως 31 Οκτωβρίου για τις εργασίες στο αεροδρόμιο

Καθυστερήσεις στις πληρωμές οδήγησαν σε διακοπή εργασιών – Ζητήματα με αγωγούς και κτηριακές υποδομές επισημάνθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Βράβευση νέων φοιτητών από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο “Ιάκωβος Καμπανέλλης” θα τιμηθούν οι μαθητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Το «ζήτημα της Σίφνου» στη χαρτογραφία του Πτολεμαίου

Η υπερβολική απεικόνιση του μεγέθους του νησιού στον χάρτη της Οικουμένης και η ιστορική της σημασία λόγω των ορυχείων αργύρου και μολύβδου.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.

Σίφνος: Το νησί αποχαιρέτησε με δάκρυα και τραγούδια τον Λευτέρη Λουκατάρη (video)

Μια εξόδιος ακολουθία που έμοιαζε με γάμο – με λευκά ρούχα, βιολιά και λαούτα – για τον αρχηγό της Κ14 του Πανσιφναϊκού, που έφυγε πρόωρα.