Τρίτη, 3 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΠαιδείαΚυκλάδες - Επιμελητήριο: Νέα σεμινάρια με βάση τον τουρισμό

Κυκλάδες – Επιμελητήριο: Νέα σεμινάρια με βάση τον τουρισμό

|

Επιμελητήριο Κυκλάδων – Πιστοποιημένος Κύκλος σπουδών σε συνεργασία με το ΚΕΔΙΒΙΜ Πανεπιστημίου Πειραιώς – Ποια είναι τα σεμινάρια που έρχονται και με ποια θεματολογία

Με την πεποίθηση ότι η γνώση των νέων δεδομένων είναι δύναμή μας, το Επιμελητήριο Κυκλάδων ξεκινά δυναμικά την προετοιμασία των μελών του εν όψει της νέας τουριστικής σεζόν με έναν νέο πιστοποιημένο κύκλο σπουδών, ειδικά διαμορφωμένο για τις ανάγκες των επιχειρήσεων στις Κυκλάδες την εποχή της πανδημίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Επιμόρφωσης & Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021. Στόχος είναι να προσφέρει στα μέλη του έγκυρη ενημέρωση και να συμβάλει στην αναβάθμιση των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις νέες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία και τις αλλαγές στις τάσεις, τις ανάγκες και τις προοπτικές του Τουρισμού, που αποτελεί τη βασική επιχειρηματική δραστηριότητα των νησιών μας.

Ο τίτλος του κύκλου σπουδών είναι η «Σύγχρονη Επιχειρησιακή Λειτουργία στις νέες συνθήκες» και έχει στόχο να εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες πάνω στις βασικές αρχές και τις πρακτικές εφαρμογής του Μάρκετινγκ, του Ψηφιακού Μάρκετινγκ, της Στρατηγικής και της Διαχείρισης Κόστους των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους καίριους για τα νησιά μας τομείς των Υπηρεσιών, του Τουρισμού & της Φιλοξενίας.

Το πρόγραμμα του κύκλου σπουδών κινείται σε δύο βασικούς άξονες:

@ Μάρκετινγκ, Ηλεκτρονικό Μάρκετινγκ & Κοστολογικά Συστήματα στις Υπηρεσίες και τον Τουρισμό

@ Στρατηγικό Μάνατζμεντ & Διαχείριση Κόστους για Σύγχρονους Τουριστικούς Οργανισμούς στη μετά covid-19 εποχή

Τα μαθήματα διδάσκουν:

Μάρκετινγκ, Ηλεκτρονικό Μάρκετινγκ στις Υπηρεσίες και τον Τουρισμό η Δρ. Γεωργία Ζούνη, Διδάκτωρ Τουριστικού Marketing στο Τμήμα Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Στρατηγικό Μάνατζμεντ για Σύγχρονους Τουριστικούς Οργανισμούς στη μετά covid-19 εποχή ο Δρ. Σωτήριος Βαρελάς, Λέκτορας στο Στρατηγικό Management στον Τουρισμό-Νεάπολις Πανεπιστήμιο Πάφου, επισκέπτης Λέκτορας στο Τμήμα Τουριστικών Σπουδών-Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Κοστολογικά Συστήματα και Διαχείριση Κόστους Επιχειρήσεων Τουρισμού και Φιλοξενίας ο Οδυσσέας Παυλάτος, Επίκουρος Καθηγητής Λογιστικής στο τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Ο κύκλος σπουδών είναι διάρκειας 28 ώρες και η πιστοποίηση που παρέχεται για την παρακολούθηση και των δύο θεματικών ενοτήτων αντιστοιχεί σε μία μονάδα επαγγελματικής κατάρτισης (ECVET).

Κόστος συμμετοχής

Μέλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων: 150€

Μη μέλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων: 240€

Στην περίπτωση επιλογής μίας ενότητας* το κόστος παρακολούθησης διαμορφώνεται ως εξής:

Μέλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων: 100€

Μη μέλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων: 150€

*Στην περίπτωση επιλογής μίας ενότητας δεν παρέχεται πιστοποίηση.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Επιμελητηρίου Κυκλάδων ξεκινώντας την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021 και θα ολοκληρωθούν στις 2 Απριλίου 2021.

Περισσότερες πληροφορίες για τα κόστη, τους εισηγητές και το πρόγραμμα διδασκαλίας μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο https://bit.ly/3c4WC1O(link is external)

Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται στον σύνδεσμο https://bit.ly/3c4WC1O(link is external) και θα γίνονται δεκτές έως τη Δευτέρα 15/3/2021.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων απευθύνονται σε κάθε ενδιαφερόμενο, που δραστηριοποιείται στις Κυκλάδες. Σημειώνεται ότι τα ταμειακά ενήμερα μέλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων μπορούν να παρακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα κατά προτεραιότητα και σε προνομιακές τιμές.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Θα καούμε φέτος το καλοκαίρι; Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας απαντά

Οι εποχικές προγνώσεις δείχνουν θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα, αλλά χωρίς έντονα καύσωνα, σύμφωνα με τα κλιματικά μοντέλα

Σαντορίνη: Seatrack σε Καμάρι και Περίσσα. Πρόσβαση στη θάλασσα για όλους

Εγκαθίστανται νωρίτερα φέτος τα συστήματα αυτόνομης πρόσβασης για άτομα με αναπηρία στις παραλίες της Σαντορίνης

Δυναμική παρουσία της Π.Ν.Αι. στο 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στη Καλαμάτα

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είχαν την ευκαιρία να γευτούν δημιουργίες των σεφ πάνω στις νησιώτικες συνταγές

Έναρξη ναυαγοσωστικής κάλυψης στις πολυσύχναστες παραλίες της Πάρου

Ο Δήμος Πάρου εξασφαλίζει έγκαιρα την προστασία λουομένων για τα έτη 2025 και 2026

«Παίρνει σύνταξη» και κρεμάει το γιλέκο του ο Όσκαρ της ΕΛ.ΑΣ

Μετά από οκτώ χρόνια δράσης, ο σκύλος περιπολίας που «διάβαζε» τα σήματα και εντόπιζε κινδύνους, αποχωρεί με τιμές και συγκίνηση

Σαντορίνη: Το Santorini Experience επιστρέφει 10-12 Οκτωβρίου 2025 για 8η χρονιά

9 βραβεία για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση του Αιγαίου

Η Σύρος φιλοξενεί το 4ο Summer School για την υγεία παιδιών και εφήβων

Διήμερο επιστημονικών δράσεων με θέμα την ανάπτυξη, τη συμπεριφορά και τη φροντίδα υγείας στη σύγχρονη εποχή

Νάξος: Η φιλαναγνωσία ως γέφυρα έμπνευσης στα ολιγοθέσια σχολεία

Μαθητές από εννιά σχολεία συνάντησαν τον συγγραφέα Δ. Λεϊμονή μέσα από τα βιβλία του και τις δικές τους δημιουργίες

Η Ρόδος στην καρδιά της ευρωπαϊκής έρευνας για την ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» συνδιοργανώνουν τη Συνεδρίαση Ολομέλειας του έργου ICARIA στο πλαίσιο του Horizon Europe

Dive In Action: Καθαρίζοντας βυθούς και ακτές – Δράσεις για ένα ελεύθερο από πλαστικά Αιγαίο

Η Dive In Action, με τη στήριξη φορέων της Σαντορίνης, συμμετέχει στο τριήμερο δράσεων του προγράμματος Plastic Free Greece στο νησί

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος: Αναβολή στη συζήτηση για τις θερινές οικοδομικές εργασίες, παράταση διαβούλευσης έως 10 Ιουνίου

Δεν θα ισχύσει από φέτος η ρύθμιση για περιορισμούς στις κατασκευαστικές δραστηριότητες. Συνάντηση διαβούλευσης με οικοδόμους και νέα προθεσμία για προτάσεις.

Νάξος – Σύλλογος Μηχανικών: “Όχι σε οριζόντιους περιορισμούς, Ναι, σε στοχευμένο πλαίσιο για τις θερινές οικοδομικές εργασίες”

Ο Σύλλογος εκφράζει έντονο προβληματισμό για την αιφνιδιαστική πρόθεση του Δήμου να επιβάλει οριζόντιους περιορισμούς, χωρίς επαρκή διαβούλευση – Προτείνει στοχευμένο και ρεαλιστικό πλαίσιο που προστατεύει τόσο τον τουρισμό όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο.

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Νάξος – Αεροδρόμιο: Πραγματοποιήθηκε νυχτερινή αεροδιακομιδή με τα νέα φορητά φώτα

Ένα 24ωρο μετά την τοποθέτηση του προσωρινού φωτισμού, το νησί απέκτησε ξανά τη δυνατότητα νυχτερινής αερομεταφοράς ασθενών με ελικόπτερα AW-109

«Αχ πανάθεμά σε Αθήνα»: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδά για τα νησιά και τη νοσταλγία (video)

Μια νέα νησιώτικη μελωδία-ύμνος από τον μετρ του Αιγαίου, με τη συμμετοχή της οικογένειας Κονιτοπούλου (video)

Νάξος: Δυναμική παρέμβαση εργαζομένων και αναβολή της συζήτησης για απαγόρευση οικοδομικών εργασιών το καλοκαίρι

Μετά από κινητοποίηση της Επιτροπής Εργαζομένων στις Κατασκευές, η Δημοτική Αρχή Νάξου υποχρεώθηκε να αποσύρει το θέμα από το Δημοτικό Συμβούλιο