Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΠαιδείαΚυκλάδες - ΑΣΕ Σαντορίνης: "Συγχαρητήρια στους υποψηφίους των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων"

Κυκλάδες – ΑΣΕ Σαντορίνης: “Συγχαρητήρια στους υποψηφίους των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων”

|

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών εκφράζει θερμά συγχαρητήρια και ειλικρινείς ευχές σε όλους τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων, των ΕΠΑΛ και των Εσπερινών Σχολείων που έλαβαν σήμερα τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Αξίζουν τα θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους υποψηφίους των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών εκφράζει θερμά συγχαρητήρια και ειλικρινείς ευχές σε όλους τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων, των ΕΠΑΛ και των Εσπερινών Σχολείων που έλαβαν σήμερα τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Χιλιάδες μαθητές δοκίμασαν τις δυνάμεις τους μετά από μία μακρόχρονη πορεία στην εκπαιδευτική διαδικασία. Από τα πρώτα μαθητικά χρόνια, οι εκπαιδευτικοί μοιραζόμαστε στις σχολικές αίθουσες τις προσπάθειες, τις προσδοκίες και τα όνειρα των μαθητών μας, και μαζί με τις οικογένειες τους συμπάσχουμε στην αγωνία που βιώνουν αυτές τις μέρες, καθώς όλη η προσπάθεια αυτή ολοκληρώνεται.

Ο αγώνας για την κατάκτηση της γνώσης, για τη διαμόρφωση καλύτερων όρων εργασίας και ζωής για τους νέους ανθρώπους αποτελεί το πεδίο της κοινής δράσης εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων. Οι δυσκολίες και τα εμπόδια με τα οποία οι μαθητές μας έρχονται αντιμέτωποι είναι κοινός μας αντίπαλος.

Η εκπαιδευτική πολιτική όλων των τελευταίων κυβερνήσεων τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα, οδηγεί όλο και περισσότερους μαθητές εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας, επιβαρύνει τον οικονομικό προϋπολογισμό της οικογένειας με πρόσθετα έξοδα για φροντιστήρια και υποστήριξη, διαμορφώνει ένα αγχωτικό και αντιδραστικό περιβάλλον για τους νέους ανθρώπους. Ταυτόχρονα, η υποχρηματοδότηση, οι ελλείψεις σε υποδομές και εκπαιδευτικό προσωπικό, οι νέες αντίξοες συνθήκες που διαμορφώθηκαν τα τελευταία χρόνια ως συνέπεια της έλλειψης σοβαρών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας και των επιπτώσεων της στην εκπαίδευση είναι μόνο ορισμένα από τα εμπόδια που είχε να αντιμετωπίσει η σχολική κοινότητα το διάστημα αυτό. 

Με αυτά τα δεδομένα, οι μαθητές μας κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων. Κατέβαλαν υπερπροσπάθεια και τώρα δικαιούνται, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα, τα θερμά μας συγχαρητήρια.

Απευθυνόμαστε στους μαθητές μας, σας ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία, καλή πρόοδο και καλή συνέχεια στον αγώνα σας. Η μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων είναι ο προάγγελος των προκλήσεων που έχετε να αντιμετωπίσετε είτε μέσα στα αμφιθέατρα, είτε στον εργασιακό στίβο. Η αγωνιστική στάση και η απαίτηση για δικαίωση των προσδοκιών κάθε νέου είναι άμεσα συνδεδεμένα με τις συλλογικές διεκδικήσεις της γενιάς σας. Η προσπάθεια που κάνατε στις πανελλαδικές εξετάσεις, πρέπει τώρα να πάρει συλλογικά χαρακτηριστικά. Οι χιλιάδες νέοι που σχεδιάζουν το μέλλον τους συναντιόνται σε κοινούς αγώνες για τη ζωή που κάθε νέος μπορεί και αξίζει να έχει σήμερα.

Απευθυνόμαστε στους γονείς των μαθητών μας, δικαιούστε με τη σειρά σας, συγχαρητήρια. Αναγνωρίζουμε την αξία του έργου σας και της προσφοράς σας. Χάρις την προσπάθεια και τις θυσίες όλης της οικογένειας, οι μαθητές μας στάθηκαν άξιοι να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις των πανελλαδικών εξετάσεων. Η στήριξη είναι διαρκής, και θα έχει συνέχεια σε όλη την πορεία της ζωής.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους, σήμερα, μοιραζόμαστε με τους μαθητές μας, όλα τα συναισθήματα που δημιουργούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Βιώνουμε τη δικαίωση και την επιβράβευση στα γελαστά πρόσωπα των μαθητών μας, που νιώθουν να ανοίγεται μπροστά τους ο ορίζοντας της ανώτατης εκπαίδευσης. Βιώνουμε ταυτόχρονα την αδικία στα βουρκωμένα μάτια των μαθητών μας που προσπάθησαν αλλά δεν είχαν τα αποτελέσματα που προσδοκούσαν. Νιώθουμε τη θλίψη και την αγωνία για το μέλλον. Ως δάσκαλοι, σας οφείλουμε το τελευταίο μας «κήρυγμα», σταθείτε δυνατοί, αγωνιστές, μην επιτρέψετε σε κανένα εμπόδιο και καμία δυσκολία να ανατρέψει τα σχέδια σας, συνεχίστε να κυνηγάτε τα όνειρα σας με πάθος και επιμονή.

Σας ευχόμαστε καλή δύναμη και πάντα επιτυχίες στους στόχους και τις προκλήσεις της ζωής που σας περιμένει.

Ιούνιος 2022


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κλιματική αλλαγή: Θα ζήσουμε φέτος φθινόπωρο;

Συνεχίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες στην Ευρώπη μετά από τον καυτό Σεπτέμβριο. Χώρες συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Πολωνίας είχαν φέτος τον πιο ζεστό Σεπτέμβρη που έχει καταγραφεί

Εκλογές 2023 – “Ανοιχτοί Ορίζοντες”: Τι είδε η Χρύσα Καραγιάννη στη Νάξο (photos)

Επίσκεψη της υποψήφιας Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Χρύσας Καραγιάννη στη Νάξο - Συναντήσεις και επαφές

Καστελλόριζο: Εγκαινιάστηκε ο παιδικός σταθμός του νησιού

Καστελλόριζο: Εγκαινιάσθηκε ο πρώτος και μοναδικός παιδικός σταθμός του νησιού

Διαγωνισμός για ψηφιακό ξεναγό στην Παροικιά Πάρου

Μέσω της ψηφιακής εφαρμογής ξεναγού, ο χρήστης θα μπορεί να περιηγηθεί στα προτεινόμενα από τις διαδρομές πολιτιστικά σημεία ενδιαφέροντος και να διατρέχει ένα πλούσιο όγκο πληροφορίας και υλικού τεκμηρίωσης.

Εκλογές 2023 – “Ανοιχτοί Ορίζοντες”: Σύρος, φτωχός συγγενής των Κυκλάδων

Δελτίο τύπου της Υποψήφιας Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Χρύσας Καραγιάννη για την εικόνα που συνάντησε στην Σύρο

ΑΑΔΕ: Υποχρεωτικό για όλους το POS – Τι αλλάζει

Από πότε θα ισχύσει η υποχρεωτική εγκατάσταση POS και στα καταστήματα και επαγγελματίες που μέχρι τώρα ήταν προαιρετική

Σαντορίνη: Με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Σαντορίνης συναντήθηκε ο Μ. Ορφανός

Τα μέλη του Συλλόγου, κοινοποίησαν τα θέματα που αντιμετωπίζουν εδώ και πολλά χρόνια, όπως η έλλειψη σκοπευτηρίου, η άναρχη δόμηση του νησιού που επηρεάζει τη σωστή διαδικασία του κυνηγιού, καθώς και η κακή διαχείριση των αδέσποτων.

Νάξος – Σύλλογος Γυναικών: Δράση (01/10) αφιερωμένη στη πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού

Το μεσημέρι της Κυριακής 1η Οκτωβρίου στη πόλη της Νάξου, δράση αφιερωμένη στη πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού - Ποιοι συμμετέχουν

ΕΑΣ Νάξου: Εξελίξεις γύρω από τον συνεταιριστικό στάβλο (video)

Ρεπορτάζ του ERT News για τον συνεταιριστικό στάβλο που σχεδιάζει η Ε.Α.Σ. Νάξου (video)

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Με το αριστερό η πρωτομηνιά και δίωρη σχεδόν διακοπή ρεύματος

Δείτε σε ποιες περιοχές θα γίνει αύριο Κυριακή 1η Οκτωβρίου διακοπή ρεύματος ...

Πειραιάς: Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες για το πρόσφατο ατύχημα σε ταχύπλοο

Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες για το ατύχημα με την πτώση δύο ναυτικών στη θάλασσα - Τι γίνεται με τους δύο τραυματίες

Πάρος – Travel+Leisure: Ιδανικός προορισμός για τον γαμήλιο τουρισμό

Προβολή της Πάρου ως γαμήλιου προορισμού από το Travel+Leisure

Κλιματική κρίση: Το πράσινο Κοινωνικό Σχέδιο Δράσης για τη Σίφνο

To ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ για τη Σίφνο διαμορφώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος GRAPE – COSME στο οποίο συμμετέχουν ο ΑΝΕΜΟΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ και ο Δήμος Σίφνου

Εκλογές 2023 – “Δύναμη Αλλαγής”: Πρόταση για δημόσιο διάλογο, θα έχει απάντηση;

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Δύναμη Αλλαγής" Λεονάρδος Χατζηανδρέου μεκάθε επισημότητα ζητάει δημόσιο διάλογο...

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος & Σχοινούσα: Πρωινή (27/09) δίωρη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος αύριο Τετάρτη (27/09) - Για πόση ώρα και σε ποιες περιοχές Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο: Καθηγήτρια η Ναξιώτισσα Ελένη Στάη

Η Ναξιώτισσα Έλενα Στάη καθηγήτρια στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Σαντορίνη: Ξεκινούν οι εγγραφές στο «Dappos Sunday League 2023-2024»

Οι αγώνες του πρωταθλήματος θα διεξάγονται και φέτος στο γήπεδο ποδοσφαίρου στον Αγ. Γεώργιο

Κακοκαιρία Elias: Εφτασε από χθες (27/09) το απόγευμα και στη Νάξο

Εντονη βροχόπτωση χθες το απόγευμα στην Ορεινή Νάξο - Από νωρίς το πρωί σήμερα βροχή και τα πεδινά

Σαντορίνη – Νοσοκομείο: Διαμαρτυρία κατοίκων, τι ζητούν

Πορεία διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών για τη σοβαρή υποστελέχωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή

ONEX: Το εγχείρημα για αναβάθμιση του Νεωρίου και περιβαλλοντική προστασία της περιοχής

Η πρωτοβουλία της ΟΝΕΧ προς απομάκρυνση πετρελαιοειδών αποβλήτων που για χρόνια παρέμεναν συγκεντρωμένα σε δεξαμενή στο Νεώριο Σύρου, είναι περιβαλλοντικά ασφαλής