Παρασκευή, 6 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΠαιδείαΚρήτη: Έκπτωση 50% στα εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Κρήτη: Έκπτωση 50% στα εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

|

Και η Κρήτη μπαίνει σιγά σιγά στην λογική του Μεταφορικού Ισοδύναμου – «50% έκπτωση στα εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που υπηρετούν στην Κρήτη»

Και η ώρα που η Κρήτη θα λογίζεται ως …. νησί και σε οικονομικό επίπεδο, ολοκληρώνεται .  Οπως διαβάζουμε στο σχετικό δελτίο Ενημέρωσης από το Υπουργείο Παιδείας και Νησιωτικής Πολιτικής έχουμε την εκ νέου επανάληψη της δράσης παροχής έκπτωσης στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών, που υπηρέτησαν κατά το σχολικό έτος 2018-2019 σε σχολεία της Κρήτης.

Για την λήξη του σχολικού έτους, οι αναπληρωτές δάσκαλοι και καθηγητές της Κρήτης θα μπορούν να λαμβάνουν έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά τους εισιτήρια, καθώς και στα εισιτήρια των οχημάτων τους (ΙΧ και δίκυκλα) για το διάστημα από 21/06/2019 έως και 10/07/2019, ώστε να μπορούν επιστρέψουν στην μόνιμη κατοικία τους. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίδειξη με οποιαδήποτε μορφή (fax, e-mail, κτλ) βεβαίωσης εργασίας από την Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην οποία υπηρέτησαν, καθώς και της αστυνομικής τους ταυτότητας. Οι εταιρείες που παρέχουν την έκπτωση είναι οι ANEK LINES, SUPERFAST FERRIES και MINOAN LINES

Αναλυτικά το δελτίο Ενημέρωσης αναφέρει: ”  Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες ανακοινώνουν την εκ νέου επανάληψη της δράσης παροχής έκπτωσης στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών που υπηρέτησαν κατά το σχολικό έτος 2018-2019 σε σχολεία της Κρήτης.

Αναλυτικότερα, για την λήξη του σχολικού έτους οι αναπληρωτές δάσκαλοι και καθηγητές της Κρήτης θα μπορούν να λαμβάνουν έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά τους εισιτήρια, καθώς και στα εισιτήρια των οχημάτων τους (ΙΧ και δίκυκλα) για το διάστημα από 21/06/2019 έως και 10/07/2019 ώστε να μπορούν επιστρέψουν στην μόνιμη κατοικία τους.

Απαραίτητη προϋπόθεση η επίδειξη (με οποιαδήποτε μορφή, π.χ. fax, e-mail, κτλ) βεβαίωσης εργασίας από την Πρωτοβάθμια/Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην οποία υπηρέτησαν, καθώς και της αστυνομικής τους ταυτότητας.

Σημειώνεται ότι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα υπόλοιπα νησιά της χώρας, έχουν ήδη ενταχθεί και επωφελούνται από το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου με επιστροφή μέρους του κόστους των ακτοπλοϊκών μετακινήσεων τους.

Οι εταιρείες που παρέχουν την έκπτωση είναιANEK LINESSUPERFAST FERRIES και MINOANLINES.

Ειδικότερα για την εταιρεία MINOAN LINES οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται μόνοστα παρακάτω πρακτορεία:

Πρακτορείο Κ.Γ. Ηρακλείου: 25ης Αυγούστου 17 (τηλ. 2810-399899, 2810-229602, 18 175 από κινητό και σταθερό και 801 11 75000 από σταθερό).

Πρακτορείο Πειραιά: Θερμοπυλών 6-10 Πειραιάς (τηλ. 210-4145744, 18 175 από κινητό και σταθερό και 801 11 75000 από σταθερό).

Πρακτορείο Αθήνας: Πανεπιστημίου 59 και Εμμ. Μπενάκη, Ομόνοια (τηλ. 210-3376910)

Πρακτορείο Λιμένος Ηρακλείου: Νέος Επιβατικός Σταθμός (τηλ. 2810-330198)

Πρακτορείο Λιμένος Πειραιά: Πύλη Ε2 (τηλ. 210-4080028)

Πρακτορείο Λιμένος Σούδας: κ. Εμμανουήλ Χαιρετάκης, Souda Port Agency Manager, τηλ. 6972-552661, 6985-077703, 28210-81276)

Πρακτορείο Χανίων: Nanadakis Travel (κ. Ναναδάκης Δημήτριος), Ελ.Βενιζέλου 2, 73132, Χανιά (τηλ: 28210-45911,12)


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Συνάντηση συνεργασίας Δημάρχου με νέα διοίκηση νοσοκομείων Σύρου και Νάξου

Με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, Δήμος και Διοίκηση των Νοσοκομείων Νάξου και Σύρου συναντήθηκαν σε θετικό και παραγωγικό κλίμα

Προκριματικά Μουντιάλ 2026: Νίκη Βελγίου με πολλά γκολ

Η πρόταση της ημέρας έρχεται από τα Προκριματικά του Μουντιάλ 2026.. Ποια είναι η σημερινή μας επιλογή

Νάξος – Σύλλογος Προστασίας Αγριας Ζωής: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και “Το σπίτι μας είναι και των άλλων”

Η άγρια ζωή της Νάξου χάνει το σπίτι της. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε, πριν χάσουμε και το δικό μας.

Naxos Medical: Αγγειοχειρουργικό ιατρείο, εξειδικευμένη φροντίδα δίπλα μας

Ο Επίκουρος Καθηγητής Γεώργιος Σφυροέρας επιστρέφει (για μία ακόμη φορά) στη Νάξο για να προσφέρει εξειδικευμένες αγγειοχειρουργικές εξετάσεις στο πλευρό των κατοίκων

Αντίο Μίμη: Θλίψη στην οικογένεια της ΑΕΚ για τον Δημήτρη Χατζηχρήστο

Βαρύ πένθος στην οικογένεια της ΑΕΚ, αλλά και συνολικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Δημήτρη Χατζηχρήστου, μιας από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες της εξέδρας στη χώρα μας.

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Σίφνος: Οι «Φρυκτωρίες» φωτίζουν ξανά τις Κυκλάδες, σημείο συνάντησης πολιτισμού (αφίσα)

Την Κυριακή 8 Ιουνίου, 14 νησιά των Κυκλάδων ενώνονται συμβολικά μέσω των Φρυκτωριών, τιμώντας την ιστορική μνήμη και την ανάγκη για επικοινωνία και συλλογικότητα

Νάξος – Τυροκομείο Πιτταρά: Γιατί για εμάς, το περιβάλλον δεν είναι μια μέρα, είναι τρόπος ζωής

Το Τυροκομείο Πιτταρά στη Νάξο τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με πράξεις που ξεκινούν από τη γη και καταλήγουν στο τραπέζι μας

Νάξος – Θερινά Εργαστήρια Μουσικής: Το Καλοκαίρι γεμίζει (και φέτος) ήχους και δημιουργία (αίτηση)

Με την καλλιτεχνική διεύθυνση του διεθνούς φήμης συνθέτη Αλέξανδρου Καλογερά, τα μουσικά εργαστήρια προσφέρουν δωρεάν εμπειρίες σε μικρούς και μεγάλους από τις 23 Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου 2025 (αίτηση)

Νάξος: «Αυτές που κάψαν το σανίδι», θεατρικό αφιέρωμα στις γυναίκες του ρεμπέτικου

Δύο παραστάσεις αφιερωμένες στις σπουδαίες γυναικείες φωνές του ρεμπέτικου τραγουδιού, με την καθοδήγηση του Χρήστου Ζέκα, από την Ομάδα 9+ Έντεκα.

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Κυκλάδες – “Μαριέττα Γιαννάκου”: Ξεκινά η ανακαίνιση 17 σχολείων μέσω του προγράμματος (πίνακας)

Υπογράφηκε η σύμβαση για την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων σε 426 σχολικές μονάδες πανελλαδικά – Εργασίες και σε σχολεία Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Σύρου, Τήνου, Θήρας και Ίου

Κουφονήσια – “Γιορτή Ψαρά”: Μια νύχτα αφιερωμένη στους ανθρώπους της θάλασσας (video)

Παράδοση, διάλογος και κοινότητα ενώθηκαν στη Γιορτή του Ψαρά στα Κουφονήσια, με την παρουσία τοπικών αρχών και ανθρώπων που κρατούν ζωντανό το νησιωτικό μας πνεύμα.

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

«Κλείνουμε – γιατί αλλιώς θα μας κλείσουν»: Η εστίαση στην Πάρο κατεβάζει ρολά στις 5 Ιουνίου

Οι επαγγελματίες διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις και τα εξοντωτικά πρόστιμα που απειλούν τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους – Ζητούν άμεσες λύσεις