Παρασκευή, 6 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΠαιδείαΈρχεται με …υποσχέσεις

Έρχεται με …υποσχέσεις

|

Στις επόμενες εβδομάδες θα βρίσκεται στην Ρόδο ο Υπουργός Παιδείας κ. Λοβέρδος και οι Δωδεκανήσιοι περιμένουν την ανακοίνωση για την λειτουργία τμήματος οικονομικών και τουρισμού στο «σμαραγδένιο νησί» 

Δεν είναι οι φήμες που λένε ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πάει για κλείσιμο καθώς αρκετά τμήματά του έχουν ελάχιστους μαθητές. Οι πληροφορίες όμως από τα Δωδεκάνησα (βλ εφημερίδα «Δημοκρατική») λένε τα …αντίθετα και μάλιστα τις προσεχείς εβδομάδες που θα βρεθεί στη Ρόδο ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, περιμένουν ανακοινώσεις. Ο υπουργός Παιδείας θα έχει ως βασικό μέλημα να διαπιστώσει μέσω επισκέψεων στα σχολεία αν έχουν καλυφθεί τα κενά στις θέσεις των δασκάλων και των καθηγητών. Αλλά για τους Δωδεκανήσιους αυτό που μετράει είναι η δήλωση του υπουργού για την ίδρυση και λειτουργία ενός τμήματος τουρισμού και ενός οικονομικού τμήματος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ωστόσο, μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν ειδικά το τουριστικό τμήμα θα λειτουργήσει στη Ρόδο.

Παράλληλα αναμένεται να τεθεί εκ νέου το θέμα που σχετίζεται με τις μετεγγραφές των φοιτητών που «καίει» και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. «Το θέμα θα τεθεί ξανά από τη σύνοδο των πρυτάνεων στον υπουργό Παιδείας κ Ανδρέα Λοβέρδο. Υπάρχει ανησυχία γιατί αν ικανοποιηθούν όλα ή τα περισσότερα αιτήματα, τότε τα περιφερειακά πανεπιστήμια θα αποψιλωθούν από σπουδαστές. Τελούμε σε αναμονή για την ολοκλήρωση της διαδικασίας των εγγραφών. Τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει μέχρι τώρα δείχνουν πως μεγάλο ποσοστό σπουδαστών που έχουν «περάσει» σε τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο και άλλα νησιά ζητούν να μεταγραφούν σε άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα τα οποία δεν βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από τις οικίες τους», δήλωσε ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Σ. Συρόπουλος και συμπλήρωσε πως σε λίγες ημέρες θα έχει οριστικοποιηθεί ο αριθμός των σπουδαστών που έχουν ζητήσει να μετεγγραφούν σε άλλα πανεπιστήμια.

Σημειώνεται πως το υπουργείο Παιδείας έχει εκπονήσει σχέδιο επτά σημείων προκειμένου να αντιμετωπίσει το κύμα μετεγγραφών φοιτητών από την περιφέρεια προς τα αστικά κέντρα. Οι τελευταίες πληροφορίες έχουν ανεβάσει τον αριθμό των δικαιούχων μετεγγραφών στις 40.000 πανελλαδικά. Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει την ερχόμενη εβδομάδα που θα έχουν συγκεντρωθεί όλα τα απαραίτητα στοιχεία από τα Πανεπιστήμια.  


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Συνάντηση συνεργασίας Δημάρχου με νέα διοίκηση νοσοκομείων Σύρου και Νάξου

Με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, Δήμος και Διοίκηση των Νοσοκομείων Νάξου και Σύρου συναντήθηκαν σε θετικό και παραγωγικό κλίμα

Προκριματικά Μουντιάλ 2026: Νίκη Βελγίου με πολλά γκολ

Η πρόταση της ημέρας έρχεται από τα Προκριματικά του Μουντιάλ 2026.. Ποια είναι η σημερινή μας επιλογή

Νάξος – Σύλλογος Προστασίας Αγριας Ζωής: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και “Το σπίτι μας είναι και των άλλων”

Η άγρια ζωή της Νάξου χάνει το σπίτι της. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε, πριν χάσουμε και το δικό μας.

Naxos Medical: Αγγειοχειρουργικό ιατρείο, εξειδικευμένη φροντίδα δίπλα μας

Ο Επίκουρος Καθηγητής Γεώργιος Σφυροέρας επιστρέφει (για μία ακόμη φορά) στη Νάξο για να προσφέρει εξειδικευμένες αγγειοχειρουργικές εξετάσεις στο πλευρό των κατοίκων

Αντίο Μίμη: Θλίψη στην οικογένεια της ΑΕΚ για τον Δημήτρη Χατζηχρήστο

Βαρύ πένθος στην οικογένεια της ΑΕΚ, αλλά και συνολικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Δημήτρη Χατζηχρήστου, μιας από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες της εξέδρας στη χώρα μας.

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Σίφνος: Οι «Φρυκτωρίες» φωτίζουν ξανά τις Κυκλάδες, σημείο συνάντησης πολιτισμού (αφίσα)

Την Κυριακή 8 Ιουνίου, 14 νησιά των Κυκλάδων ενώνονται συμβολικά μέσω των Φρυκτωριών, τιμώντας την ιστορική μνήμη και την ανάγκη για επικοινωνία και συλλογικότητα

Νάξος – Τυροκομείο Πιτταρά: Γιατί για εμάς, το περιβάλλον δεν είναι μια μέρα, είναι τρόπος ζωής

Το Τυροκομείο Πιτταρά στη Νάξο τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με πράξεις που ξεκινούν από τη γη και καταλήγουν στο τραπέζι μας

Νάξος – Θερινά Εργαστήρια Μουσικής: Το Καλοκαίρι γεμίζει (και φέτος) ήχους και δημιουργία (αίτηση)

Με την καλλιτεχνική διεύθυνση του διεθνούς φήμης συνθέτη Αλέξανδρου Καλογερά, τα μουσικά εργαστήρια προσφέρουν δωρεάν εμπειρίες σε μικρούς και μεγάλους από τις 23 Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου 2025 (αίτηση)

Νάξος: «Αυτές που κάψαν το σανίδι», θεατρικό αφιέρωμα στις γυναίκες του ρεμπέτικου

Δύο παραστάσεις αφιερωμένες στις σπουδαίες γυναικείες φωνές του ρεμπέτικου τραγουδιού, με την καθοδήγηση του Χρήστου Ζέκα, από την Ομάδα 9+ Έντεκα.

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Κυκλάδες – “Μαριέττα Γιαννάκου”: Ξεκινά η ανακαίνιση 17 σχολείων μέσω του προγράμματος (πίνακας)

Υπογράφηκε η σύμβαση για την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων σε 426 σχολικές μονάδες πανελλαδικά – Εργασίες και σε σχολεία Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Σύρου, Τήνου, Θήρας και Ίου

Κουφονήσια – “Γιορτή Ψαρά”: Μια νύχτα αφιερωμένη στους ανθρώπους της θάλασσας (video)

Παράδοση, διάλογος και κοινότητα ενώθηκαν στη Γιορτή του Ψαρά στα Κουφονήσια, με την παρουσία τοπικών αρχών και ανθρώπων που κρατούν ζωντανό το νησιωτικό μας πνεύμα.

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

«Κλείνουμε – γιατί αλλιώς θα μας κλείσουν»: Η εστίαση στην Πάρο κατεβάζει ρολά στις 5 Ιουνίου

Οι επαγγελματίες διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις και τα εξοντωτικά πρόστιμα που απειλούν τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους – Ζητούν άμεσες λύσεις