Σάββατο, 23 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠαιδείαΕλλάδα - Πέτσας: Στις 7 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι

Ελλάδα – Πέτσας: Στις 7 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι

|

Στις 7 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι.. Το είπε – για μία ακόμη φορά – ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας – Τα σενάρια για τους μαθητές και τη παρουσία τους στις τάξεις

Εϊναι πλέον δεδομένο… Στις 7 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά. Το ανέφερε τη Κυριακή η Αναστασία Γκίκα –  Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας – μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, το επιβεβαίωσε σήμερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μέσω επίσης τηλεοπτικής εκπομπής.. Ισως, γιατί τα πιο σοβαρά πράγματα στην Ελλάδα λέγονται στα τηλεοπτικά στούντιο…

«Έχουμε μια χρονιά μπροστά μας που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, στις 7 του μήνα» είπε ο κ. Πέτσας, μιλώντας στο Open και πρόσθεσε πως «θα έχουμε ξανά να αντιμετωπίσουμε τις ίδιες βασικές προκλήσεις. Να τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας με τα οποία να δώσουμε την εικόνα στα παιδιά…».

Και συνέχισε: «…ότι αν τηρούμε τις αποστάσεις όσο μπορούμε, γιατί για τα παιδιά είναι πιο δύσκολο ακόμα να το καταλάβουνε, να πλένουμε τα χέρια μας και εκεί που θα πρέπει, εκτός σχολείου όπου είμαστε ή και εντός όπου χρειάζεται να φοράμε τη μάσκα».

«Αυτό είναι το βασικό στοιχείο που θα μας προστατέψει από τη διασπορά του ιού στο σχολικό περιβάλλον» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι η 7η Σεπτεμβρίου για το άνοιγμα των σχολείων έχει «κλειδώσει», αλλά και πως η κυβέρνηση εργάζεται από τώρα μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου για την αναστροφή της αύξησης των κρουσμάτων, «προκειμένου να μπούμε στο φθινόπωρο με όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες».

«Το δεδομένο είναι ότι στις 7 Σεπτεμβρίου, σε κάθε περίπτωση, αρχίζουν τα σχολεία. Οι αποφάσεις της Κυβέρνησης λαμβάνονται αμέσως μετά από τις εισηγήσεις των ειδικών», είχε τονίσει νωρίτερα και ο Υφυπουργός Παιδείας, Βασίλης Διγαλάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1. Όπως σημείωσε «δυστυχώς, είχαμε μια αύξηση των κρουσμάτων, κυρίως λόγω της χαλάρωσης της τήρησης των μέτρων. Θα αξιολογήσει η επιτροπή των επιστημόνων τα νέα δεδομένα, μετά την επάνοδο των ταξιδιωτών του Δεκαπενταύγουστου και θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις».

Οι ειδικοί επιστήμονες έχουν στο τραπέζι δύο διαφορετικά σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων. Οπως ανέφερε στην “Καθημερινή¨ο καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμόξεων του ΕΚΠΑ , Νίκος Σύψας, ένα σενάριο είναι να λειτουργήσουν τα σχολεία όπως τον περασμένο Μάιο, δηλαδή με διαίρεση των τμημάτων σε υποτμήματα και εκ περιτροπής λειτουργία τους, διαλείμματα σε διαφορετικές ώρες και δυνατότητα εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Η διαφορά θα είναι ότι πλέον η παρακολούθηση του σχολείου θα είναι υποχρεωτική και δεν θα εξαιρούνται μαθητές με την απλή συμπλήρωση φόρμας όπως έγινε την άνοιξη. Το άλλο σενάριο αφορά το άνοιγμα των σχολείων με αυστηρή τήρηση των μέτρων και συγκεκριμένα την υποχρεωτική χρήση μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικούς.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ο Δήμος Αμοργού απαντά

Ο Δήμος Αμοργού δεν διώκει ποινικά και δεν ασκεί καμία καταγγελία κατά του κ. Ιάσωνα Αποστολόπουλου ή τρίτου

Παρά την πτώση της τιμής του Dogecoin, οι χρήστες του PAXMINING εξακολουθούν να κερδίζουν 6.800 δολάρια ημερησίως — Κυκλοφόρησε νέο συμβόλαιο εξόρυξης DOGE

Παρά την πτώση της τιμής του Dogecoin, οι χρήστες του PAXMINING εξακολουθούν να κερδίζουν 6.800 δολάρια ημερησίως — Κυκλοφόρησε νέο συμβόλαιο εξόρυξης DOGE

Σε οριακό σημείο οι αγρότες με το ΟΣΔΕ 2025 – Κίνδυνος απώλειας ενισχύσεων τον Οκτώβριο

Γραφειοκρατία, τεχνικά προβλήματα και το «αγκάθι» του ΑΤΑΚ απειλούν την έγκαιρη πληρωμή – Οργή στον αγροτικό κόσμο

Φεστιβάλ Νάξου 2025: «Ο Γιάννης το Βούδι» στον Πύργο Μπαζαίου

Η συγκλονιστική παράσταση της Ναξιώτισσας Ευαγγελίας Γατσωτή ανεβαίνει στο Φεστιβάλ Νάξου την Κυριακή 24 Αυγούστου

Τουρκία: Άδεια για Θεία Λειτουργία (23/08) στην Παναγία Σουμελά

Οι τουρκικές αρχές επέτρεψαν ξανά τη Λειτουργία στα «Εννιάμερα της Παναγίας» – Θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών

Σαντορίνη: Πρώτη παρουσίαση του «Ελαιολάδου Σαντορίνης»

Ο πρόεδρος Μάρκος Καφούρος παρουσίασε το νέο προϊόν υγείας στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου Τουρισμού Πολυτελείας

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Στα ύψη οι τιμές κατοικιών στα ελληνικά νησιά – Πρωταθλήτρια η Μύκονος με 7.143 €/τ.μ.

Ανοδικές οι τάσεις σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Κρήτη και Ιόνιο – Άλματα έως και 50% μέσα σε έξι χρόνια (πίνακας)

Επίσκεψη του Υπουργού Περιβάλλοντος Στ. Παπασταύρου στην Αμοργό και τα ακριτικά νησιά Λιάδια, Κίναρο και Λέβιθα

Στο επίκεντρο το νέο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο «Νότιο Αιγαίο 1 – Νότιες Κυκλάδες» και η πρωτοβουλία «Αμοργόραμα»

Φιλώτι Νάξου: Βραδιά μνήμης (22/08) για την ποιήτρια Ειρήνη Μαστοροπούλου – Ναυπλιώτη

Ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου τιμά την ποιήτρια που ύμνησε με τους στίχους της τη ζωή, την αγάπη και τον τόπο της

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.

Συνεδριάζει (19/08) η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επίκεντρο το νέο λιμάνι στη Σχοινούσα

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (19/08) στο Δημοτικό Κατάστημα, με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη - Ποια είναι