Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠαιδείαΕλλάδα - Πανελλαδικές: Ανακοινώνονται σήμερα - με SMS - οι βάσεις;

Ελλάδα – Πανελλαδικές: Ανακοινώνονται σήμερα – με SMS – οι βάσεις;

|

Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων (σήμερα Παρασκευή 27 Αυγούστου ή το αργότερα τη Δευτέρα 30 Αυγούστου) που έλαβαν μέρος στις εξετάσεις – Οι επιτυχόντες θα λάβουν με sms την ενημέρωση για το τμήμα στο οποίο εισήχθησαν  

Όλοι στα κινητά σας….  Λήγει – όπως όλα δείχνουν –  σήμερα Παρασκευή 27 Αυγούστου η αγωνία των υποψηφίων οι οποίοι έλαβαν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2021. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας ολοκλήρωσαν όλες τις διαδικασίες και εκτός απροόπτου, θα κοινοποιήσουν τα ονόματα των επιτυχόντων και τις βάσεις εισαγωγής στα τμήματα.

Έως το απόγευμα της Πέμπτης αναμένονταν να εκδοθεί και σχετικό δελτίο Τύπου του υπουργείου Παιδείας προκειμένου να ενημερωθούν οι υποψήφιοι και οι οικογένειές τους για την ημερομηνία των αποτελεσμάτων η οποία εφόσον υπάρξει κάποιο σοβαρό κώλυμα θα παραταθεί έως την ερχόμενη Δευτέρα. Πληροφορίες ανέφεραν ότι η εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής θα προκαλέσει πλήθος προβλημάτων όπως τον αποκλεισμό χιλιάδων υποψηφίων από τα πανεπιστήμια (20.000 – 30.000 άτομα) καθώς και εξαιρετικά μεγάλο αριθμό κενών θέσεων σε σχεδόν 150 τμήματα.

Μάλιστα οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι δεκάδες τμήματα θα έχουν μονοψήφιο αριθμό εισαχθέντων (ή και κανένα νέο φοιτητή) γεγονός, που θα τα φέρει σύντομα σε δυσχερέστατη θέση αφού η λειτουργία τους θα επανεκτιμηθεί. Το σίγουρο είναι ότι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, θα προκαλέσει νέες συζητήσεις σχετικά με το σύστημα εισαγωγής, που εφαρμόστηκε φέτος – με την καθιέρωση της ΕΒΕ- και τις βελτιώσεις, που πρέπει να γίνουν αλλά και με το μέλλον δεκάδων πανεπιστημιακών τμημάτων τα οποία όπως όλα δείχνουν θα εξαφανιστούν από τον χάρτη της Ανώτατης εκπαίδευσης στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιάρθρωσης των ΑΕΙ, την οποία ήδη σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Όσο για τους φετινούς χιλιάδες υποψήφιους οι οποίοι θα αποκλειστούν από τα ΑΕΙ, από σήμερα θα πρέπει να αναζητήσουν λύσεις όσον αφορά στις σπουδές τους καθώς τα περιθώρια δεν είναι πολλά και είτε θα πρέπει να ξαναδώσουν εξετάσεις του χρόνου είτε θα κατευθυνθούν, προς τα ιδιωτικά κολέγια και ΙΕΚ. Οι επιλογές αυτές βέβαια αφορούν μόνο όσους μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά αφού σε όλες τις περιπτώσεις απαιτούνται δίδακτρα.

Πότε ανακοινώθηκαν οι βάσεις τα προηγούμενα χρόνια:

2020: Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020 

2019: Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019

2018: Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2018

2017: Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017

2016: Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016

2015: Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015

2014: Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014

2013: Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013

 

Εγγραφές στα ΑΕΙ – Αιτήσεις μετεγγραφής

Τις επόμενες μέρες και μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων το υπουργείο Παιδείας, θα ενημερώσει σχετικά με τις ημερομηνίες για την ηλεκτρονική εγγραφή των νέων φοιτητών στα πανεπιστήμια και αργότερα τις προθεσμίες για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις και επιθυμούν να πάρουν μετεγγραφή.    
 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αγιο Ορος: Εκοιμήθη ο Αγιορείτης Γέροντας Βασίλειος Γοντικάκης

Η εξόδιος ακολουθία αύριο στην Ιερά Μονή Ιβήρων – Ο λόγιος και πνευματικός καθοδηγητής που σφράγισε το Άγιον Όρος και την Ορθοδοξία

Μάρκος Καφούρος: Αναφορά για επαναφορά μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου

Ο Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ μεταφέρει το ψήφισμα του Δ.Σ. Θήρας στον Υπουργό Οικονομικών, ζητώντας μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις στις νησιωτικές περιοχές.

Παρέμβαση Φιλίππου Φόρτωμα για τις συντάξεις χηρείας του πρώην ΟΓΑ

Ερώτηση στη Βουλή για την άρση αδικιών του νόμου Κατρούγκαλου και την εξίσωση παλαιών και νέων συντάξεων χηρείας προς όφελος των δικαιούχων.

Φεστιβάλ Στρογγύλη On The Road: Μια μουσική βραδιά με το «The Hollywood Project»

Την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2025 στον υπαίθριο χώρο μπροστά από τον Μητροπολιτικό Ναό Θήρας, τρεις μουσικοί παρουσιάζουν αγαπημένα ελληνικά τραγούδια

Κύπελλο Ελλάδας: Από το Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο ξεκινάει η μάχη της ΕΛΛΑΣ Σύρου (video)

Πρεμιέρα στη League Phase του κυπέλλου Ελλάδος, με τους Συριανούς να αγωνίζονται σήμερα στις 16:00 στο Δημοτικό γήπεδο Περιστερίου

Δήμος Θήρας: Έναρξη εγγραφών σε Φιλαρμονική & Χορωδία 2025–2026

Δωρεάν συμμετοχή για παιδιά 7+ και ενήλικες, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο

Γερμανία: Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση στο 7% το 2026, αλλά και αντιδράσεις

Η κυβέρνηση ρίχνει τον συντελεστή από 19% σε 7% για εστιατόρια & γεύματα (χωρίς αλκοόλ), με κριτική από φορείς για όφελος στις αλυσίδες και πίεση στα δημόσια οικονομικά.

Ισραήλ: Χερσαία επιχείρηση στην πόλη της Γάζας

Τανκς προωθούνται προς το κέντρο της πόλης· τουλάχιστον 106 νεκροί σε 24 ώρες σύμφωνα με παλαιστινιακές αρχές. ΟΗΕ μιλά για «γενοκτονία», η Ε.Ε. προαναγγέλλει μέτρα, σκληραίνει η στάση αραβικών κρατών.

Φιλώτι Νάξου: Παρουσιάστηκε ο 14ος τόμος «Ναξιακά» – Αφιέρωμα στη μνήμη του Στέφανου Ψαρρά

Ζεστή συμμετοχή στο Πολιτιστικό Κέντρο Φιλωτιτών· η Ο.ΝΑ.Σ. τίμησε τον διδάκτορα Φιλολογίας και συνεργάτη της έκδοσης με έναν αναμνηστικό τόμο υψηλών προδιαγραφών.

Σπύρος Μάκαρης: «Σημαία» του Πανναξιακού για 24η σεζόν – Ο 38χρονος φόργουορντ συνεχίζει μπροστάρης

Η διοίκηση ανακοίνωσε την ανανέωση με τον Ναξιώτη φόργουορντ (2,00 μ.), που μπαίνει στην 24η χρονιά του και στέλνει μήνυμα ενότητας στους φιλάθλους.

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Κωμιακή: «Έφυγε» η «Κούλα του Σταματοβασίλη» που σημάδεψε με την παρουσία της το χωριό

Συγκινητικό αντίο στην Κυριακή Πρεβενιού, από τον Γιώργο Κρητικό μέσα από τα social media

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική

Χώρα Νάξου: «Πάγωσε» το αίτημα κατοίκων για αλλαγή κυκλοφοριακού στη Μικρασιατών Προσφύγων

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων για επικίνδυνες συνθήκες, ο Δήμος Νάξου απάντησε αρνητικά στο αίτημα αλλαγής κατεύθυνσης της ημικεντρικής οδού.

Νάξος – Αύγουστος 2025: περισσότερες αφίξεις, Ισχυρότερο το σύνολο του καλοκαιριού (πίνακες)

Στο λιμάνι της Νάξου οι επιβάτες αυξήθηκαν 5,2% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, ενώ το τρίμηνο Ιουνίου–Αυγούστου έκλεισε με +6,5% συνολικά. Τι δείχνει η δεκαετία.