Σάββατο, 21 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΠαιδείαΕλλάδα - Ν. Κεραμέως: "Δεν θα κλείσουν τα σχολεία"

Ελλάδα – Ν. Κεραμέως: “Δεν θα κλείσουν τα σχολεία”

|

Νίκη Κεραμέως και Ζέττα Μακρή διαψεύθουν τα σενάρια όσον αφορά το κλείσιμο των σχολείων ελέω πανδημίας 

Κατηγορηματική ότι «δεν θα ανασταλεί η διά ζώσης λειτουργία των σχολείων» ήταν η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών. Δήλωση που ήρθε ως απάντηση στα σενάρια που θέλουν τα σχολεία να κλείνουν την 15η Νοεμβρίου…  

Η κ. Κεραμέως τόνισε πως το ποσοστό των ημερήσιων κρουσμάτων που αφορούσε παιδιά έχει μειωθεί από το 29% στο 23% και αυτό έχει επιτευχθεί χάρις στην «εξαιρετική εφαρμογή των μέτρων από εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς, στελέχη εκπαίδευσης, τοπική αυτοδιοίκηση». 

Επίσης, υπογράμμισε ότι τα αυξημένα τεστ αποτελούν «τον πιο αποτελεσματικό τρόπο” αντιμετώπισης και έγκαιρης πρόβλεψης του κορωνοϊού. Για αυτόν τον λόγο «αποτελεί συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να επενδύσει στο αυξημένο testing. Γίνονται πολλά τεστ, όλα πληρωμένα από το κράτος», εξήγησε.

Την παρούσα περίοδο έξι τμήματα έχουν αναστείλει τη διά ζώσης λειτουργία τους από τα σχεδόν 80.000 σε όλη τη χώρα.

Μακρή: Δεν κλείνουν τα σχολεία ” 

Μία ακόμα διάψευση για την φημολογία που θέλει τα σχολεία να κλείνουν λόγω της έξαρσης της πανδημίας ήρθε από το Υπουργείο Παιδείας και συγκεκριμένα από την Υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη.

«Το διέψευσε και η Υπουργός Παιδείας και ο Υπουργός Υγείας. Οι φήμες όσο πιο αστήριχτες είναι τόσο πιο πολύ ένταση έχουν. Δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση και η επιτροπή των ειδικών ούτε το σκέφτονται, ούτε το προτείνουν» είπε κατηγορηματικά.

Η κ. Μακρή αναφέρθηκε στον αριθμό των τεστ που γίνονται στους μαθητές σημειώνοντας ότι είναι διπλάσιος αριθμός από αυτόν που επιβάλλει ο ΠΟΥ. «Γίνονται σχεδόν 2.000.000 τεστ την εβδομάδα. Υπάρχουν και κάποιοι μαθητές που έχουν εμβολιαστεί και το ποσοστό αυξάνεται. Να προσθέσω και στα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ ότι τα παιδιά που νοσούν ηλικίας 4-18 ετών, σύμφωνα με την επιδημιολογική έρευνα που κάνει ο ΕΟΔΥ, ότι δεν κολλούν πάντα στο σχολικό περιβάλλον. Το ποσοστό που έχει επιβαρυνθεί στο σχολικό περιβάλλον είναι λιγότερο και από το μισό του αριθμού».

Όσο αφορά στους εμβολιασμούς στις μικρότερες ηλικιακές ομάδες, σύμφωνα με την κ. Μακρή, το ποσοστό των εμβολιασμένων παιδιών ηλικίας 12-14 είναι στο 23%, στις ηλικίες 15-17 ετών είναι στο 38% ενώ στην ηλικιακή ομάδα 18-24 ανεβαίνει στο 62%. Οι εκπαιδευτικοί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, έως και τον μήνα Οκτώβριο έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό άνω του 83% και στην δευτεροβάθμια άνω του 88%, ενώ υπάρχουν και αυτοί που έχουν νοσήσει. «Άρα οι εκπαιδευτικοί μας, και το λέω με καμάρι αυτό, ανταποκρίθηκαν χωρίς να υπάρχει υποχρεωτικότητα με τέτοιο τρόπο που δεν νομίζω να μπαίνει στο τραπέζι, ζήτημα τέτοιο».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πρωκτολογικές παθήσεις: Συμπτώματα, διάγνωση και σύγχρονες λύσεις

Μεταξύ των συνηθέστερων πρωκτολογικών προβλημάτων συγκαταλέγονται οι αιμορροΐδες, η ραγάδα πρωκτού, τα περιεδρικά συρίγγια και αποστήματα, τα κονδυλώματα, καθώς και η κύστη κόκκυγος

Νέα θλιβερή πρωτιά για την Ελλάδα

Πρώτη η Ελλάδα στην Ευρώπη σε παιδιά - με μορφωμένους γονείς- που μεγαλώνουν μέσα στη στέρηση

Θεσμοθετήθηκε το Μεταβατικό Πλαίσιο Εναέριας Διάσωσης και Αεροδιακομιδών

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση ρυθμίζονται τεχνικές προδιαγραφές, χρόνοι ετοιμότητας, συνεργασίες με αερομεταφορείς και εμπλοκή ΕΚΑΒ και Πυροσβεστικής

Αμοργός – Σεισμός: “Ήρεμη η εικόνα”, λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Η δόνηση σημειώθηκε νότια-νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης, με εστιακό βάθος 15,6 χλμ – Δεν αλλάζει η εικόνα ύφεσης στην περιοχή, επισημαίνουν οι σεισμολόγοι

Νέος κάδος ανακύκλωσης μπαταριών στην Παλάδα Τήνου, Μικρές κινήσεις, μεγάλη προστασία

Ο Δήμος Τήνου ενισχύει τις υποδομές ανακύκλωσης με στόχο ένα καθαρότερο και πιο βιώσιμο νησί

Εκτακτο: Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο ρήγμα Ανύδρου

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός σημειώθηκε 13 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού

Όταν τα Raptor συνάντησαν τη Νάξο – Μια τριήμερη εξόρμηση γεμάτη περιπέτεια και Κυκλαδίτικη ψυχή

Με 18 οχήματα και 70 μέλη, το Raptor Club Greece εξερεύνησε τις ομορφιές της Νάξου σε ένα μοναδικό Summer Tour γεμάτο εικόνες, προκλήσεις και φιλοξενία

Αμοργός – Κατάπολα: Η Γιορτή του Ψαρά, μία νύχτα με φως, θάλασσα και παράδοση

Το Σάββατο 21 Ιουνίου στα Κατάπολα, η Αμοργός τιμά τους ανθρώπους της θάλασσας με μουσική, ψυχή και την υπογραφή του Amorgorama

Σφοδρή διαμαρτυρία του Δήμου Κύθνου προς τον ΣΚΑΪ για δυσφημιστική εκπομπή

«Δημόσιος λιθοβολισμός ενός ολόκληρου νησιού» – Η επιστολή του Δήμου για τον τρόπο παρουσίασης της Κύθνου στην εκπομπή «Όπου υπάρχει Ελλάδα»

Μέχρι 50% έκπτωση στα ακτοπλοϊκά για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Πρωτοβουλία στήριξης από τα Υπουργεία Παιδείας και Ναυτιλίας για τη διευκόλυνση της επιστροφής των εκπαιδευτικών στον τόπο διαμονής τους μετά το πέρας της σχολικής χρονιάς

Συνεχής Ενημέρωση: Μεγάλη Πυρκαγιά στην Ορεινή Νάξο, επίκεντρο τη Ράχη του Προφήτη Ηλία στη Μονή (video)

Εναέρια και επίγεια μέσα μάχονται με τις φλόγες στη ράχη της Μονής – Από όχημα που πήρε φωτιά η πιθανή αιτία της πυρκαγιάς (video)

Κόρωνος (Λυώνας) – Αντώνης Παπακωνσταντής: Έφυγε ξαφνικά, αλλά θα μείνει για πάντα δίπλα μας

Μια συγκινητική αποχαιρετιστήρια ανάρτηση του Γιώργου Κουφόπουλου για τον αγαπημένο φίλο, συνοδοιπόρο και πρώην πρόεδρο του συλλόγου

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κυνίδαρο

Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις – Συνδρομή από υδροφόρες των ΟΤΑ για την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς

“O Χαρχαλιάς”: Η νέα ταβέρνα στη Μέση Ποταμιά που μαγειρεύει με καρδιά και μνήμες

Στην πράσινη καρδιά της Νάξου, μια αυθεντική ταβέρνα σερβίρει γεύσεις που μυρίζουν πατρίδα, με σεβασμό στην τοπική παράδοση και ζεστή φιλοξενία που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου.

Στέλλα Τσουνέλλη – Φουτάκογλου: Η τελευταία κεντήστρα της παράδοσης στη Χώρα της Νάξου

Από τη Μικρά Ασία στη Νάξο, η κυρία Στέλλα υφαίνει με βελόνα και νήμα τις μνήμες, τις ρίζες και την ψυχή ενός τόπου που δεν ξεχνά.

Νάξος: Όταν τα σκουπίδια… μιλούν, μήνυμα με σακούλες σε ασυνείδητο οδηγό

Παρκάρισμα "καρφί" δίπλα στους κάδους και η πιο ευφάνταστη απάντηση των κατοίκων: δύο σακούλες σκουπιδιών στο καπό αυτοκινήτου. Νάξος, έχεις ταλέντο!

Europa Nostra: Διεθνής διάκριση για τον Πύργο “Κάμπονες 1615” στη Νάξο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ένα ζωντανό σύμβολο πολιτιστικής αναγέννησης και βιώσιμης αποκατάστασης από τις Κυκλάδες ανάμεσα στα κορυφαία παραδείγματα ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς για το 2025

Guardian: Η παραλία στο Καστράκι της Νάξου ανάμεσα στις τρεις καλύτερες της Ευρώπης για το 2025

Διπλή διάκριση για την Ελλάδα – Το Καστράκι Νάξου και η Φακίστρα Πηλίου ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς για ήλιο, θάλασσα και αυθεντική απόλαυση

Κάλεσμα αλληλεγγύης από τη Νάξο για την Παλαιστίνη, συγκέντρωση την Κυριακή στην παραλία

Η Πρωτοβουλία Πολιτών για την Παλαιστίνη συμμετέχει στο πανελλαδικό κάλεσμα «March to Gaza» με συγκέντρωση στις 8μμ, Κυριακή 15 Ιουνίου, στην κεντρική πλατεία παραλίας Νάξου

Ηρώ Μουκίου: «Στη Νάξο βρήκα ξανά τη γαλήνη, όπως στη ζωγραφική και τη θάλασσα»

Η αγαπημένη ηθοποιός μιλά στον Νίκο Σκορδιαλό για τον ρόλο της στη σειρά «Άγιος Έρωτας», την επιστροφή της στην τηλεόραση, την αγάπη της για τη ζωγραφική και τη βαθιά σχέση της με την πίστη και τη νέα γενιά.