Κυριακή, 22 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΠαιδείαΕλλάδα: Ανοίγουν τα σχολεία με self test αλλά και απουσίες

Ελλάδα: Ανοίγουν τα σχολεία με self test αλλά και απουσίες

|

Επιστροφή με… απουσίες στα σχολεία – Πάνω από 11.000 παιδιά βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό το Σαββατοκύριακο 

Την ώρα λοιπόν που όλοι οι μικροί και μεγάλοι μαθητές θα πρέπει σήμερα να υποβληθούν υποχρεωτικά σε self test προκειμένου να γυρίσουν πίσω στο θρανίο τους αύριο, δεν θα είναι λίγοι εκείνοι που θα λείψουν εξαιτίας του κοροναϊού.

Πόσα κρούσματα βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο σε παιδιά

Ειδικότερα το Σάββατο τα κρούσματα στο ηλικιακό γκρουπ 0-17 ετών ήταν 7.479 (σε σύνολο 37.676), ενώ σήμερα διαπιστώθηκαν 3.980 μολύνσεις στην ίδια ηλικία (σε σύνολο 18.592 κρουσμάτων). Σύνολο 11.459 κρούσματα.

Φαίνεται λοιπόν πως τα κρούσματα σήμερα σε παιδιά ήταν ιδιαίτερα υψηλά σήμερα, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς αναμένεται μεγαλύτερη αύξηση και το επόμενο διάστημα εξαιτίας της κινητικότητας των εορτών.

Σε μία προσπάθεια να ανακόψει την διασπορά της παραλλαγής Όμικρον σε σχολεία, η κυβέρνηση μόνο για αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε πως οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν 3 self test, ενώ από την επόμενη εβδομάδα θα ισχύσει ξανά το σύστημα «Τρίτη-Πέμπτη».

Η κορύφωση δεν έχει έρθει ακόμη

Πάντως οι ειδικοί ήδη βλέπουν αύξηση στα κρούσματα ηλικίας 0-17 ετών, παρά το γεγονός πως υπήρξε μία σταθεροποίηση σε αυτή την ηλικία τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο.

«Κατά την περίοδο της εμφάνισης της μετάλλαξης Όμικρον του κοροναϊού, η οποία συνέπεσε με την περίοδο των διακοπών αν και τα κρούσματα αυξήθηκαν ως απόρροια της γενικότερης εκτόξευσης των κρουσμάτων, το ποσοστό συμμετοχής των παιδιών έπεσε δραματικά στο 15%».

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν καθημερινά κρούσματα μεταξύ 4.000 και 5.000 παιδιών, που σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα υπερβαίνουν τα 50.000 στα παιδιά και με αυτά τα στοιχεία ερχόμαστε τώρα να ανοίξουμε τα σχολεία» είπε ο κ. Τζανάκης σήμερα στο Open, ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ της παράτασης μιας εβδομάδας στο άνοιγμα των σχολείων.

Ενεργά ονομάζουμε τα κρούσματα που έχουν παρουσιαστεί το τελευταίο 14ήμερο όπως ξεκαθάρισε, διευκρινίζοντας ότι κάποια από αυτά, τα περισσότερα δεν μεταδίδουν. Μεταδίδουν αυτά που βρίσκονται στο τελευταίο 7ήμερο, 10ήμερο άρα αυτά θα έχουν εντοπιστεί με τα self test και δεν θα πάνε στο σχολείο, σημείωσε.

Πηγή in.gr

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σαντορίνη: Η “Κόρη της Θήρας” ξαναστέκεται όρθια με νέα αντισεισμική βάση

Η Κόρη της Θήρας ξαναστέκεται όρθια – Η νέα αντισεισμική βάση και η έκθεση «Κυκλαδίτισσες» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήρας

Ο Γιώργος Χατζημάρκος… πίσω από τη σχάρα, στην Κω, ο Περιφερειάρχης πήρε μαθήματα «ψησίματος»

Μια στάση για χαιρετισμό εξελίχθηκε σε γρήγορο σεμινάριο… γύρου! Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου επισκέφτηκε το σουβλατζίδικο του φίλου του στην Κω και έβαλε ποδιά.

Cyclades Cup 2025: Η Ρεγκάτα που ένωσε θάλασσα, πολιτισμό και κοινότητα στις Κυκλάδες

Στην Αντίπαρο και με φόντο την αυθεντική κυκλαδίτικη εμπειρία, η δεύτερη διοργάνωση του Cyclades Cup απέδειξε πως η αριστεία στην ιστιοπλοΐα μπορεί να συμβαδίζει με την ουσία και τον σεβασμό στον τόπο

Νάξος: Μέρες πρασίνου και συλλογικής δράσης στη Γαλήνη, ένα χωριό που νοιάζεται (photos)

Από τον καθαρισμό των δρόμων ως τη φύτευση δέντρων στον Αμμίτη, η Γαλήνη «ανάσανε» ξανά χάρη σε μια κοινή προσπάθεια με την υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Νάξου

Σίκινος: Απόδραση στην αυθεντικότητα των Κυκλάδων

Ανάμεσα στην Ίο και τη Φολέγανδρο, η Σίκινος προσφέρει στον επισκέπτη ήσυχες διακοπές, απομονωμένες παραλίες, μοναδικά μονοπάτια, αρχαιολογικούς θησαυρούς και ζωντανή παράδοση, χωρίς να αλλοιώνει την ταυτότητά της.

Μικρές Κυκλάδες χωρίς αυτοκίνητο: Τέσσερα νησιά για αυθεντικές, ήσυχες διακοπές (video)

Δονούσα, Κουφονήσια, Σχοινούσα και Ηρακλειά προσφέρουν παραλίες με κρυστάλλινα νερά, γραφικά σοκάκια και χαλαρούς ρυθμούς – όλα χωρίς την ανάγκη μετακίνησης με αυτοκίνητο.

Η Τοσοδούλα χορεύει στη Νάξο – Μια παραμυθένια παράσταση από καρδιάς

Η μαθητική παράσταση του AlteR riTmo «Η Τοσοδούλα» ζωντανεύει στο Δημοτικό Θέατρο Ι. Καμπανέλλη στις 24 & 25 Ιουνίου, με παιδιά και εφήβους της Νάξου να χορεύουν τη φύση, τη φαντασία και τη δύναμη του παραμυθιού

«Μπαμπά, τι φαΐ θα φάμε σήμερα;». Το νέο σπιτικό στέκι στη Χώρα Νάξου με καρδιά και ουσία

Όταν η καθημερινή ερώτηση του παιδιού γίνεται γευστική απάντηση για όλη την οικογένεια.

Νάξος – “Ρίζες & Ειρήνη”: Η καρδιά του χορού χτυπά (21/06) στο Καμπανέλλης

Το Motus Studio και η Μαργαρίτα Τσίγκου παρουσιάζουν για δεύτερη και τελευταία φορά την παράσταση που συγκίνησε, μίλησε για την ειρήνη και ένωσε τα χέρια των παιδιών της Νάξου για έναν καλύτερο κόσμο

Η Δονούσα στο Greek Islands Trail: Όταν τα μονοπάτια της καρδιάς γίνονται πανελλήνιο σημείο αναφοράς

Η κυκλική διαδρομή Σταυρός–Κέντρος–Μερσήνι–Μεσαριά εντάχθηκε στο εμβληματικό πρόγραμμα G.I.T, προβάλλοντας διεθνώς τη φυσιογνωμία της Δονούσας

Συνεχής Ενημέρωση: Μεγάλη Πυρκαγιά στην Ορεινή Νάξο, επίκεντρο τη Ράχη του Προφήτη Ηλία στη Μονή (video)

Εναέρια και επίγεια μέσα μάχονται με τις φλόγες στη ράχη της Μονής – Από όχημα που πήρε φωτιά η πιθανή αιτία της πυρκαγιάς (video)

Κόρωνος (Λυώνας) – Αντώνης Παπακωνσταντής: Έφυγε ξαφνικά, αλλά θα μείνει για πάντα δίπλα μας

Μια συγκινητική αποχαιρετιστήρια ανάρτηση του Γιώργου Κουφόπουλου για τον αγαπημένο φίλο, συνοδοιπόρο και πρώην πρόεδρο του συλλόγου

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κυνίδαρο

Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις – Συνδρομή από υδροφόρες των ΟΤΑ για την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς

“O Χαρχαλιάς”: Η νέα ταβέρνα στη Μέση Ποταμιά που μαγειρεύει με καρδιά και μνήμες

Στην πράσινη καρδιά της Νάξου, μια αυθεντική ταβέρνα σερβίρει γεύσεις που μυρίζουν πατρίδα, με σεβασμό στην τοπική παράδοση και ζεστή φιλοξενία που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου.

Naxos Meat: Μια νέα επιχειρηματική σελίδα για τη Νάξο, στήριγμα στην τοπική παραγωγή

Η οικογένεια Βασαλάκη επενδύει στον πρωτογενή τομέα, ενισχύοντας το ντόπιο προϊόν με ποιότητα και όραμα

«Μπαμπά, τι φαΐ θα φάμε σήμερα;». Το νέο σπιτικό στέκι στη Χώρα Νάξου με καρδιά και ουσία

Όταν η καθημερινή ερώτηση του παιδιού γίνεται γευστική απάντηση για όλη την οικογένεια.

Νάξος: Όταν τα σκουπίδια… μιλούν, μήνυμα με σακούλες σε ασυνείδητο οδηγό

Παρκάρισμα "καρφί" δίπλα στους κάδους και η πιο ευφάνταστη απάντηση των κατοίκων: δύο σακούλες σκουπιδιών στο καπό αυτοκινήτου. Νάξος, έχεις ταλέντο!

Ηρώ Μουκίου: «Στη Νάξο βρήκα ξανά τη γαλήνη, όπως στη ζωγραφική και τη θάλασσα»

Η αγαπημένη ηθοποιός μιλά στον Νίκο Σκορδιαλό για τον ρόλο της στη σειρά «Άγιος Έρωτας», την επιστροφή της στην τηλεόραση, την αγάπη της για τη ζωγραφική και τη βαθιά σχέση της με την πίστη και τη νέα γενιά.

Όταν τα Raptor συνάντησαν τη Νάξο – Μια τριήμερη εξόρμηση γεμάτη περιπέτεια και Κυκλαδίτικη ψυχή

Με 18 οχήματα και 70 μέλη, το Raptor Club Greece εξερεύνησε τις ομορφιές της Νάξου σε ένα μοναδικό Summer Tour γεμάτο εικόνες, προκλήσεις και φιλοξενία

Νάξος – Πυροσβεστική: Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά μεταξύ Μονής και Κινιδάρου

Άμεση και συντονισμένη αντίδραση από Πυροσβεστική, ΕΜΟΔΕ, Δήμο και εθελοντές απέτρεψε τα χειρότερα – Ευχαριστίες από τον αντιδήμαρχο Δρυμαλίας