Τρίτη, 26 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠαιδείαΕκπαίδευση: Τρίωρη στάση εργασίας και συζήτηση στη Νάξο

Εκπαίδευση: Τρίωρη στάση εργασίας και συζήτηση στη Νάξο

|

Αύριο Παρασκευή 9 Νοεμβρίου έχουμε τρίωρη στάση εργασίας στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για την Παιδεία – Την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου σύσκεψη των συνδικαλιστικών στελεχών στη Νάξο – Ποιοι θα δώσουν το παρών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο

Κινητοποιήσεις και συσκέψεις… Και με απώτερο στόχο την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των εκπαιδευτικών… Και έτσι έχουμε δύο σημεία αναφοράς… Το πρώτο την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, αύριο δηλαδή όπου και έχουμε 3ωρη στάσης Εργασίας.. Και όπως διαβάζουμε «  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων, στο πλαίσιο των αποφάσεων της ΔΟΕ για κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας και την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας από τη Δ.Ο.Ε. την Παρασκευή 9/11/2018, αποφάσισε την κήρυξη 3ωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας για τις 3 πρώτες ώρες του πρωινού / 3 τελευταίες του ολοήμερου, ώστε μαζί με την 3ωρη στάση που κήρυξε η ΔΟΕ για τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού / 3 πρώτες του απογευματινού,  η ημέρα να μετατρέπεται σε 24ωρη απεργία, για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιείται στην Αθήνα (13:00 στο Υπουργείο Παιδείας).

Υπενθυμίζουμε ότι στην απεργιακή κινητοποίηση έχουν δυνατότητα συμμετοχής μόνο τα μέλη του συλλόγου, που είναι οικονομικά τακτοποιημένα.

Η στήριξη και η συμμετοχή όλων των συναδέλφων μας κρίνεται απαραίτητη!

Διεκδικούμε:

• μόνιμους, διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης,

•  14χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση άμεσα σε όλη τη χώρα,

• στήριξη της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης,

• εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων,

• μείωση της αναλογίας εκπαιδευτικών – μαθητών σε 1:15 για το νηπιαγωγείο και 1:20 για το δημοτικό σχολείο,

• αύξηση δαπανών για την παιδεία,

• υπεράσπιση των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.


Και η σύσκεψη

Όμως, θεωρούμε ότι η σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Δευτέρα (12/11) στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου έχει ιδιαίτερη σημασία..  Όπως διαβάζουμε στην σχετική ανακοίνωση:  «Tη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018, ώρα 18:00΄, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των συνδικαλιστικών στελεχών του Συλλόγου Νάξου, Αμοργού και μικρών Κυκλάδων για την ενίσχυση και ενδυνάμωση της απεργιακής κινητοποίησης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στις 14 Νοεμβρίου 2018.

Καλούνται οι αιρετοί του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Κυκλάδων και του Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Νοτίου Αιγαίου, τα μέλη του Δ.Σ. και όσοι συνάδελφοι το επιθυμούν, να συμμετέχουν.

Στη σύσκεψη θα παρευρεθούν οι Κικινής Θανάσης (Πρόεδρος Δ.Ο.Ε.) και Τρούλης Γιώργος (Γενικός Γραμματέας Δ.Ο.Ε.)

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Διακοπή σήματος της ΕΡΤ από τις 13 Αυγούστου – Χωρίς κρατικά κανάλια και ραδιόφωνα

Στο «σκοτάδι» η κεντρική Νάξος λόγω βλάβης στις κεραίες αναμετάδοσης στο όρος Ζας. Τα ιδιωτικά κανάλια εκπέμπουν κανονικά.

24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 28 Αυγούστου – Συγκέντρωση στο Σύνταγμα και αλλαγές πτήσεων

Πανελλαδική απεργία στο Δημόσιο με αφορμή το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο. Στάση εργασίας από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας – Τι ανακοίνωσαν AEGEAN και Olympic Air.

Εκλογικός νόμος: Σενάρια αλλαγών στη Ν.Δ., ο πήχης, το μπόνους και οι …χαμένες έδρες

Παρά τις διαβεβαιώσεις Μητσοτάκη, στο εσωτερικό της Ν.Δ. φουντώνει η συζήτηση για παρεμβάσεις στον εκλογικό νόμο και την αυτοδυναμία. (παραδείγματα)

Δωρεάν μετακινήσεις για ερασιτεχνικά σωματεία Αιγαίου & Ιονίου από το 2026, τι αναφέρει ο κος Βρούτσης

650 σωματεία και 35.000 αθλητές ωφελούνται από την απόφαση για δωρεάν ακτοπλοϊκές μετακινήσεις στα νησιά. - Το σχόλιο του κου Βρούτση

200 χρόνια «Ελπίς» – Σημαντικό αρχειακό έργο για το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου

18.000 έγγραφα και εκατοντάδες φάκελοι ταξινομήθηκαν, φωτίζοντας την ιστορία της δημόσιας υγείας στη Σύρο και τις Κυκλάδες.

Η πατρίδα στην καρδιά – Το ταξίδι, η ξενιτιά και η επιστροφή (video)

Μια λογοτεχνική αφήγηση από την Στέλλα Νικολάκη για τον καημό της ξενιτιάς και τη γλυκιά ελπίδα της επιστροφής (video)

Νάξος: Αγνοείται η «Κανέλλα», έκκληση από τα μέλη του ταξιδιωτικού πρακτορείου Naxos Tours

Η αγαπημένη μασκότ της παραλίας λείπει εδώ και πέντε ημέρες – Πώς μπορείτε να βοηθήσετε.

Εγκρίθηκε: Δωρεάν μετακίνηση για τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα

Μεγάλη νίκη για τον νησιωτικό αθλητισμό μετά το αίτημα του Γ. Λεονταρίτη – Τα σωματεία θα ταξιδεύουν χωρίς κόστος με τα επιδοτούμενα πλοία.

Πάρος: Σύλληψη 33χρονου για τον βιασμό 24χρονης Γαλλίδας

Συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής 33χρονος αλλοδαπός στην Πάρο, μετά από καταγγελία 24χρονης Γαλλίδας για βιασμό.

Νάξος – Κατερίνα Καμπανέλλη: «Στόχος η δημιουργία φεστιβάλ στη Νάξο με επίκεντρο το έργο του πατέρα μου» (video)

Συγκινητική συνέντευξη της κόρης του Ιάκωβου Καμπανέλλη για το Θεατρικό Μουσείο στη Νάξο και τα σχέδια για ένα ετήσιο φεστιβάλ.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Ανησυχία στην Τζια: Έξαρση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας με δεκάδες περιστατικά καθημερινά

Περισσότερα από 80 περιστατικά την ημέρα στο Περιφερειακό Ιατρείο – Έχουν ενημερωθεί ΥΠΕ και ΕΟΔΥ.