Κυριακή, 6 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΠαιδείαΕΕΕΕΚ Νάξου: οι ανεγκέφαλοι χτύπησαν, ανάγκη για οριστική λύση

ΕΕΕΕΚ Νάξου: οι ανεγκέφαλοι χτύπησαν, ανάγκη για οριστική λύση

|

Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Νάξου.. Αποτελεί τον εύκολο στόχο όταν τα σχολεία είναι κλειστά… Και το βράδυ της Ανάστασης βαρελότα έσκασαν στην οροφή του …κτηρίου προκαλώντας ουκ ολίγα προβλήματα – Μήπως ήρθε η ώρα να δούμε και πάλι με προσοχή το θέμα της απόκτησης πραγματικής στέγης για το εν λόγω σχολείο; 

Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Νάξου.. Ένα σχολείο που μοιάζει με μικρό θησαυροφυλάκιο από τη στιγμή που κρύβει τεράστια δύναμη ενέργειας, αγάπης και δημιουργικότητας μέσα του. Μία ντουζίνα μαθητές και άλλη μία καθηγητές σε καθημερινή βάση χύνουν ιδρώτα, ξεπερνούν τον εαυτό τους, παλεύουν κόντρα και σε …δαίμονες με σκοπό να αποδείξουν ότι η Ειδική Αγωγή στη Νάξο (σ.σ. αντίστοιχη δουλειά γίνεται και στα άλλα σχολεία του νησιού) μπορεί να φέρει εις πέρας της αποστολή της.

Και η βοήθεια που έχει; Μεγάλα λόγια ως επί τω πλείστον από την Δημοτική και Πολιτική Αρχή. Κυρίως την περίοδο της έναρξης ή του τέλους της σχολικής χρονιάς. «Θα κάνουμε το … ένα» ή θα «κάνουμε το … άλλο». Και η πραγματικότητα παραμένει η ίδια. Η τουλάχιστον βελτιώνεται όσο μπορεί αλλά το βασικό ζήτημα που είναι η στέγαση του σχολείου δεν λύνεται. Τα μαθήματα και τα εργαστήρια πραγματοποιούνται σε κοντέινερ. Που δεν είναι και τα πλέον κατάλληλα ως αίθουσες εκπαίδευσης..

Θα μου πείτε που τα θυμηθήκαμε αυτές τις ημέρες; Μα γιατί είδαμε την ανάρτηση που έχει γίνει από τον διαχειριστή της ιστοσελίδας του Ειδικού Σχολείου που δείχνει την …αγάπη που έχουν κάποιοι για τα δημόσια κτήρια. Και δεν θέλουμε να πούμε κάτι περισσότερο… Απλά αναδημοσιεύουμε την ανάρτηση που αναφέρει «το βαρελότο ρίχτηκε μαζί με άλλα την ώρα της Ανάστασης από την νότια πλευρά του σχολείου (δρόμος ή σπίτια) και προσγειώθηκαν από ψηλά στην αυλή … Εκτός από ένα, που έπεσε μέσα στην υδρορροή ή στην άκρη της οροφής και προκάλεσε την ζημιά. Κομμάτια από αλουμίνιο της υδρορροής αποκόπηκαν και εκτινάχθηκαν μέτρα μακριά (φαίνονται στο κάτω μέρος της φωτογραφίας μαζί με κομμάτια χαρτιού από τα βαρελότα)».

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι …μάγκες που το έκαναν δεν είχαν κάτι προσωπικό με το σχολείο. Απλά τα πέταξαν. Όπως δεν έχουν προσωπικά και τα παιδιά που παίζουν μπάλα στο προαύλιο χώρο του Γυμνασίου και η μπάλα αρκετές φορές πέφτει στην οροφή των «τάξεων» με τους μαθητές να κάνουν μάθημα μέσα. Η όταν είναι κλειστό το σχολείο και έχουμε μίνι βανδαλισμούς. Έχει να κάνει με την γενικότερη παιδεία δυστυχώς όλων μας όσον αφορά το σχολείο και τα δημόσια κτήρια.

Όμως, η ουσία είναι τι κάνει το κράτος και ο Δήμος. Ναι η ζημιά θα καλυφθεί προφανώς από τον προϋπολογισμό που υπάρχει στην σχολική επιτροπή. Όμως, το ζήτημα είναι η κάλυψη μίας ακόμη ζημιάς ή η οριστική λύση; Και ποια είναι αυτή; Μα η δημιουργία ενός πραγματικού σχολείου. Με αίθουσες κανονικές και όχι προκάτ ή κοντέινερ. Με αυλή ανθρώπινη και όχι με περίφραξη από … ξύλα ώστε να δημιουργείται ένα είδος κήπου για τις εργασίες των παιδιών. Και ούτω καθ’ εξής. Αυτό είναι που ζητούν οι μαθητές χρόνια τώρα. Το είχε φωνάξει και μαθήτρια του σχολείου με ανοιχτή της επιστολή προς τον αρμόδιο υπουργό. «Φτιάξτε επιτέλους αίθουσες»… Κανένα παιδί δεν πρέπει εν έτη 2017 να κάνει μάθημα σε κοντέινερ… Είναι ντροπή…. Χρήματα μπορεί να βρεθούν. Άλλωστε κάθε τόσο διαβάζουμε ότι εντάσσονται έργα σε προγράμματα ΕΣΠΑ μέσω της Περιφέρειας, Θέληση ζητείται. Εάν βρεθεί τότε θα λυθεί και το πρόβλημα.. Και δεν θα κάνουν μάθημα τα παιδιά μέσα σε …σιδερένιες αίθουσες και υπό το φόβο μην σκάσει μπάλα στην οροφή ή βαρελότο…. 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Naxos Summer Camp: Δράση, θάλασσα και παιχνίδι για παιδιά 4–14 ετών, πότε ξεκινάει η 2η περίοδος

Η 2η περίοδος του επιτυχημένου καλοκαιρινού προγράμματος αναμένεται να ξεκινήσει δυναμικά με κολύμβηση, SUP, παιχνίδια στην παραλία, ποδόσφαιρο και δημιουργικές δραστηριότητες

Τα “Αθλητικά Μονοπάτια” ταξιδεύουν στην Αμοργό για 10η χρονιά γεμάτη έμπνευση και κίνηση

Ένα πρότυπο πρόγραμμα άθλησης και μάθησης προσφέρει στα παιδιά της Αμοργού μοναδικές εμπειρίες έως τις 12 Ιουλίου – Με τη στήριξη του Δήμου και τη δωρεά του ΙΣΝ

Νάξος – Τρίποδες: Αναπαράσταση Παραδοσιακού Γάμου, όταν η παράδοση ξαναζωντανεύει (photos)

Με χρώματα, ήχους και συγκίνηση, η Βίβλος τίμησε τα παλιά έθιμα του γάμου, ενώνοντας γενιές και πολιτισμούς στην καρδιά της Νάξου.

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα

Μ. Βρετανία: «Κοντά σε ιστορική συμφωνία για τα Γλυπτά του Παρθενώνα»

Αναζωπυρώνονται οι ελπίδες για την επιστροφή των Γλυπτών στην Αθήνα – Ηχηρές φωνές από τη Βρετανία και διεθνή στήριξη στο Parthenon Project

Ιστορική η 4η Ιουλίου για τη Σύρο, συστάθηκε η ΠΑΕ ΕΛΛΑΣ ΣΥΡΟΥ, μπαίνει στη “Super League 2”

Η πρώτη επαγγελματική ομάδα από τις Κυκλάδες είναι γεγονός – Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης αναλαμβάνει πρόεδρος της νέας ΠΑΕ – Νέα εποχή για το ποδόσφαιρο των νησιών

Γ. Λιγνός: «L’ État, c’est moi», Το κράτος, ο πρωθυπουργός και η ατσαλάκωτη εξουσία

Ο Γιάννης Λιγνός αναλύει πώς η συγκέντρωση εξουσίας στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη θυμίζει απόλυτες μοναρχίες, με αφορμή σκάνδαλα όπως οι υποκλοπές, τα Τέμπη και ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Γυάρος: Παραμένει η απαγόρευση αλιείας εντός 3 ναυτικών μιλίων από τις ακτές

Έως την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τη ζώνη προστασίας της βιοποικιλότητας, συνεχίζει να ισχύει η απαγόρευση κάθε μορφής αλιείας στη θαλάσσια περιοχή γύρω από τη Γυάρο.

Νάξος: Γιορτή Χαράς στον 1ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό, συγχαρητήρια από τον Φώτη Μαυρομμάτη

Παιδικά χαμόγελα, τραγούδια και ενθουσιασμός πλημμύρισαν τη γιορτή του σταθμού – Δημόσια στήριξη από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Σίφνος: Ποιοτικός Τουρισμός με σταθερή ανοδική πορεία – Τι δηλώνει η Δήμαρχος Μαρία Ναδάλη (video)

Με φόντο τις θετικές ενδείξεις για τη φετινή σεζόν, η Δήμαρχος Σίφνου μιλά για υποδομές, καθαριότητα, ύδρευση και στοχευμένη τουριστική προβολή που φέρνει καρπούς. (video)

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Ο παππούς της Σχοινούσας που δεν σταματά να χορεύει – Ο 92χρονος Γιώργος Κωβαίος ξανά στη Γιορτή Φάβας (video)

Με την εγγονή του στο πλευρό, ο Γιώργος Κωβαίος, 92 ετών, συγκίνησε και φέτος στη Γιορτή Φάβας της Σχοινούσας, κρατώντας ζωντανή την ψυχή της παράδοσης (video)

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

Αμολήθηκαν τα θηρία να φάνε ακόμα ένα καπετάνιο

Η πρόσκρουση του Champion Jet 3 στην Πάρο φέρνει ξανά στο φως την επικινδυνότητα των λιμανιών και την ανάγκη για θεσμική στήριξη των πλοιάρχων – Όχι άλλο στοχοποίηση των ανθρώπων της θάλασσας

«Εκεί που η θάλασσα είναι ζωή» – Φόρος τιμής στους ναυτικούς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (video)

Με αφορμή τη Ναυτική Εβδομάδα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμά με συγκίνηση τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και αγαπούν τη θάλασσα (video)

Ο θρυλικός Σκοπελίτης: Το πλοίο που δεν ξέχασε ποτέ τις Μικρές Κυκλάδες (video)

Από το 1956 μέχρι σήμερα, ο Σκοπελίτης συνεχίζει να συνδέει ζωές και νησιά, με κάθε καιρό και σε κάθε ανάγκη – ένα συγκινητικό αφιέρωμα στην εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα»

«Τέμπη του Αιγαίου»: Συναγερμός στην ακτοπλοΐα μετά την πρόσκρουση του Champion Jet 3 στην Πάρο

Η πρόσκρουση του Champion Jet 3 στην Πάρο φέρνει στο προσκήνιο την κρίσιμη κατάσταση στην ακτοπλοΐα. Καταγγελίες για εξαντλημένα πληρώματα και πίεση χρόνου. Παρέμβαση του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Η Σχοινούσα, η Δονούσα και η Ηρακλειά στο φως του ΣΚΑΪ – Εκεί που «υπάρχει Ελλάδα» (video)

Η εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» ταξιδεύει ξανά στις Μικρές Κυκλάδες με ζωντανές εικόνες, ιστορίες ανθρώπων και χρώματα Αιγαίου που συγκινούν.

ΔΕΔΔΗΕ: Προσωρινή διακοπή ρεύματος αύριο Τετάρτη 2 Ιουλίου σε περιοχές της Νάξου

Σύντομη διακοπή ρεύματος νωρίς το πρωί σε Άγιο Γεώργιο, Παραλία, Στελίδα και άλλες περιοχές της Χώρας – Μια απαραίτητη τεχνική παρέμβαση για την ασφάλεια του δικτύου.

«Όπου Υπάρχει Ελλάδα»: Η Νάξος στο επίκεντρο της πρώτης εκπομπής του Ιουλίου (video)

Η Ευλαμπία Ρέβη και ο Γιώργος Κουρδής ξεκινούν τον Ιούλιο από τη Νάξο – Τοπία, πολιτισμός, προβλήματα και πρόσωπα στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. (video)