Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΠαιδείαΔιπλή διάκριση για το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Φιλωτίου Νάξου

Διπλή διάκριση για το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Φιλωτίου Νάξου

|

Διπλή διάκριση για το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Φιλωτίου Νάξου στον 1ο Μανδρακάσειο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτογραφίας – 3η καλύτερη η φωτογραφία της Βασιλικής Αξαοπούλου και ειδικό έπαινο ο Γιώργος Νανάς 

Τι σχέση έχει η Καστοριά με τη Νάξο και δη με το Φιλώτι; Καμία εκ πρώτης άποψης… Όμως υπάρχει και η δεύτερη ανάγνωση κι αυτή φέρνει χαμόγελα. Κι αυτό γιατί μέσω της Ακαδημίας Γραμμάτων & Τεχνών Καστοριάς «Θωμάς Μανδακάσης», η Νάξος και δη το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Φιλωτίου Νάξου διακρίθηκε…. Και αυτό μας κάνει όλους να αισθανόμαστε υπερήφανους… Ο 1ος διαγωνισμός Φωτογραφίας για το 2016 είχε ως θεματικό αντικείμενο «Τα Ελληνικά Μνημεία Τέχνης & Πολιτισμού», όπως αυτά προέκυψαν από την κρίση της 7μελούς καλλιτεχνικής επιτροπής αξιολόγησης. Και όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «Ήταν μεγάλη η πρόκληση και η ευθύνη, ώστε να πραγματοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η διαδικασία βαθμολόγησης, υπολογίζοντας πολλές παραμέτρους επιλεξιμότητας, οι οποίες δεν περιορίστηκαν αποκλειστικά στο τεχνικό ζήτημα λήψης της φωτογραφίας αλλά δίνοντας έμφαση σε κριτήρια, όπως η πρωτοτυπία, η διασύνδεση των μνημείων με την κοινωνία, η φόρμα και το περιεχόμενό της. Τα φωτογραφικά έργα που συμμετείχαν στην διαγωνιστική διαδικασία ήταν 101 εκ των οποίων διακρίσεις έλαβαν 11 για την κατηγορία των ενηλίκων και 14 για την κατηγορία των μαθητών».

Και το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο του Φιλωτίου πήρε όχι ένα αλλά δύο βραβεία και μάλιστα ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος του Αιγαίου…
Εν αρχή έχουμε το 3ο Βραβείο σε επίπεδο μαθητών από την Βασιλική Αξαοπούλου… Τίτλος «Τα πάνω κάτω», ημερομηνία Λήψης: 19 Οκτωβρίου 2016 και η περιγραφή της φωτογραφίας «Λεπτομέρεια από το κάστρο της Νάξου όπου έχουν χρησιμοποιηθεί τμήματα από αρχαίους ναούς για να χτιστεί τείχος».

Και το δεύτερο βραβείο; Τιμητικός Επαινος για τον Γιώργο Νανά και με θέμα την Παναγιά του Φιλωτίου. Ημερομηνία λήψης στις 24 Οκτωβρίου 2016 και η περιγραφή του έργου: «Εκκλησία της Παναγίας στο Φιλώτι Νάξου»

Η ανακοίνωση

Κι όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση από το σχολείο; «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι το σχολείο μας στα πλαίσια της συμμετοχής του στον 1ο Μανδακάσειο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτογραφίας που διοργάνωσε η Ακαδημία Γραμμάτων & Τεχνών Καστοριάς «Θωμάς Μανδακάσης» έλαβε δύο τιμητικές διακρίσεις!

Συγκεκριμένα στην κατηγορία μαθητών έλαβε το 3ο βραβείο η μαθήτριά μας Βασιλική Αξαοπούλου ενώ τιμητικό έπαινο έλαβε ο μαθητής μας Γιώργος Νανάς. Τα έργα που ξεχώρισαν ανάμεσα στα 101 έργα που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, αξιολογήθηκαν από 7μελή καλλιτεχνική επιτροπή αξιολόγησης.

Τα έργα των παιδιών μας μαζί με τα άλλα βραβευθέντα έργα κόσμησαν την έκθεση φωτογραφίας που πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 22-23 Απριλίου 2017 στον χώρο του Αρχοντικού Βέργουλα στην πόλη της Καστοριάς.

Ευχαριστούμε όλους και όλες τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας που συμμετείχαν στο διαγωνισμό –ανεξαρτήτου διάκρισης- και ευχαριστούμε όλους και όλες όσους και όσες στήριξαν τις συμμετοχές των παιδιών στο διαγωνισμό καθώς και γενικά το κοινό του νησιού μας που προσπαθεί να στηρίζει με κάθε τρόπο τις προσπάθειες του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Φιλωτίου Νάξου».

Ενώ από την Ακαδημία… τονίζεται «Η Ακαδημία μας εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες του διαγωνισμού της, δια-κριθέντες και μη, ευελπιστώντας το «ευ αγωνίζεσθαι» να διέπει πάντα τη ζωή τους μέσα από πράξεις δημιουργίας, προσφοράς και πολιτισμού, καλλιεργώντας υγιή πρότυπα στη σημερινή μας κοινωνία και αναδεικνύοντας την μεγάλη μας ιστορία και πολιτισμική κληρονομιά».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

«Ο μίτος της Αριάδνης» στη Νάξο: Ξετυλίγοντας 200.000 χρόνια ιστορίας από τη Στελίδα μέχρι τον κόσμο

Η διεθνής έκθεση του Αρχαιολογικού Προγράμματος Στελίδας παρουσιάζεται στις 16 Μαΐου στη Σχολή Ουρσουλινών – Ομιλία του Καθ. Tristan Carter και διάλογος με το κοινό.

Social Media: Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία και Ιρλανδία συμμαχούν κόντρα στην ανεξέλεγκτη χρήση

Προωθούν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο νομοθεσία, η οποία θα υποχρεώνει τα social media να επαληθεύουν την ηλικία κατά τη δημιουργία ενός λογαριασμού

Selected Hideaways: Ηγεσία στον τουρισμό υψηλής αισθητικής και απόδοσης

Στρατηγική ανάπτυξη, εξατομικευμένες υπηρεσίες και διεθνής προβολή για προορισμούς υψηλής ζήτησης

Φιλαρμονική Νάξου: Μουσική συγκίνηση και πολιτιστικό αποτύπωμα στην καρδιά της Αθήνας

Μελωδίες από τη Νάξο μέχρι το Σύνταγμα και το Μέγαρο Μουσικής – Θερμή υποδοχή για την πρώτη εμφάνιση της Φιλαρμονικής σε διεθνές φεστιβάλ.

Έκτακτα δρομολόγια του Blue Star Paros στις 15, 22 & 29 Μαΐου

Ενισχύεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυκλάδων με έκτακτα και τροποποιημένα δρομολόγια του Blue Star Paros από και προς τον Πειραιά.

Έκτακτα δρομολόγια του Blue Star 1 από Πειραιά προς Κυκλάδες στις 13 και 15 Μαΐου

Διπλές προσεγγίσεις σε Πάρο και Νάξο, αλλά και σύνδεση με Χίο και Μυτιλήνη περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ταχύπλοου πλοίου για τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη.

Νάξος – Νικόλας Ρουγκάλας: Μετά το 2ο πανελλήνιο βραβείο λογοτεχνίας, τιμητική βράβευση στο Δημαρχείο

Ο μαθητής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας Νάξου συγκίνησε με το παραμύθι «Σώμα και Αίμα» που αφιέρωσε στη μνήμη του θείου του, Δημήτρη Ήμελλου. - Η ανάρτηση του Βασίλη Φλεριανού

Επιστρέφει η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Ρεθύμνου με τον Πειραιά μετά από 7 χρόνια – Το POWER JET φέρνει νέα πνοή

Η SEAJETS εγκαινιάζει νέα γραμμή Ρέθυμνο – Μήλος – Πειραιάς από τις 20 Ιουνίου με δύο δρομολόγια την εβδομάδα.

Το πρώτο 100% ηλεκτρικό σκάφος X-Shore ήρθε στην Ελλάδα και «σαλπάρει» για ένα πράσινο μέλλον (video)

Με αθόρυβη πλεύση, οικολογική σχεδίαση και υψηλή τεχνολογία, το σουηδικό ηλεκτρικό σκάφος X-Shore φέρνει επανάσταση στη ναυσιπλοΐα των ελληνικών θαλασσών (video)

Νάξος – Λιμεναρχείο: Απαγόρευση αλιείας και αγκυροβολίας σε πολυσύχναστες παραλίες (χρονοδιάγραμμα)

Σε ισχύ η απόφαση του Λιμεναρχείου Νάξου για την προστασία λουομένων και θαλάσσιου περιβάλλοντος – Ποιες παραλίες επηρεάζονται. (χρονοδιάγραμμα)

Νάξος – Φιλώτι: Αντίο με σεβασμό και αγάπη στον Τάσο Τζιώτη, άνθρωπο του μέτρου και της προσφοράς

Ο Φιλωτίτης που δεν είπε ποτέ κακή κουβέντα, μόνο έδινε—με τα χέρια, με την καρδιά, με την ψυχή του. Μια απώλεια που βαραίνει την κοινότητα, μια μορφή που δεν ξεχνιέται.

Νάξος – Κυρ. Σκληράκη: “Οι καθηγητές να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά” (video)

«Θα ήθελα να πω στους καθηγητές πως πρέπει να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά και να δουλεύει το μυαλό τους για το τι θα τους προσφέρουν» είναι η συμβουλή της κυρίας Κυριακής Σκληράκη προς τους νέους συναδέλφους της.

Άνδρος: 68χρονη έπεσε με το αυτοκίνητό της στη θάλασσα και ανασύρθηκε νεκρή

Η γυναίκα από το Γαύριο έχασε τη ζωή της καθώς το όχημά της κατέληξε στη θάλασσα από ύψος 25 μέτρων ενώ προσπαθούσε να παρκάρει

Νάξος: Επιτέλους, τελειώνει της χερσαίας ζώνης, ας αναλογιστούν… «νηστεύσαντες καί μή νηστεύσαντες», τις ευθύνες που τους αναλογούν

Φτάνουμε στο τέλος της διαδρομής.. Το 3Α που πέφτει και οι ..στάσεις έως να ολοκληρωθεί ένα έργο σημαντικό για τη πόλη της Νάξου

Το “Highspeed 3” αλλάζει το τοπίο στις θαλάσσιες συγκοινωνίες Κρήτης – Κυκλάδων;

Η Hellenic SeaWays ενισχύει τη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Ηράκλειο με το ταχύπλοο "Highspeed 3", φέρνοντας νέο ανταγωνισμό και πιθανές μειώσεις τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. (πίνακας δρομολογίων)

Θλίψη στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την απώλεια του Κώστα Αρτσάνου, το “αντίο” από τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό

Συγκλονισμένος ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός αποχαιρετά τον ακούραστο υπάλληλο του Δήμου και αγαπητό συμπολίτη

Εκτακτο: Τέλος στα σουβλάκια της θείας Τασίας, ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι

Ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι Με catering και τιμολόγιο, το κοψίδι πλέον θα έχει και ΦΠΑ...

Μ. Κατσούλης: “Οταν πάρω σύνταξη θα μετρήσω τα Κύπελλα που έχουμε πάρει”

Ο γυμναστής του ΓΕΛ Νάξου Μανώλης Κατσούλης μιλάει για την πορεία του, τον ρόλο του εκπαιδευτικού, τις αθλητικές επιτυχίες του σχολείου και την «αθλητομάνα» Νάξο

Μια δεύτερη ζωή για το “Πρέβελης”; Μετατρέπεται σε πλωτό ξενοδοχείο;

Το ιστορικό πλοίο της ΑΝΕΚ ίσως μετατραπεί σε πλωτό ξενοδοχείο στη Σάμο, χαρίζοντας του έναν νέο ρόλο γεμάτο μνήμες και φιλοξενία.

Νάξος – Νοσοκομείο: Λαπαροσκοπικός Πύργος μπαίνει σε λειτουργία μέσω δωρεάς

Με τη δωρεά του Κωνσταντίνου Μαρτίνου, το Νοσοκομείο Νάξου αποκτά σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό που αλλάζει τα δεδομένα στις χειρουργικές επεμβάσεις