Σάββατο, 23 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠαιδείαΑμοργός: Συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Αμοργός: Συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

|

Αρκετοί δήμοι ανάμεσά τους και ο Δήμος Αμοργού και φορείς σε όλη τη χώρα έχουν διοργανώσει εκδηλώσεις – ποδηλατοβόλτες, μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής, κλείσιμο δρόμων, αθλητικές δραστηριότητες – για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας – Μήνυμα της φετινής εβδομάδας «Συνδυάζω – Μετακινούμαι»

“Συνδυάζω – Μετακινούμαι». Αυτό είναι το θέμα και το σύνθημα της φετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας #mobilityweek που ξεκίνησε σήμερα 16 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 22 του μήνα… Εστιάζει δηλαδή στα οφέλη που προκύπτουν από την συνδυαστική αστική κινητικότητα.

Στόχος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας – που περιλαμβάνει και την «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» – είναι να ενθαρρύνει τους πολίτες να συνδυάσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, το ποδήλατο και το περπάτημα προκειμένου να κατανοήσουν πως τα ιδιωτικά αυτοκίνητα δεν είναι η μοναδική κατάλληλη επιλογή μετακίνησης. Με έξυπνες επιλογές των μέσων μεταφοράς – και του ποδηλάτου βεβαίως – εξοικονομούμε χρήματα, βελτιώνουμε την υγεία μας και βοηθάμε το περιβάλλον.

Αρκετοί δήμοι και φορείς σε όλη τη χώρα έχουν διοργανώσει εκδηλώσεις όπως ποδηλατοβόλτες, μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής, κλείσιμο δρόμων, αθλητικές δραστηριότητες.Ευτυχώς – αυτή τη χρονιά – υπάρχουν πάρα πολλές. Αυτό είναι θετικό διότι έτσι το μήνυμα «Συνδυάζω – Μετακινούμαι» θα φτάσει σε περισσότερους. Αλλά βέβαια πάντα το θέμα είναι οι Δήμοι και οι Περιφέρειες να μην αρκεστούν στις εκδηλώσεις αλλά να προχωρήσουν σε μόνιμα έργα και υποδομές που θα βελτιώσουν τις πόλεις.

Ανάμεσά τους και ο Δήμος Αμοργού… Και όπως διαβάζουμε στην σχετική σελίδα του Δήμου ”  Σας ενημερώνουμε ότι από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου  θα πραγματοποιηθεί η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2018, στις δράσεις  της οποίας  ο Δήμος μας συμμετέχει. Η εκστρατεία  φέτος έχει ως θέμα την «Πολυτροπικότητα» και ως κεντρικό θέμα «Συνδυάζω – Μετακινούμαι», δηλαδή πως μπορώ  να συνδυάσω τα διάφορα μεταφορικά μέσα για να μετακινηθώ  χωρίς χρήση αυτοκινήτου ή ελάττωση της χρήσης  του και έτσι να προστατεύσω το περιβάλλον. Οι επί μέρους επιλογές που είναι δυνατόν να έχομε μπορεί να είναι:

α. Η χρήση του ποδηλάτου ως εναλλακτικό μέσο μεταφοράς ανθρώπων αλλά και εμπορευμάτων.

β. Το βάδισμα εκεί όπου μπορεί να γίνει ο συνδυασμός ποδηλάτου και βαδίσματος.

γ. Η χρησιμοποίηση  εναλλάξ του ιδιωτικού αυτοκίνητου όταν κάνομε την ίδια διαδρομή με το γείτονα μας.

Ο Δήμος διοργανώνει ένα διαγωνισμό SELFIE στην ιστοσελίδα του στο FACEBOOK όπου οι πολίτες και κατά προτίμηση παιδιά θα αναρτήσουν φωτογραφίες τους  οι οποίες θα δείχνουν τρόπους κινητικότητας χωρίς αυτοκίνητο  , όπως παραπάνω, με έπαθλο για την καλύτερη φωτογραφία ένα ποδήλατο για κάθε χωρική ενότητα δηλ. Αιγιάλη, Κάτω Μεριά, Χώρα και Κατάπολα.

Οι κ. Διευθυντές  των Σχολείων παρακαλούνται να ενημερώσουν τους μαθητές σχετικά με τα παραπάνω. Ας προσπαθήσομε όλη αυτή την εβδομάδα θα κινηθούμε στις δουλειές μας  χωρίς την χρήση αυτοκίνητου η τουλάχιστον να ελαττώσομε τη χρήση του.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ο Δήμος Αμοργού απαντά

Ο Δήμος Αμοργού δεν διώκει ποινικά και δεν ασκεί καμία καταγγελία κατά του κ. Ιάσωνα Αποστολόπουλου ή τρίτου

Παρά την πτώση της τιμής του Dogecoin, οι χρήστες του PAXMINING εξακολουθούν να κερδίζουν 6.800 δολάρια ημερησίως — Κυκλοφόρησε νέο συμβόλαιο εξόρυξης DOGE

Παρά την πτώση της τιμής του Dogecoin, οι χρήστες του PAXMINING εξακολουθούν να κερδίζουν 6.800 δολάρια ημερησίως — Κυκλοφόρησε νέο συμβόλαιο εξόρυξης DOGE

Σε οριακό σημείο οι αγρότες με το ΟΣΔΕ 2025 – Κίνδυνος απώλειας ενισχύσεων τον Οκτώβριο

Γραφειοκρατία, τεχνικά προβλήματα και το «αγκάθι» του ΑΤΑΚ απειλούν την έγκαιρη πληρωμή – Οργή στον αγροτικό κόσμο

Φεστιβάλ Νάξου 2025: «Ο Γιάννης το Βούδι» στον Πύργο Μπαζαίου

Η συγκλονιστική παράσταση της Ναξιώτισσας Ευαγγελίας Γατσωτή ανεβαίνει στο Φεστιβάλ Νάξου την Κυριακή 24 Αυγούστου

Τουρκία: Άδεια για Θεία Λειτουργία (23/08) στην Παναγία Σουμελά

Οι τουρκικές αρχές επέτρεψαν ξανά τη Λειτουργία στα «Εννιάμερα της Παναγίας» – Θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών

Σαντορίνη: Πρώτη παρουσίαση του «Ελαιολάδου Σαντορίνης»

Ο πρόεδρος Μάρκος Καφούρος παρουσίασε το νέο προϊόν υγείας στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου Τουρισμού Πολυτελείας

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Στα ύψη οι τιμές κατοικιών στα ελληνικά νησιά – Πρωταθλήτρια η Μύκονος με 7.143 €/τ.μ.

Ανοδικές οι τάσεις σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Κρήτη και Ιόνιο – Άλματα έως και 50% μέσα σε έξι χρόνια (πίνακας)

Επίσκεψη του Υπουργού Περιβάλλοντος Στ. Παπασταύρου στην Αμοργό και τα ακριτικά νησιά Λιάδια, Κίναρο και Λέβιθα

Στο επίκεντρο το νέο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο «Νότιο Αιγαίο 1 – Νότιες Κυκλάδες» και η πρωτοβουλία «Αμοργόραμα»

Φιλώτι Νάξου: Βραδιά μνήμης (22/08) για την ποιήτρια Ειρήνη Μαστοροπούλου – Ναυπλιώτη

Ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου τιμά την ποιήτρια που ύμνησε με τους στίχους της τη ζωή, την αγάπη και τον τόπο της

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.

Συνεδριάζει (19/08) η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επίκεντρο το νέο λιμάνι στη Σχοινούσα

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (19/08) στο Δημοτικό Κατάστημα, με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη - Ποια είναι

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Νίκος Οικονομίδης: Από τα πανηγύρια στο TikTok, το «Γλέντι» που κατέκτησε τη νέα γενιά (video)

Ο σπουδαίος δημιουργός μιλά για την ξαφνική viral επιτυχία, τη δύναμη των social media, την αγάπη των νέων και τις πιο προσωπικές του στιγμές.