Δευτέρα, 5 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΠαιδείαΑμοργός: Ολα έτοιμα για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων

Αμοργός: Ολα έτοιμα για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων

|

Η επιστροφή στα θρανεία για τους μαθητές Λυκείου – Γυμνασίου όσον αφορά το Δήμο Αμοργού – Τι αναφέρει στο μήνυμά του ο Δήμαρχος κος Καραΐσκος – οι δράσεις που έγιναν όλες αυτές τις ημέρες 

“Στα πλαίσια της επιστροφής στην κανονικότητα το μεγάλο στοίχημα που καλούμαστε να κερδίσουμε είναι να μείνουμε ασφαλής. Συνεχίζοντας την επιτυχημένη μέχρι σήμερα προσπάθεια μας, όλοι ΜΑΖΙ, με αίσθημα κοινωνικής και ατομικής ευθύνης, αλληλεγγύη και συνεννόηση μπορούμε να βγούμε υγιείς μέσα από την νέα φάση αντιμετώπισης του κορωνοϊού”. Τα σχολεία ανοίγουν από σήμερα (σε πρώτη φάση τα παιδιά της Γ’ Λυκείου) και η Αμοργός στη πρώτη σειρά… Μέσω μηνύματος ο Δήμαρχος Αμοργού κος Καραΐσκος αναφέρει τι έχει γίνει αυτές τις ημέρες για να υπάρχει ασφάλεια στους μαθητές της Αμοργού σε συνεργασία πάντα με το Κέντρο Υγείας αλλά και τον ΕΟΔΥ…. 

Αναλυτικά το μήνυμα του Δημάρχου Αμοργού κου Ελευθερίου Καραΐσκου 

“Σας ενημερώνουμε ότι το Γυμνάσιο – Λύκειο και το ΕΠΑΛ Αμοργού  είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές της Γ’ Λυκείου στις 11 Μαΐου 2020 και τους μαθητές Α’ και Β’ Λυκείου και Γυμνασίου στις 18 Μαΐου 2020.

Στα πλαίσια της σχετικής προετοιμασίας πραγματοποιήθηκαν μεταξύ άλλων:

  • O καθαρισμός των κτηρίων, των αύλειων χώρων και των γηπέδων 5*5 και μπάσκετ, από το συνεργείο του Δήμου και το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων καθώς και η απολύμανση τους από εξειδικευμένο συνεργείο.
  • Ο ελαιοχρωματισμός όλων των αιθουσών και εσωτερικών χώρων του Γυμνασίου -Λυκείου με την επίβλεψη του Διευθυντή κ. Μασούρα Γεώργιου τον οποίο και ευχαριστούμε.
  • Η προμήθεια αντισηπτικών, καθαριστικών, απολυμαντικών, μέσων ατομικής προστασίας και εμφιαλωμένου νερού με ευθύνη των Διευθύνσεων και της Σχολικής Επιτροπής ενώ ποσότητα συσκευασμένων αντισηπτικών απεστάλησαν από το Υπουργείο Παιδείας.
  • Η απολύμανση των λεωφορείων που πραγματοποιούν την μεταφορά των μαθητών σε συνεργασία με τους λεωφορειούχους.

Σε συνεργασία με το ΚΥ Αμοργού και την Υγειονομική Περιφέρεια πραγματοποιείται ο προαιρετικός έλεγχος του εκπαιδευτικού προσωπικού στα πλαίσια πάντα της κοινωνικής ευθύνης και της ομαλής επαναλειτουργίας των σχολείων.

Για τον συντονισμό της επαναλειτουργίας των σχολείων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 03 Μαΐου 2020 σύσκεψη της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμοργού αρμόδια για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid-19 με την συμμετοχή και των Διευθυντών των Σχολικών Μονάδων και συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής 2θιας εκπαίδευσης την Παρασκευή 08 Μαΐου 2020.

Η οργάνωση της σχολικής ζωής σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και του ΕΟΔΥ έχει σχεδιαστεί έγκαιρα από τους Διευθυντές του Γυμνασίου – Λυκείου και ΕΠΑΛ Αμοργού τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά. Οι Διευθυντές έχουν δώσει αναλυτικές οδηγίες σε γονείς και εκπαιδευτικό προσωπικό ενώ σχετικό υλικό είναι διαθέσιμο και στο link https://www.minedu.gov.gr/news/44824-06-05-20-odigies-gia-tin-epanaleitourgia-ton-sxolikon-monadon-2

Στα πλαίσια της επιστροφής στην κανονικότητα το μεγάλο στοίχημα που καλούμαστε να κερδίσουμε είναι να μείνουμε ασφαλής. Συνεχίζοντας την επιτυχημένη μέχρι σήμερα προσπάθεια μας, όλοι ΜΑΖΙ, με αίσθημα κοινωνικής και ατομικής ευθύνης, αλληλεγγύη και συνεννόηση μπορούμε να βγούμε υγιείς μέσα από την νέα φάση αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ρήγμα Ανύδρου: Σεισμός 3,7 Ρίχτερ ανάμεσα σε Αμοργό και Σαντορίνη

Μόλις στα 5 χιλιόμετρα το εστιακό βάθος της δόνησης σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Εκτακτο – “Blue Star 1”: Εκκένωση πλοίου λόγω προειδοποίησης για βόμβα (!!!)

Blue Star 1: Εκκενώνεται το πλοίο λόγω συναγερμού για βόμβα

Πανναξιακός ΑΟΚ: Μαχητικός στον Πλάτωνα, ήττα με 79-72 και τώρα (07/05) επιστροφή στη Νάξο

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ πάλεψε μέχρι τέλους απέναντι στον Ιωνικό Νίκαιας (79-72) και έδειξε ότι η σειρά για την άνοδο στη National League 1 έχει πολύ δρόμο ακόμη

Νάξος: Βλάβη στο “Champion Jet 3” – Καθυστέρηση και ταλαιπωρία για 417 επιβάτες

Μηχανική βλάβη καθυστέρησε το δρομολόγιο του ταχύπλοου που εκτελούσε τη γραμμή Ηράκλειο–Πειραιά μέσω Κυκλάδων

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Οι μαθητές της Γ1 μυήθηκαν στα μυστικά της ζαχαροπλαστικής

Μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Νάξου έζησαν μια βιωματική εμπειρία μάθησης στο εστιατόριο “Δουκάτο”, μαθαίνοντας με τη βοήθεια δύο σεφ πώς η καρυδόπιτα γίνεται μάθημα συνεργασίας, δημιουργίας και χαράς

Αμερική – 100 μέρες Τραμπ: Η Νέα Υόρκη καθρέπτης των αλλαγών (μέρος 2ο)

Μία Ελληνίδα στην Νέα Υόρκη μας μεταφέρει τις σκέψεις της με αφορμή τις 100 πρώτες ημέρες παρουσίας του Τραμπ στο τιμόνι της Αμερικανικής ηγεσίας ( μέρος 2ο)

Π. Κουντούρης: “Οσοι ζουν στα νησιά καταλαβαίνουν την αγωνία των πλοιάρχων να δέσει το πλοίο” (video)

Κάθε προσέγγιση στα λιμάνια των Κυκλάδων είναι μια μάχη με τον καιρό και την ευθύνη – πίσω από κάθε επιτυχημένο δρομολόγιο, κρύβεται ανθρώπινη αγωνία και επαγγελματισμός - Ο Παναγιώτης Κουντούρης από τη Σίκινο μεταφέρει την αγωνία (video)

Σαντορίνη: Ξεκινά και φέτος τις δραστηριότητές του ο Ναυτικός Όμιλος

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών. Καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9:00 έως και τις 14:00.

Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων – «Ο μικρός Ερμής»: Ένα μοναδικό εκπαιδευτικό φεστιβάλ για γονείς και παιδιά

Η Ερμούπολη της Σύρου, γνωστή για την ιστορία της και την φιλοξενία της, θα φιλοξενήσει αυτό το μοναδικό φεστιβάλ της παιδιατρικής

Οι “Κυκλαδίτισσες” θα εγκαινιάσουν το ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήρας (video)

Η έκθεση «Κυκλαδίτισσες: Άγνωστες ιστορίες γυναικών των Κυκλάδων», περιγράφει την ιστορία, μέσα από τα μάτια των γυναικών των Κυκλάδων, από την αρχαιότητα μέχρι και τον 19ο αιώνα.

Νάξος – Κινητοποίηση στη ΔΟΥ: Διαμαρτυρία επαγγελματιών για το ψηφιακό πελατολόγιο (video)

Επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τη Νάξο διαμαρτύρονται για ένα μέτρο που χαρακτηρίζουν άδικο και ανεφάρμοστο – «Επιβαρύνει αδικαιολόγητα τις μικρές επιχειρήσεις», δηλώνει ο Κ. Φαρκώνας.

Κουφονήσι: Μπαίνει νέο πλοίο; από 3 Ιουνίου το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star Naxos

Ενημέρωση από τον ΣΤΕΚ για τις φετινές συνδέσεις, τις ανησυχίες των επαγγελματιών και τις επερχόμενες ανακοινώσεις της Hellenic Seaways – Blue Star Ferries σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Κουφονησίου

Blue Star Ferries: Τροποποίηση δρομολογίων σε πλοία προς Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα

Με την ένταξη των ανέμων να αγγίζει και τα 9 μποφόρ έχουμε τροποποίηση δρομολογίων από τον Πειραιά προς Δωδεκάνησα και Βόρειο Αιγαίο

Κίνηση για τη Προστασία των Νησίδων – Νάξος: “Όχι στη θυσία της Δονούσας”, έρχονται ενημερωτικές συναντήσεις

Δύο εκδηλώσεις στη Νάξο για την απειλή που συνιστούν τα πλωτά αιολικά στη Δονούσα και οι νέες ανεμογεννήτριες στο Αιγαίο - Πότε και Που ;

Μ. Καπίρης: Ως “Κλοπή” χαρακτηρίζει το ΠΔ που απαγορεύει την οικοδόμηση σε μικρούς οικισμούς

Σφοδρή αντίδραση από τον περιφερειακό Σύμβουλο Μιχάλη Καπίρη για το ΠΔ που "παγώνει" την οικοδόμηση σε οικόπεδα ακόμα και εντός νόμιμων οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων

Τάβλι – 11ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα: Ο Παναγιώτης “Βράχος” Σορώκος νέος πρωταθλητής!

Το κονκλάβιο στο Βατικανό μπορεί να περιμένει – στη Νάξο έχουμε νέο βασιλιά του τάβλι και το όνομά του γράφτηκε με ζάρια και μαεστρία!

Νάξος: Ο Προφήτης Ηλίας “ζητά βοήθεια” – Ένα μνημείο κινδυνεύει να σωπάσει

Ο ιστορικός ναός στην Παλιά Χώρα στέκει πληγωμένος από τον χρόνο και τη σιωπή, καθώς οι προσπάθειες αποκατάστασής του παραμένουν στάσιμες για πάνω από μία δεκαετία.

Διήμερο Πολιτισμού στη Νάξο με τα “Αξοπατήματα” και το 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης

Η μουσική, ο χορός και τα έθιμα ενώνουν Κοζάνη και Νάξο σε ένα γιορτινό διήμερο πολιτιστικών ανταμωμάτων

Golden Star Ferries: Ανεκτέλεστο και το απογευματινό δρομολόγιο του “Ανδρος Κουίν”

Στο λιμάνι της Ραφήνας θα παραμείνει σήμερα το "Ανδρος Κουίν" όπως ανακοίνωσε η Golden Star Ferries λόγω καιρικών συνθηκών

Νάξος – Λιμεναρχείο: Αλλαγές σε στάθμευση και στάση οχημάτων στην χερσαία ζώνη από την 1η Μαϊου

Έκκληση από το Λιμεναρχείο Νάξου για συνεργασία προς τους οδηγούς ενόψει της θερινής περιόδου και της αυξημένης κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης - Τι αλλάζει από την 1η Μαϊου