Κυριακή, 18 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΠαιδείαΑη Στράτης: Χωρίς καθηγητές το Λύκειο και αγωνία για το μέλλον των...

Αη Στράτης: Χωρίς καθηγητές το Λύκειο και αγωνία για το μέλλον των παιδιών

|

Επερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το σχολείο στον Αη Στράτη (Αγιος Ευστράτιος) που δεν έχει καθηγητές – Σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΤ της δημάρχου του νησιού Μαρίας Κακαλή, «πρόκειται για τη χειρότερη έναρξη σχολικής χρονιάς τα τελευταία πέντε χρόνια» 

Ιούλιος του 2018 και ο Αη Στράτης μπαίνει στη ζωή μας (βλ Νάξος) καθότι η Ζωή Τσομπανέλλη, η 18χρονη από τον ‘Αγιο Ευστράτιο που ξεκινάει τις σπουδές της μετά την επιτυχία της στις πανελλαδικές εξετάσεις θα σπουδάσει με υποτροφία στο πλαίσιο της δράσης «Αριστεία και Θάλασσες» της κολυμβητικής ομάδας «Pastra Cretonaxiosa». Και όπως είναι γνωστό, στην ομάδα αυτή ανήκει και η δική μας, η Ναξιώτισσα Ευγενία Τζαννίνη, που είναι και πρόεδρος της δράσης… Πέρυσι, η Ζωή ηταν η μοναδική απόφοιτος. Φέτος; Και το λέμε αυτό γιατί όπως θα διαβάσετε και στην ερώτηση που κατατέθηκε για τις ελλείψεις καθηγητών στον Αη – Στράτη προς την υπουργό Παιδείας, ο βουλευτής Νομού Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς, το πρόβλημα είναι τέραστιο…  Να σημειώσουμε ότι την ερώτηση συνυπέγραψαν ο βουλευτής Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης και ο βουλευτής Α’ Αθήνας και Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: Χωρίς καθηγητές ο Άη Στράτης

Η νέα σχολική χρονιά στο νησί του Άη Στράτη του νομού Λέσβου ξεκίνησε με μεγάλες ελλείψεις καθηγητών, καθώς στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο παρουσιάστηκαν για υπηρεσία μόλις δύο καθηγήτριες, μία θεολόγος και μία φιλόλογος. Σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΤ της δημάρχου του νησιού Μαρίας Κακαλή, «πρόκειται για τη χειρότερη έναρξη σχολικής χρονιάς τα τελευταία πέντε χρόνια». Το Λύκειο του Άη Στράτη έχει 13 μαθητές, δύο από τους οποίους προετοιμάζονται για τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται η κ. Υπουργός:

Τι προτίθεται να πράξει ώστε να λειτουργήσουν κανονικά το Γυμνάσιο και το Λύκειο του Άη Στράτη;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ Ιωάννης

ΦΙΛΗΣ Νικόλαος

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Ανδρέας


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Θερμές ευχαριστίες για τη σχολική εκδρομή στην Πάρο

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων εκφράζει δημόσια την ευγνωμοσύνη του προς τους συνοδούς καθηγητές για την υπεύθυνη στάση τους, σε ένα ταξίδι με απρόβλεπτες συνθήκες.

Ο Παρθενώνας είχε φώτα

Ισπανός αρχαιολόγος αποκαλύπτει πώς φωτιζόταν το εσωτερικό του Παρθενώνα στην Αρχαιότητα

Η ΑΕΚ εξετάζει την περίπτωση του Αλεξάντρε Αλεμάο

Κοντά σε πρόταση για τον Βραζιλιάνο φορ η ΑΕΚ

Λύγισε στη Νίκαια ο Πανναξιακός AOK – Έμεινε εκτός National League 1

Παρά την αξιέπαινη προσπάθεια και το εντυπωσιακό πρώτο μέρος, ο Πανναξιακός ηττήθηκε από τον Ιωνικό με 67-61 στον πέμπτο και καθοριστικό τελικό των playoffs, χάνοντας το εισιτήριο για την άνοδο

Πανναξιακός ΑΟ: «Πλήγμα στο 92’, ισοφάριση και ένταση στην Αγιάσο»

Ο Πανναξιακός προηγήθηκε νωρίς, αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει το πολύτιμο τρίποντο στη Λέσβο, με τον Όλυμπο να ισοφαρίζει στις καθυστερήσεις και να προκαλεί έντονη διαμαρτυρία για οφσάιντ στη φάση του γκολ.

Σαντορίνη: Φιλοξενεί το 6ο Περιφερειακό Συνέδριο της ΠΟΞ, πρώτη φορά στις Κυκλάδες

Η καρδιά του ελληνικού τουρισμού χτυπά στα Φηρά στις 4 Ιουνίου – Ενώνουν τις φωνές τους ξενοδόχοι, φορείς και επιχειρηματίες για τη βιωσιμότητα και το μέλλον του τουρισμού

Επακούμβηση του “SAONISOS” στη Λέρο χωρίς τραυματισμούς

Κατά τη διάρκεια της πρυμνοδέτησης στο λιμάνι της Λέρου, το πλοίο “SAONISOS” προσέκρουσε ελαφρά στην προβλήτα. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή ρύπανση – Το πλοίο απέπλευσε κανονικά για Λειψούς.

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας στη Ναυτιλία: Ένας Ωκεανός Ευκαιριών για τις Γυναίκες της Θάλασσας

Η ΣΕΕΝ τιμά τις γυναίκες της ελληνικής ναυτιλίας και αναδεικνύει τη συμβολή τους στον πιο δυναμικό κλάδο της χώρας – Με το βλέμμα στην ισότητα και τη βιωσιμότητα.

Κρήτη: Το Κουφονήσι δεν είναι μόνο παραδείσιες παραλίες, είναι και ένας αρχαιολογικός θησαυρός

Από ρωμαϊκά θέατρα και δημόσια λουτρά μέχρι ψηφιδωτά και λατρευτικά αγάλματα: Το ακατοίκητο νησί Λεύκη κρύβει στα σπλάχνα του έναν εντυπωσιακό αρχαίο πολιτισμό

Ώρα Τελικού στη Νίκαια: Ο Πανναξιακός ΑΟΚ διεκδικεί άνοδο στη National League 1! (video)

Σήμερα στις 13:30 ο Πανναξιακός δίνει τον υπέρτατο αγώνα κόντρα στον Ιωνικό Νίκαιας, με φόντο την άνοδο και τον τίτλο στη National League 2 – Όλοι στο πλευρό της ομάδας των Κυκλάδων!

Νάξος – Αποχαιρετισμός με αγάπη: Η Ιωάννα Καραμανή – Φραγκίσκου αποχαιρετά τη μητέρα της, Κυριακή Δημητροκάλλη

Η Κυριακή Δημητροκάλλη «έφυγε» σε ηλικία 69 ετών, αφήνοντας πίσω της βαθιά αγάπη, μνήμες και αξιοπρέπεια – Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου

Νάξος: Περιπέτεια για το “SuperRunner Jet” – Απώλεσε άγκυρα και παραμένει αρόδου για ώρες

Το ταχύπλοο παρέμεινε εκτός λιμανιού της Νάξου από τις 7.30 περίπου το απόγευμα – Περιμένει ρυμουλκό για ασφαλή πρόσδεση

Μια δεύτερη ζωή για το “Πρέβελης”; Μετατρέπεται σε πλωτό ξενοδοχείο;

Το ιστορικό πλοίο της ΑΝΕΚ ίσως μετατραπεί σε πλωτό ξενοδοχείο στη Σάμο, χαρίζοντας του έναν νέο ρόλο γεμάτο μνήμες και φιλοξενία.

Νότιο Αιγαίο: Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

Σεισμός 6 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Κάσου - Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

“Ξέφρενη σοροκάδα” σαρώνει την Παροναξία, η ένταση των ανέμων έφτασε τα 117 χιλ την ώρα (!!!)

Ριπές έως 117 km/h σε Πάρο και Νάξο – Πτώση δέντρου στον Άγιο Προκόπιο, ακυρώσεις πτήσεων και δυσκολίες πρόσδεσης πλοίων

Νάξος – Στ. Φουτάκογλου: Μια γιαγιά, μια σφαίρα, μια συγγνώμη, είναι όμως αρκετή;

Η άγρια εκτέλεση της Μαρίας Δημητροκάλλη από τους Γερμανούς στη Νάξο – Μνήμη και καθήκον απέναντι στην Ιστορία

Πάνος Βαλαβάνης: Εφυγε από τη ζωή ο άνθρωπος που κοιμήθηκε δίπλα στη “Βασίλισσα των Απλωμάτων”

Έφυγε από τη ζωή ο διεθνώς αναγνωρισμένος αρχαιολόγος και καθηγητής Πάνος Βαλαβάνης – Στενή η σχέση του με τη Νάξο και τους Δελφούς, πλούσιο το επιστημονικό του αποτύπωμα.

Έκτακτα δρομολόγια του Blue Star 1 από Πειραιά προς Κυκλάδες στις 13 και 15 Μαΐου

Διπλές προσεγγίσεις σε Πάρο και Νάξο, αλλά και σύνδεση με Χίο και Μυτιλήνη περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ταχύπλοου πλοίου για τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη.

Ο Γρηγόρης Σαμόλης στη Νάξο: Μια αυθεντική μουσική στιγμή στο πανηγύρι του Αγίου Παχωμίου (video)

Ο Κρητικός λυράρης επισκέφθηκε το νησί για ζωντανή εμφάνιση και συμμετείχε στο πανηγύρι του Τσικαλαριού, προσφέροντας συγκίνηση και παραδοσιακή μουσική.

Ιωνικός Ν – Πανναξιακός ΑΟΚ: Τελικός ανόδου κεκλεισμένων των θυρών;

Την Κυριακή 18 Μαΐου ο 5ος και τελευταίος τελικός της National League 2 στη Νίκαια, χωρίς την παρουσία φιλάθλων, μετά από απόφαση της ΔΕΑΒ για άναμμα πυρσού στον 3ο αγώνα.