Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου, 2024
Αρχική Blog Σελίδα 338

SKY express: Συνεργασία με British Airways και Etihad Airways

0

Η SKY express ενώνει τις δυνάμεις της με δύο από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες και ενισχύει περαιτέρω την προσέλκυση διεθνών επισκεπτών στη χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Οι επιβάτες που πετούν με την British Airways από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Etihad Airways από την Ασία, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Αυστραλία προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, θα μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους σε έναν από τους 33 ελληνικούς προορισμούς που εξυπηρετεί η SKY express με ενιαίο εισιτήριο.

Χάρη στη συνεργασία της SKY express με τη British Airways, οι επιβάτες από κάθε σημείο του Ηνωμένου Βασιλείου, μπορούν να επισκεφθούν οποιοδήποτε ελληνικό προορισμό επιλέξουν από τους 33 που εξυπηρετεί η εταιρεία. Η British Airways, είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου και μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου, με τις περισσότερες υπερατλαντικές πτήσεις στην Ευρώπη. Μόνο το 2023, μετέφερε 43 εκατ. επιβάτες που ταξίδεψαν σε περισσότερους από 200 προορισμούς σε όλο τον κόσμο.

Αντίστοιχα, η νέα στρατηγική διασύνδεση της SKY express με την Etihad Airways, καλύπτει τις ταξιδιωτικές ανάγκες επιβατών από τις χώρες της Ασίας, της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Αυστραλίας και ενισχύει το δίκτυο της ελληνικής αεροπορικής εταιρείας σε όλο τον κόσμο. Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο και πέρυσι μετέφερε 14 εκατομμύρια επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 40%.

Με τον ανανεωμένο και σύγχρονο στόλο των 27 αεροσκαφών της SKY express, τον νεότερο στόλο στην Ελλάδα – μέσος όρος ηλικίας 1,6 έτη για τα αεροσκάφη τύπου ATR 72-600 και 3,1 έτη για τα Airbus neo- και έναν από τους πιο περιβαλλοντικά φιλικούς στην Ευρώπη, οι επιβάτες αυτό το καλοκαίρι θα ζήσουν μία ξεχωριστή εμπειρία.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη σύναψη των συγκεκριμένων στρατηγικών συνεργασιών, που αποδεικνύουν την σταθερή ανοδική πορεία της SKY express στη διεθνή αγορά και την αξιοπιστία της. Πλέον, μετράμε 18 συνεργασίες με μεγάλους παγκόσμιους αερομεταφορείς και συνεχίζουμε. Για όλους εμάς στη SKY express, στόχος είναι η ενίσχυση της συνδεσιμότητας και της ζήτησης. Καθημερινά εργαζόμαστε για να είναι η Ελλάδα μας περιζήτητος ταξιδιωτικός προορισμός όλο το χρόνο για επιβάτες απ’ όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Γεράσιμος Σκαλτσάς, Chief Commercial Officer της SKY express.

 

Εκτακτο – Πάρος: Βραδινή δρομολόγηση του “Blue Star Paros” αύριο Πέμπτη (23/05)

0
Blue Star Paros
Blue Star Paros

Η Πάρος κερδίζει το στοίχημα της φετινής σεζόν πριν ακόμη …ξεκινήσει για τα καλά. Και το αναφέρουμε αυτό γιατί έχουμε αύριο το βράδυ έκτακτη δρομολόγηση του Blue Star Paros από τον Πειραιά προς το νησί των Κυκλάδων..

Βέβαια, αυτή η αλλαγή φέρνει τροποποίηση (σ.σ. κατά δύο ώρες) στο δρομολόγιό του προς Σύρο – Τήνο – Μύκονο το πρωί της Παρασκευής..

Πως διαμορφώνεται το δρομολόγιο του Blue Star Paros από το βράδυ της Πέμπτης έως το απόγευμα της Παρασκευής 24 Μαϊου;

ΠΕΜΠΤΗ 23/5: αναχώρηση από το λιμάνι του Πειραιά στις 21:00 το βράδυ, για Πάρο (01:30 24/5-02:30) , Πειραιά 06:45

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/5: αναχώρηση από το λιμάνι του Πειραιά στις 09:00 το πρωί, για Σύρο (13:00:13:20), Τήνο (14:00-14:10), Μύκονο (14:40-15:00), Τήνο (15:35-15:50), Σύρο (16:30-17:00) , Πειραιά 21:00

Με πληροφορίες από τη σελίδα ellinikiaktoploia.net

 

Πρόταση ημέρας: Σεφταλιές κοτόπουλου με πορτοκάλι και δυόσμο

0

καλημέρα με γαστρονομικό ταξίδι στην Κύπρο… Μαμμ κοινώς και καλό φαγητό

Εάν δεν έχετε αποφασίσει ακόμη, τότε με την αρωγή του Γαστρονόμου πάμε στην πανέμορφη Κύπρο.  Μια διαφορετική εκδοχή της κυπριακής λιχουδιάς. Αυτές οι σεφταλιές φτιάχνονται με κιμά κοτόπουλου και αρωματίζονται με δυόσμο και ξύσμα από πορτοκάλι.

Χρονοδιάγραμμα: 20′ προετοιμασία, 30′ ψήσιμο, 2 ώρες αναμονή, Σύνολο: 2 ώρες και 50′

Υλικά

Τεμάχια: 8-10

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις σεφταλιές κοτόπουλου με πορτοκάλι και δυόσμο ξεκινάμε ζεσταίνοντας ένα αντικολλητικό τηγάνι και, όταν κάψει, βάζουμε τις φέτες μπέικον. Τις ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, αλλά να μην ξεροψηθούν και σκληρύνουν εντελώς.
  2. Τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας και τις ψιλοκόβουμε.
  3. Στο λίπος που έμεινε στο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ξανθύνει. Αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τον κρύο κιμά κοτόπουλου, το σοταρισμένο κρεμμύδι, το μπέικον, τον δυόσμο, το ξύσμα, το σουμάκι, το κύμινο, το σκόρδο, το αυγό, αλάτι και πιπέρι.
  5. Ζυμώνουμε τα υλικά γρήγορα, πριν ζεσταθεί ο κιμάς, βρέχοντας συνεχώς τα χέρια μας για να μην κολλάνε στο μείγμα. Το μείγμα πρέπει να είναι σχετικά σφιχτό. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε τριμμένη φρυγανιά.
  6. Χωρίζουμε το μείγμα σε κομμάτια των 150 γρ. και τους δίνουμε κοντόχοντρο σχήμα, σαν στρουμπουλά σουτζουκάκια.
  7. Στραγγίζουμε και σκουπίζουμε καλά τις μπόλιες. Τις κόβουμε σε κομμάτια όσα και τα «σουτζουκάκια» που φτιάξαμε, φροντίζοντας κάθε κομμάτι να μπορεί να τυλίξει καλά το μείγμα κιμά.
  8. Φτιάχνουμε 8-10 σεφταλιές, τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, ώστε να σφίξει καλά το μείγμα.

Ψήσιμο

  1. Ετοιμάζουμε μέτρια προς δυνατή θράκα (το χέρι μας να αντέχει για 8 δευτερόλεπτα σε απόσταση 10 εκ. από τη σχάρα, την οποία έχουμε στο χαμηλότερο σημείο πάνω από τη θράκα – ρυθμίζουμε και ελέγχουμε αναλόγως και την ψησταριά υγραερίου).
  2. Λαδώνουμε ελαφρά τις σεφταλιές και τις βάζουμε σε διπλή σχάρα (αυτή που ανοιγοκλείνει), ώστε να τις γυρίζουμε εύκολα.
  3. Τις ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά και να ψηθούν καλά εσωτερικά, γυρίζοντάς τες τακτικά και προσέχοντας να μην καεί η μπόλια. Για σιγουριά, κόβουμε μία στη μέση, για να δούμε αν έγινε.
  4. Τις σερβίρουμε ζεστές, πριν κρυώσει η μπόλια.

Πηγή: gastronomos.gr

 

61ο Ράλλυ Αιγαίου: Ερχεται στη Σύρο μέσω του ομίλου ONEX

0
Nikos Alevromytis

Eπίσημη “εκκίνηση” για το Aegean Rally και την ΟΝΕΧ, σε μια συνάντηση με χρώμα αιγαίου και άρωμα Σύρου.

Σε μια βραδιά ειδικά αφιερωμένη στη μεγάλη διοργάνωση της Ιστιοπλοΐας, ο Όμιλος ΟΝΕΧ, ο ΠΟΙΑΘ και η Jotun Hellas προσκάλεσαν έγκριτους δημοσιογράφους από τον χώρο της ναυτιλίας και του αθλητισμού να γνωρίσουν τα πρόσωπα που αποτελούν πυλώνες του διεθνούς αίγλης ιστιοπλοϊκού θεσμού και να μάθουν αναλυτικά για τη νέα σελίδα στην ιστορία της διοργάνωσης.

Τη φιλοξενία της βραδιάς και το γεύμα γεμάτο κυκλαδίτικες γεύσεις ανέλαβε το CASTA DIVA.

Το Συριανής ιδιοκτησίας εστιατόριο στο Κολωνάκι, έχοντας αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές, έχει κατορθώσει να είναι ένας σημαντικός «πρεσβευτής» της γαστρονομικής κουλτούρας του νησιού.

Για πρώτη φορά φέτος, στην 61η διοργάνωσή του το Ράλλυ Αιγαίου συγκεντρώνει το σύνολο των διαδρομών του σε ένα και μόνο νησί, τη Σύρο. Η πρωτοβουλία ανήκει φυσικά στον Όμιλο ΟΝΕΧ και στην επιμονή του Πάνου Ξενοκώστα να αναδείξει τις ομορφιές του νησιού και την τεράστια πολιτιστική του κληρονομιά.

Το Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου αποτελεί τον ιστορικότερο ιστιοπλοϊκό θεσμό της χώρας, προσελκύοντας λάτρεις της θάλασσας και του αθλήματος από όλον τον κόσμο, καθώς και τους διεθνείς προβολείς πάνω του. Από την Παρασκευή 19 έως τη Δευτέρα 29 Ιουλίου, τα φώτα θα είναι στραμμένα στη Σύρο και χιλιάδες επισκεπτών θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εκτός από τις εντυπωσιακές διαδρομές σε κάθε άκρη του νησιού, πληθώρα εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Όμιλος ΟΝΕΧ, στοχεύοντας στην ανάδειξη πολιτιστικών πλευρών και επιλογών που συνδυάζονται άριστα με την κουλτούρα της περιοχής και την ελληνική ταυτότητα.

Nikos Alevromytis

Για πρώτη φορά συναυλία στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου

Η δημοφιλής τραγουδίστρια Πέγκυ Ζήνα θα πραγματοποιήσει συναυλία, εντός των εγκαταστάσεων του Νεωρίου, χαρίζοντας στους παρευρισκόμενους μια ξεχωριστής λάμψης βραδιά με την υπογραφή της ΟΝΕΧ. Για πρώτη φορά μια τέτοια δράση λαμβάνει χώρα εντός των ναυπηγικών εγκαταστάσεων, επανασυστήνοντας το χώρο ως αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής ταυτότητας του νησιού, λίγους μήνες μετά τη δήλωση του Πάνου Ξενοκώστα, ιδιοκτήτη των μεγαλύτερων Ναυπηγείων της χώρας (Σύρου & Ελευσίνας) ότι: «Βιομηχανία, τουρισμός και πολιτισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους και σύντομα θα δείξουμε σε όλους το πως».

Μέσα από τις συνεχείς δράσεις του Ομίλου, ο κ. Ξενοκώστας αποδεικνύει ότι είναι πολλά περισσότερα από ένας απλός επενδυτής. Η διαρκής παρουσία του στο νησί, οι συνεχείς προσφορές στον τόπο και η επιμονή του μαζί με τις ιστορικές γιάρδες να αναγεννηθεί και ο τόπος της Σύρου, αποδεικνύουν με το καλύτερο τρόπο ότι ήρθε για να γίνει κομμάτι της ταυτότητας του νησιού.

Αυτήν τη χρονιά, με πληθώρα πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων να έχουν προηγηθεί στην Σύρο, με την υποστήριξη της ΟΝΕΧ, όπως τα Βικέλεια μια διοργάνωση αφιερωμένη στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα, εμπνευστή της αναβίωσης των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, Δημητρίου Βικέλα, ο Πρόεδρος της ΟΝΕΧ διεκδίκησε το εμβληματικό Ράλλυ Αιγαίου να πραγματοποιήσει το σύνολο των διαδρομών του στο νησί. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Βλέποντας την περσινή διοργάνωση και γνωρίζοντας προσωπικά τους ανθρώπους που τη στηρίζουν ήθελα να γίνω κομμάτι αυτής της προσπάθειας. Μιλήσαμε, συμφωνήσαμε, τα βρήκαμε και με τον ΠΟΙΑΘ και τον Πρόεδρο, κ. Μαραγκουδάκη, αλλά και με τη Μεγάλη Χορηγό JOTUN και εδώ μπροστά σε όλους σας, θα ήθελα να τους ευχαριστήσω θερμά που για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια διοργάνωσης, άλλαξαν τους κανονισμούς, στηρίζοντας και αναδεικνύοντας τη Σύρο μας».

FNL Best Restaurant Awards: Εξήντα εστιατόρια στις Κυκλάδες πήραν βραβείο, πόσα στη Νάξο;

0

FNL Best Restaurant Awards 2024… Μία ακόμη βράβευση όσον αφορά την Εστίαση. Διακόσια και πλέον (230 για την ακρίβεια) εστιατόρια σε ολόκληρη την Ελλάδα που κερδίζουν ένα τουλάχιστον αστέρι το 2024, όπως τα αξιολόγησε η επιτροπή των 7ων FNL Best Restaurant Awards. Εξήντα εκ των οποίων είναι στις Κυκλάδες, τη βάση της γαστρονομίας στο Νότιο Αιγαίο..

Ένα αστέρι κερδίζουν 172 εστιατόρια. Με δύο αστέρια αξιολογούνται 48 εστιατόρια. Τρία αστέρια κερδίζουν 9 εστιατόρια, τα δύο από αυτά για πρώτη φορά. Τέλος, για πρώτη φορά, στα οκτώ χρόνια του θεσμού, ένα εστιατόριο πετυχαίνει την ανώτατη αξιολόγηση των τεσσάρων αστεριών. Η λίστα ολοκληρώνεται με 12 ειδικά βραβεία και το top-10 της The List 2024.

Πως κινήθηκαν οι Κυκλάδες; Εξήντα εστιατόρια σε όλες τις κατηγορίες από έντεκα διαφορετικά νησιά. Σκληρή η μάχη ανάμεσα σε Σαντορίνη και Μύκονο για την πρωτοκαθεδρία με 32 επιχειρήσεις εστίασης να έχουν βραβευτεί. Από εκεί και πέρα, η Πάρος είναι η νέα.. δύναμη ενώ η Νάξος έχει τέσσερις επιχειρήσεις με τιμητική διάκριση: Η ταβέρνα “ο Χάρης” μαζί με “Στου Βασιλαρακιού” όπως και η “Αράκλεια” στην Ηρακλειά διατηρούν το αστέρι τους και τη φετινή χρονιά στη κατηγορία “Παραδοσιακή Ελληνική Κουζίνα”, ενώ νέο “πρόσωπο” είναι το “Πέτρινο”. Διατηρεί το αστέρι του και το “Barrozi” στην κατηγορία “Σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα”.  Οπως καταλάβατε έχουμε και μία στην Ηρακλειά (Μικρές Κυκλάδες).

Για την ταβέρνα “Ο Χάρης” είναι η 3η σερί χρονιά και ο Σπύρος Αρσένης γράφει στη προσωπική του σελίδα “Είναι τιμή μου να αντιπροσωπεύω εγώ την οικογενειακής μας ταβέρνας” Ο Χαρης”.. στα φετινά βραβεία FNL BEST RESTAURANT AWARDS 2024 του κ. Πάνου Δεληγιάννη 2024. Για την βράβευση ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΉ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΚΟΥΖΊΝΑ. Ευχαριστούμε πολύ για την αναγνώριση και την τιμή που μας κάνετε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά!!”

Από εκεί και πέρα, η Σίφνος έχει τρεις, η Τήνος τέσσερις, η Σύρος τρεις, η Μήλος δύο και από μία Κέα και Αντίπαρος…

 

ΔΙΕΘΝΗΣ ΥΨΗΛΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ (15)

Διατηρούν τρία αστέρια

Delta Restaurant, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Αθήνα
Elements, Canaves Oia Epitome Hotel
Lauda, Andronis Boutique Hotel, Σαντορίνη
Σπονδή, Αθήνα
Squirrel, The Danai, Χαλκιδική

Κερδίζουν για πρώτη φορά δύο αστέρια

Cabbanes, Myconian Villa Collection ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑ
Over Water, Sani Asterias, Χαλκιδική NEW ENTRY
The Private Kitchen, Mandarin Oriental Costa Navarino, Πελοπόννησος NEWCOMER

Διατηρούν δύο αστέρια

Hervé, Αθήνα
Le Pavillon, Αθήνα
Patio, The Margi Hotel, Αθήνα
Pelagos, Four Seasons Astir Palace, Αθήνα
Soil, Αθήνα
The Treehouse, Ekies All Senses Resort, Χαλκιδική
Tudor Hall, King George Hotel, Αθήνα


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΨΗΛΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ (9)

Κερδίζει 4 αστέρια για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού

Etrusco, Κέρκυρα ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ

Διατηρούν τρία αστέρια

Botrini’s, Αθήνα
Selene, Katikies Garden, Σαντορίνη

Κερδίζουν δύο αστέρια πρώτη φορά

Botrini’s, Katikies Mykonos, Μύκονος NEW ENTRY

Διατηρούν δύο αστέρια

Botrini’s, Katikies Santorini Hotel, Σαντορίνη
CTC, Αθήνα
Galazia Hytra, Summer Senses Hotel, Πάρος
Hytra, Αθήνα
Noble Gourmet Restaurant, Elysium Resort & Spa, Ρόδος


ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ (59)

Κερδίζουν δύο αστέρια πρώτη φορά

César Meze Bar, Λίνδος-Ρόδος ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ
Cookoovaya, Αθήνα ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ
Δέκα Τραπέζια, Θεσσαλονίκη ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ
Elemes Cretan Cuisine, Abaton Island Resort & Spa, Χερσόνησος – Κρήτη ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ
Makris Degustation Restaurant, Domes Miramare Corfu, Κέρκυρα ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ
Μαυρίκος, Λίνδος-Ρόδος ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ
Oliviera, Mandarin Oriental Costa Navarino, Πελοπόννησος NEWCOMER
Petra, Canaves Oia Hotel, Σαντορίνη ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ

Διατηρούν δύο αστέρια

Aleria, Αθήνα
Anama, Γιάλοβα Μεσσηνίας
Cantina, Σίφνος
Μαραθιά, Τήνος
Noēma, Μύκονος
Pomo D’ Oro, Κέρκυρα

Κερδίζουν ένα αστέρι για πρώτη φορά

Amvrosia, Hyatt Regency Thessaloniki, Θεσσαλονίκη NEW ENTRY
Βάι Εστιατόριο, Σητεία-Κρήτη NEW ENTRY
Βερσαλλίες, Καλαμάτα-Πελοπόννησος NEW ENTRY
Cremnos, Acro Suites, Αγία Πελαγία-Κρήτη NEW ENTRY
Cuvee, Aqua Blu Hotel, Κως NEW ENTRY
Flow Dine & Wine, Olea All Suites Hotel, Ζάκυνθος NEW ENTRY
Galea, Castello Infinity, Αγία Πελαγία-Κρήτη NEW ENTRY
Κυρ-Γιάννη Εστιατόριο, Νάουσα-Μακεδονία NEW ENTRY
Makris Athens, Αθήνα NEWCOMER
Manna Hotel-Restaurant, Αρκαδία- Πελοπόννησος NEWCOMER
Meraki, Cavo Tagoo, Μύκονος NEW ENTRY
Metropolis Roof-garden, Electra Metropolis Hotel, NEW ENTRY
Rendez-Vous, Antigoni Seaside Resort, Χαλκιδική NEW ENTRY
Scala Premium Seafood Bar, Μάταλα-Κρήτη NEW ENTRY
Ω3, Σίφνος NEW ENTRY

Διατηρούν ένα αστέρι

7 Steak Lounge, De Sol Hotel & Spa, Σαντορίνη
Αλμυρίκι, Κάτω Αλμυρή Κορινθία- Πελοπόννησος
Apiri Greek Eatery, Ηράκλειο – Κρήτη
Avli, Ρέθυμνο – Κρήτη
Baos Mykonos, Myconian Korali Relais & Chateau, Μύκονος
Barozzi, Νάξος
Bostani, Verina Hotel, Σίφνος
Bubo Fine Dining, Ekies All Senses Resort, Χαλκιδική
Elia, Kapsaliana Village Hotel, Καψαλιανά – Αρκάδι Κρήτη
Fiore, Lesante Cape, Ζάκυνθος
Hellas, Πεύκος-Ρόδος
Kalopsia, Τήνος
Κοντοσώρος, Ξινό Νερό-Μακεδονία
Kooc, Costa Navarino, Πελοπόννησος
Lady Finger, Andronikos Hotel, Μύκονος
Melia, Lesante Blu Hotel, Ζάκυνθος
Metsovo 1350m, Grand Forest Metsovo, Μέτσοβο-Ήπειρος
Mosaico Gastro Wine Bar, Horizon Beach Resort, Κως
Naos, Σαντορίνη
Οινοποιείο Σιγάλα, Σαντορίνη
Old Mill, Elounda Mare, Ελούντα – Κρήτη
Ορίζοντας, Πλάτανος-Σάμος
Προσήλιο, Ζάκυνθος
Salonika, Makedonia Palace Hotel, Θεσσαλονίκη
Salvia, Aristi Mountain Resort, Ζαγοροχώρια
Sense, Athens Was Hotel, Αθήνα
Σίλφιον, Ιωάννινα -Ήπειρος
Throubi, Andronis Concept Hotel, Σαντορίνη
Φοίνο, Καλαμάτα -Πελοπόννησος
Χαρούπι, Θεσσαλονίκη


ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ (36)

Κερδίζουν ένα αστέρι για πρώτη φορά

Αφροδίτη, Άνω Σύμη, Βιάνος- Κρήτη NEW ENTRY
Ζέρζοβα, Αρκαδία-Πελοπόννησος NEW ENTRY
Ηλίας Ταβέρνα, Ρόδος NEW ENTRY
Κέδρος, Πάρος NEWCOMER
Λιμέρι του Ληστή, Ρόδος NEW ENTRY
Λογάρι, Κάτω Γούβες, Ηράκλειο- Κρήτη NEW ENTRY
Pharaoh, Αθήνα NEWCOMER
Πέτρινο (Το), Νάξος, NEW ENTRY
Santa Pacou, Πάρος NEWCOMER
Χρύσανθος, Ιωάννινα- Ήπειρος NEW ENTRY

Διατηρούν ένα αστέρι
Απόμερο, Καρδίτσα-Θεσσαλία
Αρακλειά, Ηρακλειά
Βάταλος, Φραγκοκάστελο – Κρήτη
Στου Βασιλαρακιού, Νάξος
Γαστροδρόμιο Εν Ολύμπω, Λιτόχωρο-Μακεδονία
Γιουβετσάκια, Αθήνα
Elies, Καρδαμύλη Μεσσηνίας -Πελοπόννησος
Ηλιομανώλης, Κάννεβος – Κρήτη
Θωμάς (Ο), Σκλήθρο Φλώρινας-Μακεδονία
Καλοκαίρι, Αντίπαρος
Κληματαριά (του Μπέλλου), Κέρκυρα
Κρίταμον, Αρχάνες – Κρήτη
Στου Κώστα (Βασιλειάδη), Καλαμάτα-Πελοπόννησος
Λεβέντης, Άνω Σταλός – Κρήτη
Μουρτούκαλης-Τα Μπακαλιαράκια, Άργος-Πελοπόννησος
Noa Mykonos, Myconian Kyma Design Hotel, Μύκονος
Ντουνιάς, Δρακώνα – Κρήτη
Ονήσιμος, Πεζά – Κρήτη
Πανόραμα, Ασκύφου – Κρήτη
Τα Πλατάνια, Καστελλόριζο
Rosa’s, Σαντορίνη
Σούλης, Άγιοι Θεόδωροι -Πελοπόννησος
Ταβέρνα του Οικονόμου, Αθήνα
Χάρης, Νάξος
Χρυσόστομος, Χανιά – Κρήτη
Ωρομέδων, Κως


ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑ (12)

Κερδίζουν δύο αστέρια για πρώτη φορά

Lygaria, Kea Retreat, Κέα NEWCOMER
Seeds, Αθήνα ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑ

Διατηρούν δύο αστέρια

Andromeda Restaurant, The Danai, Χαλκιδική

Κερδίζουν ένα αστέρι για πρώτη φορά

Aristides Hotel-Restaurant, Σύρος NEWCOMER
Hygge, Σύρος NEWCOMER
Lio, Μύκονος NEW ENTRY
Koukoumi Hotel-Restaurant (Vegan), Μύκονος NEWCOMER

Διατηρούν ένα αστέρι

Alfredo’s, Regency Casino Thessaloniki, Θεσσαλονίκη
Βενετσιάνικο Πηγάδι, Κέρκυρα
GB Roof Garden, Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, Αθήνα
Lycabettus Restaurant, Andronis Boutique Hotel, Σαντορίνη
Malabar, The Margi Hotel, Αθήνα


MODERN BISTRO (12)

Κερδίζει για πρώτη φορά δύο αστέρια

Idol, Σαντορίνη ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑ
Moldee, Θεσσαλονίκη ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑ

Διατηρούν δύο αστέρια

Vezené Athens, Αθήνα

Κερδίζουν ένα αστέρι για πρώτη φορά

Gallina, Αθήνα NEWCOMER
Makris Restaurant, Domes White Coast Milos, Μήλος NEWCOMER
Merceri Food & Drinks, Αθήνα NEW ENTRY

Διατηρούν ένα αστέρι

Albergo Gelsomino, Κως
Clochard, Θεσσαλονίκη
Jerar, Αθήνα
Lost, Αθήνα
Simul, Αθήνα
Zurbaran, Αθήνα


ΓΑΣΤΡΟΤΑΒΕΡΝΕΣ (13)

Κερδίζουν ένα αστέρι για πρώτη φορά

Άκρα, Αθήνα NEWCOMER
Ηλιόπετρα, Θεσσαλονίκη NEW ENTRY
+Τροφή, Θεσσαλονίκη NEW ENTRY

Διατηρούν ένα αστέρι

Βασιλικός, Καλλίπολη Πέλλας -Μακεδονία
Broadway, Κως
Hasika, Ρέθυμνο – Κρήτη
Θamon, Ιωάννινα
Μαγαζάκι που Λέγαμε (Το), Ιωάννινα
Mezen, Βόλος
Mezen Salonica, Θεσσαλονίκη
Μπλε Καναρίνι, Καλαμάτα
Πεσκέσι, Ηράκλειο – Κρήτη
Tsiftis gastrokoutouki+, Αθήνα


ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΚΟΥΖΙΝΕΣ (8)

Κερδίζει 3 αστέρια για πρώτη φορά

Veritable, Αθήνα ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΠΟ ΔΥΟ

Κερδίζουν αστέρι για πρώτη φορά

Il Borro Tuscan Bistro, Elounda Peninsula All Suite Hotel, Κρήτη NEW ENTRY
Napul’e, Aeolis Hotel, Τήνος NEW COMER

Διατηρούν ένα αστέρι

Ifestioni Restaurant, Aressana Hotel, Σαντορίνη
Κλαδί Ελιάς, Μεσορόπη Καβάλας
Monzù, Αθήνα
Napul’e, Αθήνα
Sterna, Kinsterna Hotel, Μονεμβασιά Πελοπόννησος


HIGH-END BEACH RESTAURANTS (5)

Κερδίζει δύο αστέρια για πρώτη φορά

Alemagou, Μύκονος ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑ

Διατηρούν δύο αστέρια

Scorpios, Μύκονος

Κερδίζουν ένα αστέρι για πρώτη φορά

Nammos, Μύκονος NEW ENTRY

Διατηρούν ένα αστέρι

Jackie O’ Beach, Μύκονος
Krabo, Αθήνα


FUSION & ETHNIC (17)

Διατηρούν δύο αστέρια

Alali Restaurant, Σαντορίνη
Matsuhisa Athens, Αθήνα

Κερδίζουν ένα αστέρι για πρώτη φορά

Coya Mykonos, Μύκονος NEW ENTRY
Ex-Machina, Αθήνα NEWCOMER
Kohylia, Grand Resort Lagonissi, Αθήνα NEW ENTRY
Matsuhisa Paros, Avant Mar, Πάρος NEWCOMER
Nikkei, Αθήνα NEW ENTRY
Tahir, Mandarin Oriental Costa Navarino, Πελοπόννησος NEWCOMER
Zuma Mykonos, Μύκονος NEW ENTRY

Διατηρούν ένα αστέρι

Birdman, Αθήνα
Byblos, Μύκονος
Freud Oriental, Αθήνα
Kinjo, Αθήνα
Matsuhisa Mykonos, Belvedere Hotel, Μύκονος
Matzenta Kuzina Del Sol, Χανιά – Κρήτη
NYX, Academia Hotel, Αθήνα
Sushimou, Αθήνα


ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΓΙΑ ΚΡΕΑΣ (13)

Διατηρούν δύο αστέρια

Basegrill, Αθήνα
Beefbar Mykonos, Μύκονος

Κερδίζουν αστέρι για πρώτη φορά

Beefbar, Andronis Arcadia Hotel, Σαντορίνη NEWCOMER
Εβίβα, Κορινθία-Πελοπόννησος NEW ENTRY
Κρεοπωλείον 29, Καλαμάτα NEW ENTRY

Διατηρούν ένα αστέρι

Beefbar Athens, Αθήνα
Βεργιώτικο, Βέροια
Brutus Tavern, Αθήνα
Διαγώνιος, Θεσσαλονίκη
Drakoulis Dry & Raw, Κολωνάκι, Αθήνα
Drakoulis Dry & Raw, Βούλα, Αθήνα
Παλιά Αθήνα, Θεσσαλονίκη
Τηλέμαχος Athens, Αθήνα


ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΓΙΑ ΨΑΡΙ (31)

Κερδίζει τρία αστέρια για πρώτη φορά

Mylos By The Sea, Λέρος ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑ

Κερδίζουν δύο αστέρια για πρώτη φορά

Papaioannou Restaurant (Καβούρι), Αθήνα ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑ
Toula’s, Κέρκυρα ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑ
Τριζόνι Exclusive, Θεσσαλονίκη ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑ

Διατηρούν δύο αστέρια

Μαύρη Θάλασσα, Θεσσαλονίκη
Τραβόλτα, Αθήνα
Varoulko Santorini, Grace Hotel, Σαντορίνη

Κερδίζουν ένα αστέρι για πρώτη φορά

Άργουρα, Αθήνα NEW ENTRY
Blue Oyster, Πάρος NEW ENTRY
Marrone de Milos, Μήλος NEWCOMER
Papaioannou Restaurant Κηφισιά, Αθήνα NEW ENTRY
Piscis, Αθήνα NEWCOMER
Sea Rock Paros, Πάρος NEWCOMER

Διατηρούν ένα αστέρι

Akti, Αθήνα
Αλλού Γυαλού, Σύρος
Armyra by Papaioannou, Costa Navarino, Πελοπόννησος
Bluefish, Αθήνα
Bony Fish Seafood Restaurant, Abaton Island Resort & Spa, Χερσόνησος – Κρήτη
Δουράμπεης, Αθήνα
Θαλασσάκι, Τήνος
Κάβος, Ίσθμια
Μαρίνα, Χαλκιδική
Mario Restaurant & Farm, Πάρος
Milos, Αθήνα
Νόμπελος, Ζάκυνθος
Ουζερί Σκοτάδης, Αίγινα
Papaioannou Restaurant Πειραιάς, Αθήνα
Saradari Fish Restaurant, Λιμένας Χερσονήσου – Κρήτη
Trizoni Sea Treasures, Χαλκιδική
Varoulko Seaside, Αθήνα
Χιώνα, Χιώνα – Κρήτη


ΕΙΔΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ


ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Ηλίας Μαμαλάκης


ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Δημήτρης & Μιχάλης Μαυρίκος


GREEK-GLOBAL RESTAURANT-BRAND

Nammos


MENTOR & PIONEER CHEF

Χριστόφορος Πέσκιας


MENTOR & PIONEER PASTRY CHEF

Στέλιος Παρλιάρος


RESTAURANT MANAGER OF THE YEAR

Γιώργος Παπαγεωργίου


ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΠΑΡ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ

Scorpios


WINE DIRECTOR OF THE YEAR

Γιάννης Καρακάσης MW


BEST GUILTY PLEASURES OF THE YEAR

Black Salami
Ekiben
Smash n’ Bun
Steve’s Deli


BEST WINE-LISTS OF THE YEAR

Basegrill, Αθήνα
Βενετσιάνικο Πηγάδι, Κέρκυρα
Botrini’s Athens, Αθήνα
Delta, Αθήνα
Elements, Σαντορίνη
Etrusco, Κέρκυρα
Gallina, Αθήνα
Lauda, Σαντορίνη
Napul’e
Selene, Σαντορίνη
Squirrel, Χαλκιδική
Σπονδή, Αθήνα
Ταβέρνα Οικονόμου, Αθήνα
Travolta, Αθήνα
Tudor Hall, Αθήνα

Με πληροφορίες από τη σελίδα www.fnl-guide.com

 

 

Νάξος – Πολιτιστικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών: Το “1ο συνέδριο Παιδιών” έγινε και κέρδισε τις εντυπώσεις (photos)

0

Μας κέντρισε το ενδιαφέρον και μόνο από το τίτλο “1ο Συνέδριο Παιδιών”… Ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου έκανε διάνα με την κίνηση αυτή…

Εδωσε το δικαίωμα στα παιδιά να παρουσιάσουν τις ιδέες και σκέψεις τους μέσα από το λόγο αλλά και όλες τις άλλες μορφές έκφρασης… και τα πήγαν περίφημα..

Ισως να το δούμε και του χρόνου. Και γιατί όχι να έχει τη μορφή θεσμού..

Το σχετικό δελτίο ενημέρωσης για τη δράση που έγινε την περασμένη Κυριακή (19/05) αναφέρει: 

“1ο Συνέδριο Παιδιών!

Μια ξεχωριστή εκδήλωση με πολλές δράσεις και πρωταγωνιστές τους μικρούς μας φίλους πραγματοποιήθηκε χθες στο Κάστρο της Χώρας.

Το ξεκίνημα έγινε από την κεντρική πύλη του Κάστρου, πλάι στο Παραπόρτι. Με τον Ιάκωβο Ναυπλιώτη, τον καλύτερο γνώστη της ιστορίας του Κάστρου, ως “ξεναγό”, αφουγκραστήκαμε τα “μυστικά” του Κάστρου και των κατοίκων του.

Φέτες ψωμιού αλειμμένες με ξυνομυζήθρα (προσφορά μαζί με γλυκιά μυζήθρα και γραβιέρα του τυροκομείου ΠΙΤΤΑΡΑΣ), σπιτικά μπισκότα και κριτσίνια, χυμοί και νερά (προσφορά των Σούπερ Μάρκετ ΚΟΥΤΕΛΙΕΡΗ) περίμεναν τα παιδιά και τους συνοδούς τους στο κυλικείο της Σχολής Ουρσουλινών.

Ανεβαίνοντας προς την κεντρική αίθουσα είχαμε την ευκαιρία να δούμε την έκθεση φωτογραφίας παιδιών 4 – 12 ετών.

Αφού παραλάβαμε τον φάκελο του συνεδρίου και την κονκάρδα, περάσαμε στην αίθουσα.

Οι εισηγητές με σοβαρότητα, αυθεντικότητα και καθόλου άγχος, εξέθεσαν τις απόψεις τους, σχετικά με θέματα που τους απασχολούν. Οι ομιλητές, η παρουσιάστρια και το μεγαλύτερο μέρος των συμμετεχόντων ήταν παιδιά.

Στη συνέχεια, παρακολουθήσαμε με πολύ προσοχή την ψυχολόγο Ειρήνη Μουστάκα, η οποία ανέπτυξε τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου, που είχε συμπληρωθεί από παιδιά.

Το ερωτηματολόγιο σχεδιάστηκε από την παιδοψυχολόγο Ειρήνη Κορρέ και τη στατιστική ανάλυση έκανε η Ειρήνη Σιδερή.

Τρία φανταστικά σενάρια, με αναφορά στο 2044, διαβάστηκαν, και τα παιδιά, μετά από ένα μικρό διάλειμμα για κολατσιό, κατέγραψαν τις δικές τους θεωρίες για τον κόσμο μετά από 20 χρόνια.

Η εικαστικός Αγγελική Θεοφίλου καθοδήγησε τα παιδιά μικρότερης ηλικίας για να παρουσιάσουν με εικόνες τις σκέψεις τους.

Η αυλή της Σχολής, ήταν το πιο κατάλληλο σημείο για να γίνει το δημιουργικό, διαδραστικό παιχνίδι με θέμα το περιβάλλον από την Νατάσα Χατζηιωάννου (Smirili Nature Experiences).

Και ολοκληρώσαμε τις δράσεις μας με το κυνήγι θησαυρού (μια φανταστική ιστορία με στοιχεία από το Κάστρο). Τα παιδιά ξεχύθηκαν στα στενά δρομάκια αναζητώντας τις λύσεις των γρίφων και τις πολύχρωμες κορδέλες.

Το βραβείο ήταν μια επίσκεψη στο αγρόκτημα του Χαλκείου (Naxos Back to the Roots), προσφορά του Γιώργου Γιαμούρη.

Το παζάρι ανακύκλωσης έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία χρησιμοποίησης σε βιβλία, παιχνίδια και μικροαντικείμενα.

Πολλοί ήταν αυτοί που βοήθησαν στην υλοποίηση αυτής της προσπάθειας και τους ευχαριστούμε έναν – έναν ξεχωριστά γιατί με μεγάλη προθυμία ανταποκρίθηκαν στην πρότασή μας να συμμετάσχουν.

Κλιματική κρίση – Κ. Συνολάκης: Μέρος της Δήλου θα βυθιστεί σε 50 χρόνια (video)

0
delos_gormley2

Δυσοίωνη εκτίμηση για το μέλλον της Δήλου πραγματοποίησε ο καθηγητής Φυσικών Καταστροφών Κωνσταντίνος Συνολάκης, μιλώντας πρόσφατα στο MEGA.

Όπως τόνισε ο Κωνσταντίνος Συνολάκης, «αυτό που θα αντιμετωπίσουμε είναι περισσότερη ξηρασία στα νησιά του Αιγαίου και πιο ακραία καιρικά φαινόμενα».

Πρόσθεσε ότι η Δήλος κινδυνεύει να χαθεί καθώς «το κάτω μέρος του νησιού είναι σχεδόν στην επιφάνεια της θάλασσας και με μία μικρή άνοδο της στάθμης μέσα στα επόμενα 50 χρόνια ένα κομμάτι του νησιού θα είναι κάτω από το νερό».

Αυτό συμβαίνει λόγω της υπερθέρμανσης, όπως ανέφερε ο καθηγητής Φυσικών Καταστροφών. Παράλληλα τόνισε πως μέσα στους επόμενους μήνες αναμένονται ακραία καιρικά φαινόμενα με μεγαλύτερη συχνότητα και ένταση.

Στη συνέχεια ο καθηγητής φυσικών καταστροφών ανέφερε ότι όσον αφορά στη Σαντορίνη «μας απασχολεί πότε θα αρχίσει πάλι να έχει έξαρση το ηφαίστειο. Ήταν σε φάση έξαρσης το 2011 και το 2012 και κάποια στιγμή θα γίνει έκρηξη αλλά όχι μινωική έκρηξη». Προέβλεψε μάλιστα ότι η ενεργοποίηση του ηφαιστείου στη Σαντορίνη με έκρηξη θα γίνει σε περίπου είκοσι χρόνια.

Σχολιάζοντας τις κατολισθήσεις στη Σαντορίνη είπε μάλιστα ότι όταν θα εκραγεί το ηφαίστειο θα γίνουν περισσότερες κατολισθήσεις κυρίως στην περιοχή Νέα Καμένη, συμπληρώνοντας ότι το καλό με τα ηφαίστεια είναι ότι δίνουν πολλές προειδοποιήσεις.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η περιγραφή της κλιματικής κρίσης ο οποίος την περιέγραψε σαν αν είμαστε «σ’ ένα ξέφρενο λεωφορείο με έναν μεθυσμένο οδηγό που πηγαίνει δεξιά, αριστερά,δεξιά υπάρχει ένας γκρεμός από την άλλη πλημμύρες, από την άλλη πυρκαγιές και πηγαίνει έτσι το λεωφορείο μπαμ, μπουμ, μπαμ, μπουμ, μπαμ μπουμ και το θέμα είναι εάν μπορούμε να το φρενάρουμε».

Συνέχισε λέγοντας πως «θα βλέπουμε μπροστά μας ακραίες θερμοκρασίες, που θα γίνονται πιο ακραίες. Φοβόμαστε ότι μπαίνουμε σε μία περίοδο που αποσταθεροποιείται το κλίμα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μία λύση για την καταπολέμηση αυτού του προβλήματος, καθώς και ο περιορισμός της υπερκατανάλωσης και της σπατάλης στα τρόφιμα.

Πρόσθεσε επίσης ότι υπάρχουν εκτιμήσεις πως σε μεγάλο μέρος της Κεντρικής Ευρώπης θα υπάρξει ερημοποίηση, ενώ υπογράμμισε πως μεγάλος είναι ο φόβος για εκδήλωση mega πυρκαγιών που καίνε πάνω από 40.000 στρέμματα.

«Πολύ φοβάμαι ότι θα φτάσουμε στο σημείο πως θα προσπαθούμε να σβήσουμε τις φωτιές, όμως αυτές θα σβήσουν όποτε θέλουν», επισήμανε και δήλωσε πως για το φετινό καλοκαίρι ότι οι θερμοκρασίες θα είναι αρκετά υψηλές.

 

Κουφονήσια: Μία από τις έξι …φυσικές πισίνες στην Ελλάδα

0

Το κολύμπι σε αυτές τις «πισίνες» είναι μια μοναδική εμπειρία αν σας αρέσει να γίνεστε ένα με τη φύση. Μπορεί το καλοκαίρι να αναζητάμε χρυσές αμμουδιές και καταγάλανες θάλασσες, όμως οι πισίνες της φύσης κερδίζουν τις εντυπώσεις με την άγρια ομορφιά τους, προσελκύοντας όσους αναζητούν πιο… ιδιαίτερα μέρη για τις βουτιές τους.

Περιτριγυρισμένες από βράχια και καταρράκτες ή ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, οι παρακάτω φυσικές πισίνες της Ελλάδας κάνουν το κολύμπι μια μοναδική εμπειρία. Χαρακτηριστικό είναι ότι στα Κουφονήσια έχουμε μία από τις έξι φυσικές πισίνες που βρίσκεται εντός της .. θάλασσας.

Βάθρες, Σαμοθράκη 
Στη Σαμοθράκη οι πιο ωραίες βουτιές γίνονται στις περίφημες βάθρες, τις μικρές φυσικές πισίνες με τα κρυστάλλινα δροσερά νερά, που περιτριγυρίζονται από βράχια και μικρούς ή μεγάλους καταρράκτες. Για να τις απολαύσετε σε όλο τους το μεγαλείο, προετοιμαστείτε για αρκετό περπάτημα και σκαρφάλωμα. Όσο πιο πολλές προσπερνάς, τόσο πιο εντυπωσιακές (και με λιγότερο κόσμο) συναντάς. Η πιο ξακουστή είναι αυτή του Φονιά. Το ίδιο ονειρικό όμως είναι και το τοπίο στη Γριά Βάθρα. Οι αναζωογονητικές βουτιές στα νερά τους είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία.

Γκιόλα, Θάσος 

Η Γκιόλα (γνωστή και ως το «Δάκρυ της Αφροδίτης») είναι μια μαγευτική φυσική πισίνα, σχηματισμένη ανάμεσα στα βράχια, που αποτελεί πόλο έλξης κάθε χρόνο για τους τουρίστες της Θάσου. Πρόκεται για ένα μικρό θαύμα της φύσης, στην περιοχή Αστρίς, στα νοτιοανατολικά του νησιού, σε απόσταση 40 χλμ από το Λιμένα. Μόλις λίγα εκατοστά τη χωρίζουν από τη θάλασσα, με τα γαλαζοπράσινα νερά της (βάθους 3 μέτρων) να ανανεώνονται από τα κύματα. Το κολύμπι εδώ είναι μια μαγική εμπειρία.

Σαρακήνικο, Μήλος 

Η «σεληνιακή» παραλία της Μήλου είναι ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα τοπία του Αιγαίου. Κάτασπροι ηφαιστειακοί βράχοι διεισδύουν στη σμαραγδένια θάλασσα δημιουργώντας μικρές και μεγάλες σπηλιές. Θα βρείτε μια μικρή αμμουδιά αλλά κυρίως όμορφα βράχια για να απλώσετε την πετσέτα σας και να κάνετε βουτιές στα καταγάλανα νερά. Το Σαρακήνικο βρίσκεται στη βόρεια ακτή της Μήλου και απέχει 30 λεπτά περίπου από τον Αδάμαντα.

Πισίνα, Κουφονήσια


Μια φυσική πισίνα δίπλα στη θάλασσα κερδίζει τα βλέμματα και τις καρδιές των επισκεπτών στο Πάνω Κουφονήσι. Μετά την Ιταλίδα και στη συνέχεια προς το Πορί, βρίσκεται περιτριγυρισμένο από βράχια αυτό το μέρος που σας περιμένει για να κάνετε τις πιο ιδιαίτερες βουτιές και να γεμίσετε το Instagram σας με τις πιο όμορφες φωτογραφίες.

Κολυμπήθρες, Ζαγοροχώρια

Στο δρόμο από το Μεγάλο προς το Μικρό Πάπιγκο επιβάλλεται μια στάση στο ρέμα του Ρογκοβού και στις μικρές φυσικές πισίνες που ονομάζονται Κολυμπήθρες (οι ντόπιοι τις λένε «οβίρες»). Πρόκειται για κοιλώματα που σχηματίστηκαν από τη φυσική ροή του νερού του ρέματος και μοιάζουν με μικρές λιμνούλες. Είναι ένα από τα αξιοθέατα που αξίζει να δείτε στην περιοχή, αφού το τοπίο είναι υπέροχο όλες τις εποχές του χρόνου. Το καλοκαίρι προσφέρονται για δροσιστικές βουτιές και ηλιοθεραπεία στις λείες σχιστολιθικές πλάκες.

Πολυλίμνιο, Μεσσηνία

Στο κεντρικό τμήμα του νομού Μεσσηνίας, κοντά στο χωριό Χαραυγή (34 χλμ. από την Καλαμάτα), κρύβεται ένα ονειρικό σκηνικό με λίμνες και καταρράκτες από τα νερά που διέρχονται μέσα από το φαράγγι του Πολυλιμνίου. Η διαδρομή προς τη λίμνη Κάδη θα σας φέρει κοντά σε έναν πανέμορφο καταρράκτη που ρίχνει τα νερά του από ύψος 25 μέτρων. Το καλοκαίρι, πολλοί είναι αυτοί που δεν διστάζουν να βουτήξουν στα δροσερά νερά των λιμνών του Πολυλιμνίου.

Με πληροφορίες από τη σελίδα travelgo.gr / photo credit Shutterstock

Νάξος – Αστυνομία: Τρεις συλλήψεις εντός 24 ωρών για παράνομη επιχειρηματικότητα στις παραλίες

0
paralies
έρχεται .. έρχεται .. η ΚΥΑ καλέ... (φωτο aftodioikisi.gr)

Μπορεί η τουριστική σεζόν να κάνει μικρά βήματα, όμως έχουμε στη Νάξο τις πρώτες συλλήψεις για παράνομη επιχειρηματικότητα σε θέματα ανάπτυξης ομπρελοκαθισμάτων.

Οι Κυκλάδες έχουν ήδη το ρεκόρ σε επίπεδο καταγγελιών μέσω της πλατφόρμας mycoast που έχει σχέση με την δραστηριότητα στις παραλίες…

Στη Νάξο το διήμερο 19 – 20 Μαϊου είχαμε τρεις συλλήψεις από Αστυνομικούς του ΑΤ Νάξου για περιπτώσεις όπως αυτές που αναφέραμε νωρίτερα..

Η πρώτη σύλληψη;  Το απόγευμα της Κυριακής 19 Μαϊου συνελήφθησαν στη Νάξο, από αστυνομικούς του ΑΤ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, δύο 34χρονοι ημεδαποί, γιατί λειτουργούσαν επιχειρήσεις οι οποίες καταλάμβαναν παράνομα τμήματα αιγιαλού-παραλίας όπου διαπιστώθηκε ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων, κατά περίπτωση.

και η δεύτερη; Το μεσημέρι της Δευτέρας 20 Μαΐου  συνελήφθη στη Νάξο από αστυνομικούς του ΑΤ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, 34χρονος ημεδαπός γιατί λειτουργούσε επιχείρηση η οποία καταλάμβανε παράνομα τμήματα αιγιαλού-παραλίας όπου διαπιστώθηκε ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων.

Ολοι πέρασαν όπως ήταν αναμενόμενο την πόρτα του ΑΤ Νάξου για να απολογηθούν..

 

SeaJets: Ξεκινάει απογευματινό δρομολόγιο από Πειραιά για Σύρο – Μύκονο – Πάρο – Νάξο – Σαντορίνη

0

Ενα ακόμη δρομολόγιο έρχεται με επίκεντρο την Παροναξία.. Αυτή τη φορά από την Seajets και με τη διαφορά ότι έχει ως ώρα αναχώρησης την 16η (4 το απόγευμα) από τον Πειραιά προς Σύρο – Μύκονο – Πάρο – Νάξο και Σαντορίνη. Ενα δρομολόγιο που θα καλύψει αρκετές ανάγκες και με δεδομένο ότι θα βρίσκεται στον τελευταίο σταθμό στις 10 το βράδυ.

Οπως διαβάζουμε στη σελίδα cyclades24.gr με το “Champion Jet 3” να είναι αυτό που αναλαμβάνει την κάλυψη του δρομολογίου. Ομως στο .. σύστημα την 1η ημέρα που είναι η 24η Μαϊου βλέπουμε το SpeedRunner Jet και τις επόμενες ημέρες το Champion Jet 1.. Προφανώς γιατί δεν έχει περάσει στις πλατφόρμες ενημέρωσης η παρουσία του νέου ταχύπλοου…

Ας δούμε όμως την ενημέρωση:  “Τα ταξίδια του στα νερά του Αιγαίου ετοιμάζεται να ξεκινήσει το ταχύπλοο της Sea Jets, Champion Jet 3, το οποίο αποκτήθηκε το 2023 από την ελληνική πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Μετά τις απαραίτητες συντηρήσεις και αναβαθμίσεις, το ταχύπλοο είναι έτοιμο να ξεκινήσει τα ταξίδια του. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Sea Jets, το Champion Jet 3 θα δρομολογηθεί στη γραμμή Πειραιά – Σύρου – Μυκόνου – Πάρου – Νάξου – Θήρας με καθημερινά απογευματινά δρομολόγια για ολόκληρη την τουριστική σεζόν.

Συγκεκριμένα, το ταχύπλοο αναμένεται να ξεκινήσει τα ταξίδια του από την προσεχή Παρασκευή, 24 Μαΐου. Από το λιμάνι του Πειραιά θα ξεκινάει στις 16:00 και θα ολοκληρώνει το ταξίδι του φτάνοντας στην Σαντορίνη στις 22:00. Την επόμενη ημέρα το πρωί στις 09:20 θα ξεκινάει το δρομολόγιο επιστροφής προσεγγίζοντας τα ίδια νησιά και φτάνοντας στον Πειραιά στις 14:35, ώστε στις 16:00 της ίδιας ημέρας να αναχωρήσει εκ νέου για το ίδιο δρομολόγιο.

Το ταχύπλοο αγοράστηκε από την ισπανική Trasmapi τον περασμένο Ιούλιο και είναι το τρίτο αδελφό των ήδη επιτυχημένων στη χώρα μας CHAMPION JET 1 και CHAMPION JET 2.

Το συγκεκριμένο σκάφος, ναυπηγήθηκε το 1997 από τα φημισμένα Incat (Tasmania) στην Αυστραλία, με το όνομα INCAT 045. Έκτοτε, υπηρέτησε στη μακρινή Αυστραλία ως επιβατηγό, αλλά και ως στρατιωτικό σκάφος για λογαριασμό του Ναυτικού της Αυστραλίας. Στη συνέχεια ήρθε στην Ευρώπη και εξυπηρέτησε γραμμές μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Γαλλίας, αλλά και της Ιταλίας. Πλέον, βρίσκεται στην Ελλάδα για να εξυπηρετεί τα νησιά των Κυκλάδων την τουριστική περίοδο”.