Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023
ΑρχικήΑπόψειςβρέθηκαν τα... κεφάλια

βρέθηκαν τα… κεφάλια

|

Καλή σας μέρα ώριμοι και σκεπτόμενοι συντοπίτες μου. Καλημέρα και σε σας τους έξω από δω. Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014 σήμερα και το ημερολόγιο γράφει αποτομή κεφαλής Ιωάννη Προδρόμου.

Καλή σας μέρα ώριμοι και σκεπτόμενοι συντοπίτες μου. Καλημέρα και σε σας τους έξω από δω. Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014 σήμερα και το ημερολόγιο γράφει αποτομή κεφαλής Ιωάννη Προδρόμου. Σήμερα επίσης είναι και η παγκόσμια ημέρα κατά των καταστροφικών πυρηνικών δοκιμών. Αν κηρυχτεί και η παγκόσμια ημέρα κατά των οικονομικών δοκιμών, που κι αυτές αποδείχτηκαν καταστροφικές, τότε μπορεί και να γλιτώσουμε κι εμείς!… Μέχρι τότε οι δοκιμές συνεχίζονται και αυτό τον καιρό η κυβέρνηση δοκιμάζει να προχωρήσει σε φοροαπαλλαγές και αύξηση των δόσεων του ΕΝΦΙΑ, μιας και ο Έλληνας υπουργός οικονομικών, αντίθετα με τον Γάλλο ομόλογό του, πιστεύει ότι η συνεχιζόμενη λιτότητα που επιβάλει η Γερμανία, μπορεί να μας βγάλει από την κρίση!

Και καλά κάνει και το πιστεύει ο Γκίκας ο Γαρδούμπασης γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα βρισκόταν ένας άλλος, που να πιστεύει στην Μέρκελ, για να πάρει τη θέση του. Έτσι κι αλλιώς είναι πλέον ξεκάθαρο πως οι Έλληνες πολιτικοί δε οφείλουν πίστη στο σύνταγμα και τους νόμους της χώρας μας, αλλά στις οδηγίες και τις εντολές των δανειστών μας!

Στο Παρίσι λοιπόν αυτή τη φορά θα συναντηθούν οι Έλληνες υπάλληλοι με τους Γερμανούς αφεντικά, όπου θα προσπαθήσουν να πείσουν τους τροϊκανούς να δεχτούν τη μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, κάτι που προσπαθούν τα τελευταία δύο χρόνια χωρίς αποτέλεσμα.

Φέτος ειδικά και μετά τους έντονους φόβους για εμπάργκο των Ρώσων στο φυσικό αέριο, η λύση του προβλήματος της θέρμανσης κρίνεται επιτακτική! Πάντως για να μη παγώσουμε φέτος το χειμώνα, στην περίπτωση που οι Ρώσοι μας στερήσουν το φυσικό αέριο, θα μπορούσαν να συνεργαστούν τα υπουργεία Γεωργίας και Ανάπτυξης ώστε να παρέχουν δωρεάν φασόλια στον ελληνικό λαό, ο οποίος υπερκαταναλώνοντας το εθνικό μας φαγητό, είναι βέβαιο ότι θα παρήγαγε τόση ποσότητα φυσικού αερίου που όχι μόνο θα υπερκάλυπτε τις ανάγκες μας για θέρμανση, αλλά  θα εξάγαμε κιόλας!!!

Προς το παρόν το μόνο που έχει παγώσει είναι ο πρόεδρος της δημοκρατίας, αφού στην συζήτηση που έχει ανοίξει για την εκλογή του, έφτασε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας στο σημείο να κάνει λόγο για κατεψυγμένο πρόεδρο και να απαντά ο υπουργός εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος ότι άλλο ο μπάρμπα Στάθης και άλλο ο μπάρμπα Φώτης!!!

Δήλωση εντελώς λανθασμένη, όσο και η υπουργοποίηση του Ντινόπουλου,  αφού  μπάρμπα Στάθης και μπάρμπα Φώτης το ένα και το αυτό! Ούτε ο μπάρμπα Στάθης, ούτε ο μπάρμπα Φώτης είναι ικανοί να κάνουν την οποιαδήποτε κίνηση, ο ένας λόγω της κατάψυξης και ο άλλος λόγο της κατάστασης , άσε που διαθέτουν και οι δυο το ίδιο σήμα κατατεθέν, ήγουν το άσπρο μουστάκι!!!

Όσο για τον Τσίπρα, αυτός νομίζω θα γραφτεί στην ιστορία για τα όσα υπόσχεται αυτό τον καιρό.

Ο Αλέξης υπόσχεται ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, θα μειώσει τη φορολογία, θα φτάσει τους μισθούς στα προ τριετίας επίπεδα, με άλλα λόγια είναι η πρώτη φορά που ακούγεται Έλληνας πολιτικός να υπόσχεται ότι θα γυρίσει τον τόπο προς τα πίσω! Μέχρι σήμερα όλοι προς τα μπροστά μας τάζανε ότι θα πάμε! Και πήγαμε πίσω! Λέτε να πάμε μπροστά, με το πισωγύρισμα του Αλέξη;

Πάντως σίγουρα μπροστά θα μας πάει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του οποίου η συζήτηση πήγε πιο μπροστά και θα συζητηθεί αρχές του άλλου μήνα, ώστε να καμφθούν οι αντιρρήσεις των μητροπολιτών για το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλόφιλων και να συμπεριληφθούν εκτός της ποινικοποίησης της άρνησης του ολοκαυτώματος των Εβραίων (για το οποίο εντωμεταξύ μπορούμε ακόμα νομίμως να διατηρούμε κάποιες αμφιβολίες) και οι γενοκτονίες των Ποντίων και άλλων Ελλήνων. Δεν υπάρχει βέβαια, και όσο κι αν καθυστερεί το αντιρατσιστικό,  καμία περίπτωση να συμπεριληφθούν ανάμεσα στις γενοκτονίες και αυτή που συντελείται στις μέρες μας εναντίον του Παλαιστινιακού λαού, γιατί κάτι τέτοιο θα απαγορεύεται από τα άρθρα του νομοσχεδίου!!!…  

Στα δικά μας όμως τώρα όπου τα δικά μας, μετά από αρκετό καιρό αποτελούν και το πρωτοσέλιδο της σημερινής «Μάσκας». Βλέπετε την περασμένη Κυριακή 24 Αυγούστου ορκίστηκε η νέα δημοτική αρχή και τώρα είναι έτοιμη να αναλάβει το τιμόνι του δήμου και να μας οδηγήσει την επόμενη πενταετία. Να ξεκαθαρίσω από την αρχή ότι είναι παρήγορη η σκέψη, πως από τιμόνι ξέρουν αρκετοί από τους δημοτικούς συμβούλους, αφού για καλή μας τύχη διαθέτουμε από οδηγούς λεωφορείων και ταξί, μέχρι και μηχανικούς μοτοποδηλάτων!!!

Ίσως γι’ αυτό το Μανολάκι μας δήλωσε μετά τη νίκη του στις εκλογές ότι ο Θεός αγαπάει τη Νάξο. Ίσως η ύπαρξη όλων αυτών να μην είναι τύχη, αλλά Θεία παρέμβαση! Κάτι παραπάνω θα ξέρει το Μανολάκι μας που συνομιλεί με το Θεό, πάνω εκεί στα ροζ συννεφάκια που είναι ξαπλωμένο.

Μαζί του, συνταξιδιώτες σε αυτό το μεγάλο και δύσκολο πενταετές ταξίδι, ο συνοδηγός και αρχηγός της μεγάλης μειοψηφίας Νίκος Μαϊτός, που από το ύφος του φαίνεται προβληματισμένος από την πορεία και κρατά τα χέρια του σταυρωμένα όχι γιατί δεν θέλει να βάλει ένα χεράκι στη διακυβέρνηση, αλλά για να μη δώσει χειραψία στον οδηγό, όπως δεν το έκανε κατά την ορκωμοσία προκαλώντας αίσθηση! Το πλήρωμα συμπληρώνουν οι εκπρόσωποι της μικρής μειοψηφίας, Ευδοκία Ψαρρά, που λόγω της προηγούμενης εμπειρίας της φαίνεται να διασκεδάζει και ο Βασίλης Βρούτσης, μάλλον τρομαγμένος και αιφνιδιασμένος από τον τρόπο που οδηγάει το Μανολάκι μας.

Βλέπετε το Μανολάκι μας αρέσκεται στο να οδηγά χωρίς να υπολογίζει καθόλου τους υπόλοιπους του πληρώματος, γιατί πιστεύει ότι είναι ικανότατος οδηγός και ότι εξαιτίας της δικής του καθοδήγησης έχουμε πετύχει από άνοδο του τουρισμού, μέχρι άνοδο κατηγορίας των αθλητικών σωματείων!!!

Γι αυτό φαίνεται να χαμογελά, αλλά η αισιοδοξία του αυτή στερείται λογικής βάσης, καθώς αγνοεί ότι του λείπει το όχημα και του έχει μείνει μόνο το τιμόνι, αγνοεί ακόμα και τον κίνδυνο που διατρέχει αφού το κράνος που φορά για την προστασία του είναι κράνος ποδηλάτου, όπως αγνοεί και την ισχυρή πιθανότητα ότι με την πορεία που διατηρεί, ο μόνος που θα του μείνει στο τέλος πιστός, είναι ο γλάρος που έχει στο σήμα του συνδυασμού του!!!… 

Δεν αποκλείεται μάλιστα ακόμα και κάποιοι εκ του πληρώματος να εγκαταλείψουν, πριν ολοκληρωθεί η διαδρομή! Μακάρι βέβαια η αντιπολίτευση να κάνει το χρέος της και να κάνει αντιπολίτευση, γιατί μόνος μου κι εγώ τόσα χρόνια, έχω βαρεθεί!!!  

Το γεγονός όμως που σημάδεψε από το ξεκίνημά του κιόλας το νέο δημοτικό συμβούλιο είναι ότι θα λείπει από αυτό, μετά την αιφνιδιαστική παραίτησή του, ο επί πολλά έτη ασχολούμενος με τα κοινά, ο πρώην αντιδήμαρχος και δήμαρχος και πρόεδρος του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου, Νίκος Μαράκης. Στην τελευταία του επιστολή με την οποία εξηγεί τους λόγους της παραίτησής του αναφέρει: «Αν παρέμενα στο νέο δημοτικό συμβούλιο θα ήμουν μέρος του προβλήματος και των παθογενειών της τελευταίας περιόδου, χωρίς περιθώρια ουσιαστικής συμβολής στη διαμόρφωση του παρόντος και του μέλλοντος των νησιών μας.»

Του πήρε βέβαια 25 ολόκληρα χρόνια για να καταλάβει ότι αποτέλεσε ένα σημαντικό μέρος του προβλήματος, αφού συνετέλεσε τα μέγιστα στις παθογένειες της τελευταίας περιόδου και άλλα τόσα για να συνειδητοποιήσει ότι ο ίδιος άφησε στο περιθώριο κάθε ουσιαστική συμβολή στη διαμόρφωση του παρόντος και του μέλλοντος των νησιών μας, αλλά κάλο αργά παρά ποτέ!!!

Προσωπικά θρηνώ τον χαμό ενός εκ των μεγαλύτερων πηγών έμπνευσης, που δύσκολα θα βρεθεί άλλος, τέτοιου διαμετρήματος, να τον αντικαταστήσει! Ως τελευταίο φόρο τιμής, αλλά και προσφοράς στη μνήμη του, σκέφτηκα να του αφιερώσω την παραπάνω εικόνα από τον τάφο που έχει απασχολήσει το πανελλήνιο. Τα κεφάλια από τις σφίγγες βρέθηκαν και είναι αυτά που βλέπετε, τα οποία χαρακτηρίζονται από το αινιγματικό ή μάλλον καλύτερα απλανές ή μάλλον καλύτερα αποσβολωμένο ή μάλλον καλύτερα κενό, βλήμα -παρντόν- βλέμμα του, που αποτέλεσε και το κύριο χαρακτηριστικό του!  Έφυγε έτσι ξαφνικά όπως εμφανίστηκε ο άνθρωπος που ήρθε από το τίποτα και να ξαναγυρίζει στο τίποτα, χωρίς να κάνει επί 25 χρόνια, απολύτως τίποτα!!!

Και με αυτή τη σκέψη, δεν ξέρω για εσάς, εγώ πάντως τελείωσα. Μέχρι την επόμενη Παρασκευή, να είστε και να περνάτε όλοι καλά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Blue Star Ferries: Οι αλλαγές στα δρομολόγια του διημέρου 8-9 Φεβρουαρίου

Η 48ωρη απεργία αλλάζει τα δεδομένα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυκλάδων - Τι προβλέπει η ανακοίνωση από την Blue Star Ferries

Στοίχημα – Ελλάδα: Ντέρμπι στα Γιάννενα και τα γκολ μοιάζουν δεδομένα

Επιλογές από Ισπανία και Ελλάδα στη σημερινή πρόταση για την Foxbet.gr

Γλινάδο: Ο Προοδευτικός Ομιλος κόβει τη πίτα του μετά …. μουσικής

Σάββατο 28 Ιανουαρίου και ο Προοδευτικός Ομιλος Γλινάδου Νάξου κόβει τη πρωτοχρονιάτικη πίτα του... Που και τι ώρα

ΑΠΑΣ τα Φανάρια: Κόβει αύριο (29/01) την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

Το μεσημέρι της Κυριακής (29/01), ο ΑΠΑΣ τα Φανάρια κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του - Που και πότε

ΑΣΕΠ: Ο νέος διαγωνισμός έρχεται την 4η Μαρτίου

Οι 108.229 υποψήφιοι διεκδικούν 5.124 θέσεις μονίμων που έχουν ζητηθεί από τους φορείς του Δημοσίου και έχουν εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο

Στοίχημα – Γαλλία: Προβάδισμα έδρας (Μαρσέιγ), αμφότεροι σκοράρουν

Ντέρμπι στη Μασσαλία - Μαρσέιγ εναντίον Μονακό και η πρόταση από τον Koubanezos.gr

Blue Star Naxos: Επιστρέφει στην … κανονικότητα και αναχωρεί για Μικρές Κυκλάδες

Το Blue Star Naxos αναχωρεί κανονικά το απόγευμα της Παρασκευής (27/01) για Παροναξία - Μικρές Κυκλάδες και Αμοργό

Γ. Λεονταρίτης: “Απέκτησε φωτισμό το γήπεδο Σίφνου”

Αναβάθμιση γηπεδικών εγκαταστάσεων στη Σίφνο - Τι αναφέρει ο κος Λεονταρίτης

Γ. Βρούτσης: Από την Κυριακή ενεργοποιείται η γραμμή Νάξος (Αγία Αννα) – Πάρος (Πίσω Λιβάδι)”

Γ. Βρούτσης: “ Υπογράφτηκε και ξεκινάει άμεσα η ακτοπλοϊκή σύνδεση Νάξου - Πίσω Λιβάδι Πάρου για τους Νεφροπαθείς Πάρου-Αντιπάρου” - Ποιο πλοίο αναλαμβάνει

Νίκος Συρμαλένιος: «Δεν νοιώθετε καμιά ντροπή που ο Πρωθυπουργός σας έλεγε ψέματα;»

Τα ερωτήματα έθεσε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας κατά τη συζήτηση επί της πρότασης  δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Ντροπή, βανδαλισμός σε ένα από τα ωραιότερα Graffiti

Για μία ακόμη φορά δείξαμε το πρόσωπό μας. Αγνωστοι (;) βανδάλισαν ένα από τα ωραιότερα σημεία της Νάξου, στην είσοδο της παλιάς πόλης

Springer Reisen: Επιστρέφει και φέτος στη Πάρο με απευθείας πτήση από τη Βιέννη

Ο Αυστριακός τουρ οπερέιτορ Springer Reisen έρχεται και φέτος στη Πάρο (και Νάξο) με απευθείας πτήσεις από τη Βιέννη - Από 27 Μαϊου έως τέλη Σεπτεμβρίου

ΕΑΣ Νάξου: Το γεύμα με τους δημοσιογράφους και ο γρίφος του “είμαι παρών” από τον Καπούνη

Το γεύμα ... εργασίας με τους δημοσιογράφους από τη διοίκηση της ΕΑΣ Νάξου στην Αθήνα - Που έγινε, ποιοι βρέθηκαν στο τραπέζι (photo)

Αλλαγή στο αυριανό (27/01) δρομολόγιο του “Blue Star Naxos” από Πειραιά

Λόγω καιρικών συνθηκών έχουμε τροποποίηση σε δρομολόγια της Blue Star Ferries

Λειψοί: Αλλαξαν το λιμάνι και πήραν … βραβείο

Ο Δήμος Λειψών στο πλαίσιο του θεσμού των Best City Awards 2023 τιμήθηκε για τη ριζική ανάπλαση του λιμένα του νησιού

Ανεκτέλεστο το σημερινό (26/01) δρομολόγιο του “Blue Star Naxos”

Οι καιρικές συνθήκες αλλάζουν τα δρομολόγια... Ποιες αλλαγές δρομολογήθηκαν από την Blue Star Ferries

Θάλασσες Αριστείας – ExcellenSeas: Θεσμός – με άρωμα Νάξου – οι υποτροφίες στους νέους των ακριτικών νησιών

Την παρουσίαση του προγράμματος υποτροφιών ExcellenSeas παρουσίασε η Α.Μ.Κ.Ε «Θάλασσες Αριστείας της Pastra Cretonaxiosa» - Ποιοι βρέθηκα στην εκδήλωση που έχει άρωμα Νάξου

Εξασφάλιση χρηματοδότησης για την CaptainBook

CaptainBook: Το success story της startup που εξασφάλισε χρηματοδότηση €250.000 από κορυφαίο ευρωπαϊκό επενδυτικό Δίκτυο

Κι όμως “κρέμεται” ακόμη το μπαλκόνι

Προσωρινή διακοπή της λειτουργίας του ξενοδοχείου με το κρεμασμένο μπαλκόνι

“Τουρισμός για όλους”: Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου η νέα κλήρωση

ην Δευτέρα 30 Ιανουαρίου η 3η κλήρωση του Προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» - Αφορά 125.000 νέους δικαιούχους