Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΑπόψειςΟ θαυμαστός κόσμος του facebook ...και τα 2,5 κιλά κοκαϊνης

Ο θαυμαστός κόσμος του facebook …και τα 2,5 κιλά κοκαϊνης

|

Διαβάζω τις τελευταίες ημέρες για την 19χρονη κοπέλα που πιάστηκε στο Χονκ Κονγκ με 2,5 κιλά κοκαΐνης , και τώρα αντιμετωπίζει μέχρι και ισόβια δεσμά. Τα σχόλια πολλά , οι ψεύτικες ειδήσεις ακόμα περισσότερες οπότε είπα να το αντιμετωπίσω πιο ψύχραιμα.

Πρώτα από όλα , θα πρέπει να δούμε σε τι κόσμο ζούμε εν έτη 2017. Ζούμε στον θαυμαστό κόσμο του Facebook. Αν μια κοπέλα είναι όμορφη , τότε εκτός ότι έχει 5.000 φίλους , οι περισσότεροι από τους οποίους είναι άντρες – κόλακες , μνηστήρες , το προφίλ των νεαρών κορασίδων θυμίζει να είναι βγαλμένο από φωτογραφικό στούντιο.

Πόζες , πόζες , και ξανά πόζες. Μεγάλη ζωή , clubακια , πρώτο τραπέζι πίστα σε μεγάλα μαγαζιά , και selfies από την ώρα που ξυπνάνε , τι φάγανε , στο γυμναστήριο , στην βόλτα , και μετά φιλάκια για καληνύχτα.

Μοιάζει το προφίλ κάθε όμορφης κοπέλας σαν να είναι προφίλ κάποιας celebrity που κάνει καλή και ακριβή ζωή. Και εκεί ακριβώς είναι η παγίδα της σημερινής εποχής. Εάν για τα 90ς η παγίδα ήταν τα ναρκωτικά , η παγίδα για τα νέα παιδιά εν έτη 2017 , είναι η υπερ-προβολή . Η παγίδα του ναρκισσισμού , της τέλειας εικόνας , της τεράστιας ανάγκης για θαυμασμό.

Σε αυτή την παγίδα αν μπεις , δύσκολα βγαίνεις. Είναι ηρωίνη , είναι εθισμός , και δεν καταλαβαίνεις ότι σε σκοτώνει σιγά σιγά.

Η κοπέλα λοιπόν αυτή , βλέποντας φωτογραφίες από τα social media που δημοσιευτήκαν , πρώτα από όλα είχε πέσει σε αυτή την παγίδα !

Όσο βλέπω τα ρεπορτάζ , τόσο αναρωτιέμαι αν πραγματικά η οικογένειά της ήταν τόσο καλή όσο λένε. Η κοπέλα αυτή , έφυγε από το σπίτι της , χωρίς να πει τίποτε σε κανέναν! Μετά από ένα μήνα , πήρε τηλέφωνο και τους είπε ότι είναι στην Καλαμάτα , και ότι έχει γραφτεί σε κάποιο ΙΕΚ.

Τι να πω; Μια σωστή οικογένεια , όπως ξέρω εγώ την οικογένεια , θα είχε βάλει μετά από μια εβδομάδα , σίγουρα ένα Amber Alert , για να βρει το παιδί της! Και , αφού έδωσε σημεία ζωής , και τους είπε ότι είναι στην Καλαμάτα , για ποιο λόγο δεν έσπευσε να πάει να την βρει , να δει ότι είναι όλα καλά , ότι δεν έχει μπλέξει πουθενά, ότι είναι αλήθεια όσα η κοπέλα έλεγε;

Ολοι έχουμε περάσει από την ηλικία των 19 ετών. Και όλοι έχουμε κάνει χοντρές χαζομάρες. Αλλά ήτανε χαζομάρες της ηλικίας , αν μας έπιαναν θα ήταν πταίσμα, όχι κακούργημα!

Η συγκεκριμένη κοπέλα έμπλεξε γιατί ήθελε την ακριβή ζωη! Ήθελε την καλή ζωή! Της φούσκωσαν τα μυαλά , προφανώς ακολούθησε και κάποιο πρόσωπο στην Καλαμάτα!

Ξαναλέω , το να κάνεις χαζομάρες στα 19 σου , το καταλαβαίνω. Το να γίνεις όμως «μουλάρι» 2,5 κιλών κοκαΐνης , όχι δεν το συγχωρώ! Όσο αφελής και να είναι κάποιος , δεν είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνει τις συνέπειες.

Το να βγάζεις selfie στο ξενοδοχείο στην Αιθιοπία , από εκεί που «φορτώθηκες» τα 2,5 κιλά , και να είσαι χαμογελαστή και μέσα στο κέφι , σημαίνει ότι ήξερες τι κάνεις.

Αλλά εσύ ήθελες να ζήσεις την καλή ζωή , την ζωή της κόκας , της βίζιτας , των ακριβών γούστων…!

Κρίμα , πραγματικά….!

Του Δημήτρη Μητσόπουλου 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Βατικανό: “Κρίσιμη” χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του Πάπα Φραγκίσκου

Η Αγία Εδρα ανακοίνωσε ότι ο ποντίφικας υπέστη «παρατεταμένη αναπνευστική κρίση που μοιάζει με άσθμα» και ότι, λόγω χαμηλών αιμοπεταλίων, χρειάστηκε να του γίνει μετάγγιση αίματος

Ελληνικός Στίβος: Στα 6,01 μ. “πέταξε” ο εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής (video)

Ο Εμμανουήλ Καραλής πέτυχε αρχικά πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ με άλμα στα 5.95μ και μέσα σε λίγα λεπτά το κατέρριψε αφού πέρασε τα 6.01μ (video)

Σεισμική ακολουθία: Κλειστά τα σχολεία έως 28 Φεβρουαρίου σε Αμοργό, Ανάφη, Ιο και Σαντορίνη

Σε ύφεση η σεισμική ακολουθία - Η απόφαση μετά από την κοινή συνεδρίαση των δύο Επιτροπών για τη σεισμική δραστηριότητα στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού

Μ. Μαυρογιάννης: Γιατί μιλάει για πολιτική .. παράσταση μέσω social media

Μάκης Μαυρογιάννης: “Θεσμικοί έλεγχοι στα σχολεία – Πολιτική παράσταση στα social media” - Σε ποιους αναφέρεται και γιατί;

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - Πότε ξεκινούν, οι διαδρομές των Κορδελάτων και το Καρναβάλι

Σύρος: Συνάντηση Χατζηδάκη – Αθανασίου και το αεροδρόμιο που πάει σύντομα σε ιδιώτες

Στον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης ο Κωστής Χατζηδάκης - Ποια ήταν τα θέματα που έπεσαν στο τραπέζι - Τι ανέφερε ο κος Αθανασίου

Κυκλάδες: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδάει “Λατρεμένη Σαντορίνη” (video)

"Λατρεμένη Σαντορίνη " Το τραγούδι του Βαγγέλη Κονιτόπουλου (σε στίχους Θανάση Περιστεράκη) για την δοκιμαζόμενη Σαντορίνη (video)

Δωδεκάνησα – Νίσυρος: Ο Δήμος δημιουργεί ενεργειακή κοινότητα

Ο Δήμος Νισύρου δημιουργεί ενεργειακή κοινότητα - Τι επιδιώκει

Νάξος: Έρχονται (25/02) τα “Άγουρα κεράσια” με τους Καζάκο – Τρύπη

Πότε και που θα δούμε τη παράσταση "Αγουρα Κεράσια" στη Νάξο - Ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: Η Ναυαγοσωστική κάλυψη στο τραπέζι της συζήτησης

Συνεδριάζει την Τρίτη 25 Μαρτίου η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Νάξου – Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

Ολυμπιακός: Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι από τη Νάξο γεννιέται στον “Θρύλο”

Ποιος είναι ο 13χρονος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και κάνει τα πρώτα του βήματα

Άκης Τσελέντης: “Ας ελπίσουμε ότι πιθανή εκροή λάβας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να είναι ήπια “

"Μπορεί τα τελευταία δύο 24ωρα να βιώσατε μια δραστική μείωση των σεισμών, αυτοί όμως εξακολουθούν να συμβαίνουν με μεγέθη που δεν τους καταλαβαίνετε."

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Μάρτιο θα κλείσει για τρεις εβδομάδες λόγω εργασιών αναβάθμισης

Οι εργασίες καλά κρατούν στο αεροδρόμιο της Νάξου - Ερχεται αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών στο διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για δια πλάτυνση

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Η μεγάλη απόδραση: 27.000 σολομοί το «έσκασαν» από ιχθυοτροφείο

Οι περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα.

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Νάξος: Παγετός στο δρόμο προς Κεραμωτή, προσοχή στους οδηγούς (video)

Ορεινή Νάξος.. Χιόνισε τα ξημερώματα του Σαββάτου, η θερμοκρασία στους μηδέν βαθμούς και παγετός στο δρόμο. Προσοχή (video)

Sea Jets: Σε Σχοινούσα και Ηρακλειά φέτος θα δούμε το “Champion Jet 3” (pinakas)

To "Champion Jet 3" αναλαμβάνει να καλύψει τις δρομολογιακές ανάγκες του καλοκαιριού σε Σχοινούσα - Ηρακλειά ενώνοντας με Νάξο και Κουφονήσια (πίνακας)

Σαντορίνη – Λέκκας: Δύο τα σενάρια “Σταδιακή αποκλιμάκωση ή σεισμός 6 Ρίχτερ”

Επίσκεψη Λέκκα - Ευελπίδου στην Σαντορίνη - Οι συζητήσεις, οι διαπιστώσεις και τα δύο βασικά σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι από ΕΚΠΑ

Ε. Νομικού: «Να μην μπερδεύουμε την ηφαιστειακή δραστηριότητα με τις μαγματικές διεργασίες που συμβαίνουν στα έγκατα της γης»

"Δεν είναι όλοι αυτοί οι μεγάλοι σεισμοί μέσα στο κέντρο της καλντέρας της Σαντορίνης, όπου πραγματικά έχεις ένα ηφαίστειο που λέγεται Νέα Καμένη"