Δευτέρα, 18 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑπόψειςΝάξος - Ιωαν. Πολυχρονάκος: "Η αλήθεια μέσα από τη φιέστα της επίσκεψης...

Νάξος – Ιωαν. Πολυχρονάκος: “Η αλήθεια μέσα από τη φιέστα της επίσκεψης Μητσοτάκη”

|

Μια κουστωδία υπουργών και κυβερνητικών παραγόντων, με επικεφαλής τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, χρησιμοποίησε τη Νάξο ως ντεκόρ για το Ταμείο Απανθρακοποίησης Νήσων.

Του Ιωάννη Πολυχρονάκου (#)

🤨 Το έργο το έχουμε ξαναδεί στη Νάξο.

Θυμάται κανείς τη φιέστα που έγινε πριν δύο χρόνια για την υποτιθέμενη επένδυση της Amazon στη Νάξο, που θα την μετέτρεπαν σε ‘’έξυπνο νησί’’;

Δύο χρόνια μετά τι έγινε και κυρίως τι απέγινε από αυτή τη φιέστα όταν στη Νάξο αλλά και στα άλλα νησιά των Κυκλάδων όχι μόνο παρέμεινε αλλά διευρύνθηκε ακόμα περισσότερο το ψηφιακό χάσμα με προβλήματα ευρυζωνικότητας, χαμηλές ταχύτητες στο διαδίκτυο και υψηλές χρεώσεις στις υπηρεσίες επικοινωνίας ?

Ας έρθουμε όμως στη χθεσινή φιέστα για να δούμε την αλήθεια και την πραγματικότητα.

👉 1ον) Ο κ.Μητσοτάκης παρουσίασε ως προσωπικό του επίτευγμα, νομοθετική πρωτοβουλία που είχε αναλάβει ο Νίκος Ανδρουλάκης ως ευρωβουλευτής για την απανθρακοποίηση των ελληνικών νησιών.

👉 2ον) Η επιλογή του κ.Μητσοτάκη είναι να μοιράσει το 1,5 δις ευρώ του Ταμείου στους λίγους και στους ισχυρούς, στις μεγάλες εταιρείες ενέργειας και βέβαια αυτό δεν σημαίνει φθηνό ρεύμα όπως μας είπε….Το αντίθετο θα γίνει…

👉 3ον) Είναι δεδομένη η επιλογή του κ. Μητσοτάκη να δημιουργήσει και να συντηρήσει ένα καρτέλ στον τομέα της ενέργειας. Μόνο την τελευταία εβδομάδα η τιμή της μεγαβατώρας στη χονδρική αγορά ρεύματος αυξήθηκε κατά 64,59%. Την αύξηση θα την δουν οι καταναλωτές στους λογαριασμούς…

👉 4ον) Ο κ. Μητσοτάκης θέλει η αγορά του ρεύματος να μείνει κάτω από τον έλεγχο ενός μικρού καρτέλ μεγάλων εταιρειών. Για αυτό και έκανε και κάνει ότι μπορεί για να εμποδίσει τη λειτουργία ενεργειακών κοινοτήτων, για να μπορούν νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις να καλύψουν τις ανάγκες τους με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και δικά τους φωτοβολταϊκά.

👉 5ον) Ο κ. Μητσοτάκης απέναντι στην ακραία άνοδο των τιμών στο ρεύμα δεν συζητά την επιβολή πλαφόν που θα θίξει τα υπερκέρδη των μεγάλων εταιρειών και θα ελέγξει τις τιμές.
Από εκεί και πέρα , η χθεσινή φιέστα άφησε αδιάφορους τους πολίτες που έχουν πιο σοβαρά προβλήματα.

Για όλα αυτά δεν βρήκαν χρόνο να ασχοληθούν ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί του…

(*) Ο Γιάννης Πολυχρονάκος είναι Αν. Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Το πέρασμα του “Blue Star 1” και η σιωπή της θάλασσας

Στο ξημέρωμα μιας ήσυχης μέρας, η θάλασσα γίνεται καθρέφτης συναισθημάτων και το Blue Star 1, κάτι παραπάνω από ένα πλοίο: σύμβολο ελπίδας, μνήμης και συνέχειας.

Έλτσε – Μπέτις: Επιστροφή με… Μπακαμπού στην Πριμέρα Ντιβισιόν

Η Έλτσε υποδέχεται την πιο έμπειρη Μπέτις στην πρεμιέρα της La Liga, με στόχο μια δυναμική επιστροφή στα «σαλόνια» – Στο προσκήνιο ο Σεντρίκ Μπακαμπού.

Στη Νάξο «μίλησε» ξανά ο Καμπανέλλης μέσα από το έργο του (photos+video)

Η παρουσίαση του βιβλίου του Μανόλη Σέργη έγινε μια ζεστή γιορτή μνήμης, με λόγους, θεατρικά αποσπάσματα και προτάσεις για θεσμοθέτηση ετήσιας εκδήλωσης.

Σειρά σημαντικών συναντήσεων του Δημάρχου Τήνου Παναγιώτη Κροντηρά με αφορμή την εορτή της Μεγαλόχαρης

Στρατηγικές συνεργασίες και διάλογος με κορυφαία πολιτικά πρόσωπα – Από τον Νίκο Δένδια και τη Σοφία Ζαχαράκη έως τον Χάρη Δούκα και τον Κώστα Κουμή.

Οι φάροι άνοιξαν τις πύλες τους – Συναπάντημα με την ιστορία τους

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φάρων, 18 φάροι σε όλη τη χώρα δέχθηκαν επισκέπτες, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία γνωριμίας

Οι ψαράδες της Αμοργού σώζουν τη θάλασσα – Αφιέρωμα των Financial Times στην πρωτοβουλία

Παρά τη μείωση των αποθεμάτων και τις δυσκολίες επιβίωσης, οι μικροί αλιείς του νησιού πήραν την κατάσταση στα χέρια τους

Το καλαμάρι που… πήρε εκδίκηση! (video)

Ένα απίθανο περιστατικό σημειώθηκε στα ανοιχτά της Ρομπλόν στις Φιλιππίνες, όταν ψαράς που καμάρωνε για το τεράστιο καλαμάρι Χούμπολντ που έπιασε, βρέθηκε ξαφνικά μούσκεμα στο μελάνι του

Η Τήνος σώζει τον Φάρο της Λιβάδας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φάρων, ο Δήμος Τήνου αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη διάσωση και ανάδειξη του ιστορικού μνημείου.

Καλοκαίρι Πολιτισμού (συνέχειας) στη Νάξο 2025: Συναυλίες, θέατρο, βιβλίο και τέχνη σε κάθε γωνιά του Δήμου (πρόγραμμα)

Ένα πολύχρωμο πολιτιστικό μωσαϊκό απλώνεται σε όλο το νησί με τη σφραγίδα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων – από το Φιλώτι μέχρι τις Μικρές Κυκλάδες, η μουσική, το θέατρο και η παράδοση δίνουν ραντεβού σε μια μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή.

Η Ελεονώρα Ζουγανέλη στο Φιλώτι: Μια μαγική καλοκαιρινή συναυλία στη Νάξο!

Ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου υποδέχεται την αγαπημένη ερμηνεύτρια σε μια βραδιά γεμάτη μουσική, συναίσθημα και καλοκαιρινή αύρα.

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.

Αγ. Προκόπιος Νάξου: Όταν οι αμμοθίνες γίνονται… πάρκινγκ και η Natura απλώς κοιτά

Η οργισμένη ανάρτηση του Λεωνίδα Μαγκανάρη για την καταστροφή στον Άγιο Προκόπιο φέρνει ξανά στο φως το ετήσιο δράμα των προστατευόμενων περιοχών που γονατίζουν κάτω από τις ρόδες και την αδιαφορία.

Νάξος – Κεραμωτή: Μια βραδιά μνήμης και συγκίνησης για την Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη (photos)

Ο Σύλλογος Κεραμιωτών Νάξου τίμησε την αξεπέραστη φωνή της νησιώτικης μουσικής με μια εκδήλωση γεμάτη ήχους, αναμνήσεις και αγάπη

Νάξος – Μενδώνη για Πορτάρα: “θα τοποθετηθεί νέα περίφραξη και θα μπουν κάμερες ασφαλείας”

Περιστατικά βανδαλισμών και έλλειψης σεβασμού σε μνημεία φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη για παιδεία, ευαισθητοποίηση και προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.