Τρίτη, 12 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑπόψειςΜηχανοργάνωση Ιδιωτικών και Δημόσιων Επιχειρήσεων μετά τον Covid19

Μηχανοργάνωση Ιδιωτικών και Δημόσιων Επιχειρήσεων μετά τον Covid19

|

Η πανδημία του Covid-19 άλλαξε ριζικά τον τρόπο που λειτουργούν οι επιχειρήσεις και οι δημόσιες υπηρεσίες στην Ελλάδα. Μέσα από την ανάγκη για αποφυγή φυσικής επαφής και τηρώντας τις οδηγίες υγιεινής, οι επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να εφαρμόσουν νέες τεχνολογίες και διαδικασίες για τη διατήρηση της λειτουργικότητάς τους. Αυτή η αναγκαστική μηχανοργάνωση είχε σημαντικά οφέλη για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις σε διάφορους τομείς της καθημερινότητας.

Μια από τις βασικές αλλαγές που παρουσιάστηκαν ήταν η αναβάθμιση των συστημάτων των δημόσιων υπηρεσιών. Η καραντίνα ανάγκασε τις δημόσιες υπηρεσίες να μετατρέψουν όλες τις διαδικασίες τους σε ηλεκτρονικές, επιτρέποντας στους πολίτες να εκτελούν τις απαραίτητες διαδικασίες από το σπίτι τους με ασφάλεια. Αυτό τυπικά σήμαινε ότι οι πολίτες δεν χρειάζεται πλέον να απουσιάζουν από την καθημερινότητά τους για να επισκεφτούν τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες ή άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Αντίθετα, μπορούν να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες τους εύκολα και γρήγορα μέσω διαδικτύου, εξοικονομώντας έτσι χρόνο και κόπο.

Επίσης, πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις προσαρμόστηκαν στο νέο περιβάλλον εργασίας που δημιουργήθηκε λόγω της πανδημίας. Με τη δυνατότητα εργασίας από το σπίτι, πολλοί εργαζόμενοι δεν χρειάζεται πλέον να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να πάνε στο γραφείο τους. Αυτό σημαίνει λιγότερο κίνηση στους δρόμους και λιγότερο κίνδυνο μετάδοσης του ιού. Επιπλέον, οι επιχειρήσεις δεν χρειάζεται πλέον να μισθώνουν γραφεία, εξοικονομώντας χρήματα σε ενοίκια, ρεύμα κτλ. Πολλοί ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν πλέον να δουλεύουν από το σπίτι τους, αν εκτελούν δουλειά γραφείου και το αντικείμενο τους το επιτρέπει.

Τα οφέλη αυτής της μηχανοργάνωσης είναι πολλαπλά. Οι πολίτες έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο και λιγότερο άγχος, καθώς μπορούν να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους από την άνεση του σπιτιού τους. Νιώθουν πιο άνετα ώς εργαζόμενοι από το σπίτι στο δικό τους περιβάλλον, με δυνατότητες να οργανώνουν καλύτερα το χρόνο τους. Επιπλέον, η μείωση της κίνησης έχει θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον και στην ασφάλεια των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις δεν απαιτείται πλέον να επενδύουν μεγάλα ποσά σε γραφεία, υπολογιστές, κόστη οργάνωσης θέσεων εργασίας και φυσικά μειώνουν στο ελάχιστο τα λειτουργικά τους κόστη. Οι εμπορικές επιχειρήσεις, ειδικά οι εταιρείες λιανικών πωλήσεων αναγκάστηκαν με την πανδημία να αναζητήσουν νέες μεθόδους προώθησης των προϊόντων τους για να καταφέρουν να επιβιώσουν όσο καιρό παρέμειναν κλειστές. Έτσι κατέφυγαν στην κατασκευή e-shop για να καταφέρουν να πουλήσουν το εμπόρευμα τους χωρίς να απαιτείται ο πελάτης να πάει από το φυσικό τους κατάστημα που παρέμενε κλειστό. Επιπλέον με τις σημαντικές επιδοτήσεις που έδωσε το κράτος για κατασκευή e-shop το κόστος κατασκευής e-shop ή ιστοσελίδας μειώθηκε αισθητά.

Συμπερασματικά, η αναγκαστική μηχανοργάνωση λόγω της πανδημίας του Covid-19 επέφερε σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητά μας. Αν και ήταν μια προκλητική περίοδος, η εφαρμογή νέων τεχνολογιών και διαδικασιών άνοιξε νέους ορίζοντες και βελτίωσε σημαντικά τη ζωή μας. Πλέον οι διαδικασίες έχουν απλουστευτεί και γίνονται Online από τον υπολογιστή ή από το κινητό μας, μειώνοντας στο ελάχιστο την γραφειοκρατία, ένα μεγάλο αγκάθι της Ελληνικής Κοινωνίας.

Συντάκτης: Οικονομίδης Πραξιτέλης

Πηγή: https://i-xperts.gr

#covid19 #μηχανοργάνωση #μηχανογράφηση #κατασκευή eshop


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γ.Ν. Σύρου – «Θεραπευτική Άσκηση στο Νερό» για πέμπτη χρονιά

Μια δράση του ΚΕΦΙΑΠ που ενισχύει τη σωματική και ψυχική υγεία ατόμων με κινητικές δυσκολίες, προσφέροντας ασφάλεια, ελευθερία και κοινωνική αλληλεπίδραση στη θάλασσα.

Ο Νίκος Ναυπλιώτης επιστρέφει στον ΑΠ.Α.Σ. Νάξου ως προπονητής υποδομών

Η Ακαδημία μπάσκετ του ΑΠ.Α.Σ. αναβαθμίζεται με νέο τεχνικό επιτελείο και σύγχρονα πρότυπα ανάπτυξης

Πάρος: SeaAccess για άνετη και ασφαλή πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα

Διαθέσιμος ο καινοτόμος μηχανισμός σε Λιβάδια Παροικίας και Χρυσή Ακτή – Ναυαγοσωστική κάλυψη έως 30 Σεπτεμβρίου

«Κρουαζιέρα θα σε πάω»: Φοροδιαφυγή σε ημερόπλοια της Σαντορίνης – Πρόστιμα άνω των 34.000€

Αιφνιδιαστικός έλεγχος της ΑΑΔΕ σε 23 σκάφη – Παραβάσεις στο 43%

Πρόβλημα υδροδότησης σε ξενοδοχείο στο Βουργαρέλι, ακύρωσε τις κρατήσεις (!!!)

Ακυρώθηκαν κρατήσεις λόγω έλλειψης νερού – Προσωρινή λύση μετά από εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο

Αγγ. Κοτταρίδη: “Τι είδους τουρισμό θέλουμε;”

Τι είδους τουρισμό θέλουμε; Το περιστατικό στον ναό του Απόλλωνα Νάξου φέρνει δύσκολα ερωτήματα - Τι αναφέρει στην "Καθημερινή" η δρ. Αγγελική Κοτταρίδη

Τήνος: Εμπρησμός στο γήπεδο Πανόρμου – Τελεσίγραφο 24 ωρών από τον Δήμαρχο στους δράστες

Σοβαρές ζημιές στον χλοοτάπητα – Κάλεσμα για ανάληψη ευθύνης από τους ανήλικους υπαίτιους και τους γονείς τους, διαφορετικά μηνύσεις και αγωγές

Αγγελία: Ζητείται οδηγός για μόνιμη εργασία σε αρτοποιείο στη Νάξο

Τοπική επιχείρηση αναζητά υπεύθυνο και έμπειρο οδηγό για άμεση πρόσληψη

Συλλήψεις σε Κυκλάδες: Ναρκωτικά, πλαστά έγγραφα, παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και καταστημάτων

Σαντορίνη, Μύκονος, Νάξος, Τήνος, Μήλος και Πάρος στο επίκεντρο των αστυνομικών επιχειρήσεων – Όλες οι υποθέσεις των τελευταίων ημερών

Δεύτερη φωλιά θαλάσσιας χελώνας στη Νάξο, μία συγκινητική στιγμή στον Άγιο Προκόπιο

Λουόμενος εντόπισε ίχνη φωλεοποίησης και ειδοποίησε άμεσα τον Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής – Ελπίδα για την επιστροφή των χελωνών στις ακτές της Νάξου

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Έκτακτο: Συλλήψεις υπευθύνων αρχαιολόγων και μελών της Εφορείας Κυκλάδων για τα πλέγματα στην Πορτάρα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση προστασίας του μνημείου – Αντιδράσεις και επόμενες κινήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

Λιμεναρχείο Νάξου: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλιακή της Χώρας Νάξου από 9 Αυγούστου, ποιοι εξαιρούνται

Η Νάξος γεμίζει κόσμο και το Λιμεναρχείο λαμβάνει δράση για την αποφυγή κυκλοφοριακού εφιάλτη.

Κυκλάδες: Ταχύπλοα στο έλεος του καιρού, ποια δεν προσέγγισαν λιμάνια

Δεν προσέγγισε Ηρακλειά το Tera Jet 2 – Διπλό περιστατικό με το CAT I στη Σέριφο – Ακινητοποιήθηκε το Superjet στην Πάρο λόγω ισχυρών ανέμων

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: «Απαράδεκτη η καταγγελία του Δημάρχου Νάξου – Δεν θα μας εκφοβίσουν»

Σφοδρή αντίδραση για την προσαγωγή αρχαιολόγου και υπαλλήλων της ΕΦΑ Κυκλάδων – Ζητούν απόσυρση της καταγγελίας και μόνιμη λύση για την προστασία της Πορτάρας

Επίκαιρο ερώτημα αφελούς πολίτη: Ο τουρίστας βεβήλωσε την Πορτάρα; ή, οι αρχαιολόγοι την βεβηλώνουν διαχρονικά;

Εμείς βλέπουμε να εξαφανίζεται όλο  και πιο πολύ, από την αιολική ενέργεια, το κονίαμα της λιθοδομής θεμελίωσης. Μπορεί να μας διαβεβαιώσει η αρχαιολογική υπηρεσία ότι αδίκως ανησυχούμε;

Νάξος: Χάος στο λιμάνι μετά το απαγορευτικό – Οι λιμενικοί κράτησαν την τάξη

Μέρα-ρεκόρ με 5.000 επιβάτες και 1.000 οχήματα σε λίγες ώρες, αλλά το Λιμενικό Σώμα διασφάλισε ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση παρά τις ελλείψεις υποδομών.

Attica Group: Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια της Παρασκευής 8/8 λόγω απαγορευτικού απόπλου

Ανακοινώθηκε η αναστολή σημαντικών ακτοπλοϊκών δρομολογίων προς και από τις Κυκλάδες – Σε αναμονή νεότερων οδηγιών οι επιβάτες.

Blue Star Ferries: Αναστολή δρομολογίων για σήμερα (08/08), στις 4 το απόγευμα αναχωρεί το “Blue Star Delos”

Ακυρώνονται τα περισσότερα δρομολόγια της Blue Star λόγω απαγορευτικού – Το μόνο που ταξιδεύει είναι το Blue Star Delos με καθυστέρηση και τροποποιημένο δρομολόγιο