Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΑπόψειςΜα το Θεό σου Νικόδημε

Μα το Θεό σου Νικόδημε

|

Η Υπατία ζητάει απάντηση σχετικά με το εάν ο Θεός είναι τιμωρός ή όχι; Ο δικός; Χαϊλάντερ “Αγάπη και σκληρότητα μαζί…ο τέλειος συνδυασμός που λένε οι ψυχολόγοι.”

Ρώτησα προχθές το αφεντικό μου…έτσι τον λέω κι ας μην είναι ουσιαστικά αφεντικό μου καθότι εγώ δε δέχομαι αφεντικά (ως γνήσιο επαναστατικό πνεύμα…) αλλά για να νοιώθει εκείνος αφεντικό και κρυφά να χαίρεται. Οι άνθρωποι ξέρετε χαίρονται όταν έχουν εξουσία κι ας μην είναι καθόλου εκείνος τέτοιος τύπος. Ή κατ’ ευφημισμόν τον λέω έτσι…πως λέμε ακρωτήρι της καλής ελπίδας κι ας γκρεμοτσακίζονται εκεί όλα τα καράβια …ή για να του δείξω τη στοργή μου, ότι τον αναγνωρίζω δηλ. ως εξουσία πάνω μου με τη θέλησή μου και όχι με το ζόρι όπως κάνετε εσείς με το δικό σας ή σαν τη μάνα μου που πάντα έλεγε -ακόμα λέει δηλ.- τον πατέρα μου «αφεντικό» έτσι χαριστικά… κι ας μην ήτανε ποτέ αφού στην πραγματικότητα εκείνη έκανε κουμάντο…τελοσπάντων ρώτησα το αφεντικό μου μια μέρα που είναι γνώστης τέτοιων θεμάτων αν ο Θεός τιμωρεί.

Έχοντας φάει τελευταίως μερικά χαστούκια από τη ζωή και έχοντας διαπράξει ακόμη περισσότερες αμαρτίες…είχε κολλήσει η βελόνα στο «ο Θεός με τιμώρησε», «ο Θεός με τιμώρησε» κ.ο.κ. Οργισμένη λοιπόν περισσότερο παρά μετανοιωμένη για τις πράξεις μου εκσφενδόνισα ετούτο το κατακεραύνιο ερώτημα :

Ο Θεός τιμωρεί ;;;

Όχι λέει! Δεν τιμωρεί! Δεν είναι τιμωρός ο Θεός της ορθόδοξης Εκκλησίας μας. Της μη -ορθόδοξης μήπως…επιμένω εγώ. Όχι λέει!

«Πιστεύω σε έναν Θεό που έχει αγάπη, καλοσύνη και καλή διάθεση!» λέει.

Πλάκα με κάνεις, ήθελα να του πω όπως θα έλεγε και μια Λαρισαία φίλη μου.

«Πλάκα με κάνεις;»

Και για μια στιγμή οργίστηκα περισσότερο με το αφεντικό μου παρά με το Θεό του που εδώ που τα λέμε είναι το δικό του Αφεντικό! Άστραψα και βρόντηξα εν ολίγοις…δε θέλω και πολύ!! Ιδού η συνέχεια στο εξίσου κατακεραύνιο γράμμα μου, που του έγραψα εκείνο το βράδυ αλλά ουδέποτε ταχυδρόμησα. Θα κόλλησε μάλλον το πλήκτρο send ή φοβήθηκα μη με απολύσει. Και καλύτερα γιατί ήμουνα λίγο εν βρασμώ ψυχής όπως θα δείτε…

Και με την ευκαιρία δεν πιστεύω καθόλου στο Θεό σας! Αγάπη και καλοσύνη μόνο…γίνεται; Δεν πρέπει να είστε πατέρας γιατί αν ήσασταν δε θα τα λέγατε αυτά! Ποιος πατέρας δεν τιμωρεί τα παιδιά του; Έστω για παιδαγωγικό σκοπό; Και εγώ έχω κάνει τόσες …αταξίες. Όλα τα αμαρτήματα που δημοσίευσε χθες ο φίλος σας ο Μποζιονέλος τα έχω κάνει. Από τον απλό γογγισμό έως παρ’ ολίγον φόνο… του εαυτού μου. Και η παρότρυνση για φόνο είναι λέει αμαρτία. Να είσαι θύμα και θύτης μαζί επομένως διπλή αμαρτία. Άσε που σκέφτομαι να το ξανακάνω! Πολύ δελεαστικός μου φαίνεται απόψε ο μονόλιθος Κάλαμος και τα επίλιπα βράχια. Άσε που θα πουν ότι… στραβοπάτησε. Να γλιτώσω και το φόρτωμα της αμαρτίας εις το τετράγωνο.

Αμ τον γογγυσμό που τον πας; Όλο γογγίζω τελευταίως. Βέβαια στον κατάλογο της Ορθόδοξης Εκκλησίας άλλον γογγισμό πρέπει να εννοούνε. Κάτι για βογγητά έγραφε… Μα εγώ γογγίζω που με κουράζουν τα παιδιά, που δεν έχω χρόνο για μένα, που θέλω να κάνω πράγματα για μένα κ.ά.  Ε, να! Πριν από λίγες ώρες μπήκα σπίτι μου…άδειο από παιδικές φωνούλες θα είναι τώρα…και συνειδητοποιώ ότι τίποτα δεν έχει νόημα χωρίς αυτές τις… φωνούλες. Τίποτα απολύτως!!! Απανωτά τα χαστούκια λοιπόν από το Θεό μου. Το δικό μου.

Παραδόξως όμως με το δικό σου είμαι θυμωμένη! Οργισμένη για την ακρίβεια…αγάπη λες και καλοσύνη και καλή διάθεση! Πλάκα με κάνεις; Παιδάκια σκοτώνονται, παιδάκια ορφανεύουν…που ειλικρινά δεν ξέρω τι είναι χειρότερο…να χάνει η μάνα το παιδί ή το παιδί τη μάνα…και ο Θεός σου έχει καλή διάθεση; Και χαμόγελα;

Μπροστά στον υπέρτατο πόνο μιας μάνας αυτός χαμογελά; Που φοβούμαι ότι προχθές τον ένοιωσα τόσο κοντά, να βυθίζομαι τόσο στον πόνο που στο τέλος να χάνομαι; Σαν μια πισίνα μαύρο πηχτό υγρό ήταν εκείνος ο πόνος και εγώ βούλιαζα….

Ο οξύς πόνος έλεγε ο Επίκουρος δεν κρατά πολύ γι’ αυτό δεν πρέπει να μας αγχώνει. Και ένας βιασμός δεν κρατά πολύ μα μια ζωή στοιχειώνει, ήθελα να του πω. Αλλά μην τα βάλω τώρα με τον Επίκουρο…

Πες μου για το Θεό σου! Μπροστά στον οξύ διαπεραστικό πόνο μιας μάνας ο Θεός σου χαμογελά και έχει καλή διάθεση;

Καλύτερα ο δικός μου τότε ! Με πύρινη ρομφαία τον ντύνω και κατεβαίνει αλαλάζοντας σα να κατεβαίνει σε πόλεμο! Ναι, ο τιμωρός Θεός μου!!! Πιο κοντά στην σκληρή πραγματικότητα μου φαίνεται γι’ αυτό και πιο αληθινός. Κι ας στάζει αίμα το σπαθί του όποτε ξαναμπαίνει στο θηκάρι.

Ναι, τιμωρός! Καλύτερα να υπάρχει αυτή η εξήγηση παρά το πιθανοτικά απίθανο! Ήτανε λέει μια πιθανότητα να συμβεί αυτή η συμφορά στο παιδί μου. Να ζω εγώ στοχαστικά με μια πιθανότητα; Χίλιες φορές ο ντετερμινισμός του τιμωρού Θεού μου! Παρά το χάος των πιθανοτήτων του δικού σου!

 Ένας Χα’ι’λάντερ είναι ο Θεός μου γι’ αυτό και τον λατρεύω. Αγάπη και σκληρότητα μαζί…ο τέλειος συνδυασμός που λένε οι ψυχολόγοι.

«Διαβαίνω ανάμεσα στους ανθρώπους σα να διαβαίνω σε κάμπο σφαγής»

Και ο Θεός σου χαμογελά;

Ο δικός μου μάθε… είναι καλύτερος από τον δικό σου! Που είναι πράος και αγαθιάρης και τον κάνεις ό,τι θέλεις. Και έχει καλή διάθεση με όλες τις συμφορές που έχουν πέσει απάνω στον κόσμο μας. Έναν κόσμο που Εκείνος έφτιαξε.

«Κι είναι η γη κακά γιομάτη κι είν’ γιομάτη η θάλασσα»

Να αλλάξεις Θεό Νικόδημε!!!

Υπατία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

“Μπάρμπαρα”: Σύσταση για προσέλευση στην εργασία μετά τις 10 το πρωί της Δευτέρας

Μαζί με τον υδράργυρο, «παγώνει» η λειτουργία υπηρεσιών, καταστημάτων και σχολείων σε όλη τη χώρα και κυρίως στην Αττική τη Δευτέρα.

Λέρος: Κατέληξαν τρία παιδιά που είχαν εντοπιστεί σε ναυάγιο

Λέρος: Πέθαναν τα τρία παιδιά παρά την υπερπροσπάθεια των γιατρών

Κλειστά τα σχολεία σε Φολέγανδρο, Κύθνο και Σίφνο

Τρεις ακόμη δήμοι στις Δυτικές και Νότιες Κυκλάδες προχώρησαν σε αναστολή λειτουργίας των σχολικών τους μονάδων

Απαγορευτικό απόπλου από Ραφήνα αύριο Δευτέρα

Δεμένα και αύριο Δευτέρα (06/02) τα πλοία από την Ραφήνα προς Ανδρο, Τήνο και Μύκονο

Κλειστά τα σχολεία αύριο (06/02) στο Δήμο Θήρας

Η "Μπάρμπαρα" κλείνει τα σχολεία και στο Δήμο Θήρας

Μήλος: Κλειστά τα σχολεία αύριο Δευτέρα (06/02)

Ο Δήμος Μήλου ανακοίνωσε ότι αύριο Δευτέρα θα είναι κλειστα τα σχολεία όλων των βαθμίδων

“Μπάρμπαρα”: Πώς θα λειτουργήσει το Δημόσιο αύριο

Οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και τα δικαιώματα των εργαζομένων - Ισχυρή σύσταση προς τον ιδιωτικό τομέα για τηλεργασίας

Σίφνος: Η προσέγγιση του “Ανεμος” στο λιμάνι και η επιβίβαση της ιερής εικόνας του Αγίου Συμεών

Στο λιμάνι των Καμαρών βρέθηκε σήμερα το πλοίο "Ανεμος" που έρχεται από τη Φινλανδια και έχει προορισμό τον Πειραιά - Η παράδοση που θέλει την εικόνα του Αγίου Συμεών να επιβιβάζεται στο πλοίο (photo)

Εκτακτο: Κλειστά τα σχολεία σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες

Η "Μπάρμπαρα" κλείνει αύριο Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου τις σχολικές μονάδες σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες

Πολιτιστικός Σύλλογος Τραγαίας: Κόβει τη πίτα του μετά μουσικής

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τραγαίας θα κόψει την πρωτοχρονιάτική του

EOES 2023: Τα παιδιά του ΓΕΛ Νάξου πήραν το πρώτο βραβείο και πάνε Λετονία

Η τριάδα των μαθητών της Νάξου (ΓΕΛ "Μανώλης Γλέζος") έκαναν το καθήκον τους, κέρδισαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό (EOES 2023) και θα διεκδικήσουν το μετάλλιο στην Λετονία

Blue Star Ferries: Οι αλλαγές στα δρομολόγια του διημέρου 8-9 Φεβρουαρίου

Η 48ωρη απεργία αλλάζει τα δεδομένα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυκλάδων - Τι προβλέπει η ανακοίνωση από την Blue Star Ferries

Η μάχη της ακτοπλοϊας, νέο πεδίο δράσης η γραμμή Πειραιάς – Κρήτη μέσω Κυκλάδων

Μπορεί να είμαστε στις αρχές του έτους, όμως ήδη φουντώνει ο ανταγωνισμός σε Κυκλάδες και Κρήτη - Νέα πλοία μπαίνουν στο «παιχνίδι», ανοίγουν καινούριες γραμμές και η Minoan Lines ετοιμάζεται για τουλάχιστον 20 δρομολόγια στις Δυτικές Κυκλάδες

Ερχεται η … έξυπνη μαρίνα στη Νάξο

Συνεργασία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου με την Εurobank... Ποιος είναι ο λόγος;

Γιατί στη Νάξο είναι ωραία και τον χειμώνα

Επιλέγουμε τη Νάξο, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, που δεν χάνει την ζωντάνια του τον χειμώνα, για την πρώτη εξόρμηση-αστραπή του 2023

Θεατρικός Όμιλος Νάξου “Ο Διόνυσος”: Νέο ξεκίνημα με πρόεδρο την Ελένη Ανδριανοπούλου

Νέο διοικητικό συμβούλιο για τον Θεατρικό Ομιλο Νάξου "Ο Διόνυσος"... Ποια και πότε η πρώτη κίνηση

Τα λιμάνια της … οργής, επιτακτική η ανάγκη για βελτίωση υποδομών

Γερασμένες, ελλιπείς ή κακοσυντηρημένες λιμενικές υποδομές θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Εγγαρές: Κόβει ο σύλλογος τη πίτα του την προσεχή Κυριακή (05/02)

Ο Σύλλογος Εγγαριτών Νάξου «Άγιος Τρύφων» κόβει τη πίτα του.. Πότε και που

Το μπάτουδο από τα χέρια της κας Μαριάννας Βαλέρη (video)

Μπάτουδο... πρόκληση από ναξιώτικα υλικά στο Action 24! (video)

Γλινάδο – ΕΑΣ Νάξου: Το νέο τυροκομείο είναι γεγονός (video)

Ξεκινά την λειτουργία του το νέο Τυροκομείο της Ε.Α.Σ. Νάξου! (video)