Κυριακή, 20 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΑπόψειςΧαιρετίσματα στην αμπελοκουτσούρα...

Χαιρετίσματα στην αμπελοκουτσούρα…

|

Ο …Χαρίλαος ήρθε και θα μας σχολιάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα τα δρώμενα εντός κι εκτός … Νάξου. Από τον νέο (παλιό) υπουργό Εργασίας, έως το Δήμο Νάξου και Μκρών Κυκλάδων που λέει “δεν έχουμε λάμπες” σε όσους ρωτούν γιατί δεν έχει φως στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Παρασκευής στη Νάξο 

– Λοιπόν καθόμουν στο παράθυρο και σκεφτόμουν τ’ ανθρωπινά και τα γατικά θέματα. Εμένα, ας πούμε, μ’ αρέσουν πολύ τ’ αμπέλια. Κάθομαι κάτω απ’ τις αμπελοκουτσούρες, δροσίζομαι και μετά τους στέλνω χαιρετίσματα. Και βγήκε ο νέος υπουργός Εργασίας (που είναι ο παλιός υπουργός Εργασίας), να μου πει, πως αν δεν έχω ΑΜΚΑ, δεν θα μπαίνω στο αμπέλι γιατί δεν είναι ξέφραγο, λέει.

Το αμπέλι είναι υγεία κύριε Υπουργέ, είναι είδος πρώτης ανάγκης για τις γάτες, όπως τα νοσοκομεία για τον άνθρωπο. Δηλαδή έναν άνθρωπο που δεν είναι Ευρωπαίος, τι θα τον κάνετε; Θα του πείτε να πάει «σαν το σκυλί στ’ αμπέλι;»

Εγώ πάντως μπαίνω στο αμπέλι όποτε θέλω και λέγε εσύ ό,τι θες. Και είναι φραγμένο να ξέρεις, οπότε λύσεις υπάρχουν στα απαγορευτικά, εκτός κι αν δεν θέλεις.

– Σε άλλα νέα τώρα, τοπικού ενδιαφέροντος, ακούω παράπονα. Ξαπλώνω στο περβάζι το βράδυ και έξω είναι θεοσκότεινα. Έκανα ενα ρεπορτάζ, γάτος είμαι γυρίζω και μαθαίνω, και μου είπαν πως ο δήμος δεν βάζει λάμπες στις κολώνες μήνες τώρα. Κάνανε αιτήσεις οι άνθρωποι όπως προβλέπεται, αλλά ο χωματόδρομος κάτω απ’ την Αγ. Παρασκευή (που είναι για τα μάτια) παραμένει σκοτεινός. «Δεν έχουμε λάμπες» ήταν η απάντηση του δήμου. Απάντηση πολλών lux.

Τώρα περιμένουνε όλοι 26 Ιουλίου που γιορτάζει η Αγ. Παρασκευή, να κάνει το θαύμα της -ως αρμόδια- και να βλέπουν οι άνθρωποι σαν γάτες, για να μην υπάρχει πρόβλημα.

– Πάντως εγώ τους είπα να μην γκρινιάζουν για τις λάμπες. Σε λίγο δεν θα έχουν ούτε κολώνες της ΔΕΗ, οπότε λύθηκε το πρόβλημα. Το είπε ο Χατζηδάκης, δε βγαίνει μάνα μ’ η ΔΕΗ, δεν έχει λεφτά ούτε για κολώνες. Τι τη θέλουν την παλιοΔΕΗ μωρέ, να την πουλήσουν να ησυχάσουν. Σημασία έχει να έχει «ρεύμα» η κυβέρνηση στους επενδυτές, αλλά που ξέρουν από ανάπτυξη οι Μπιθουλαίοι.

– Θνιαααρρ… αν γινόμουν ποτέ υπουργός θα δημιουργούσα το Υπουργείο Φρίσκις. Θα έβαζα κροκέτες για τ’ αδέσποτα συνγατάκια μου, άντε και για τα σκυλιά καλά είναι κι αυτά μωρέ, ας μαλώνουμε. Και νερό να ξεδιψάνε. Αλλά ούτε υπουργός είμαι, ούτε υπουργείο Φρίσκις υπάρχει. Υπάρχει όμως Βορίδης, ας προσέχατε.

– Ήθελα να σας πω κι άλλα, αλλά με νύσταξε η επικαιρότητα. Πάω να τεντωθώ,να πλύνω τη γούνα μου και ν’ αράξω. Τις έβγαλα τις κροκέτες μου για σήμερα, μην είμαι και πλεονέχτης! 

Κοτλέ διαγωνίως

Χαρίλαος 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα από το NaxosPress.gr! 

Η Ανάσταση του Χριστού ας γεμίσει τα σπίτια μας με χαρά και το νησί μας με χαμόγελα και αισιοδοξία.

Ημερομηνία Πάσχα: Μπορούν τελικά να εορτάσουν όλοι οι Χριστιανοί μαζί;

Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, Καθολικοί και Ορθόδοξοι θα γιορτάσουν μαζί το Πάσχα — την Ανάσταση του Χριστού — την ίδια Κυριακή.

Times: “Πάρος: Το κυκλαδίτικο νησί που θα σε κάνει να το ερωτευτείς”

Όχι τόσο πολύβουη όσο η Μύκονος ή η Σαντορίνη, αλλά με απαράμιλλη γοητεία – ένας κυκλαδίτικος παράδεισος που συνδυάζει το παραδοσιακό με το κοσμοπολίτικο

Νάξος – Απόλλων: Συνάντηση διοίκησης και αθλητριών στο ΔΑΚ με Γιάννη Βρούτση (video – photos)

Επίσκεψη του Υπουργού Γιάννη Βρούτση στον Πρωταθλητή Αιγαίου Απόλλων Νάξου (pics-video)

Σίφνος: Παραδοσιακό Πάσχα με κατάνυξη και αυθεντικότητα

Η παραδοσιακή φιλοξενία των Σιφνιών και η μοναδική ομορφιά του τοπίου καθιστούν τη Σίφνο ιδανικό προορισμό για όσους αναζητούν κάτι παραπάνω από μια απλή εξόρμηση.

Ελλάδα: Τα έθιμα του Πάσχα σε κάθε γωνιά της χώρας (videos)

Το σταθερό σε όλη την Ελλάδα τελετουργικό, συμπληρώνεται με πολλά ιδιαίτερα έθιμα σε κάθε γωνιά της χώρας

Στην λειτουργία της πρώτης Ανάστασης στην Τήνο ο Πρωθυπουργός

Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε την ακολουθία και περιφορά του Επιταφίου επίσης στο νησί

Καμπανάκι για τους κινδύνους από τη χρήση βεγγαλικών και φωτοβολίδων. Ας επιλέξουμε το φως και όχι τη φλόγα

Η χρήση φωτοβολίδων και βεγγαλικών αποτελεί πολλαπλή απειλή. Η πρόληψη και η συνειδητή αποφυγή χρήσης τους είναι ευθύνη όλων μας.

Μεξικό: Νέος «μνηστήρας» για τον Γιώργο Γιακουμάκη 

Ο Έλληνας φορ δεν διάγει την καλύτερή του περίοδο στο Μεξικό – Ξανά στο προσκήνιο MLS ομάδες

Νάξος – Γ. Βρούτσης: πρωινός καφές με τους Μανωλά – Σιόβα

Ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης βρίσκεται στη Νάξο και απολαμβάνει τον πρωινό του καφέ με τους Κώστα Μανωλά και Δημήτρη Σιόβα

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο

Κυκλάδες – Πάσχα: “Κόντρες” μεταξύ SeaJets και Attica Group για τα έκτακτα δρομολόγια

«Η ενέργεια της Attica δεν αποτελεί απλώς μία επιθετική επιχειρηματική κίνηση, αλλά μια ευθεία υπονόμευση του κοινωνικού ρόλου της ακτοπλοΐας και πλήγμα στην νησιωτικότητα», δηλώνει ο Όμιλος Sea Jets - Η απάντηση της Attica Group

Αμοργός- Χοζοβιώτισσα: Ένας μοναχός, ένα παιδί, μια εικόνα χίλιες λέξεις

Πολύς κόσμος επιλέγει τους Ιερούς χώρους των μοναστηριών για να ζήσει τις μέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα σιωπηλά και ήρεμα όπως ακριβώς αρμόζει στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Νάξος: Οι Γερμανοί απολαμβάνουν την φιλοξενία και την ομορφιά του νησιού μας (video)

Ύμνοι της γερμανικής τηλεόρασης για το «ονειρεμένο» Πάσχα στη Νάξο (video) - Τι λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς

Νάξος – Airbnb: Εσοδα σε ετήσια βάση που αγγίζουν και τα 33.000 ευρώ (!!!)

Σύμφωνα με στοιχεία από το τελευταίο 12μηνο, νησιωτικοί προορισμοί, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, προσφέρουν τα υψηλότερα έσοδα στην Ελλάδα, με ετήσιο τζίρο ανά καταχώρηση που ξεπερνά τις 43.000 ευρώ.

“Πρέβελης”: Ετοιμάζεται σιγά σιγά για το τελευταίο του ταξίδι, στη Τουρκία

Το "Πρέβελης" κλείνει το κύκλο της ιστορίας του. Από χθες στην Ελευσίνα και από εκεί περιμένει το .. πράσινο φως για τα διαλυτήρια στην Τουρκία