Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΑπόψειςΓ. Μπάκαλος: "Έχουμε ευθύνη να διασώσουμε τα "Ζώπυρα" της πίστης μας, του...

Γ. Μπάκαλος: “Έχουμε ευθύνη να διασώσουμε τα “Ζώπυρα” της πίστης μας, του πολιτισμού μας”

|

“…. Ο επισκέπτης ένιωσε ανατριχίλα, δέος και θαυμασμό, λες και μπήκε σε άλλη διάσταση στη χρονοκάψουλα, ζώντας άλλες εμπειρίες και μεγαλεία, στην Επίδαυρο,…..στην αρχαία Ολυμπία, ….στους Δελφούς,…στη Δήλο…….!!!!!

Και αυτά όλα στο Δημοτικό Σχολείο Φιλοτίου, με πρωταγωνιστές που ένιωθες , ότι χαίρεται και κρυφοκαμαρώνει από κάπου εκεί στο χώρο, η ίδια σπουδαία κυρία του θεάτρου Αννούλα Συνοδινού, η Κυβέλη, ο Χορν…..”

Ο Γιώργος Μπάκαλος, πρώην πρόεδρος της Απειράνθου, το βράδυ της Παρασκευής (14/06) βρέθηκε στο Δημοτικό Σχολείου Φιλωτίου. Εκεί όπου παρακολούθησε την τελετή λήξης για τη χρονιά που ολοκληρώθηκε. Μία εκδήλωση αφιερωμένη στον Ελληνικό πολιτισμό. Το θέαμα μοναδικό και όπως τόνισε ο κος Μπάκαλος ” Έχουμε ευθύνη και χρέος να διασώσουμε τα “Ζώπυρα” της πίστης μας, του πολιτισμού μας, της ιστορίας μας και όλων εκείνων των στοιχείων που μας επέτρεψαν να πορευόμαστε ως Έλληνες στην αιωνιότητα και να μεγαλουργούμε!”

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κου Γιώργου Μπάκαλου μέσα από τα social media 

“Θείο και μέγιστο δώρο από το Φιλότι της Νάξου! Χθες 14-6-2024 είχαμε το προνόμιο και την ευτυχία να ζήσουμε μοναδικές εμπειρίες στην ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ στο δημοτικό σχολείο Φιλοτίου.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και όχι μόνο, αξίζουν σε όλους τους συντελεστές αυτής της υπεροχης, καθώς και καλά οργανωμένης εκδήλωσης!

Ο επισκέπτης ένιωσε ανατριχίλα, δέος και θαυμασμό, λες και μπήκε σε άλλη διάσταση στη χρονοκάψουλα, ζώντας άλλες εμπειρίες και μεγαλεία, στην Επίδαυρο,…..στην αρχαία Ολυμπία, ….στους Δελφούς,…στη Δήλο…….!!!!!

Και αυτά όλα στο Δημοτικό Σχολείο Φιλοτίου, με πρωταγωνιστές που ένιωθες , ότι χαίρεται και κρυφοκαμαρώνει από κάπου εκεί στο χώρο, η ίδια σπουδαία κυρία του θεάτρου Αννούλα Συνοδινού, η Κυβέλη, ο Χορν…..

Ένα σπουδαίο ΠΡΟΤΥΠΟ εργαστήρι πολιτισμού, ξεπρόβαλε από το συγκεκριμενο σχολείο που γενναιόδωρα μας μοίρασε ΑΞΙΕΣ μα και ΕΛΠΙΔΕΣ!

Στη δύσκολη εποχή που ζούμε, με κυρίαρχα στοιχεία την πνευματική παρακμή και σε μια κοινωνία ανέμελη, βυθισμένη στον ατομικισμό, στην υπερκατανάλωση, θεοποιώντας τον υλισμό , που κινδυνεύουν βασικοί πυλώνες των ταυτοτικών και προσδιοριστικών μας στοιχείων για τη συνέχιση μας στο μέλλον ως έθνος, έχουμε ΕΥΘΥΝΗ και ΧΡΕΟΣ απέναντι στα παιδιά μας.

Έχω χιλιοπεί και δεν θα κουράζομαι να λέω πως τα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ, αλλά ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ…!!

Επιβάλλεται να βοηθήσουμε τους νέους μας.

Επιβάλλεται να τους δείξουμε τους κατάλληλους και σωστούς δρόμους με δασκάλους γενναίους, να διδάσκουν ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ, απαγκιστρωμένοι από κομματικά πάθη και ανεπηρέαστοι από επιταγές ξένων ανθελληνικών κέντρων ελέγχου κι εξουσίας .

Έχουμε ευθύνη και χρέος να διασώσουμε τα “Ζώπυρα” της πίστης μας, του πολιτισμού μας, της ιστορίας μας και όλων εκείνων των στοιχείων που μας επέτρεψαν να πορευόμαστε ως

Έλληνες στην αιωνιότητα και να μεγαλουργούμε!

Ευθύνη έχουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ. ΔΑΣΚΑΛΟΙ, ΓΟΝΝΕΙΣ ΚΛΗΡΟΣ…..

Χρειάζεται ΚΑΘΟΛΙΚΗ και ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ .

 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Βράβευση των νέων φοιτητών από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Η εκδήλωση-θεσμός πραγματοποιείται για 7η χρονιά, με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών, εκπαιδευτικών και εκπροσώπων της νέας γενιάς

Επίτιμος δημότης Ανάφης ο Μάριος Ηλιόπουλος

Ο ιδιοκτήτης της Seajets και πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ τιμήθηκε για την προσφορά του στις Κυκλάδες και την ενίσχυση της νησιωτικής κοινωνίας

Νάξος – Απόλλωνας: Ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή πολιτών για τον ΒΙΟ.ΚΑ.

Πολίτες ζητούν την άμεση παύση λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού που εδώ και τρεις δεκαετίες ρυπαίνει τον κολυμβητικό όρμο – Παράλληλες αναφορές σε υπερτουρισμό και αδυναμία υποδομών

Η Ένωση Γονέων Πάρου κρούει τον κώδωνα: Σοβαρά προβλήματα σε Γυμνάσιο Παροικίας και Δημοτικό Αγκαιριάς

Με επιστολή προς τον Δήμο, ζητούνται άμεσες παρεμβάσεις σε καθαριότητα, φθορές και εξοπλισμό, ώστε η σχολική χρονιά να ξεκινήσει με αξιοπρέπεια.

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

Λιμάνι Πάρου: Ο Αύγουστος των ρεκόρ – 366.812 επιβάτες και 40.710 οχήματα έκαναν… απόβαση!

Η τουριστική «καρδιά» της Πάρου χτύπησε δυνατά, με το λιμάνι να καταγράφει ιστορικά υψηλά σε επιβάτες και οχήματα, επιβεβαιώνοντας τη διαρκή άνοδο του νησιού.

Νάξος – Απόλλωνας: 109 πράσινα χελωνάκια ξεκίνησαν το πρώτο τους ταξίδι στο Αιγαίο (video)

Μια μαγική στιγμή για κατοίκους και επισκέπτες, με τη συμβολή όλων στην προστασία των μικρών Chelonia mydas. (video)

Νάξος: Εκδοση ψηφίσματος και ομόφωνη στήριξη στον δήμαρχο Καισαριανής και τα μέλη του ΔΣ

Το ΔΣ Νάξου & Μικρών Κυκλάδων ζητά ανάκληση της δίωξης, κατάργηση της «διάταξης Βορίδη» και ενίσχυση των δήμων με προσωπικό και χρηματοδότηση.

Σίφνος: Πρώτη στην Ελλάδα για την καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής, σύμφωνα με τη The Sun

Διεθνής διάκριση για το νησί του Τσελεμεντέ, που αναδείχθηκε κορυφαία επιλογή για αυθεντικές εμπειρίες και ποιοτικές υπηρεσίες σε προσιτές τιμές.

Hermoupolis Heritage: Πολίτες έβαψαν και καθάρισαν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης

Μια εθελοντική πρωτοβουλία που δείχνει πως η αγάπη για την πόλη ξεκινά από τις μικρές, καθημερινές πράξεις φροντίδας.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Ι. Μητρόπολη Παροναξίας: «Η Μονή Τιμίου Σταυρού Σαγκρίου δεν είναι χώρος εκδηλώσεων αλλά ιερός τόπος λατρείας»

Με σκληρή ανακοίνωση, η Μητρόπολη Παροναξίας απαντά σε δημοσιεύματα για το Φεστιβάλ Νάξου, θέτοντας ζήτημα σεβασμού της ιστορικότητας και ιερότητας της Μονής.

Το «Τσικάλι» της Νάξου: Εκεί όπου το μαγειρείο γίνεται εμπειρία

Σπιτικά φαγητά, ντόπιες πρώτες ύλες και η τέχνη του σεφ Διομήδη Ανέστη σε ένα μαγειρείο που μυρίζει Ελλάδα και θαλασσινή αύρα Αιγαίου.

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.