Οι ομάδες και οι αθλητές – τριες της Νάξου κάνουν το καθήκον τους… Η Δημοτική Αρχή πότε θα δείξει έμπρακτα ότι ενδιαφέρεται για τον αθλητισμό και το μέλλον αυτών των αθλητών;
Το ΔΑΚ Νάξου γεμάτο. Παλμός, αδρεναλίνη στα ύψη. Πάθος για τη νίκη. Στο παρκέ, κορίτσια από την Νάξο (σ.σ. ΑΜΣ Φιλωτίου) και τη Σαντορίνη (σ.σ. τον ΑΟ Θήρας) παλεύουν για την κατάκτηση της κορυφής. Όχι του Ζα, αλλά των Κυκλάδων στον τελικό βόλεϊ Νεανίδων (Κ-20)…
Στις εξέδρες, η ένταση κορυφώνεται. Αγωνία για το ποια από τις δύο ομάδες θα φτάσει στο πολυπόθητο τρόπαιο…
Η νίκη κλείνει τελικά το μάτι στην οικοδέσποινα, που τείνει να δημιουργήσει μίνι παράδοση καθότι είχε κατακτήσει και το αντίστοιχο πρωτάθλημα Παγκορασίδων κάνοντας στη συνέχεια μία καταπληκτική πορεία και εκτός Νομού σε Περιφερειακό και Πανελλαδικό επίπεδο…
Τα κορίτσια του ΑΜΣ Φιλωτίου σήκωσαν το τρόπαιο κι εάν ρωτούσε κάποιος τι θα ήθελαν ως «ανταμοιβή» θα έλεγαν πολύ απλά αυτό που άκουσαν από τα χείλη των εκπροσώπων του Δήμου, της Πολιτείας να γίνεται πράξη…
Βλέπετε, με το πέρας του αγώνα διαβάσαμε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Βαγγέλη Κατσαρά, σε ανάρτησή του στα social media το σχόλιο «Ο δήμος στηρίζει έμπρακτα τον αθλητισμό και θα είμαστε δίπλα σας στη δύσκολη συνέχεια!!»
Και σκέφτεσαι μέσα σου «πως στηρίζει έμπρακτα τον αθλητισμό ο Δήμος;»
Γιατί, αυτό είναι που ζητούν οι αθλητές και τα σωματεία της Νάξου από τη Δημοτική Αρχή… «Να γίνει πραγματικότητα το έμπρακτα»…
Στο ποδόσφαιρο, οι ποδοσφαιριστές πρόσφατα μας μετέφεραν ότι ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου στο στάδιο του ΔΑΚ Νάξου είναι χωρίς συντήρηση για μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν ακατάλληλος για διεξαγωγή αγώνα και ο κίνδυνος τραυματισμού είναι πιο σοβαρός από κάθε άλλη φορά. Για τα άλλα γήπεδα τι να πούμε; Από το 2011 πχ ακούμε για τον περίφημο ηλεκτροφωτισμό του γηπέδου στον Άγιο Αρσένιο κι ακόμη να γίνει… Όσο για το περίφημο “8χ8” ανάμεσα στο ανοικτό και το κλειστό του ΔΑΚ Νάξου, μοιάζει ως το γεφύρι της Άρτας.
Οι του στίβου γκρινιάζουν για το γεγονός ότι δεν υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός, ώστε τα παιδιά που όλο και περισσότερα γεμίζουν το στάδιο να μην μπορούν να προπονηθούν σωστά. Το στρώμα δε του επί κοντώ έχει καταντήσει ως ανέκδοτο…
Στο μπάσκετ; Εκεί τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα Με τις ομάδες να γίνονται περισσότερες, να ετοιμάζονται να αποκτήσουν πρωταγωνιστικό ρόλο και σε εθνικό επίπεδο (σ.σ. ο ΑΠΑΣ σταθεροποιείται στην Β’ Εθνική και πάει για το επόμενο βήμα, η ανδρική και γυναικεία ομάδα του Πανναξιακου ΑΟΚ θέλουν… έξοδο από το Νομό) γήπεδο κλειστό δεν υπάρχει για προπονήσεις. Και φτάσαμε στο σημείο να γίνουμε viral για μία μπασκέτα στην Κωμιακή και για λάθος λόγους, ενώ “περνάει” γενιά παιδιών που παίζει μπάσκετ χωρίς να έχει πατήσει παρκέ ούτε για … περπάτημα.
Ναι γήπεδα για χρήση υπάρχουν στους χώρους των σχολείων αλλά δεν αρκούν όταν η ανάγκη για προπονητήριο κλειστό είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά.
Τα ίδια και στο βόλεϊ.. Κι εδώ οι ομάδες είναι αρκετές, τα τμήματα σε όλα τα επίπεδα αρκετά, γεμάτα παιδιά, αλλά το κλειστό μοιάζει με όνειρο…
Και ο Δήμος πως δείχνει έμπρακτα την στήριξή του στον αθλητισμό; Η περίφημη κλειστή αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Φιλώτι παραμένει που; Χαμένη στην γραφειοκρατία και στις μελέτες; Σε επίπεδο ανοιχτών γηπέδων ποδοσφαίρου αναβαθμίστηκε το γήπεδο στην Τραγαία με την αρωγή της Περιφέρειας, αλλά πλέον δεν υπάρχει ομάδα να το αξιοποιήσει. Το γήπεδο στο Φιλώτι αναβαθμίστηκε, αλλά είναι αρκετό;
Στη πεδινή Νάξο για τον Άγιο Αρσένιο τα είπαμε και νωρίτερα. Περιμένει το φως από το 2011…. Το “8χ8” είναι μόνιμα στα χείλη της δημοτικής αρχής, αλλά πότε θα προχωρήσει επιτέλους; Οι κακές γλώσσες λένε ότι το καλοκαίρι που μας πέρασε, η περιφέρεια πήγε με 300.000 ευρώ και πρότεινε να ξεκινήσει το έργο. Αλλά η Δημοτική Αρχή είπε «έχουμε άλλα σχέδια. Θα δώσουμε ένα εκατ και θα φτιάξουμε σούπερ γήπεδο»… Η Περιφέρεια αντιπρότεινε τα χρήματα αυτά να πάνε στο Β’ Γυμνάσιο, στον αύλειο χώρο του σχολείου και να φτιαχτεί κλειστό προπονητήριο. Κι εδώ η Δημοτική Αρχή έβαλε stop βάζοντας θέματα προτεραιότητας… Και τα χρήματα «έφυγαν»….
Από εκεί και πέρα, το θέμα της όποιας χρηματοδότησης για τα σωματεία από τη δημοτική Αρχή εξαρτάται από τον … καιρό και τα όποια κριτήρια έχουν θέσει οι διοικήσεις των αθλητικών σωματείων πήγαν στις καλένδες…
Τι έχει μείνει λοιπόν από την «έμπρακτη» στήριξη της δημοτικής Αρχής προς τα σωματεία; Οι αναρτήσεις των μελών της μετά από κάθε επιτυχία… Είναι αρκετές όμως;