Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑιγαίοΑνδρέας Πράσινος: Πρέπει να υπάρχει ΑΜΕΣΑ επικαιροποιημένο σχέδιο δράσης

Ανδρέας Πράσινος: Πρέπει να υπάρχει ΑΜΕΣΑ επικαιροποιημένο σχέδιο δράσης

|

Άλλη μια φωτιά στα ορεινά της Νάξου μας.

Δεν πρόλαβα να αναρτήσω ακόμα τον κίνδυνο από πυρκαγιές και πλημμύρες το αμέσως επόμενο διάστημα και η φωτιά ήρθε να επιβεβαιώσει τους φόβους μου.

Αρθρο του Ανδρέα Πράσινου (*)

Προχθές δημοσίευα «Το προσωπικό, οι εγκαταστάσεις που ανέφερα, τα σπίτια, οι επιχειρήσεις και η φήμη του Επαρχείου μας πρέπει να προστατευτεί για το καλό όλων. Άμεση τοπική εφαρμογή μικρής κλίμακας του Νόμου 4662/2020: «Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων, …. αναβάθμιση συστήματος εθελοντισμού πολιτικής προστασίας…».

Και για μην ισχυριστούν κάποιοι ότι δεν έχουμε αρμοδιότητα, ας δουν το άρθρο 7 για το δυναμικό και μέσα Πολιτικής Προστασία Δυναμικό και μέσα Εθνικού Μηχανισμού.
1. Για την εκπλήρωση των σκοπών του Εθνικού Μηχανισμού οι φορείς και οι οργανισμοί περιφερειακού και κεντρικού επιπέδου διοίκησης, τα Υπουργεία, οι Υπηρεσίες, οι Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού, οι Ένοπλες Δυνάμεις, το Πυροσβεστικό Σώμα, η Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, το Ε.Κ.Α.Β., οι εθελοντικές ομάδες και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις του Μητρώου Πολιτικής Προστασίας, οι πολίτες και κάθε άλλος δημόσιος ή ιδιωτικός φορέας δύναται να συνεισφέρουν σε ανθρώπινο δυναμικό, υλικά και μέσα.
Τέλος άρθρα 58 έως και 70 για την σοβαρότητα των Εθελοντικών οργανώσεων.

Πρέπει να υπάρχει ΑΜΕΣΑ επικαιροποιημένο σχέδιο δράσης:
Νήσος Νάξος: Σχέδιο Δράσης ιδιαίτερα για δασικές πυρκαγιές – Πλημμυρικά φαινόμενα – Χιονοπτώσεις, Σεισμικών φαινομένων, θαλάσσιο Τσουνάμι.

Νήσος Αμοργός: Επιχειρησιακό σχέδιο Δράσης ιδιαίτερα για Σεισμικά φαινόμενα (λόγω ιστορικού σεισμών), θαλάσσιο Τσουναμι, δασικές πυρκαγιές – Πλημμυρικά φαινόμενα – Χιονοπτώσεις.

Νήσος Κουφονήσια: Επιχειρησιακό σχέδιο Δράσης ιδιαίτερα για Σεισμικά φαινόμενα (ιστορικό σεισμών Αμοργού) θαλάσσιο Τσουνάμι, Πλημμυρικά φαινόμενα, βλάβες βιολογικού – Χαμηλή πτώση τάσης.

Νήσος Σχοινούσα: Επιχειρησιακό σχέδιο Δράσης ιδιαίτερα για Σεισμικά φαινόμενα (ιστορικό σεισμών Αμοργού) θαλάσσιο Τσουνάμι, Πλημμυρικά φαινόμενα, Χαμηλή πτώση τάσης.

Νήσος Ηράκλεια: Επιχειρησιακό σχέδιο Δράσης ιδιαίτερα για Σεισμικά φαινόμενα (ιστορικό σεισμών Αμοργού) θαλάσσιο Τσουνάμι, Πλημμυρικά φαινόμενα, Χαμηλή πτώση τάσης.

Νήσος Δονούσα: Επιχειρησιακό σχέδιο Δράσης ιδιαίτερα για Σεισμικά φαινόμενα (ιστορικό σεισμών Αμοργού) θαλάσσιο Τσουνάμι, Πλημμυρικά φαινόμενα, Χαμηλή πτώση τάσης.

Τις συγκεκριμένες δράσεις Πολιτικής Προστασίας ήταν για πολλά χρόνια από τις κύριες επαγγελματικές και επιστημονικές ενασχολήσεις μου με διάθεση προσφοράς στον συνάνθρωπο μας. Δημιουργήσαμε πολλές ομάδες πολιτικής προστασίας στην Ελλάδα, συμμετείχα σε νομοθετικές παρασκευαστικές εργασίες, σε άπειρες επιχειρησιακές δράσεις, όπως πυρκαγιές, αποχιονισμούς, πλημμύρες, καύσωνες, αντιμετώπιση κορωνοϊού κλπ.

Οι γνώσεις, η εμπειρία, η διάθεση από εμάς υπάρχει. Μπορούμε να βοηθήσουμε σε οποιαδήποτε διαπαραταξιακή ομάδα. Διότι οι φυσικές καταστροφές μπορούν να έρθουν οποτεδήποτε πλέον, οι πυρκαγιές μπορεί να ξεκινήσουν όταν δεν το περιμένεις, και οι πλημύρες είναι μπροστά μας. Και οι καταστροφές δεν έχουν χρώμα. Απλά θέλουν πολύ καλή προετοιμασία αντιμετώπισης, γνώσεις και εμπειρία στο πεδίο όπου εμείς διαθέτουμε άπειρη στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

(*) Ο Ανδρέας Πράσινος (επ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος Ν. Αιγαίου, εκπροσωπώντας τους “Πράσινους” στον συνδυασμό “Νέα Εποχή για το Ν. Αιγαίο”) ταξιδεύει από τα Κουφονήσια προς άλλα νησιά, με το καΐκι του, ενημερώνοντας και συζητώντας με τους νησιώτες και νησιώτισσες


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αμοργός – Κέντρο Υγείας: Ο Δήμος στο …κυνήγι των γιατρών

Προκήρυξη θέσης ειδικευμένου ιατρού ΕΣΥ στο ΚΥ Αμοργού – Οικονομικά κίνητρα από το Δήμο Αμοργού

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia: Υπό το βλέμμα Πολυτάρχου, “πέρασε” από τη Νέα Φιλαδέλφεια

Ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia έκανε τα εύκολα δύσκολα αλλά νίκησε την ΦΕΑ (85-75) ανέβηκε στη 2η θέση και περιμένει την άλλη εβδομάδα το ιστορικό Παγκράτι

ΑΟ Θήρας: Κέρδισε το Μαρκόπουλο, στρογγυλοκάθισε στην κορυφή

Νίκησε με άνεση ο ΑΟ Θήρας (3-0 σετ) το Μαρκόπουλο και παραμένει στην πρώτη θέση ο ΑΟ Θήρας - Επόμενος αντίπαλος η ΑΕΚ στην Αθήνα

Ντροπή: Ερχεται “λουκέτο” μακράς διαρκείας στις εξέδρες των γηπέδων;

Το μεσημέρι ανακοινώνεται το πακέτο μέτρο μέτρων για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας - Ρυθμίσεις για διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών και εφαρμογή του μέτρου για μία λέσχη οπαδών ανά ΠΑΕ/ ΚΑΕ

Εκλογές – Σύλλογος Σκαδιωτών – Μεσωτών Νάξου: Πρώτος σε ψήφους ο Ζήσιμος, ακούστηκαν τα πρώτα κάλαντα (video)

Με ευχές και κάλαντα ολοκληρώθηκε η εκλογική μάχη για το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Σκαδιωτών - Μεσωτών Νάξου (video)

ΙΝΚΑ – Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Ακριβότερο κατά 20% τη φετινή χρονιά

Διενήργησε έρευνα τιμών, με βάση τα ευρήματα της οποίας προκύπτει ότι το φετινό τραπέζι των Χριστουγέννων θα κοστίσει περίπου 147,15 ευρώ

Ρέντη – Επεισόδια: Ομολόγησε 18χρονος, ποινική δίωξη εις βάρος του

Ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος του 18χρονου που ομολόγησε την εμπλοκή του στον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην περιοχή του Ρέντη, την περασμένη Πέμπτη.

ΕΠΑ.Λ. Ίου: Απέκτησε δύο νέες ειδικότητες από τη σχολική χρονιά 2024-25

Ποιες είναι οι δύο νέες ειδικότητες που εγκρίθηκαν στο ΕΠΑ.Λ Ίου για τη σχολική χρονιά 2024 - 25

Πανναξιακός ΑΟΚ: “Καθάρισε” την Αγία Παρασκευή, μπουγέλο στον 14χρονο Βερύκκοκο

Αποφασιστικός ο Πανναξιακός ΑΟΚ επικράτησε της Αγίας Παρασκευής (82-64) στη 4η φετινή του νίκη - Κερασάκι στην ...τούρτα η παρουσία του 14χρονου Γιάννη Βερύκοκκου (video)

Γλινάδο- Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων: Διασκεδάζουμε το “Εναστρον” για καλό σκοπό

Στις 15 Δεκεμβρίου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο "Έναστρον" στο Γλινάδο!! - Ποιος είναι ο λόγος;

Μ. Πολυκρέτης προς Δ. Λιανό “με αποκλειστικά δική σας ευθύνη, αυτό το στολίδι, κοντεύει να καταντήσει όπως ένα ερείπιο”

Ανοιχτή επιστολή από τον Δημοτικό Σύμβουλο Μανώλη Πολυκρέτη προς τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό σχετικά με το Δημαρχείο Νάξου ... Τι σημειώνει στην επιστολή του

Εστίαση – Φιλοξενία: “Οι επαγγελματίες δεν τρώνε κουτόχορτο”

Σκληρή ανακοίνωση από το Σύλλογο Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων "Φιλοξενία" με επίκεντρο την πρόσφατη παρουσίαση του Γαστρονομικού Φεστιβάλ από το οικείο Δήμο - Γιατί λένε "Η ανοχή εξαντλήθηκε"

Γλινάδο- Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων: Διασκεδάζουμε το “Εναστρον” για καλό σκοπό

Στις 15 Δεκεμβρίου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο "Έναστρον" στο Γλινάδο!! - Ποιος είναι ο λόγος;

Φεστιβάλ Γαστρονομίας: Πορτάρα ή … σχάρα ψησίματος;

Αρθρο - Αποψη από επιχειρηματία στο χώρο της Εστίασης που έχει σχέση με τη Νάξο και ασκεί κριτική στη πρόταση του Δήμου σχετικά με το επικείμενο Φεστιβάλ Γαστρονομίας

Νάξος – ΜΕΑ: Παράταση κατάθεσης προσφορών την 4η Φεβρουαρίου 2024

Παρατάθηκε η ημερομηνία κατάθεσης προσφορών για τη νέα μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στη Νάξο

Ευαγ. Γατσωτή (Vault): “Ανεβαίνει” σύντομα η “playlist μιας faultless μητρότητας”

Το έργο της Ναξιώτισσας Ευαγγελίας Γατσωτή “Η playlist μιας faultless μητρότητας” ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Κατερίνας Πολυχρονοπούλου και Έλενας Τυρέα στο θέατρο Vault.

Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: Αποκαλυπτήρια για το Great Food of Naxos

Απόγευμα Τετάρτης (06/12) και έχουμε τα αποκαλυπτήρια του λογότυπου αλλά και της πρότασης για γαστρονομικό φεστιβάλ από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κθκλάδων - Η αντίδραση της Εστίασης

ΣτΕ – Μύκονος: “Ναι” σε τουριστική επένδυση, “όχι” σε μαρίνα

Υπέρ τουριστικής επένδυσης στη Μύκονο το ΣτΕ - Ενώ βάζει φρένο στα σχέδια για κατασκευή μαρίνας, απέρριψε άλλες δύο προσφυγές του δήμου για την ίδια μονάδα

Αεροδρόμιο Νάξου: Η έντονη βροχόπτωση “μετέφερε” την πρωινή πτήση της Sky Express

Εντονα τα καιρικά φαινόμενα στη Νάξο από τις πρώτες πρωινές ώρες... 36 χιλιοστά βροχόπτωσης στην Κόρωνο - "Μεταφέρθηκε" η πρωινή πτήση της Sky Express

Σαντορίνη: Παρουσιάζεται ο οδηγός “υπεύθυνου αλιευτικού τουρισμού”

Η παρουσίαση θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στη Σαντορίνη ( 5.30 μμ - αίθουσα Επαγγελματικού Αλιευτικού Συλλόγου Σαντορίνης - Βλυχάδα)