Κυριακή, 8 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΥπόθεση Mega Channel: Το δικαστήριο δικαίωσε τις τράπεζες (!!!)

Υπόθεση Mega Channel: Το δικαστήριο δικαίωσε τις τράπεζες (!!!)

|

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα των εργαζομένων του Mega Channel να εξαιρεθούν από τα προληπτικά μέτρα προστασίας και να συνεχίσουν να λαμβάνουν μισθούς, δικαιώνοντας (!!!) ουσιαστικά τα συμφέροντα των τραπεζών.

Με το … καλημέρα του νέου έτους, εξεδόθη (με αριθμό 10/2019), η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία το Mega Channel τίθεται σε ειδική διαχείριση και το χειρότερο; Οι εργαζόμενοι για μία ακόμη φορά περνούν σε δεύτερη μοίρα.  Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, ειδικός διαχειριστής για την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Mega, ορίστηκε η κ. Ευδοκία Παπανδρέου. Η διαδικασία της εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας, θα είναι πολύ σύντομη ενόψει της μερικής (διαδικτυακής) λειτουργίας του σταθμού. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως την αίτηση υπαγωγής της Τηλέτυπος σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης υποστήριξε το νομικό γραφείο Ανδρέας Αγγελίδης και Συνεργάτες και η Grant Thornton, η οποία δύο φορές ανέλαβε να συντάξει δύο business plan για τη σωτηρία του καναλιού για λογαριασμό των τραπεζών. Το συγκεκριμένο νομικό γραφείο ανέλαβε τον πλειστηριασμό του ΔΟΛ.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τα ασφαλιστικά μέτρα που δικάστηκαν τον Σεπτέμβριο, η κύρια αίτηση των τραπεζών για υπαγωγή του Mega σε ειδική διαχείριση δικάστηκε στις 30 Οκτωβρίου. Στη δίκη είχε πραγματοποιήσει παρέμβαση μέρος των εργαζομένων του σταθμού, οργανισμοί προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων, το Δημόσιο και ο ΕΦΚΑ. Όλοι είχαν ζητήσει αναβολή την οποία το δικαστήριο δεν έκανε αποδεκτή, ενώ είχαν ζητήσει να υποχρεωθεί η Digea να παρέχει επίγειο σήμα, καθώς και να εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι από τα προληπτικά μέτρα, ώστε να μπορούν να διεκδικούν μισθούς. Το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα και διατήρησε την προστασία από πιστωτές (!!!) όπως ακριβώς είχε δοθεί με τα ασφαλιστικά μέτρα. Η ανωτέρω πλήρης προστασία, απαγόρευε τη λήψη οποιουδήποτε μέτρου αναγκαστικής εκτέλεσης, καθώς και ασφαλιστικών μέτρων συντηρητικής κατάσχεσης λογαριασμών της εταιρίας, μέχρι τη συζήτηση της αίτησης των τραπεζών στις 30 Οκτωβρίου.  

Πλέον, μετά απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την υπαγωγή του Mega στην ειδική διαχείριση του ν. 4307/2014 (ν. Δένδια), θα υπάρξει πρόσκληση σε ενδιαφερόμενους επενδυτές, οι οποίοι θα κληθούν να πλειοδοτήσουν για τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης και συγκεκριμένα για την ταινιοθήκη, το σήμα, κάποια πάγια και ένα ακίνητο. 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κύκλαδες: Μύκονος και Σύρος είδαν αύξηση τεχνητών επιφανειών κατά 341% και 310% αντίστοιχα (!!!)

Στα νησιά «καλλιεργείται» ο τουρισμός - Τη δραματική μείωση της αγροτικής παραγωγής και την αύξηση δομημένων επιφανειών κατέγραψαν οι επιστήμονες (πίνακες)

«Από ήλιο σε ήλιο»: Η Σέριφος φωτίζει τη μνήμη του εργατικού αγώνα μέσα από τη νέα σειρά της ΕΡΤ

Η αιματηρή απεργία των μεταλλωρύχων της Σερίφου γίνεται τηλεοπτική αφήγηση, αναδεικνύοντας την ανθρώπινη θυσία για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη στην εργασία

Φρυκτωρίες 2025: Οι Κυκλάδες φωτίζουν ξανά τον ουρανό της Ιστορίας

Ένα ταξίδι φλόγας, μνήμης και ενότητας μέσα από τις κορυφές του Αιγαίου

Κ. Σκαρβέλης: “Παρά θίν’ αλός”, Όταν το θέατρο διδάσκει ανθρωπιά”

Με βαθιά συγκίνηση πέφτει σήμερα η αυλαία του 14ου Φεστιβάλ Θεάτρου Νάξου – Ένα ταξίδι ψυχής που αφήνει ανεξίτηλο αποτύπωμα - με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Σκαρβέλη

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Τιμή στους Lord Colin Renfrew και Dr. Michael Boyd

Αναγνώριση δύο κορυφαίων αρχαιολόγων για τη συμβολή τους στην ανάδειξη του Κυκλαδικού Πολιτισμού – Τελετή μνήμης και τιμής στις 11 Ιουνίου στο Κουφονήσι

Αντίπαρος: Νία Βαρντάλος και Κατερίνα Μονογυιού με καλοκαιρινή διάθεση

Η παγκοσμίου φήμης Ελληνοκαναδή ηθοποιός και η Βουλευτής Κυκλάδων απαθανατίστηκαν χαμογελαστές στο νησί των εκπλήξεων

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επιστροφή στη κανονικότητα, αλλά μας έμεινε “αμανάτι” το αεροσκάφος (!!!)

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίση, μετατράπηκε σε απόδειξη επαγγελματισμού και ετοιμότητας. Η επόμενη ημέρα βρίσκει το νησί να μετρά την ωριμότητά του ως τουριστικός προορισμός πρώτης γραμμής.

Στοίχημα – Nations League: Μικρός τελικός και προβάδισμα Γερμανίας

Η πρόταση της ημέρας μας έρχεται από τον μικρό τελικό στο Nations league ... Τι θα .. δούμε;

Ο Κύκλωπας της Ηρακλειάς… διαβάζει Ομήρου Οδύσσεια

Στην καρδιά των Μικρών Κυκλάδων, ένας μονόφθαλμος ήρωας του μύθου επανέρχεται με μαγιό και βιβλίο — γιατί και οι Κύκλωπες έχουν δικαίωμα στη δεύτερη ανάγνωση.

Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας – Παντάνασσα: Εορτή της Πεντηκοστής, όταν το Άγιο Πνεύμα άγγιξε τη γη

Μια ημέρα φλόγας, ενότητας και πνευματικής γέννησης για την Εκκλησία και τον κόσμο

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Εκτακτο – Olympic Air: Καθηλωμένο στο διάδρομο το αεροσκάφος λόγω προβλήματος στον κινητήρα

Εκτακτο.. Καθηλώθηκε αεροπλάνο της Olympic Air στον διάδρομο καθότι πήρε φωτιά ο κινητήρας του λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Νάξου

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Νάξος – “Φάρος του Αλυκού”: Θαλασσινές λιχουδιές με την υπογραφή του Σταμάτη Μαργαρίτη

Μια ξεχωριστή συνεργασία με τον ψαρά Σταμάτη Μαργαρίτη και τη Φάρμα Ρότα δίνει άλλη νοστιμιά στο καλοκαίρι στο Αλυκό.

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Νάξος: Σε κίνδυνο ο ξύλινος πεζόδρομος του Αγίου Νικολάου

Παρά τις επίσημες προειδοποιήσεις για την επικινδυνότητα, παραμένει ακάλυπτος ο περίπατος στην Αγία Άννα – Έκκληση κατοίκων για παρέμβαση

Η Νάξος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με δράσεις σε Xώρα και Απείρανθο

Εκπαιδευτικά εργαστήρια, παραμύθια, τέχνη και τεχνολογία για μικρούς και μεγάλους στη Χώρα και την Απείρανθο