Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΟικονομίαΥδροπλάνα... έρχονται αποζημιώσεις, χάθηκε και το φετινό καλοκαίρι

Υδροπλάνα… έρχονται αποζημιώσεις, χάθηκε και το φετινό καλοκαίρι

|

Νέα δεδομένα για τα υδροπλάνα… το προς κατάθεση για ψήφιση σχεδίου νόμου («μεταβατικές διατάξεις») προβλέπει ότι, εφόσον έχει προηγηθεί δημόσιος διαγωνισμός, «ο δημόσιος φορέας αποζημιώνει τον ιδιώτη για τα έξοδα των εγκεκριμένων μελετών», οι οποίες μεταφέρονται στο όνομα του δημόσιου φορέα.

Αποζημίωση για δαπάνες που έχουν υλοποιήσει ιδιώτες για μελέτες υλοποίησης υδατοδρομίων προβλέπει, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Capital.gr, το σχέδιο νόμου για τα υδροπλάνα, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών «ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση αεροδρομίων επί υδάτινων επιφανειών» είχε δοθεί σε ανοικτή διαβούλευση από τις 5 Αυγούστου έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2016.

Έκτοτε έως σήμερα πολυάριθμες διαρροές των υπουργείων Υποδομών, Ναυτιλίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού μιλούσαν για έναρξη δραστηριοποίησης των υδροπλάνων το φετινό καλοκαίρι, τοποθετώντας την κατάθεση στη Βουλή της νέας νομοθετικής πρωτοβουλίας για τις αρχές του 2017. Ωστόσο, όπως, από πολύ νωρίς, έχει αποκαλύψει το Capital.gr, το φετινό καλοκαίρι θα είναι το τρίτο, κατά σειρά, της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που τα υδροπλάνα θα παραμείνουν καθηλωμένα.

Η αποζημίωση στους ιδιώτες…

Ο εξοβελισμός των ιδιωτών από τη διαδικασία ανάπτυξης δικτύου υδατοδρομίων, όπως και η μη πρόβλεψη για το ποια θα είναι η τύχη εγκαταστάσεων που προωθούν, με δικά τους κεφάλαια, επενδυτές είναι ορισμένα από τα προβληματικά σημεία της πρώτης εκδοχής του νομοσχεδίου Σπίρτζη.

Πλέον, χωρίς να είναι δυνατόν να αποκλεισθούν νέες τροποποιήσεις, το προς κατάθεση για ψήφιση σχεδίου νόμου («μεταβατικές διατάξεις») προβλέπει ότι, εφόσον έχει προηγηθεί δημόσιος διαγωνισμός, «ο δημόσιος φορέας αποζημιώνει τον ιδιώτη για τα έξοδα των εγκεκριμένων μελετών», οι οποίες μεταφέρονται στο όνομα του δημόσιου φορέα.

…και η κρατικοποίηση

Και αυτό διότι βάσει του νομοσχεδίου, θα κρατικοποιούνται όσα υδατοδρόμια έχουν «τρέξει» ιδιώτες: «για όσα υδατοδρόμια έχει υποβληθεί η αίτηση και ο τεχνικός φάκελος και μέχρι τη δημοσίευση νομοσχεδίου δεν έχουν εκδοθεί οι τελικές άδειες, με αίτηση του δημόσιου φορέα και συναίνεση του ιδιωτικού φορέα (εφόσον ο τελευταίος έχει υποβάλει την αίτηση και τον τεχνικό φάκελο), η άδεια ίδρυσης εκδίδεται στο όνομα του δημόσιου φορέα».

Με άλλα λόγια, το Δημόσιο, έναντι αποζημίωσης, θα αγοράζει τις μελέτες κατασκευής υδατοδρομίων που έχουν εκπονήσει ιδιώτες. Ως εκ τούτου, οι άδειες που έχουν εκδοθεί έως τη δημοσίευση του νομοσχεδίου «μετατρέπονται σε άδεια ίδρυσης στο όνομα του δημοσίου φορέα που έχει παραχωρήσει την έκταση». Και «σε άδεια λειτουργίας στο όνομα του φορέα που είχε κάνει την αίτηση υδατοδρομίου».

Το νομοσχέδιο προβλέπει πως η άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου χορηγείται μόνο στο Δημόσιο, σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, ΟΤΑ  Α΄ και  Β΄ βαθμού, και σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου των οποίων την πλειοψηφία των μετοχών έχει το Δημόσιο.

Αντίστοιχα, η άδεια λειτουργίας υδατοδρομίου χορηγείται σε κάθε ενδιαφερόμενο με σκοπό τη λειτουργία και εκμετάλλευση του υδατοδρομίου.

Σήμερα το κόστος για την υλοποίηση της υποδομής μπορεί να αναληφθεί είτε από τα λιμενικά ταμεία, τους οργανισμούς λιμένων ή τους δήμους, δηλαδή από ένα δημόσιο φορέα ανάπτυξης. Είτε από ιδιώτες στην ιδιοκτησία των οποίων θα περιέρχεται το υδατοδρόμιο.

Μειώνεται το έργο των υδροπλάνων, αίρεται το χρονικό όριο αδειοδότησης

Την ίδια στιγμή, η νομοθετική πρωτοβουλία του Υποδομών δεν προβλέπει την ύπαρξη κεντρικής αρχής για την ανάπτυξη δικτύου υδατοδρομίων.

Επίσης, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, όσα προβλέπονται για τα «υδάτινα πεδία» (η υδάτινη περιοχή προσθαλάσσωσης και αποθαλάσσωσης αεροσκάφους, που χρησιμοποιείται περιστασιακά ή εκτάκτως για την εξυπηρέτηση πτήσεων) οδηγούν σε μείωση του έργου των υδροπλάνων.

Και αυτό επειδή τα υδροπλάνα θα μπορούν να επιχειρούν μόνον από ή προς αδειοδοτημένα υδατοδρόμια με προορισμό ή αφετηρία υδάτινα πεδία. Δεν θα επιτρέπεται δηλαδή, η εκτέλεση πτήσεων από και προς υδάτινες περιοχές προσθαλάσσωσης (π.χ. νησίδες χωρίς υδατοδρόμιο) όπου  θα μπορούσε να προκύψει ανάγκη εξυπηρέτησης επιβατών.

Ακόμη, στο αναθεωρημένο νομοσχέδιο, εξακολουθεί να μην προβλέπεται το ανώτατο χρονικό όριο 65 ημερών για την αξιολόγηση ενός φακέλου, από την υποβολή του προς αδειοδότηση, όπως όριζε ο Ν.4146/13.

Ένα ακόμη «θολό» σημείο αφορά την εξαίρεση των Ιδιωτικών Κεφαλαιουχικών Εταιρειών (ΙΚΕ) από τα ιδιωτικά σχήματα που μπορούν να αποκτήσουν άδεια λειτουργίας υδατοδρομίου. Αυτά, βάσει των τελευταίων τροποποιήσεων, είναι Ε.Π.Ε., Ο.Ε. και Ε.Ε.

Το καλοκαίρι χάθηκε

Σε κάθε περίπτωση, ούτε το φετινό καλοκαίρι θα είναι δυνατές οι μεταφορές με υδροπλάνα, με τον ΣΕΒ να κατατάσσει την υλοποίηση δικτύου υδατοδρομίων στην ομάδα των απαιτούμενων, για την τόνωση της ανάπτυξης, επενδυτικών έργων.

Παρόλ’ αυτά, πρόσφατα, για την αδειοδότηση 25 υδατοδρομίων έδωσε το πράσινο φως το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Ωστόσο, το φως θα αργήσει να …πρασινίσει: θα πρέπει να υλοποιηθούν οι προγραμματικές συμβάσεις των Περιφερειών. Οι τελευταίες θα πρέπει να αναθέσουν την αδειοδότηση και κατασκευή των υδατοδρομίων και, σε τελική φάση, να διεξάγουν διαγωνισμούς για την διαχείρισης λειτουργίας. Τα βήματα αυτά, σύμφωνα, με παράγοντες της αγοράς, χρειάζονται περίπου δύο χρόνια για να ολοκληρωθούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Έκτακτο -Blue Star Naxos: απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά

Δεμένο στο λιμάνι του Πειραιά θα μείνει σήμερα το Blue Star Naxos

Τροποποίηση δρομολογίων για το “Διονύσιος Σολωμός”

Όσοι επιβάτες έχουν εκδώσει εισιτήρια θα ενημερωθούν με μέριμνα της εταιρείας

Κ. Μητσοτάκης: “Εκλογές στις 21 Μαϊου, δεύτερη κάλπη, αρχές Ιουλίου” (video)

Στις 21 Μαΐου θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης (video)

Στοίχημα – Euro 2024: Ποντάρουμε στο over επί Γερμανικού εδάφους

Παίζουμε με τα γκολ σε Σκωτία και Γερμανία - Οι προτάσεις από την Foxbet.gr

Σαντορίνη – Art.t.o.S.: Νέες βραβεύσεις και διακρίσεις από τη Μπιενάλε στην Ιαπωνία για 9 δικά μας παιδιά

Η νέα γενιά της Σαντορίνης κατάφερε να στείλει σε όλο τον κόσμο ένα ηχηρό μήνυμα ότι συνεχίζει να ονειρεύεται, να ελπίζει και να δημιουργεί παρακαταθήκη για το μέλλον.

Amorgos Trail Challenge: Πρόσκληση συμμετοχής με σούπερ μπλουζάκι

Αυτό το μπλουζάκι… θα φορεθεί πολύ!! - το 6ο Amorgos Trail Challenge πετάει το γάντι σε όσους θέλουν να συμμετάσχουν

Νότιο Αιγαίο – “Πρέβελης”: Αναχωρεί το πρωί της Τετάρτης από τον Πειραιά

Αλλαγές στο δρομολόγιο του "Πρέβελης" λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Μ. Χανιώτη: Η επίσκεψη και οι επαφές στη Νάξο

Επίσκεψη της Μαρίας Χανιώτη στη Νάξο - Με ποιους συναντήθηκε

Γ. Πολυχρονάκος: Περί οφειλών, ασφαλιστικών ταμείων και της ανάγκης ρεαλιστικών λύσεων

Γιάννης Πολυχρονάκος - υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων ΠΑΣΟΚ: «Χιλιάδες Έλληνες οφείλουν σε Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία, οι ρυθμίσεις αποτυγχάνουν - Είναι ώρα για ρεαλιστικές λύσεις».

Blue Star Ferries: Ερχονται βραδινά δρομολόγια προς Παροναξία – Σαντορίνη με το “Blue Star Chios”

Για την περίοδο του Πάσχα το Blue Star Chios αναλαμβάνει βραδινό δρομολόγιο με ώρα άναχώρησης 23:30 από Πειραιά ...

Super Jet: Ξεκίνησε, το πρώτο δρομολόγιο για την φετινή χρονιά… (video)

Με τον cpt Μιχάλη Μακρή στο τιμόνι του, το ταχύπλοο Super Jet ξεκίνησε σήμερα (23/03) το πρώτο του δρομολόγιο για τη φετινή χρονιά (video)

Ενδοκυκλαδικά – Caldera Vista: Με το …καλημέρα ανεκτέλεστα δρομολόγια

Ανεκτέλεστα μέχρι νεοτέρας τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια του Caldera Vista

Blue Star Ferries: Σε ακινησία το “Naxos”, σε βραδινό δρομολόγιο από Μεγάλη Τρίτη ο “Διαγόρας”

Νέα δεδομένα αυτές τις ημέρες στη γραμμή της Παροναξίας - To Blue Star Paros για ένα μήνα θα καλύψει το κενό του Naxos και έρχεται ο Διαγόρας στα νησια μας

Από τις 26 Ιουνίου το “Ανεμος” μπαίνει στη ζωή των κατοίκων στις Δυτικές Κυκλάδες

Η δυνατότητα για αποκτήσεις εισιτήριο με το "Ανεμος" είναι πλέον εφικτή - Από τις 26 Ιουνίου ξεκινούν τα δρομολόγια προς Δυτικές Κυκλάδες

Blue Star Ferries: Εκτακτη δρομολόγηση (25/03) του “Διαγόρα” για Σαντορίνη

Ο "Διαγόρας" το πρωί του Σαββάτου (25/03) θα πάρει το δρόμο για Σαντορίνη σε έκτακτη δρομολόγηση

Γέρικα αλλά ασφαλή σκαριά στο Αιγαίο

Ο μέσος όρος ηλικίας των πλοίων της ελληνικής ακτοπλοΐας πλησιάζει τα 31 χρόνια – Που ταξιδεύει το γηραιότερο πλοίο στο Αιγαίο

Απόλλωνας: Η τελευταία …παράσταση για την Εφραιμίνα (video)

Σάββατο 25 Μαρτίου και η Εφραιμίνα για τελευταία φορά θα παρελάσει μπροστά σε συγγενείς και φίλους στον Απόλλωνα της Νάξου... Από τη νέα σχολική χρονιά ο Απόλλωνας θα έχει κλειστό το δημοτικό του σχολείο (video)

Μέλανες: Ψήφισμα για την απώλεια του Αντωνίου Πολυκρέτη

Η ενορία των Αγίων Αποστόλων και οι Μέλανες θρηνούν για την απώλεια του Αντώνιου Πολυκρέτη

“Πρέβελης”: Επιστρέφει στα δρομολόγια με έκτακτη προσέγγιση στο Ηράκλειο

Το απόγευμα της Τρίτης αναχωρεί το "Πρέβελης" - Πως διαμαρφώνεται το δρομολόγιό του