Σάββατο, 23 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΤσίπρας για μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ: "Εμείς; Ο Χαρδούβελης και το mail του"

Τσίπρας για μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ: “Εμείς; Ο Χαρδούβελης και το mail του”

|

Μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ ήταν και πάνε… Δια στόματος του Αλέξη Τσίπρα διαψεύστηκαν οι ελπίδες των νησιωτών για παραμονή των νησιών του Βορείου Αιγαίου στον μειωμένο συντελεστή Φ.Π.Α. Ο Πρωθυπουργός παρά τις ασφυκτικές πιέσεις των κατοίκων των νησιωτικών περιοχών έκανε λόγο για μνημονιακή υποχρέωση της χώρας απέναντι στους θεσμούς.

Παράλληλα επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση με την ψήφιση του μεταφορικού ισοδύναμου έρχεται να θεσπίσει ένα μέτρο που αποτελεί πάγιο αίτημα των νησιωτών και που θα μειώσει την ανισότητα μεταξύ της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας.

Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του, κάνοντας κριτική σε όσους απείχαν από το αναπτυξιακό συνέδριο, σημειώνοντας ότι η Κυβέρνηση είναι ανοιχτή στον διάλογο και στη σκληρή κριτική.

«Δεν ερχόμαστε για να βγάλουμε λόγους. Ερχόμαστε για να ακούσουμε προτάσεις και προβληματισμούς ακόμα και από αυτούς που επέλεξαν να μη δώσουν το «παρών» αυτές τις ημέρες. Ακόμα κι αν γνωρίζουμε ότι η κριτική είναι ακραία εμείς θέλουμε να την ακούσουμε. Γιατί ο διάλογος είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας. Όσοι όμως επέλεξαν την αποχή ξέρουμε ότι δεν έχουν λύσεις να προτείνουν. Επέλεξαν τον δρόμο της έντασης», είπε.

«Μνημονιακή υποχρέωση της Ελλάδας η φορολογική πολιτική»

Στη συνέχεια σημείωσε ότι εξετάζεται από την Κυβέρνηση τόσο η εφαρμογή της ρήτρας νησιωτικότητας σε ένα σύνολο νόμων. Ο πρωθυπουργός απέφυγε να μιλήσει ξεκάθαρα για τον νησιωτικό ΦΠΑ χρησιμοποιώντας τη φράση “φορολογική πολιτική”.

«Ολοκληρώνουμε ταυτόχρονα τη δημιουργία ερευνητικού ινστιτούτου στο Βόρειο Αιγαίο. Θέλω όμως να είμαι ξεκάθαρος βρήκαμε δεσμεύσεις απέναντι στη φορολογική πολιτική, δεσμεύσεις από το mail Χαρδούβελη και από αυτούς που σήμερα μας κουνάνε το δάχτυλο. Μπορεί οι δεσμεύσεις που μας επέβαλαν να είναι επώδυνες όμως αυτό θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε τον στόχο μας που δεν είναι άλλος από την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια χωρίς επιπλέον δεσμεύσεις», είπε ο Αλ. Τσίπρας κλείνοντας κάθε διάλογο για το μέλλον του νησιωτικού Φ.Π.Α.

Ολο το νησί στην πορεία διαμαρτυρίας -Σοβαρά επεισόδια με τα ΜΑΤ

Την ώρα που ο πρωθυπουργός  μιλούσε στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίουσε εξέλιξη βρίσκονταν πορείες διαμαρτυρίας στις οποίες μετείχε σύσσωμο το νησί της Λέσβου και όχι μόνο.

Η πορεία ήταν πρωτόγνωρη για το νησί, καθώς οι διαδηλωτές πλησίαζαν ή και ξεπέρεσαν τους 3.000. 

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Αίθριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου, όπου μιλούσε ο πρωθυπουργός  κάποια στιγμή επικράτησε ένταση μεταξύ διαδηλωτών και ΕΛ.ΑΣ.

Ενταση και φωτοβολίδες

Διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να πάνε προς το σημείο όπου ήταν σε εξέλιξη η ομιλία Τσίπρα, για να επιδώσουν ψήφισμα στον Πρωθυπουργό, αλλά τους απώθησαν αστυνομικές δυνάμεις. Οι διαδηλωτές «απάντησαν» με φωτοβολίδες, αλλά τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Σοβαρά επεισόδια στη πλατεία Τελωνείου Μυτιλήνης

Λίγο αργότερα, νέα, σοβαρά επεισόδια εκτυλίχθηκαν μπροστά από την πλατεία Τελωνείου Μυτιλήνης, σύμφωνα με το lesvospost.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ ομάδας νεαρών και δυνάμεων της αστυνομίας.

Οι νεαροί προσπάθησαν να φθάσουν στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου ήταν σε εξέλιξη η ομιλία του πρωθυπουργού, αλλά αντιμετωπίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έκαναν χρήση χημικών.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα iefimerida.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ο Δήμος Αμοργού απαντά

Ο Δήμος Αμοργού δεν διώκει ποινικά και δεν ασκεί καμία καταγγελία κατά του κ. Ιάσωνα Αποστολόπουλου ή τρίτου

Παρά την πτώση της τιμής του Dogecoin, οι χρήστες του PAXMINING εξακολουθούν να κερδίζουν 6.800 δολάρια ημερησίως — Κυκλοφόρησε νέο συμβόλαιο εξόρυξης DOGE

Παρά την πτώση της τιμής του Dogecoin, οι χρήστες του PAXMINING εξακολουθούν να κερδίζουν 6.800 δολάρια ημερησίως — Κυκλοφόρησε νέο συμβόλαιο εξόρυξης DOGE

Σε οριακό σημείο οι αγρότες με το ΟΣΔΕ 2025 – Κίνδυνος απώλειας ενισχύσεων τον Οκτώβριο

Γραφειοκρατία, τεχνικά προβλήματα και το «αγκάθι» του ΑΤΑΚ απειλούν την έγκαιρη πληρωμή – Οργή στον αγροτικό κόσμο

Φεστιβάλ Νάξου 2025: «Ο Γιάννης το Βούδι» στον Πύργο Μπαζαίου

Η συγκλονιστική παράσταση της Ναξιώτισσας Ευαγγελίας Γατσωτή ανεβαίνει στο Φεστιβάλ Νάξου την Κυριακή 24 Αυγούστου

Τουρκία: Άδεια για Θεία Λειτουργία (23/08) στην Παναγία Σουμελά

Οι τουρκικές αρχές επέτρεψαν ξανά τη Λειτουργία στα «Εννιάμερα της Παναγίας» – Θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών

Σαντορίνη: Πρώτη παρουσίαση του «Ελαιολάδου Σαντορίνης»

Ο πρόεδρος Μάρκος Καφούρος παρουσίασε το νέο προϊόν υγείας στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου Τουρισμού Πολυτελείας

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Στα ύψη οι τιμές κατοικιών στα ελληνικά νησιά – Πρωταθλήτρια η Μύκονος με 7.143 €/τ.μ.

Ανοδικές οι τάσεις σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Κρήτη και Ιόνιο – Άλματα έως και 50% μέσα σε έξι χρόνια (πίνακας)

Επίσκεψη του Υπουργού Περιβάλλοντος Στ. Παπασταύρου στην Αμοργό και τα ακριτικά νησιά Λιάδια, Κίναρο και Λέβιθα

Στο επίκεντρο το νέο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο «Νότιο Αιγαίο 1 – Νότιες Κυκλάδες» και η πρωτοβουλία «Αμοργόραμα»

Φιλώτι Νάξου: Βραδιά μνήμης (22/08) για την ποιήτρια Ειρήνη Μαστοροπούλου – Ναυπλιώτη

Ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου τιμά την ποιήτρια που ύμνησε με τους στίχους της τη ζωή, την αγάπη και τον τόπο της

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.

Συνεδριάζει (19/08) η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επίκεντρο το νέο λιμάνι στη Σχοινούσα

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (19/08) στο Δημοτικό Κατάστημα, με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη - Ποια είναι