Από σήμερα (16/10) και έως την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου η ΕΑΣ Νάξου δίνει δυναμικό παρών στην διεθνής έκθεση SIAL PARIS που θεωρείται κορυφή σε θέματα Τροφίμων και ποτών.. – Στο Παρίσι και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την προώθηση της υποψηφιότητάς της ως Ευρωπαϊκή Γαστρονομική Περιφέρεια του 2019
Μία από τις κορυφαίες εκθέσεις στον κόσμο σε επίπεδο τροφίμων και ποτών άνοιξε σήμερα το πρωί τις πύλες της και η Ελλάδα δίνει το παρών με 90 ελληνικές επιχειρήσεις. Και ανάμεσά τους η ΕΑΣ Νάξου – ΑΕΣ ΑΕ… Ο λόγος για την SIAL PARIS 2016 που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και φέτος οι ελληνικές επιχειρήσεις εκθέτουν τα καλύτερα προϊόντα διατροφής, που παράγονται στη χώρα μας. Το μήνυμα της φετινής συμμετοχής των εθνικών μας χρωμάτων είναι το «Invest in Taste», μέσω του οποίου η Ελλάδα θέλει να τονίσει ότι όποιος επιλέγει τα ελληνικά προϊόντα, στην ουσία κάνει μια επένδυση στη γεύση, στην ποιότητα και ουσιαστικά στην ίδια τη ζωή. Και για την «Ενωση» το παρών δίνουν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Δημήτρης Καπούνης και ο Αντιπρόεδρος και υπεύθυνος σε θέματα Marketing Ιάκωβος Βαλέρης με τα προϊόντα της Ενωσης και δη την γραβιέρα (τόσο η παλαιωμένη, όσο κι αυτή με τα βότανα αλλά και η καπνιστή) που έχουν την τιμητική τους. Από κοντά και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που για πρώτη φορά κάνει την εμφάνισή της σε μία τόσο σημαντική έκθεση και στόχος δεν είναι άλλος από την καλύτερη δυνατή διαφήμιση των τοπικών προϊόντων της περιφέρειας ενόψει και της υποψηφιότητας για την European Region of Gastronomy 2019 με πόλο έλξης την Aegean Cuisine…
Η έκθεση λαμβάνει χώρα στο Πάρκο Paris Nord Villepinte και θα έχει διάρκεια έως τις 20 Οκτωβρίου… Και αυτό που εξιτάρει είναι ότι θα πραγματοποιηθούν μία σειρά από δράσεις στο κεντρικό εστιατόριο της SIAL, που θα λειτουργεί υπό την επίβλεψη της κ. Νικολάου και των εστιατορίων Evi Evane. Στο εστιατόριο, επί καθημερινής βάσης, θα υπάρχει η δυνατότητα να αντιπροσωπεύονται μέσα από ολοκληρωμένες γευστικές προτάσεις τα προϊόντα των Ελλήνων εκθετών. Όλα τα απογεύματα θα υπάρχουν δράσεις με τη συμμετοχή της κας Νικολάου, αλλά και διάσημων Γάλλων σεφ, pastry chef αλλά και σεφ μαγειρικής, οι οποίοι θα εμπνευστούν και θα δημιουργήσουν με ελληνικά προϊόντα σε ζωντανές επιδείξεις μαγειρικής, όπου εκτός από τους παρευρισκόμενους στην Έκθεση και τους εκθέτες, θα τις παρακολουθήσουν και πολλοί Γάλλοι δημοσιογράφοι, που θα έχουν προσκληθεί. Και μέσα από την γαστρονομία γίνεται η καλύτερη διαφήμιση ενός προορισμού.
Να σημειώσουμε τέλος ότι συμμετέχουν περίπου 7.000 εκθέτες από 105 χώρες ενώ θα περάσουν περίπου 155.000 επισκέπτες από το εκθεσιακό κέντρο. Η επιλογή των προϊόντων που διακρίνονται στο πλαίσιο της Sial Innovation γίνεται βάσει των καινοτόμων χαρακτηριστικών τους και της προστιθέμενης αξίας που προσφέρουν στον καταναλωτή, ενώ αποτελεί σημαντική αναγνώριση της δέσμευσης των εταιρειών της βιομηχανίας τροφίμων να εξελίσσουν τα προϊόντα τους θέτοντας την καινοτομία στην υπηρεσία των τελικών καταναλωτών.
Και τέλος να αναφέρουμε ότι μετά το πέρας της έκθεσης στο Παρίσι, η αντιπροσωπεία της ΕΑΣ θα μετακινηθεί στην Ιταλία και δη σε Μιλάνο και Πάρμα. Αρχικά στο Μιλάνο στα πλαίσια της Anuga FoodTec και στη συνέχεια στη Πάρμα (25-28 Οκτωβρίου) για την έκθεση CIBUS Tec, που ασχολείται με την παρουσίαση των νέων μορφών τεχνολογίας και προσφέρει λύσεις στη βιομηχανία τροφίμων.
Πληροφορίες από την εφημερίδα «Η Φωνή» της ΕΑΣ Νάξου – ΑΕΣ ΑΕ