Κυριακή, Ιανουάριος 12, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΤα προϊόντα της ΕΑΣ Νάξου ομιλούν τη ...γαλλική

Τα προϊόντα της ΕΑΣ Νάξου ομιλούν τη …γαλλική

|

Από σήμερα (16/10) και έως την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου η ΕΑΣ Νάξου δίνει δυναμικό παρών στην διεθνής έκθεση SIAL PARIS που θεωρείται κορυφή σε θέματα Τροφίμων και ποτών.. – Στο Παρίσι και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την προώθηση της υποψηφιότητάς της ως Ευρωπαϊκή Γαστρονομική Περιφέρεια του 2019

Μία από τις κορυφαίες εκθέσεις στον κόσμο σε επίπεδο τροφίμων και ποτών άνοιξε σήμερα το πρωί τις πύλες της και η Ελλάδα δίνει το παρών με 90 ελληνικές επιχειρήσεις. Και ανάμεσά τους η ΕΑΣ Νάξου – ΑΕΣ ΑΕ… Ο λόγος για την SIAL PARIS 2016 που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και φέτος οι ελληνικές επιχειρήσεις εκθέτουν τα καλύτερα προϊόντα διατροφής, που παράγονται στη χώρα μας. Το μήνυμα της φετινής συμμετοχής των εθνικών μας χρωμάτων είναι το «Invest in Taste», μέσω του οποίου η Ελλάδα θέλει να τονίσει ότι όποιος επιλέγει τα ελληνικά προϊόντα, στην ουσία κάνει μια επένδυση στη γεύση, στην ποιότητα και ουσιαστικά στην ίδια τη ζωή. Και για την «Ενωση» το παρών δίνουν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Δημήτρης Καπούνης και ο Αντιπρόεδρος και υπεύθυνος σε θέματα Marketing Ιάκωβος Βαλέρης με τα προϊόντα της Ενωσης και δη την γραβιέρα (τόσο η παλαιωμένη, όσο κι αυτή με τα βότανα αλλά και η καπνιστή) που έχουν την τιμητική τους. Από κοντά και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που για πρώτη φορά κάνει την εμφάνισή της σε μία τόσο σημαντική έκθεση και στόχος δεν είναι άλλος από την καλύτερη δυνατή διαφήμιση των τοπικών προϊόντων της περιφέρειας ενόψει και της υποψηφιότητας για την European Region of Gastronomy 2019 με πόλο έλξης την Aegean Cuisine…
Η έκθεση λαμβάνει χώρα στο Πάρκο Paris Nord Villepinte και θα έχει διάρκεια έως τις 20 Οκτωβρίου…  Και αυτό που εξιτάρει είναι ότι θα πραγματοποιηθούν μία σειρά από δράσεις στο κεντρικό εστιατόριο της SIAL, που θα λειτουργεί υπό την επίβλεψη της κ. Νικολάου και των εστιατορίων Evi Evane. Στο εστιατόριο, επί καθημερινής βάσης, θα υπάρχει η δυνατότητα να αντιπροσωπεύονται μέσα από ολοκληρωμένες γευστικές προτάσεις τα προϊόντα των Ελλήνων εκθετών. Όλα τα απογεύματα θα υπάρχουν δράσεις με τη συμμετοχή της κας Νικολάου, αλλά και διάσημων Γάλλων σεφ, pastry chef αλλά και σεφ μαγειρικής, οι οποίοι θα εμπνευστούν και θα δημιουργήσουν με ελληνικά προϊόντα σε ζωντανές επιδείξεις μαγειρικής, όπου εκτός από τους παρευρισκόμενους στην Έκθεση και τους εκθέτες, θα τις παρακολουθήσουν και πολλοί Γάλλοι δημοσιογράφοι, που θα έχουν προσκληθεί. Και μέσα από την γαστρονομία γίνεται η καλύτερη διαφήμιση ενός προορισμού.

Να σημειώσουμε τέλος ότι συμμετέχουν περίπου 7.000 εκθέτες από 105 χώρες ενώ θα περάσουν περίπου 155.000 επισκέπτες από το εκθεσιακό κέντρο. Η επιλογή των προϊόντων που διακρίνονται στο πλαίσιο της Sial Innovation γίνεται βάσει των καινοτόμων χαρακτηριστικών τους και της προστιθέμενης αξίας που προσφέρουν στον καταναλωτή, ενώ αποτελεί σημαντική αναγνώριση της δέσμευσης των εταιρειών της βιομηχανίας τροφίμων να εξελίσσουν τα προϊόντα τους θέτοντας την καινοτομία στην υπηρεσία των τελικών καταναλωτών.

Και τέλος να αναφέρουμε ότι μετά το πέρας της έκθεσης στο Παρίσι, η αντιπροσωπεία της ΕΑΣ θα μετακινηθεί στην Ιταλία και δη σε Μιλάνο και Πάρμα. Αρχικά στο Μιλάνο στα πλαίσια της Anuga FoodTec και στη συνέχεια στη Πάρμα (25-28 Οκτωβρίου) για την έκθεση CIBUS Tec, που ασχολείται με την παρουσίαση των νέων μορφών τεχνολογίας και προσφέρει λύσεις στη βιομηχανία τροφίμων.

Πληροφορίες από την εφημερίδα «Η Φωνή» της ΕΑΣ Νάξου – ΑΕΣ ΑΕ  
 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Λος Αντζελες: Οι πυρκαγιές καλά κρατούν, στους 16 πλέον οι νεκροί

Στάχτη πάνω από 12.000 σπίτια και περισσότερα από 150.000 στρέμματα με βλάστηση - Νέες εντολές εκκένωσης στην ανατολική πλευρά και στην Πασίφικ Παλισέιντς

Τι είναι η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) στην Ενήλικη Ζωή;

Αρθρο της Ψυχολόγου Στέλλας Ζαχαράτου σχετικά με την Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας

Αμοργός: Το τελευταίο “αντίο” στον Γεώργιο Θεολογίτη

Είπαν το «τελευταίο αντίο» σε ένα γνήσιο Αμοργιανό τον Γεώργιο Θεολογίτη - Εφυγε από τη ζωή την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου

Γ. Χότζογλου: “Λόγω Airbnb η Εστίαση χάνει έως και δύο γεύματα την ημέρα”

«Η ακρίβεια πλήττει την εστίαση – Χάνουμε 1-2 γεύματα την ημέρα λόγω του Airbnb» λέει ο πρόεδρος του Τουρισμού - Επισιτισμού

Τουρισμός: Για να πας σε αυτό το νησί πρέπει να έχεις μαζί σου .. μάσκα αερίου!

Πρόκειται για ένα ηφαιστειογενές νησί περίπου 177 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Τόκιο

Οικονομία: Ξεκινούν αύριο 13 Ιανουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις 2025

Ποιες Κυριακές θα είναι ανοικτά τα καταστήματα

Γιατί οι άνδρες βλέπουν καλύτερα από τις γυναίκες τη νύχτα;

Πολλές γυναίκες βλέπουν χειρότερα στο σκοτάδι από ό,τι κατά τη διάρκεια της ημέρας, ειδικά πίσω από το τιμόνι.

ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων: Ξένοι αθλητές ενδιαφέρονται ήδη για το Aligenis Milos Meeting

Αθλήτριες από την Ολλανδία, την Φινλανδία, αθλητές από την Γερμανία και την Νορβηγία δεν έχουν έρθει ποτέ στις Κυκλάδες για αγώνες στίβου και θα είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία το meeting

Μητρόπολη Παροναξίας: Εορταστική εκδήλωση από το Κατηχητικό Σχολείο της Ενορίας Βίβλου

Εορταστική εκδήλωση από το Κατηχητικό Σχολείο της Ενορίας Βίβλου - Τι έγινε, ποιοι έδωσαν το "παρών"

Νάξος: Το Laguna Coast Resort στα 20 ξενοδοχεία που θα ξεχωρίσουν τη φετινή χρονιά

Ανάμεσα στις 20 πιο .. ηχηρές αφίξεις στο χώρο των καταλυμάτων και το Laguna Coast Resort που βρίσκεται στη Νάξο

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Σεπτέμβριο βγαίνει στο …σφυρί

Τον Σεπτέμβριο η έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για τα 22 κρατικά περιφερειακά αεροδρόμια της ΥΠΑ

Νάξος – Θεοφάνια: Με λαμπρότητα ο εορτασμός, μέλος του ΕΚΑΒ ο Ιορδάνης που έπιασε το Σταυρό (video)

Με λαμπρότητα και ανοιξιάτικο καιρό ο εορτασμός των Θεοφανίων - Ποιος έπιασε τον Τίμιο Σταυρό και τι δήλωσε στον Γιάννη Βλαχάκη (video)

Νάξος – Cine Naxos: Ερχεται το “Υπάρχω” (10/01) που σπάει ταμεία σε όλη την Ελλάδα

Η Ελληνική ταινία "Υπάρχω" που αναφέρεται σε στιγμές από τη ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη από την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου στο Cine Naxos - Διπλές προβολές (19:30 και 22:00) και δεν αποκλείεται να την δούμε και 2η εβδομάδα (video)

Θεοφάνια – Κωμιακή: Ο Σταυρός έπεσε στη στέρνα της Ανεβάλλουσας, τον έπιασε ο Μάριος Βενιέρης (video)

Για 3η σερί χρονιά η στέρνα της Ανεβάλλουσας λειτουργεί ως το σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της Κωμιακής τα Θεοφάνια - Ποιος έπιασε το σταυρό (video)

Blue Star Ferries: Από αύριο (09/01) το Blue Star 1 επιστρέφει στη γραμμή της Παροναξίας

Από αύριο Πέμπτη (09/01) το Blue Star 1 επιστρέφει στη Παροναξία - Μέχρι πότε θα είναι στη γραμμή, το Blue Star Delos πάει .. Καβάλα

Airbnb: Γιατί χιλιάδες ακίνητα βγαίνουν από τις πλατφόρμες;

Ποια ακίνητα βγαίνουν από τις πλατφόρμες τύπου Airbnb – Οι έλεγχοι και τα πρόστιμα - Οι αλλαγές που έρχονται

Θεοφάνια – Νάξος (Αγία Αννα): Ο Γιώργος Δημητροκάλλης έπιασε τον Σταυρό (video)

Στην Αγία Αννα, το όμορφο λιμανάκι της Νάξου, ο Γιώργος Δημητροκάλλης ήταν αυτός που έπιασε τον Τίμιο Σταυρό (video)

Σίφνος: Πήρε “πράσινο” φως και … έρχεται 5αστερο ξενοδοχείο

Νέο 5άστερο ξενοδοχείο “στα σκαριά” στη Σίφνο - Σε ποιο σημείο και ποια η χωρητικότητά του

Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια: Η αύξηση στα καύσιμα αλλάζει το σκηνικό προς το …χειρότερο

Αύξηση κόστους καυσίμων: Πώς επηρεάζονται οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων