Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Οκτωβρίου (Πλατεία Συντάγματος) θα υπάρχουν κρασιά από σπάνιες, γηγενείς ποικιλίες αμπέλου ενώ κάποια οινοποιεία θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά την παραγωγή τους στην Αθήνα
Οι περιφέρειες βορείου & νοτίου Αιγαίου θα παρουσιάσουν στο αθηναϊκό κοινό τα κρασιά των νησιών του Αιγαίου πελάγους, την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο King George II.
Η εκδήλωση γευσιγνωσίας, στην οποία συμμετέχουν οινοποιεία από όλο το Αιγαίο, απευθύνεται σε οινόφιλους και επαγγελματίες και έχει ελεύθερη είσοδο.
Θα παρουσιαστούν κρασιά από: Ικαρία, Κω, Λέσβο, Λήμνο, Μήλο, Πάρο, Ρόδο, Σάμο, Σαντορίνη και Χίο, από τα κάτωθι οινοποιεία: Αμπελώνες Αφιανέ, Αμπελώνες Tριανταφυλλόπουλου, Αριούσιος Οινοποιητική, Artemis Karamolegos Winery, Γαία Οινοποιητική, Cair Rhodes, Canava Roussos, ΕΟΣ Σάμου, Κελάρια Ικαρίας, Κτήμα Αργυρού, Κτήμα Σιγάλα, Κτήμα Χατζηγεωργίου, Limnos Organic Wines, Limnos Wines, Μεθυμναίος Οίνος, Milos Cave Winery, Μπουτάρη Οινοποιητική, Νόπερα Οινοποιητική Σάμου, Οινοποιείο Βακάκη, Οινοποιείο Μωραΐτη, Οινοποιία Γαβαλά, Οινοποιείο Γκαράλη, Οινοφόρος Μεγαλοχωρίου, Santo Wines και Vassaltis Vineyards.
Άλλα από αυτά μικρά και άλλα μεγάλα, θα παρουσιάσουν τις ετικέτες τους μυώντας μας σε πολλές νησιώτικες ποικιλίες. Θα μπορέσουμε να δούμε την εξέλιξη του Μαυροτράγανου, να δοκιμάσουμε διαφορετικές Μανδηλαριές και να γνωρίσουμε καλύτερα το Φωκιανό…
Και αυτό είναι μόνο μια μικρή γεύση. Οι οινοπαραγωγοί που θα βρίσκονται εκεί, θα μας βοηθήσουν να κάνουμε το οινικό ταξίδι στο Αιγαίο και να μάθουμε όλα τα δυνατά χαρτιά του νησιώτικου αμπελώνα. Επιπλέον, συμμετέχουν και οινοποιεία που για πρώτη φορά θα παρουσιάσουν την παραγωγή τους στην Αθήνα.
Αν και οι λευκοί οίνοι υπερτερούν σε όγκο και σε αριθμό ετικετών των ερυθρωπών και των ερυθρών, αξίζει να σημειωθεί πως τα νησιά του Αιγαίου έχουν παράδοση και στην παραγωγή των δύο τελευταίων, από παραδοσιακές ποικιλίες αμπέλου όπως η μανδηλαριά, το μαυροτράγανο και το φωκιανό. Η περιοχή φημίζεται ακόμη για τα γλυκά της κρασιά, μερικά εκ των οποίων είναι παγκόσμιας εμβέλειας, όπως τα Μοσχάτα Σάμου και Λήμνου και το Vinsanto από τη Σαντορίνη.
Η εκδήλωση οργανώνεται από την εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum με την συνεργασία της Ένωσης Οινοποιών και Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου (ΕΝΟΑΝΑ).
Info
Κυριακή 8 Οκτωβρίου
Ξενοδοχείο King George II (Πλατεία Συντάγματος)
12:00- 20:00
Ελεύθερη είσοδος