Παρασκευή, 8 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΣύρος - Ναυτικοί: Τι είπαν οι συνταξιούχοι ναυτεργάτες με τον Γιάννη Βρούτση

Σύρος – Ναυτικοί: Τι είπαν οι συνταξιούχοι ναυτεργάτες με τον Γιάννη Βρούτση

|

Με τον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση συναντήθηκαν χθες οι Προέδρων της Ένωσης Συνταξιούχων Ναυτικών Κυκλάδων Σύρου – Ποια ήταν τα θέματα που έπεσαν στο τραπέζι

Συνάντηση των Προέδρων της Ένωσης Συνταξιούχων Ναυτικών Κυκλάδων Σύρου cpt  Γεώργιος Μηλιός και Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Πλοιάρχων Ε.Ν. Πάσης Τάξεως cpt. Θεμιστοκλή Δασκαλάκη  εις το Ξενοδοχείο ΕΡΜΗΣ την 17ην Ιουλίου 2020 με τον Υπουργό Εργασίας κ. Ι.Βρούτση.

Εις την συνάντηση αυτή έγιναν επεξηγήσεις εις τον Υπουργό δια τα ακόλουθα θέματα που απασχολούν το σύνολον των Συνταξιούχων του ΝΑΤ και του παρεδόθησαν υπομνήματα,  τα οποία μας υποσχέθηκε ότι θα μελετήσει.

1.- Δεν υπολογίζονται στο συνταξιοδοτικό μισθό των παλαιών συνταξιούχων (πριν τον Μάιο 2016) τα επιδόματα άδειας και δώρου Χριστουγέννων και Πάσχα (που σωστά υπολογίζονται στο συνταξιοδοτικό μισθό των νέων συνταξιούχων (μετά τον Μάιο του 2016),παρότι και από τους παλαιούς συνταξιούχους έχουν πληρωθεί οι ίδιες κρατήσεις. Άνευ λόγου λοιπόν δημιουργούνται συνταξιούχοι δυο ταχυτήτων, πράγμα αναίτιο, παράλογο και άδικο.

Ζητάμε την παρέμβαση σας, έτσι ώστε στον νέο επαναυπολογισμό των παλαιών συντάξεων να εξισωθεί ο συνταξιοδοτικός μισθός των παλαιών συνταξιούχων ναυτικών με τον συνταξιοδοτικό μισθό των νέων συνταξιούχων.

2.- Ζητήσαμε την παρέμβαση του υπουργού προς τον ΕΦΚΑ ώστε να σταματήσει άμεσα η  παράνομη και αντισυνταγματική παρακράτηση κατά την καταβολή των συντάξεων μας του 7% (μόνον από τους ναυτικούς,)  μετά την τελεσίδικη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά, με αρ. Α563/2019, η οποία μας δικαιώνει τελεσίδικα  που ίσχυσε με την ΚΥΑ 476/28.2.2012.

3.- Σε ερώτηση μας εάν δικαιούνται όλοι οι συνταξιούχοι  ναυτικοί τα αναδρομικά σύμφωνα με την απόφαση του ΣΤΕ η μόνο όσοι έχουν κάνει αγωγές,  μας απάντησε ότι έχει τοποθετηθεί δημόσια και έχει δώσει την γραμμή  της Κυβερνήσεως, αλλά θα ανακοινωθεί από τον Πρόεδρο  κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δελτίο Τύπου

 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news…


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Χατζηανδρέου: «Πολιτικό το πρόβλημα με την Πορτάρα – Όχι στη σύγκρουση με την Αρχαιολογία»

Κάλεσμα για κοινή επίσκεψη στο Υπουργείο Πολιτισμού και αποφυγή δικαστικής αντιπαράθεσης – «Η Πορτάρα ανήκει σε όλους τους Ναξιώτες, όχι μόνο στη δημοτική αρχή»

Κρήτη – Ζωνιανά: Η μεγαλύτερη γραβιέρα του κόσμου είναι 1.300 κιλά, το “χρυσάφι” του Μυλοποτάμου!

Με 9 τόνους γάλα και το μεράκι των ντόπιων, το κεφάλι-γίγας γραβιέρας θα παρουσιαστεί στη Γιορτή Βοσκού & Τυριού, στις 10 Αυγούστου. Πολιτισμός, γεύσεις και Κρητικό γλέντι στα Ζωνιανά.

Εκδήλωση αφιερωμένη στη Βίβλο: Τα μικρο-τοπωνύμια ζωντανεύουν την ιστορία των Τριπόδων

Εκδήλωση αφιερωμένη στη Βίβλο: Τα μικρο-τοπωνύμια ζωντανεύουν την ιστορία των Τριπόδων

Νάξος – Μικρές Κυκλάδες: “Ο Σκοπελίτης προβάλλει ατρόμητος” (video)

“Ο Σκοπελίτης προβάλλει ατρόμητος” – Συγκινητική αναφορά στον ήρωα των Μικρών Κυκλάδων από τον Πέτρο Αξαόπουλο (video)

Επιχείρηση «Θέρος»: Μαζικοί έλεγχοι της ΑΑΔΕ, πρόστιμα και λουκέτα σε Μύκονο, Πάρο, Μήλο

Αδιάκοποι έλεγχοι από την ΑΑΔΕ και τον Αύγουστο – Καμπάνες σε επιχειρήσεις εστίασης, τουρισμού και ενοικιάσεων οχημάτων στο Αιγαίο

Πορτάρα Νάξου: Η «περίφραξη» της ψυχής του νησιού και η τοποθέτηση του Δημάρχου Λιανού (video)

Ανησυχία, αγανάκτηση και δημόσια παρέμβαση για το συρματόπλεγμα στο εμβληματικό μνημείο της Πορτάρας

Σίφνος: Επίτιμος Δημότης ο Εμίρ Κουστουρίτσα (video)

Σίφνος: Επίτιμος Δημότης ο Εμίρ Κουστουρίτσα – Μια «Άσπρη Γάτα» στη φωτεινή αυλή του Αιγαίου (video)

«Δεν βάζεις Σύρμα στην Ψυχή ενός Τόπου» – Συγκινητική Παρέμβαση του Γιώργου Βάλλη για την Πορτάρα της Νάξου

Έντονη αντίδραση για την περίφραξη με συρματόπλεγμα – «Η Πορτάρα δεν είναι εργοτάξιο, είναι η ψυχή της Νάξου»

Παρέμβαση Φόρτωμα για την άδικη φορολογική μεταχείριση των νησιωτών – Στο επίκεντρο η Φολέγανδρος

Αναφορά του Βουλευτή Κυκλάδων στον Υπ. Οικονομικών με αιχμές για ανισότητα στην παροχή υποδομών και υπηρεσιών στα μικρά νησιά

Η Ελλάδα υψώνει φωνή αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη – Μαζικές δράσεις και στις Κυκλάδες στις 10 Αυγούστου

Από τη Νάξο ως τη Μήλο και από τα Δωδεκάνησα έως την Ήπειρο, σε δεκάδες πλατείες και λιμάνια στήνονται δράσεις αλληλεγγύης με το μήνυμα: «Not in our name»

Έκτακτο: Συλλήψεις υπευθύνων αρχαιολόγων και μελών της Εφορείας Κυκλάδων για τα πλέγματα στην Πορτάρα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση προστασίας του μνημείου – Αντιδράσεις και επόμενες κινήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

Hellenic Highspeed: Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Από το απόγευμα του Σαββάτου παραμένει ακινητοποιημένο το πλοίο – Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Τρεις Καπετάνιοι, μία θάλασσα, μία φωτογραφία από τα Κουφονήσια που λέει όσα δεν ειπώθηκαν ποτέ

Μια ξεχωριστή στιγμή στα Κουφονήσια με φόντο το Αιγαίο και την αθόρυβη καθημερινή ηρωικότητα τριών αυθεντικών ναυτικών, που έγιναν συνώνυμα με την ασφάλεια, τη συνέχεια και το φιλότιμο στα νησιά μας.

Προς Πώληση: Παραδοσιακή Κατοικία – Ανεμόμυλος στον Άγιο Αρσένιο Νάξου

Χαρακτηριστική κατοικία σε μοναδική τοποθεσία, με ανεξάρτητο ξενώνα, άμεση πρόσβαση σε παραλίες και εντυπωσιακή θέα προς θάλασσα και Χώρα Νάξου.

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Η αλήθεια πίσω από μία φωτογραφία – Όταν το χιούμορ δεν φτάνει στην καρδιά της ιστορίας

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις… αλλά μερικές φορές οι πιο σημαντικές λέξεις είναι αυτές που δεν ειπώθηκαν.

Μαρτυρία-στήριξη στο Νοσοκομείο Νάξου: «Χειρουργήθηκα και σώθηκα – Στηρίξτε το!»

Την ώρα που η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ελλείψεις και «παύση χειρουργείων», ένας Ναξιώτης πολίτης μιλά για την εμπειρία ζωής στο Γενικό Νοσοκομείο Νάξου και απευθύνει έκκληση στήριξης

Κλαυδία και Oge: Ρομαντική βόλτα στα σοκάκια της Νάξου (foto instagram)

Το αγαπημένο ζευγάρι της ελληνικής showbiz απολαμβάνει καλοκαιρινές διακοπές στο κυκλαδονήσι – Πιασμένοι χέρι-χέρι στη βραδινή τους βόλτα

Πενήντα χρόνια μετά… Η γενιά του 1975 ξανασυναντιέται στη Νάξο

Ένα reunion-γιορτή για εκείνους που έζησαν τη νιότη τους στο Γυμνάσιο της Χώρας και συνεχίζουν να ταξιδεύουν με τη σοφία του καιρού

«Χορεύουμε συρτό στην παραλία»: Μια ανθρώπινη αλυσίδα χορού στη Χώρα της Νάξου

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα μεγάλο καλοκαιρινό αντάμωμα χορού, τη Δευτέρα 4 Αυγούστου.