Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαSky Express: επιπλέον δρομολόγια σε Νάξο (1) και Μήλο (2) από 18/11

Sky Express: επιπλέον δρομολόγια σε Νάξο (1) και Μήλο (2) από 18/11

|

Η Sky Express απέκτησε ένα ακόμη αεροσκάφος τύπου ΑΤR 42 (έχει την ονομασία «Κάρπαθος» και μεταφέρει 48 επιβάτες) κι αυτό της έδωσε την ευελιξία να προσθέσει επιπλέον δρομολόγια από την 18η Νοεμβρίου σε Νάξο (1) και Μήλο (2) ενόψει της χειμερινής περιόδου 

Ξεκινάμε από τα καλά νέα κι αυτά λένε ότι η αεροπορική εταιρεία Sky Express προχώρησε στην ένταξη ενός επιπλέον αεροσκάφους τύπου ATR42, χωρητικότητας 48 θέσεων, στο στόλο της. Το συγκεκριμένο ATR42-500 και είναι το 2ο που έρχεται στην Ελλάδα. Μάλιστα το συγκεκριμένο αεροσκάφος θα πάρει και το όνομα «Κάρπαθος» μετά από αίτημα που κατέθεσε ο Δήμος Καρπάθου και το οποίο έγινε αποδεκτό με συνοπτικές διαδικασίες. Η ATR είναι κορυφαία εταιρεία παραγωγής αεροσκαφών ως 90 θέσεις και έχει εταιρική σχέση με την Airbus.

Και όπως σημειώνει η αεροπορική εταιρεία που φέτος κάνει το μεγάλο βήμα για ανάπτυξή της και στο χώρο των Κυκλάδων έχοντας αναλάβει έως τα τέλη Μαρτίου τη κάλυψη των γραμμών Αθήνας – Μήλου, Αθήνας – Νάξου και σε αποκλειστικότητα τη γραμμή Αθήνας – Σύρου έως το 2021… «Συνεχίζουμε την πρωτοποριακή και ποιοτική παρουσία μας στον αεροπορικό χώρο τα 11 τελευταία έτη, με μεταφορικό έργο άνω των 70 χιλιάδων πτήσεων, με πτήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και προχωράμε μπροστά με περισσότερα αεροσκάφη και νέους προορισμούς. Ευχαριστούμε το επιβατικό μας κοινό, το οποίο μας στηρίζει και αναγνωρίζει κάθε νέα μας προσπάθεια. Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για αυτή μας την επιτυχία και ελπίζουμε σύντομα να σας καλωσορίσουμε στις πτήσεις μας».

Τα νέα δρομολόγια 

Αυτό είναι το ένα …μέρος που έχει σχέση με τα εσωτερικά της εταιρείας… Στα …εξωτερικά κι αυτά που μας αφορούν άμεσα έχουμε να σημειώσουμε ότι με την δρομολόγηση και του «Κάρπαθος» η Sky Express προσθέτει δρομολόγια και δη Παρασκευής κυρίως σε Νάξο και Μήλο. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Miloslife.gr «η SkyExpress υπέβαλε σχετικό αίτημα στην ΥΠΑ για δρομολόγηση αεροσκάφους Παρασκευή και Σάββατο. Η ΥΠΑ ζήτησε γνωμοδότηση από την ΥΠΑ Μήλου, η οποία δόθηκε και είναι θετική». Και έτσι από την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου η Μήλος θα έχει πλέον πέντε δρομολόγια αντί για τρία έως την 31η Μαρτίου, Ήτοι: Τρίτη (12:40), Πέμπτη (11:55), Παρασκευή (13:10), Σάββατο (10:55) και Κυριακή (13:10) σημειώνοντας ότι σε παρένθεση είναι οι ώρες αναχώρησης από την Αθήνα προς τη Μήλο.

Αυτή η ενέργεια επηρεάζει άμεσα και τη Νάξο. Αφού πλέον θα έχει ένα ακόμη δρομολόγιο κάθε Παρασκευή (αρχής γενομένης από την 18η Νοεμβρίου)…Και έτσι θα έχει τελικά τέσσερα. Ήτοι κάθε Τρίτη (10:30), Πέμπτη (09:45), Παρασκευή (15:40) και Σάββατο (06:45) με ώρες που αναφέρονται αυτές της αναχώρησης από την Αθήνα και με μία πρώτη ματιά είναι λίγο … αλλοπρόσαλλες.

Και τέλος να σημειώσουμε ότι με εξαίρεση τις πτήσεις του Σαββάτου από Σύρο προς Αθήνα και το αντίστροφο που παραμένουν πρωινές ώρες, τα υπόλοιπα αεροπορικά δρομολόγια της που εξυπηρετούν την πρωτεύουσα των Κυκλάδων και το επιβατικό κοινό της, μετατρέπονται σε απογευματινά. Και βέβαια εδώ δεν υπάρχει πτήση την Παρασκευή…


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – «Μια βραδιά κάτω από την ελιά»: το λιοΐρι γίνεται σκηνή πολιτισμού

Στο κτήμα Κάμπονες, ανάμεσα σε υπεραιωνόβιες ελιές, η Νάξος γιορτάζει με μουσική, γεύσεις και μνήμες (1–3 Οκτωβρίου)

ΣτΕ: Τέλος στο σχέδιο ανεμογεννητριών σε 14 νησίδες Αιγαίου

Ακυρώθηκαν οι άδειες παραγωγού που είχε ανανεώσει η ΡΑΕ – «Κόκκινη κάρτα» και λόγω φέρουσας ικανότητας και λανθασμένης θεώρησης νησίδων ως ακατοίκητων

Σίφνος: Σύλληψη 48χρονου για βαρύ οπλισμό – Καλάσνικοφ, πιστόλια και 252.480€ σε κρύπτη

Έρευνες σε σπίτι, επιχείρηση και αποθήκες: κατασχέθηκαν όπλα, πυρομαχικά και μεγάλα χρηματικά ποσά – Σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα

Νάξος – Παναγία Μυρτιδιώτισσα: Απόδοση τιμής από το SuperRunner (video)

Εορταστικός αποχαιρετισμός από το ταχύπλοο κατά την αναχώρηση – Η ιστορία του μικρού ναού στη νησίδα του λιμανιού

Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός: Στο 2.30 το… «σφιχτό» ημίχρονο;

Πρεμιέρα Κυπέλλου για τους «ερυθρόλευκους» (17:00) στην Αρκαδία – Ο Αστέρας ψάχνει restart, ο Ολυμπιακός συνέπεια και έλεγχο ρυθμού

Τραγωδία στον Πειραιά: Νεκρός 20χρονος ναυτικός στο «Blue Star Chios»

Εγκλωβίστηκε σε υδατοστεγή συρόμενη πόρτα στο γκαράζ – Προανάκριση από το Λιμενικό· μήνυμα για απόλυτη προτεραιότητα στην ασφάλεια

Ευλογιά προβάτων: Μέτρα πρόληψης & περιορισμού από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Τι να κάνουν άμεσα οι κτηνοτρόφοι – συμπτώματα, βιοασφάλεια, μετακινήσεις ζώων. Η ευλογιά του προβάτου δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο.

Συνταγή της Ημέρας: Κολιοί στο γκριλ με «αχνιστή» σαλάτα της γιαγιάς

Αιγαιοπελαγίτικο ψάρι με μυρωδικά της Νάξου και ζεστή πατατοσαλάτα από τη Μαριέττα Γαλάνη – γρήγορο, νησιώτικο, πληθωρικό

Progressive Lab: νέο προοδευτικό think tank με… Ναξιώτικη υπογραφή

Στο οργανωτικό σχήμα ο Νίκος Μαϊτός – Συντονιστής της επιστημονικής επιτροπής ο Φίλιππος Σαχινίδης – Έρχεται η πρώτη τους έρευνα

Fast Ferries: Πώς διαμορφώνονται τα δρομολόγια την 1η Οκτωβρίου λόγω απεργίας

Έκτακτες νυχτερινές αναχωρήσεις μετά τη λήξη της 24ωρης κινητοποίησης της ΠΝΟ – Αναλυτικά οι ώρες για Ραφήνα, Άνδρο, Τήνο, Μύκονο και τη γραμμή Πειραιάς–Δυτικές Κυκλάδες–Σαντορίνη

Blue Star Naxos: από 19/9 αναχώρηση 11:05 από Νάξο για Πειραιά — αρχίζει το χειμερινό πρόγραμμα

Σύμφωνα με το Naxos Blue Travel, το νέο ωράριο θα ισχύει όλο τον χειμώνα. Δείτε αναλυτικά τη διαδρομή Αστυπάλαια–Κατάπολα της επόμενης ημέρας.

Σκοπελίτης: Αλλαγές δρομολογίων 19–21/09/2025 λόγω κακοκαιρίας

Το ταξιδιωτικό πρακτορείο Zas Travel Νάξου ενημερώνει: το δρομολόγιο της Παρασκευής μεταφέρεται για Σάββατο και του Σαββάτου για Κυριακή — δείτε αναλυτικά τις ώρες.

Απαγορευτικό: Στις 9.30 το βράδυ απόψε αναχωρεί το “Blue Star Naxos” (Πίνακας)

Λόγω κακοκαιρίας αλλάζουν αναχωρήσεις/ακυρώνονται δρομολόγια. Τι ισχύει ανά πλοίο, πότε χρειάζεται αλλαγή εισιτηρίων και ποιες μεταφορές επιβατών έγιναν.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Σε ποιες περιοχές θα έχει αύριο το πρωί (20/09) διακοπή ρεύματος

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση «Προσωρινή Διακοπή», θα επηρεαστούν Μπαούζι Δαμαριώνα, Αυλωνίτσα, Άγιος Δημήτριος και Αγ. Ανάργυροι Σαγκρί.

Ανεκτέλεστα δρομολόγια για Supercat Jet, Superjet και Superjet 2 λόγω κακοκαιρίας

Η κακοκαιρία που πλήττει το Αιγαίο φέρνει σημαντικές ακυρώσεις στην ακτοπλοΐα – Αναλυτικά ποιες γραμμές επηρεάζονται

ΔΕΔΔΗΕ: Τρίωρη διακοπή ρεύματος αύριο (22/09) στα χωριά της πεδινής Νάξου

Νάξος: Προσωρινή διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 22/09 (09:00–12:00) σε Γλινάδο, Άγιο Αρσένιο, Μύλους & Αργάνι Τριπόδων

Υπόθεση …Νερό: Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Δονούσας ζητά επανεξέταση της τιμολογιακής πολιτικής και δίκαιες χρεώσεις

Μετά την Ηρακλειά και τα Κουφονήσια, διαμαρτύρεται και η Δονούσα για τις αυξήσεις - Τι ζητούν οι επαγγελματίες

Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Λαύριο και Ραφήνα έως τις 10:00 — εξαιρούνται Αργοσαρωνικός & Μαρμάρι

Σε ισχύ προληπτικό μέτρο του Λιμενικού λόγω ισχυρών βοριάδων· επανεκτίμηση στις 10:00. Οι ταξιδιώτες να επικοινωνούν με τα πρακτορεία τους.

Κουφονήσι: Αμερικανοί άφησαν 500€ φιλοδώρημα — «Δεν θα κλείσω μάτι!» λέει ο σερβιτόρος (video)

Παρέα 8 ατόμων κατέπλευσε με σκάφος, έφαγε αστακό και φρέσκα ψάρια· λογαριασμός 750€ και tip 500€ που θα μοιραστεί σε 22 εργαζομένους.

Απαγορευτικό απόπλου: Ποια πλοία και σε ποια λιμάνια είναι “δεμένα”

Δυσμενείς άνεμοι στο Αιγαίο φέρνουν ακυρώσεις και αλλαγές. Δείτε αναλυτικά ποιες γραμμές δεν εκτελούνται σήμερα Παρασκευή 19/09/2025 και τι ισχύει ανά εταιρεία.