Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΣαντορίνη - Συνδικάτο Τουρισμού: "Πληρώσαμε πολλά !!! Δεν θα πληρώσουμε ξανά"

Σαντορίνη – Συνδικάτο Τουρισμού: “Πληρώσαμε πολλά !!! Δεν θα πληρώσουμε ξανά”

|

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε χθες το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού με κεντρικό σύνθημα: «Να μην πληρώσει ξανά ο λαός» – Βασικό αίτημα τη διασφάλιση του εισοδήματος των εργαζομένων στον κλάδο από την κυβέρνηση και την εργοδοσία – Ποια άλλα αιτήματα ακούστηκαν

Από τη μία, ο Μητσοτάκης και από την άλλη οι εργαζόμενοι…. Και με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε δεκτός χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από εργαζόμενους της Σαντορίνης, οι οποίοι εξέφρασαν την αντίδρασή τους για όσα … δεν έγιναν έως τώρα από την Κυβέρνηση.

Τη συγκέντρωση διοργάνωσε το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού με κεντρικό σύνθημα: «Να μην πληρώσει ξανά ο λαός», και με βασικό αίτημα τη διασφάλιση του εισοδήματος των εργαζομένων στον κλάδο από την κυβέρνηση και την εργοδοσία. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, οι οποίοι και με τα δικά τους συνθήματα ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νόμο διαδήλωσαν μαζί με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν και αυτοαπασχολούμενοι του νησιού που βρίσκονται «στον αέρα», χωρίς καμία ουσιαστική μέριμνα και απαιτούν να παγώσουν τα χρέη και οι υποχρεώσεις τους για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Τέλος στη συγκέντρωση συμμετείχαν και υγειονομικοί, εργαζόμενοι του νοσοκομείου που απαίτησαν να δοθούν λεφτά για την Υγεία και να γίνουν μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία.

Ας δούμε τι αναφέρετε στο σχετικό δελτίο ενημέρωσης από το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού (όπως και οι φωτογραφίες) και φέρει την υπογραφή της προέδρου Βασιλικής Μαργιόλη και του γραμματέα Αλκέντ Γιακίμι ..

Στην κυβερνητική φιέστα του πρωθυπουργού και πολλών υπουργών στη Σαντορίνη απάντησε το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Θήρας.

α) το πρωί κάλεσε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζόμενους του νησιού (στον τουρισμό, εκπαιδευτικούς, υγειονομικούς) έξω από το νοσοκομείο με κύριο σύνθημα «Πληρώσαμε πολλά! Δε θα πληρώσουμε ξανά». Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί με κάλεσμα από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Θήρας καθώς και υγειονομικοί υπάλληλοι του νοσοκομείου Θήρας απαιτώντας την κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου αλλά και την ενίσχυση της δημόσιας παιδείας και υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

β) το μεσημέρι σε συνάντηση φορέων και σωματείων του νησιού με τον Πρωθυπουργό στο Ίδρυμα Νομικού στα Φηρά η πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού έθεσε στον πρωθυπουργό τα αιτήματα και την αγωνία χιλιάδων εργαζομένων που έχουν μείνει ξεκρέμαστοι να τα βγάλουν πέρα με ψίχουλα. Συγκεκριμένα τέθηκαν τα εξής ζητήματα:

  1. Υποχρεωτική επαναπρόσληψη των εποχικών εργαζομένων από τις επιχειρήσεις ανεξάρτητα αν έχουν κάνει αίτηση επαναπρόσληψης ή όχι, για τα εποχικά ξενοδοχεία με τους όρους που προβλέπει η κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων
  2. Παράταση  και αύξηση στα 600 ευρώ, του επιδόματος  ανεργίας μέχρι να ανοίξει ξανά η επιχείρηση, καθώς και επέκτασή του σε όλους τους εποχικούς εργαζόμενους, καθώς υπάρχουν εργαζόμενοι των οποίων η επιδότηση έληξε πριν το Γενάρη του 2020, ή δεν είχαν επιδοτηθεί καθόλου. Να χορηγηθεί το επίδομα ανεργίας στους συγκεκριμένους εργαζόμενους χωρίς όρους και προϋποθέσεις και μετά την θερινή περίοδο, άσχετα πόσο και πότε εργάστηκαν.  
  3. Να διασφαλιστεί η ασφαλιστική ικανότητα των εργαζομένων και για το 2021.
  4. Ιδιαίτερα για τη Σαντορίνη με χιλιάδες εργαζόμενους, με μεγάλο ποσοστό απ’ αυτούς να είναι μετανάστες και με ένταση της εκμετάλλευσης (απλήρωτη εργασία, 12ώρα και 14ωρα χωρίς ρεπό κλπ) είναι άμεση η ανάγκη για την επαναλειτουργία επαρκώς στελεχωμένου Γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας (το οποίο λειτουργούσε και πρόσφερε πολλά αλλά έκλεισε πριν 4-5 χρόνια), αλλά και Γραφείου Αλλοδαπών, αφού, για να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι για τις εργατικές διαφορές και επιπλέον οι εργαζόμενοι μετανάστες σε ό,τι αφορά τις άδειες παραμονής κλπ., θα πρέπει να μεταβούν ή στη Σύρο, όπου εδρεύει το αρμόδιο Γραφείο Αλλοδαπών ή στη Νάξο όπου εδρεύει το Γραφείο Επιθεώρησης εργασίας…Αυτό σημαίνει υπέρογκα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και σίτισης, χαμένα μεροκάματα και απίστευτη ταλαιπωρία.

γ) το απόγευμα το Συνδικάτο κάλεσε σε συγκέντρωση έξω από το SANTO με αυτοαπασχολούμενους και μικροεπιχειρηματίες του νησιού και με την ΕΛΜΕ Θήρας με βασικά συνθήματα «Εμπρός Λαέ μην σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη» και «Τέρμα στα χαράτσια και τη φοροληστεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία» στηρίζοντας στην πράξη τα αιτήματα των αυτοαπασχολούμενων για αναστολή πληρωμών, κατάργηση τέλους επιτηδεύματος και ΕΝΦΙΑ και θέτοντας επιπλέον αιτήματα όπως αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ, προοδευτική αύξηση φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%, επίδομα ανεργίας σε μικροεπιχειρηματίες που δεν θα ανοίξουν τα μαγαζιά τους κ.α.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κίνδυνος νέου μπλάκ άουτ;

Απειλείται η Ελλάδα με μπλακ άουτ λόγω κρίσης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας;

Νότιο Αιγαίο: Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

Σεισμός 6 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Κάσου - Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

Δωδεκάνησα: Ισχυρός σεισμός (6 R) μεταξύ Κάσου και Καρπάθου

Ισχυρή σεισμική δόνηση στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κάσου και Καρπάθου σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 2.00.

Θεραπευτική επανάσταση για τη ημικρανία

 Νέο φάρμακο εξαλείφει τα προειδοποιητικά συμπτώματα πριν τον πονοκέφαλο

Πανναξιακός ΑΟΚ: Νίκη αύριο (14/05) για παράταση στη μάχη ανόδου με τον Ιωνικό Νικαίας

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ υποδέχεται (14/05, 13:30) τον Ιωνικό Νικαίας στη Νάξο και διεκδικεί την ισοφάριση στη σειρά – Κάλεσμα στον κόσμο για στήριξη και αξιοπρεπή φιλοξενία

Νάξος – ΓΕΛ Τραγαίας: Εκπαιδευτική εμπειρία ζωής για τη Β’ Λυκείου στη Χαλκίδα και την Εύβοια

Πολυήμερη εκδρομή με πλούσιο πολιτιστικό, ιστορικό και φυσιολατρικό πρόγραμμα – Ενθουσιασμένοι οι μαθητές από τις εμπειρίες και τις γνώσεις που αποκόμισαν

Το Κινητό Πλανητάριο Κρήτης στην Αμοργό: Ένα ταξίδι στο σύμπαν για τους μαθητές του νησιού

Μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία αστρονομίας για τους μαθητές της Αμοργού με την υποστήριξη του Δήμου και τη χορηγία της Attica Group

Γιώργος Λάνθιμος – “Bugonia”: Από την Ακρόπολη στην Μήλο για γυρίσματα

Μετά την απορριπτική απόφαση του ΚΑΣ για γυρίσματα στην Ακρόπολη, ο Γιώργος Λάνθιμος στράφηκε στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων για τη ταινία «Bugonia»

Αντιπαράθεση Πανναξιακού και Ιωνικού Νικαίας ενόψει του Game 4 στη Νάξο

Με φόντο τον τέταρτο τελικό της National League 2, Πανναξιακός και Ιωνικός ανταλλάσσουν ανακοινώσεις για όσα συνέβησαν στον αγώνα της Κυριακής

Τήνος: Σε τροχιά υλοποίησης το νέο λιμάνι – Θετικές ανακοινώσεις μετά την επίσκεψη Κικίλια

Ο Δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς ενημερώνει για τις εξελίξεις στα έργα του λιμένα – Δεσμεύσεις για χρηματοδότηση και χρονοδιάγραμμα μελέτης έως τον Αύγουστο

Νάξος – Κυρ. Σκληράκη: “Οι καθηγητές να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά” (video)

«Θα ήθελα να πω στους καθηγητές πως πρέπει να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά και να δουλεύει το μυαλό τους για το τι θα τους προσφέρουν» είναι η συμβουλή της κυρίας Κυριακής Σκληράκη προς τους νέους συναδέλφους της.

Άνδρος: 68χρονη έπεσε με το αυτοκίνητό της στη θάλασσα και ανασύρθηκε νεκρή

Η γυναίκα από το Γαύριο έχασε τη ζωή της καθώς το όχημά της κατέληξε στη θάλασσα από ύψος 25 μέτρων ενώ προσπαθούσε να παρκάρει

Νάξος: Επιτέλους, τελειώνει της χερσαίας ζώνης, ας αναλογιστούν… «νηστεύσαντες καί μή νηστεύσαντες», τις ευθύνες που τους αναλογούν

Φτάνουμε στο τέλος της διαδρομής.. Το 3Α που πέφτει και οι ..στάσεις έως να ολοκληρωθεί ένα έργο σημαντικό για τη πόλη της Νάξου

Μια δεύτερη ζωή για το “Πρέβελης”; Μετατρέπεται σε πλωτό ξενοδοχείο;

Το ιστορικό πλοίο της ΑΝΕΚ ίσως μετατραπεί σε πλωτό ξενοδοχείο στη Σάμο, χαρίζοντας του έναν νέο ρόλο γεμάτο μνήμες και φιλοξενία.

Θλίψη στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την απώλεια του Κώστα Αρτσάνου, το “αντίο” από τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό

Συγκλονισμένος ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός αποχαιρετά τον ακούραστο υπάλληλο του Δήμου και αγαπητό συμπολίτη

Εκτακτο: Τέλος στα σουβλάκια της θείας Τασίας, ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι

Ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι Με catering και τιμολόγιο, το κοψίδι πλέον θα έχει και ΦΠΑ...

Μ. Κατσούλης: “Οταν πάρω σύνταξη θα μετρήσω τα Κύπελλα που έχουμε πάρει”

Ο γυμναστής του ΓΕΛ Νάξου Μανώλης Κατσούλης μιλάει για την πορεία του, τον ρόλο του εκπαιδευτικού, τις αθλητικές επιτυχίες του σχολείου και την «αθλητομάνα» Νάξο

Νάξος – Νοσοκομείο: Λαπαροσκοπικός Πύργος μπαίνει σε λειτουργία μέσω δωρεάς

Με τη δωρεά του Κωνσταντίνου Μαρτίνου, το Νοσοκομείο Νάξου αποκτά σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό που αλλάζει τα δεδομένα στις χειρουργικές επεμβάσεις

Νάξος – Lennart Neubauer: Ο παγκόσμιος πρωταθλητής που έγινε το πρόσωπο του νέου windsurfing

Μια ζωή πάνω στα κύματα, ένα μέλλον γεμάτο διακρίσεις – Ο Lennart από τη Νάξο εμπνέει με ταλέντο, ήθος και διεθνή αναγνώριση

Νάξος: Η Δανάη Κουτελιέρη στο “Cash or Trash” με το αντικείμενο-κληρονομιά του πατέρα της (video)

Μια ξεχωριστή εμφάνιση με άρωμα Νάξου και ιστορία από την Πλάκα – Όταν η παράδοση συναντά την τηλεόραση και συγκινεί (video)