Παρασκευή, 14 Μαρτίου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΣαντορίνη - Ομιλος Μεταξά: Νέα άδεια ξενοδοχειακής επένδυσης

Σαντορίνη – Ομιλος Μεταξά: Νέα άδεια ξενοδοχειακής επένδυσης

|

Ο Ομιλος Μεταξά μπορεί να αντιμετωπίζει πρόβλημα στη Βλυχάδα αλλά εδραιώνει την παρουσία του στη Σαντορίνη με νέο project 

Την παρουσία του στη Σαντορίνη επεκτείνει ο όμιλος Μεταξά, καθώς εξασφάλισε άδεια για την ανάπτυξη νέας μονάδας νότια του νησιού, την ώρα που η επένδυση για το δεύτερο ξενοδοχείο της εταιρείας στη Βλυχάδα παραμένει στον πάγο επί μία δεκαετία.

Προ ολίγων ημερών, ο δήμος Θήρας άναψε το πράσινο φως για την ανέγερση πεντάστερου ξενοδοχείου σε έκταση 20 στρεμμάτων στο Μεγαλοχώρι, στο νότιο τμήμα της Σαντορίνης, ενώ προηγήθηκαν οι τρεις εγκρίσεις από την Περιφερειακή Ενότητα Θήρας και την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού. Ο όμιλος φέρεται να επιμένει στην ξενοδοχειακή αγορά του νησιού, παρά το γεγονός ότι η δεύτερη μονάδα στην παραλία της Βλυχάδας μένει κολλημένη στις άδειες, εξαιτίας των αντιδράσεων που έχει αντιμετωπίσει η εν λόγω επένδυση από τοπικούς φορείς.

Από το 2016 λειτουργεί το Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa, 59 δωματίων, στην Οία, το πρώτο που πιστοποιήθηκε από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο ως boutique hotel. Όταν ο όμιλος προχωρήσει το σχέδιο για το νέο πεντάστερο κι εφόσον η μονάδα στη Βλυχάδα τελικά πάρει τις απαραίτητες εγκρίσεις, η Metaxas Hospitality Group θα διαθέτει τρία ξενοδοχεία στο νησί και δύο στη «γενέτειρά» της, την Κρήτη.

Πάντως, η επένδυση στη Βλυχάδα μένει στα χαρτιά από το 2009, όταν εξασφαλίστηκε για πρώτη η άδεια. Η εγγύτητα στη Βλυχάδα ήταν και η αιτία που μπλόκαρε την επένδυση του κρητικού ξενοδοχειακού ομίλου, που σχεδιάζει κατάλυμα με 68 σουίτες, με προϋπολογισμό περί των 14 εκατ. ευρώ. Ήδη μέχρι το 2018, ο δήμος είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη τρεις φορές, προκειμένου να κόψει το δρόμο στις μπουλντόζες που ξεκινούσαν τις εργασίες.

Το πιο πρόσφατο φρένο στην επένδυση επιχείρησε τράβηξε η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ), υποβάλοντας αιτήσεις ακύρωσης της οικοδομικής άδειας. Τον Απρίλιο, το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά έκανε δεκτές τις αιτήσεις και ακύρωσε την προσβληθείσα οικοδομική άδεια για τον λόγο ότι «το γήπεδο, εντός του οποίου επετράπη με αυτήν η ανέγερση των κτιρίων, δεν είχε πρόσωπο σε νομίμως υφιστάμενη κοινόχρηστη οδό (δημοτική ή κοινοτική) αναγνωρισθείσα με πράξη αρμοδίου για τον πολεοδομικό σχεδιασμό κρατικού οργάνου». Με λίγα λόγια, η αιτία ήταν ότι δεν μπορεί να εκδοθεί άδεια σε μέρος όπου δεν υπάρχει επίσημα αναγνωρισμένος δρόμος.

Η στρατηγική επένδυση των 126 εκατομμυρίων
Παράλληλα, ο όμιλος προωθεί τουριστικό project 126 εκατομμυρίων στο Θόλος Καβουσίου, στο Λασίθι, η οποία προχωρά με fast track διαδικασίες αδειοδότησης, ως στρατηγική επένδυση και τώρα βρίσκεται στο στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης. Το σύνθετο τουριστικό κατάλυμα συγκροτείται από κεντρικό κτίριο, δύο εστιατόρια, spa που θα αποτελεί και την ειδική υποδομή του, γυμναστήριο, κοινόχρηστες πισίνες, 189 δωμάτια ξενοδοχείου, 136 κατοικίες διαφόρων μεγεθών και ελικοδρόμιο, ενώ η μαρίνα που θα κατασκευαστεί θα έχει δυναμικότητα 33 σκαφών.

Ως σήμα κατατεθέν του θερέτρου θα λειτουργήσει το spa, που θα περιλαμβάνει sauna, χαμάμ, αίθουσες massage, φυσιοθεραπευτές, οστεοπαθητικούς καθώς και εσωτερική πισίνα αναζωογόνησης. Θα είναι πεντάστερο, θα έχει συνολική δυναμικότητα 1.044 κλίνες και σκοπός είναι να λειτουργήσει υπό την ομπρέλα brand διεθνούς hotel operator.

Ο όμιλος Μεταξά πέτυχε το 2021 κύκλο εργασιών 32,8 εκατομμυρίων, ενώ το λειτουργικό κόστος ξεπέρασε τα 26 εκατ. ευρώ. Στην Κρήτη, το χαρτοφυλάκιο της Metaxa Hospitality Group περιλαμβάνει το Creta Maris Beach Resort στη Χερσόνησο και το Club Magic Life Candia Maris,στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου, συνολικής δυναμικότητας 968 δωματίων πέντε αστέρων. Πρόσφατα, η εταιρεία αποφάσισε την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου 9,4 εκατομμυρίων, το οποίο θα καλύψει η Alpha Bank. 

Με πληροφορίες από τη σελίδα mononews.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Α. Καμβύση – Σύλλογος ΑΜΕΑ Νάξου: “Μας δίνει δύναμη το χαμόγελο αυτών των παιδιών” (video)

Ο Σύλλογος θα πραγματοποιήσει την εκλογική διαδικασία αυτή την Κυριακή 16 Μαρτίου στις 17:00 στο υπόγειο του ναού του Αγίου Νικοδήμου

Τήνος – ΔΕΥΑ: Συνάντηση Κροντηρά – Αθανασίου και στο τραπέζι .. συγχώνευση

Προοπτική συνένωσης των ΔΕΥΑ Σύρου και Τήνου - Ποιος ο λόγος της συνάντησης Κροντηρά και Αθανασίου στη Τήνο

Πάρος: Το Paros Way θα πραγματοποιηθεί 24 και 25 Μαϊου, δηλώστε συμμετοχή

Πάρος: Στις 24 και 25 Μαΐου το Paros Way - Δηλώστε συμμετοχή και οι αγώνες που θα διεξαχθούν - χρονοδιάγραμμα

Την έκθεση “Κυκλαδίτισσες” θα επισκεφτούν τα μέλη της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου

Η έκθεση «ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΣΣΕΣ: Άγνωστες ιστορίες γυναικών των Κυκλάδων» φιλοξενείται στο μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Μέγαρο Σταθάτου

Αμερική: Φωτιά (κερδών) χωρίς… καπνό!

Τα σακουλάκια νικοτίνης αποτελούν το νέο .. καυτό προϊόν στο χώρο του καπνίσματος στην Αμερική - Τα κέρδη που φέρνουν μέσω του χρηματιστηρίου

Σύρος – Stoiximan AegeanBall Festival 2025: Η κορυφαία μπασκετική εμπειρία του καλοκαιριού

Από τις 10 Απριλίου 2025, κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στην επίσημη σελίδα της διοργάνωσης

Σαντορίνη: Συνεδριάζει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας την Τρίτη 18 Μαρτίου

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί και έχει 25 θέματα στην ημερήσια διάταξη

Νάξος: Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 18 Μαρτίου

Οι συνεδριάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 14:30 και 15:00 και σχετίζονται με θέματα του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου

Ελλάδα: Νησιά γεμάτα ΑΠΕ αλλά παίρνουν ρεύμα από πετρέλαιο

Τα ελληνικά νησιά έχουν γεμίσει ΑΠΕ αλλά παίρνουν ρεύμα από καύσιμο πετρέλαιο (!!!)

ΓΣΕΕ: Γενική απεργία θα πραγματοποιηθεί στις 9 Απριλίου, ποιος ο λόγος;

ΓΣΕΕ: Ανακοίνωσε Γενική απεργία στις 9 Απριλίου για ακρίβεια, στεγαστική κρίση και μισθούς

Εκτακτο: Εφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος Κώστας Κατσουρός

Φτωχότερη από σήμερα η Νάξος, καθότι έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Κατσουρός

Νάξος – Υδρομετρητές: Ενεργοποιήθηκε ο “Big Brother”, έπιασε τους .. νεροκλέφτες

Οι νεροκλέφτες, τα πειραγμένα υδρόμετρα / υδρομετρητές και το άγρυπνο «μάτι» του Big Brother που «δούλεψε» καλά!

Νάξος – Zas Travel: Το “αντίο” στο Blue Star 1 που αφήνει τη Παροναξία

Το Blue Star 1 ύστερα από δύο μήνες παραμονής στη Παροναξία αύριο θα κάνει το τελευταίο του ταξίδι ... Πότε θα το ξαναδούμε

Fast Ferries: “Επιστρέφει” με καθημερινό δρομολόγιο στη Νάξο, πότε;

Με το "Andros" αρχικά και με το "Αικατερίνη Π" στη συνέχεια και πάλι φέτος η Fast Ferries θα πιάσει Νάξο.. Δείτε πότε;

Νάξος: Το λουτρό της Αριάδνης και ο αρχαιολόγος Νικόλαος Κοντολέων

Που βρίσκεται το "Λουτρό της Αριάδνης" και ο ρόλος του γνωστού αρχαιολόγου Νικόλαου Κοντολέοντα

Νάξος: Ερυθρόλευκο υπερθέαμα απόψε για τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού

Ερυθρόλευκο υπερθέαμα για τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού ετοιμάζουν απόψε στη Νάξο - Πότε; Που;

ΕΚΠΑ – Τσουνάμι: Αναθεώρηση και επικαιροποίηση στα σημεία καταφυγής, τι ισχύει σε Νάξο, Σαντορίνη και Αμοργό

ΕΚΠΑ - Τσουνάμι: Αναθεώρηση και επικαιροποίηση στα σημεία καταφυγής, τι ισχύει σε Νάξο, Σαντορίνη και Αμοργό

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας- Βασ. Φλεριανός: “Ερχεται η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου στη Νάξο”

Το μήνυμα του αντιδημάρχου Πρόνοιας στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Βασίλη Φλεριανού για τη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Μύκονος – Λιμενικό Ταμείο: Ανοίγει νωρίτερα φέτος η περίοδος της Κρουαζιέρας

Ανοίγει νωρίτερα (14/03) φέτος η περίοδος Κρουαζιέρας στη Μύκονο - Η αναμονή για το ρεκόρ αφίξεων

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τελευταίες πτήσεις σήμερα (10/03), κλειστόν έως τέλος Μαρτίου για εργασίες

Κλείνει σήμερα το αεροδρόμιο της Νάξου.. Πότε θα ανοίξει, ποιος ο λόγος που μπαίνει η ταμπέλα κλειστόν...