Σάββατο, 3 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΣαντορίνη - Ιδιοκτήτες ιπποειδών: "Ναι στις ουσιαστικές αλλαγές"

Σαντορίνη – Ιδιοκτήτες ιπποειδών: “Ναι στις ουσιαστικές αλλαγές”

|

Ο Οργανισμός “The Donkey Sanctuary” σημειώνει πως οι ιδιοκτήτες των ιπποειδών στη Σαντορίνη έχουν εργαστεί για τη βελτίωση των συνθηκών για τα ζώα

Οι ιδιοκτήτες των γαϊδουριών και των μουλαριών που μεταφέρουν τουρίστες στο νησί της Σαντορίνης βοήθησαν να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας για τα ζώα τους με τη συνεργασία του μεγαλύτερου παγκοσμίως φιλανθρωπικού οργανισμού για την ευημερία των ιπποειδών, του The Donkey Sanctuary.

Συγκεκριμένα οι ιδιοκτήτες επιβατικών γαϊδουριών και μουλαριών συνεισέφεραν από κοινού για να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές στα κατεστραμμένα σκαλοπάτια καθώς και στα σκέπαστρα στα δρομολόγια που κάνουν τα ζώα για να μεταφέρουν τουρίστες από το λιμάνι στη χώρα.

Ο Γιάννης Ξαγοράρης, πρόεδρος του Σωματείου Ημιονηγών Θήρας, δήλωσε: “Είχαμε απογοητευτεί με το πόσο καθυστερούσε ο Δήμος να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας για τα γαϊδούρια και τα μουλάρια, οπότε μαζεύτηκαν τα μέλη μας και πλήρωσαν από την τσέπη τους να γίνουν επισκευές στα κάτω σκαλοπάτια για να δουλεύουν πιο εύκολα τα ζώα μας.

Γιάννης Ξαγοράρης

Αντιλαμβανόμαστε ότι οι εργασίες βρήκαν εμπόδια λόγω των δημοτικών εκλογών που έγιναν πριν λίγους μήνες στην Ελλάδα και τους περιορισμούς των δαπανών που είχαν επιβληθεί στον Δήμαρχο και τις υπηρεσίες του. Τώρα προχωρούμε και είμαστε αποφασισμένοι να συνεργαστούμε με τον νέο Δήμαρχο, τον κ. Αντώνη Σιγάλα, και το δημοτικό του συμβούλιο, για να κάνουμε ακόμη πιο ουσιαστικές αλλαγές με στόχο να βελτιώσουμε τις συνθήκες εργασίας των ιπποειδών μας”.

Το The Donkey Sanctuary, με διεθνή έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι το μόνο φιλανθρωπικό ίδρυμα για την προστασία των ιπποειδών που συνεργάζεται επί του παρόντος με τον Δήμο Σαντορίνης, το Σωματείο Ημιονηγών και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη για την επίτευξη μιας βιώσιμης αλλαγής στο νησί. Αυτό περιλαμβάνει τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης για τα γαϊδουράκια και τα μουλάρια που ασχολούνται με την αποκομιδή απορριμμάτων, τις περιηγήσεις στο νησί και τη μεταφορά των τουριστών από το λιμάνι στη χώρα.

Η Kate Ferguson, Διευθύντρια Προγραμμάτων, είπε: “Το The Donkey Sanctuary έχει κάνει πολλές επισκέψεις στο νησί τον τελευταίο χρόνο και αξιολόγησε την υγεία και την ευημερία των μουλαριών και γαϊδουριών εργασίας στο νησί.

Καθώς εκτιμάται ότι το 90% από αυτά έχουν καλή υγεία, είμαστε βέβαιοι ότι η υγεία των ζώων δεν είναι το κύριο ζήτημα. Οι προκλήσεις που έχουμε εντοπίσει αφορούν τις συνθήκες εργασίας και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για να επιφέρουμε μόνιμες αλλαγές που θα υποστηρίζουν την υγεία και την ευημερία των γαϊδουριών και των μουλαριών εργασίας στη Σαντορίνη”.

Το ίδρυμα διαπίστωσε ότι πολλοί ιδιοκτήτες έχουν κάτι περισσότερο και από σεβασμό για τα ζώα τους. Όπως εξήγησε ο Γιάννης Ξαγοράρης: “Είμαστε πολύ αφοσιωμένοι ως προς την προστασία των ζώων μας, τα νοιαζόμαστε και διασφαλίζουμε για την πρόσβαση τους σε επαρκή τροφή, για την σωστή στέγαση τους και γενικότερα για όλη την φροντίδα που χρειάζονται. Τα μουλάρια και τα γαϊδούρια είναι μέρος της ζωής μας, της οικογένειας μας, αλλά και της καθημερινότητας μας – εν ολίγοις, τα αγαπάμε!”.

Το The Donkey Sanctuary δεν προωθεί ενεργά τη χρήση γαϊδουριών και μουλαριών στον τουρισμό, αλλά αναγνωρίζει ότι τα γαϊδούρια και τα μουλάρια αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της κοινωνικής, πολιτιστικής κληρονομιάς και των οικονομικών θεμελίων σε πολλές χώρες.

Στην Ελλάδα, τα γαϊδούρια και τα μουλάρια αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της τουριστικής βιομηχανίας, καθώς παρέχουν στις οικογένειες και τις κοινότητες την ευκαιρία να εξασφαλίσουν ένα εισόδημα. Η καλή διαβίωση των ζώων παραμένει καθοριστική και πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα.

Το The Donkey Sanctuary προσβλέπει στη συνεργασία με τον νέο Δήμαρχο κ. Αντώνη Σιγάλα και θα συνεχίσει να πραγματοποιεί επισκέψεις για την υγεία και την ευημερία των ζώων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους ενώ θα εξακολουθήσει να συνεργάζεται με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του νησιού.

Δελτίο Ενημέρωσης 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δονούσα: 1ο Φεστιβάλ Βιβλίου, μία γιορτή για τη Λογοτεχνία στο Αιγαίο

Από 2 έως 4 Μαΐου 2025, η Δονούσα γίνεται σημείο συνάντησης συγγραφέων, αναγνωστών και μικρών εξερευνητών του λόγου, μέσα από ένα τριήμερο γεμάτο βιβλία, δράσεις και έμπνευση. (πρόγραμμα)

Κουφονήσι: Δώσε αίμα, χάρισε ζωή – εθελοντική αιμοδοσία (08 Μαϊου)

Μια πράξη αγάπης με τεράστια σημασία για την τοπική κοινωνία, με τη στήριξη των Πολιτιστικών Συλλόγων και του Νοσοκομείου Νίκαιας.

Fast Ferries: Έκτακτα δρομολόγια από Νάξο προς Ραφήνα αυτό το μήνα (Μάιος)

Ενισχυμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση Νάξου – Ραφήνας με το “Fast Ferries ANDROS” και καθημερινά δρομολόγια από 19 Μαΐου με το “ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π”.

16ο Παγκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών: Οι Κυκλάδες συζητούν στη Μύκονο για το μέλλον του τουρισμού

Από τις 8 έως τις 11 Μαΐου 2025, στη Μύκονο, γυναίκες από όλα τα νησιά των Κυκλάδων ανοίγουν διάλογο για τη βιωσιμότητα, την τουριστική ανάπτυξη και το περιβάλλον.

ΑΔΜΗΕ: Στην τελική ευθεία το πρώτο σκέλος (Σαντορίνη – Νάξος) της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κυκλάδων

Έως τον Ιούνιο του 2025 ολοκληρώνεται το τμήμα Σαντορίνη–Νάξος, ενώ όλο το έργο θα είναι έτοιμο μέχρι τα μέσα του 2026, προσφέροντας καθαρή ενέργεια, ενεργειακή ασφάλεια και μείωση εκπομπών CO₂.

Την έμπρακτη στήριξη σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις Σαντορίνης και Θηρασιάς ζητά ο Δήμος Θήρας

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου (ΠΕΔ) σε μια πράξη στήριξης των αιτημάτων της Σαντορίνης, υιοθέτησε ομόφωνα το ψήφισμα και το απέστειλε στους αρμόδιους Υπουργούς

Στοίχημα – Ligue 1: Νις εναντίον Ρεμς.. σκοράρουν και οι δύο

Νις - Ρεμς: Βρίσκουν στόχο… για τους στόχους τους

Ολλανδία – Σύρος: Αυτό είναι το “κρυμμένo πετράδι” της Ελλάδας για το 2025

Το «κρυμμένo πετράδι» της Ελλάδας για το 2025​​​​​​​​​​​ σύμφωνα με τους Ολλανδούς

Η Σαντορίνη πρωταγωνίστρια στα όνειρα των Αμερικανών για γαμήλιο ταξίδι το 2025

Η Σαντορίνη στέφεται ως ο κορυφαίος γαμήλιος προορισμός για Αμερικανούς ταξιδιώτες, με εξωτικούς και ευρωπαϊκούς ανταγωνιστές να συμπληρώνουν τη λίστα.

Φολέγανδρος: Νέοι αθλητικοί χώροι και αναβαθμισμένες σχολικές μονάδες δίνουν «ανάσα» στο νησί

Με συνέπεια και έργα ουσίας, η Φολέγανδρος αποκτά σύγχρονες αθλητικές υποδομές – Ένα νησί κάνει βήματα μπροστά, εκεί όπου οι δυσκολίες δεν είναι άλλοθι αλλά κίνητρο.

Νάξος – Κινητοποίηση στη ΔΟΥ: Διαμαρτυρία επαγγελματιών για το ψηφιακό πελατολόγιο (video)

Επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τη Νάξο διαμαρτύρονται για ένα μέτρο που χαρακτηρίζουν άδικο και ανεφάρμοστο – «Επιβαρύνει αδικαιολόγητα τις μικρές επιχειρήσεις», δηλώνει ο Κ. Φαρκώνας.

Αμοργός – Νέα Πνοή: Κίνδυνος απαξίωσης της περιουσίας από το Π.Δ. 129/2025

Ο κίνδυνος απώλειας οικοδομησιμότητας στους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων προκαλεί αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις στην Αμοργό - Δελτίο Τύπου από την παράταξη "Νέα Πνοή"

Κυκλάδες: Κατασκευαστικά παράδοξα σε Πάρο – Σέριφο προκαλούν αντιδράσεις

Δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις σε νησιά των Κυκλάδων οι οποίες προκάλεσαν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών

Blue Star Naxos: Ο Cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης μιλά για τη ζωή στη θάλασσα και τις δυσκολίες της ακτοπλοΐας (video)

Ο cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης άνοιξε την καρδιά του στην κάμερα της ΕΡΤ3, περιγράφοντας τη μοναξιά του ναυτικού και τα προβλήματα των λιμενικών υποδομών. (video)

Κίνηση για τη Προστασία των Νησίδων – Νάξος: “Όχι στη θυσία της Δονούσας”, έρχονται ενημερωτικές συναντήσεις

Δύο εκδηλώσεις στη Νάξο για την απειλή που συνιστούν τα πλωτά αιολικά στη Δονούσα και οι νέες ανεμογεννήτριες στο Αιγαίο - Πότε και Που ;

Κουφονήσι: Μπαίνει νέο πλοίο; από 3 Ιουνίου το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star Naxos

Ενημέρωση από τον ΣΤΕΚ για τις φετινές συνδέσεις, τις ανησυχίες των επαγγελματιών και τις επερχόμενες ανακοινώσεις της Hellenic Seaways – Blue Star Ferries σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Κουφονησίου

Blue Star Ferries: Τροποποίηση δρομολογίων σε πλοία προς Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα

Με την ένταξη των ανέμων να αγγίζει και τα 9 μποφόρ έχουμε τροποποίηση δρομολογίων από τον Πειραιά προς Δωδεκάνησα και Βόρειο Αιγαίο

Δυτικές Κυκλάδες: Ανεκτέλεστο το αυριανό δρομολόγιο του “Αικατερίνη Π”

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π. : Ανεκτέλεστο το δρομολόγιο την Δευτέρα 28/4 κι επιστροφή την Τρίτη 29/4 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Νάξος – Μέλανες: Πρωτομαγιά με παραδοσιακό γλέντι

Την Πέμπτη 1η Μαΐου 2025, η Νάξος γιορτάζει την άνοιξη με μουσική, χορό και γεύσεις στη σκιά του αρχαίου Κούρου.

Μ. Καπίρης: Ως “Κλοπή” χαρακτηρίζει το ΠΔ που απαγορεύει την οικοδόμηση σε μικρούς οικισμούς

Σφοδρή αντίδραση από τον περιφερειακό Σύμβουλο Μιχάλη Καπίρη για το ΠΔ που "παγώνει" την οικοδόμηση σε οικόπεδα ακόμα και εντός νόμιμων οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων