Η Σαντορίνη μπορεί να χαμογελάει καθότι η μαρίνα στον Μονόλιθο είναι πλέον πραγματικότητα – Τι αναφέρει ο Δήμαρχος Θήρας κος Ζώρζος για το έργο και ποια άλλα εντάχθηκαν στον Ν. 3894/2010
“Παραβρέθηκα σήμερα στη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής και νιώθω ιδιαίτερα ικανοποιημένος καθώς εντάχθηκε το έργο της Μαρίνας στο Μονόλιθο στις διατάξεις του Ν.3894/2010, μια επένδυση ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ για το νησί μας, η οποία αναμένεται να δημιουργήσει 120 άμεσες εποχικές θέσεις εργασίας. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι είναι η πρώτη φορά που ένα δημόσιο έργο εντάσσεται στο θεσμό του “fast track”…” Ποιος το αναφέρει αυτό; Ο Δήμαρχος Θήρας, Νίκος Ζώρζος… Και αναφέρεται στην υπόθεση “Μαρίνα στο Μονόλιθο Σαντορίνης” που πλέον παίρνει σάρκα και οστά…
Βλέπετε, εγκρίθηκε από την Διυπουργική Επιτροπή το έργο ένταξης … Και όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα atlantea.news “Το επενδυτικό έργο για τη Μαρίνα του Μονόλιθου Σαντορίνης ήταν ένα από τα τέσσερα που ενέκρινε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ). Φορέας του έργου είναι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας και το συνολικό κόστος φτάνει τα 40 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τη μελέτη λιμενικών έργων, που συντάχθηκε από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων, η μαρίνα θα έχει δυνατότητα ελλιμενισμού 350 μικρών και μεγάλων σκαφών αναψυχής και χωροθετείται από τον προσήνεμο (βόρειο) βραχίονα του υφιστάμενου σήμερα λιμενίσκου μέχρι τον νότιο βραχίονα του Μονολίθου και καλύπτει μέτωπο ακτής μήκους 350μ περίπου. Το μέτωπο της ακτής από τον βόρειο βραχίονα του Μονόλιθου μέχρι τον λιμενίσκο παραμένει ως έχει, δηλαδή αμμώδης πλαζ για χρήση από το κοινό.
Ο συνολικός προϋπολογισμός των τεσσάρων έργων είναι 333.872.600 ευρώ. Τα υπόλοιπα τρία επενδυτικά έργα είναι τα εξής:
- “The Mykonos Project” της εταιρείας “AGC Equity Partners Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Ανώνυμη Εταιρεία”, συνολικού κόστους 50,85 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα επενδυτικό σχέδιο που περιλαμβάνει 2 ξενοδοχειακές μονάδες με τουριστικό καταφύγιο σκαφών, αθλητικές εγκαταστάσεις, κλπ., ενώ αναμένεται να δημιουργήσει τουλάχιστον 200 εποχικές και μόνιμες θέσεις εργασίας.
- “CAPE THOLOS LUXURY RESORT (Σύνθετο Κέντρο Τουρισμού – Παραθερισμού στην περιοχή Θόλος Καβουσίου, στο Λασίθι)”» της Ανώνυμης Εταιρείας Τουριστικών Επιχειρήσεων –Τ.Ε.Α.Β. Α.Ε με το διακριτικό τίτλο “Maris Hotels S.A.” συνολικού κόστους 149,6 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα επενδυτικό σχέδιο που περιλαμβάνει την κατασκευή ενός Παραθεριστικού-Τουριστικού Χωριού, ενός Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος και 2 ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ αναμένεται να δημιουργήσει τουλάχιστον 216 θέσεις πλήρους και εποχικής εργασίας.
- “PANITA LTD: Επενδυτικό σχέδιο ανάπτυξης Εμπορικού Κέντρου και Κέντρου Αναψυχής στην Μεταμόρφωση Αττικής”, συνολικού κόστους 93.422.600 ευρώ. Πρόκειται για ένα επενδυτικό σχέδιο που περιλαμβάνει ένα σύνθετο εμπορικό κέντρο με εστιατόρια/καφέ, καταστήματα λιανικού εμπορίου, υπηρεσίες διαγνωστικού κέντρου κ.α., ενώ αναμένεται να δημιουργήσει 722 νέες θέσεις εργασίας.
Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη, συμμετείχαν οι Υπουργοί Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Αναπληρωτής Υπουργος Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης Λόης Λαμπριανίδης.