Πέμπτη, 1 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΣαντορίνη: Fraport «να αποκτήσει το νησί το αεροδρόμιο που του αξίζει»

Σαντορίνη: Fraport «να αποκτήσει το νησί το αεροδρόμιο που του αξίζει»

|

Αποκαλυπτήρια… Διάλογος ανάμεσα στους φορείς της Σαντορίνης για το μέλλον του αεροδρομίου και την τουριστική ανάπτυξη του νησιού – Ποια είναι τα έργα που αναμένεται να πραγματοποιηθούν μέσω των επενδύσεων της Fraport Greece βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα  – Ποιες οι σκέψεις του  Alexander Zinell, Διευθύνοντα συμβούλου της Fraport Greece

“Στόχος μας είναι η ταξιδιωτική εμπειρία κάθε ανθρώπου που επισκέπτεται το νησί να είναι αντάξια της ομορφιάς του συμπληρώνοντας την ιδιαίτερα θετική εικόνα του προς όλο τον κόσμο. Το αεροδρόμιο Σαντορίνης θα αποτελέσει σε λίγα χρόνια άλλο ένα βασικό στοιχείο της παγκόσμιας φήμης του νησιού”. Ποιος έκανε αυτή τη δήλωση; Μα ποιος άλλος από τον Alexander Zinell, Διευθύνων Σύμβουλος της Fraport Greece, στη διάρκεια των αποκαλυπτηρίων για την ανάπτυξη του αεροδρομίου της Σαντορίνης, η οποία στο Μπελλώνειο, το απόγευμα της προηγούμενης Πέμπτης (12/10) παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των ενδιαφερόμενων φορέων του νησιού.

Η κατασκευή νέου πυροσβεστικού σταθμού, η επέκταση και αναδιαμόρφωση του τερματικού σταθμού και η αναδιοργάνωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών είναι οι αλλαγές που σχεδιάζει η εταιρεία εντός των επόμενων ετών. Συνολικά, θα πραγματοποιηθεί αύξηση 235% στη συνολική έκταση του αεροσταθμού, η οποία θα ανέρχεται στα 15.640 m2 με την αντικατάσταση τμήματος του υπάρχοντος και την ανέγερση νέου. Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν σημαντικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών, οι οποίες περιλαμβάνουν: 112% αύξηση των σταθμών Check-in, 100% αύξηση των ζωνών παραλαβής αποσκευών, 20% αύξηση του συνολικού αριθμού πυλών, 250% αύξηση των σημείων ασφαλείας και ελέγχου του αεροδρομίου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επενδύσεις θα είναι της τάξης των 30 εκατομμυρίων ευρώ με σημείο αναφοράς το νέο αεροσταθμό ενώ ουσιαστικά μιλάμε για ανασχεδιασμό με σταδιακή κατεδάφιση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων και δημιουργία νέων… Και βέβαια οι όποιες παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν με σεβασμό στην εικόνα του νησιού χωρίς να προβούν σε κινήσεις που θα προκαλέσουν αντιδράσεις από τους τοπικούς φορείς όσον αφορά την αισθητική του χώρου. Οι εργασίες πάντως θα γίνουν τη χειμερινή περίοδο χωρίς να υπάρχει προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα όπως με το αεροδρόμιο της Μυκόνου…

Όπως εξήγησε ο κ. Zinell, έχουν ήδη υλοποιηθεί σημαντικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της λειτουργίας του αεροδρομίου και καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε οι υπηρεσίες που απολαμβάνουν οι επιβάτες να βελτιώνονται συνεχώς, έχοντας ως συμμάχους τους τοπικούς φορείς. “ Οι δυνατότητες ανάπτυξης του τουρισμού στο νησί είναι τεράστιες. Συνεπώς, οφείλουμε να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες υποδομές και να εκσυγχρονίσουμε τις υπάρχουσες, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να εξυπηρετηθούν οι σύγχρονες ανάγκες των επιβατών. Μαζί, θα δουλέψουμε σκληρά, με σχέδιο και στρατηγική, ώστε η Σαντορίνη να αποκτήσει το αεροδρόμιο που της αξίζει” κατέληξε στη σύντομη ομιλία του.

Αναφορά έγινε όπως αναφέρει η ιστοσελίδα santonews.gr) και στο θέμα της παραμονής ιδιωτικών αεροσκαφών στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης με τον κ Zinell να τονίζει ότι «Δε νομίζω πως κάποιος που έχει τη δυνατότητα να έχει δικό του αεροσκάφος, θα έχει πρόβλημα με το κόστος μετακίνησης στο Ελευθέριος Βενιζέλος”, δίνοντας το στίγμα, πως ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στις εμπορικές μαζικές πτήσεις. Ζήτημα επίσης, προκύπτει με τους χώρους στάθμευσης οχημάτων, καθώς ειπώθηκε σε όλους τους τόνους, πως η δυναμικότητα της υφιστάμενης έκτασης είναι πεπερασμένη, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο χρεώσεων, προκειμένου να γίνεται συνετή χρήση.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Aegean Air: Ιστορικές επιδόσεις το 2024, ισχυρή εκκίνηση και στρατηγική ανάπτυξης για το 2025

Αύξηση επιβατικής κίνησης, ενίσχυση στόλου και επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό και υπηρεσίες χαρακτηρίζουν την πορεία της AEGEAN, σύμφωνα με την παρουσίαση του CEO Δ. Γερογιάννη.

Ο «Τυφώνας» που καθαρίζει τις ελληνικές ακτές – Μια θαλάσσια αποστολή ελπίδας και αλλαγής

Με 17,8 εκατομμύρια σκουπίδια λιγότερα, το επιχειρησιακό πλοίο του Ιδρύματος Λασκαρίδη ταξιδεύει από νησί σε νησί για να αποκαταστήσει το φυσικό μας περιβάλλον και να δώσει νέα πνοή στις παραλίες της Ελλάδας.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Παγώνουν, τι είπε ο Κικίλιας από τη Σύρο (video)

Η μείωση των λιμενικών τελών συγκράτησε το μεταφορικό κόστος. Αποφεύχθηκαν αυξήσεις έως και 15%, ύστερα από τις πρωτοβουλίες του υπουργού Nαυτιλίας. Πίνακας με παραδείγματα

Ανδρος: Η Μονή Παναχράντου εγκαινιάζει τη μόνιμη συλλογή «Τέχνης Φυλακτήριον»

Ένας νέος πνευματικός και καλλιτεχνικός θεσμός με τη συμμετοχή 46 σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών, στην καρδιά της μοναστικής ζωής.

Δραματικές ελλείψεις διασωστών στο ΕΚΑΒ: Στο «κόκκινο» τα νησιά ενόψει καλοκαιριού (video)

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ προειδοποιεί για σοβαρούς κινδύνους σε Κυκλάδες και ηπειρωτικές περιοχές λόγω αδυναμίας 24ωρης λειτουργίας των ασθενοφόρων.

Κώδικα Αυτοδιοίκησης: Ενίσχυση γονεϊκότητας και κοινωνικής πολιτικής από τους δήμους

Επιδοτήσεις έως 3.000€ για κάθε γέννηση, στήριξη εκπαιδευτικών και δομών υγείας φέρνει το νέο θεσμικό πλαίσιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση – Ζητείται αναδρομική ισχύς για αδικημένες οικογένειες.

Ανάσα στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Μειώσεις μέσω λιμενικών τελών ανακοίνωσε ο Β. Κικίλιας

Μεσοσταθμική μείωση 3,2% και σημαντικές εκπτώσεις για οικογένειες υπόσχεται η κυβέρνηση, με στόχο πιο προσιτά ταξίδια στα νησιά για το 2025.

Η 10η γενιά Pokémon εμπνέεται από τις Κυκλάδες

Η θρυλική σειρά Pokémon φαίνεται να στρέφει το βλέμμα της στο Αιγαίο, αντλώντας έμπνευση από το κυκλαδίτικο τοπίο και τις θαλάσσιες μετακινήσεις μεταξύ νησιών.

Σίφνος – Κινητές Ιατρικές Μονάδες: Ολιστική Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας το τριήμερο 8-10 Μαΐου

Δωρεάν εξετάσεις από 12 ειδικότητες, σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών και πρόγραμμα πρόληψης πτώσεων για άτομα άνω των 65 ετών – Μόνο ηλεκτρονικά τα ραντεβού.

Κίνα: Από την ανάβαση με ιδρώτα, στην άνεση με κυλιόμενες σκάλες

Στην Κίνα, ένα φιλόδοξο έργο μεταμορφώνει την παραδοσιακή ανάβαση στο βουνό Lingshan, ύψους 1.500 μέτρων, με την εγκατάσταση κυλιόμενων σκαλών που επιτρέπουν στους επισκέπτες να φτάσουν στην κορυφή με άνεση.

Νάξος – Αστυνομία: Σύλληψη έξι ατόμων για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Συνελήφθησαν στη Νάξο από Αστυνομικούς του ΑΤ Νάξου έξι άτομα για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Αλλοίωση αποτελέσματος στο Πανναξιακός – Θύελλα (1-1): Δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στο 90’!

Σε φάση εντός περιοχής, ο Μανούσος της Θύελλας έκανε ξεκάθαρο χέρι, με τον διαιτητή να υποδεικνύει φάουλ εκτός περιοχής — παρότι το σημείο της παράβασης ήταν ξεκάθαρα μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Αμοργός – Νέα Πνοή: Κίνδυνος απαξίωσης της περιουσίας από το Π.Δ. 129/2025

Ο κίνδυνος απώλειας οικοδομησιμότητας στους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων προκαλεί αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις στην Αμοργό - Δελτίο Τύπου από την παράταξη "Νέα Πνοή"

Blue Star Ferries – Πρωτομαγιά: Δεμένα τα πλοία, το “Blue Star Naxos” θα ταξιδέψει λίγο πριν τα μεσάνυχτα

Απεργία των πλοίων την Πρωτομαγιά με βάση την απόφαση της ΠΝΟ - Πως θα κινηθούν τα πλοία της Blue Star Ferries;

Κυκλάδες: Κατασκευαστικά παράδοξα σε Πάρο – Σέριφο προκαλούν αντιδράσεις

Δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις σε νησιά των Κυκλάδων οι οποίες προκάλεσαν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών

Blue Star Naxos: Ο Cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης μιλά για τη ζωή στη θάλασσα και τις δυσκολίες της ακτοπλοΐας (video)

Ο cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης άνοιξε την καρδιά του στην κάμερα της ΕΡΤ3, περιγράφοντας τη μοναξιά του ναυτικού και τα προβλήματα των λιμενικών υποδομών. (video)

Νάξος: “Fast & Furious” στις Αμμοθίνες της Πλάκας

Επεισόδιο με όχημα μέσα σε προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 στη Νάξο – Καταγγελία πολιτών και άμεση παρέμβαση της Αστυνομίας

Κίνηση για τη Προστασία των Νησίδων – Νάξος: “Όχι στη θυσία της Δονούσας”, έρχονται ενημερωτικές συναντήσεις

Δύο εκδηλώσεις στη Νάξο για την απειλή που συνιστούν τα πλωτά αιολικά στη Δονούσα και οι νέες ανεμογεννήτριες στο Αιγαίο - Πότε και Που ;

Blue Star Ferries: Τροποποίηση δρομολογίων σε πλοία προς Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα

Με την ένταξη των ανέμων να αγγίζει και τα 9 μποφόρ έχουμε τροποποίηση δρομολογίων από τον Πειραιά προς Δωδεκάνησα και Βόρειο Αιγαίο