Πέμπτη, 3 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΠΝΑΙ: Συμμετοχή σε έκθεση με βάση τα προϊόντα της μέλισσας

ΠΝΑΙ: Συμμετοχή σε έκθεση με βάση τα προϊόντα της μέλισσας

|

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου πρόκειται να συμμετέχει με δικό της περίπτερο στο 12ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας – Που θα γίνει, πότε και έως πότε οι δηλώσεις συμμετοχής 

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, στο πλαίσιο της ανάδειξης και προώθησης των τοπικών προϊόντων, πρόκειται να συμμετέχει με δικό της περίπτερο στο 12ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, που θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά στις 3, 4 και 5 Δεκεμβρίου 2021.

Σε αυτές τις δύσκολες εποχές που διανύουμε, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αντιλαμβανόμενη απόλυτα την ανάγκη των παραγωγών να μην μείνουν στην αφάνεια οι τεράστιοι κόποι τους,  θεωρεί πως είναι πολύ σημαντική η καθ’ οιονδήποτε τρόπο συμμετοχή και η παρουσία τους στα δρώμενα, προβάλλοντας και αναδεικνύοντας με κάθε πρόσφορο μέσο τον πλούτο και τη μοναδική ποιότητα των μελισσοκομικών της προϊόντων.

Για το λόγο αυτόν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, πρόκειται να δημιουργήσει ένα εκθεσιακό περίπτερο στο 12ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, αποκλειστικά και μόνο για την προβολή και την ανάδειξη των μελιών και των προϊόντων με βάση το μέλι των παραγωγών της. Δεν θα υπάρχει πώληση προϊόντων, ούτε και επιτρέπεται η φυσική παρουσία εκθετών.

Παρ’ όλα αυτά, λόγω του ότι θα υπάρξουν πολλές προωθητικές ενέργειες από τη διοργάνωση, με απευθείας συνδέσεις και αφιερώματα σε τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας, στον Τύπο, σε περιοδικά και στο διαδίκτυο, εφόσον κάποιος παραγωγός μελιού ή/και μελισσοκομικών προϊόντων, ενδιαφέρεται να παρουσιάσει και να αναδείξει το προϊόν/τα προϊόντα του στο περίπτερο της ΠΝΑΙ, μπορεί  να αποστείλει, με δικά του έξοδα, από ένα δείγμα  στη διεύθυνση: Ειρήνη Ψαχούλια, Ιπποκράτους 2, Τ.Κ. 10679, Αθήνα (τηλ. 2103610276) με την ένδειξη «Για το περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου». Καταληκτική ημερομηνία παραλαβής δειγμάτων από τη διοργανώτρια είναι η 30ή/11/2021.

Επίσης στο πλαίσιο του Φεστιβάλ,  θα διεξαχθεί ο 2ος  Διαγωνισμός Ελληνικού Μελιού Ανώτερης Ποιότητας, στον οποίον οι παραγωγοί μελιού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν δωρεάν, τηρώντας τις παρακάτω οδηγίες και προδιαγραφές:

Αποστολή 4ων συσκευασιών μελιού, από το πολύ 2 διαφορετικούς κωδικούς. Οι συσκευασίες θα είναι τουλάχιστον 500 γραμμαρίων η καθεμία, σε γυάλινο βάζο με ετικέτα. Τα δείγματα που θα παραδοθούν πρέπει να είναι ακριβώς ίδια με εκείνα που κυκλοφορούν στο εμπόριο – ίδιο περιεχόμενο, συσκευασία και ίδια ονομασία. Οι τρεις συσκευασίες θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του διαγωνισμού και η τέταρτη θα προβληθεί στο περίπτερο της Περιφέρειας.

Τα δείγματα θα συνοδεύονται απαραιτήτως από αναλυτικό πιστοποιητικό χημικής ανάλυσης από εργαστήριο διαπιστευμένο από τον ΕΣΥΔ, το οποίο να φέρει τον αριθμό παρτίδας του διαγωνιζόμενου δείγματος. Τα δείγματα θα αξιολογηθούν από ομάδα καταρτισμένων και έμπειρων γευσιγνωστών, από το Εργαστήριο Μελισσοκομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ως προς τα φυσικοχημικά, μικροσκοπικά  και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους. Τα δείγματα μελιού που θα βραβευθούν μπορούν να φέρουν στη συσκευασία τους το μετάλλιο που κατέκτησαν, τα δε βραβεία θα φέρουν το σήμα “High Quality Honey Contest”.

Οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να επικοινωνήσουν με τη διοργανώτρια εταιρεία στο τηλέφωνο 2103610265, ή στο fax: 2103610276 και στα e-mails: info@edpa.gr και info@greekhoneyfestival.gr  για να δηλώσουν τη συμμετοχή τους, επισημαίνοντας ότι είναι παραγωγοί της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Η διοργανώτρια εταιρεία θα τους αποστείλει προς συμπλήρωση τα απαραίτητα έγγραφα, ενημερώνοντας την Περιφέρεια.

Τέλος, γίνεται γνωστό στους παραγωγούς της Περιφέρειάς μας, ότι παράλληλα με το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, διοργανώνεται και το 12ο Συνέδριο για το Μέλι και τα Προϊόντα Μέλισσας που θα προβάλλεται παράλληλα και σε live Streaming μέσω της σελίδας του Φεστιβάλ www.greekhoneyfestival.gr.

Όλοι οι παραγωγοί της ΠΝΑΙ μπορούν να το παρακολουθήσουν δωρεάν διαδικτυακά, καθώς λόγω των συνθηκών της πανδημίας του Covid-19 θα είναι εξαιρετικά περιορισμένη η διά ζώσης συμμετοχή, τηρώντας πολύ αυστηρά τα σχετικά πρωτόκολλα. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του συνεδρίου μπορείτε να βρείτε

Στον ιστότοπο: www.greekhoneyfestival.gr
Για πληροφορίες στα τηλέφωνα 2241360567 κ. Τάνια Ρούσσου-Προϊσταμένη Τμήματος Προβολής και Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων  για την Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου

και 2281082380 κ. Κωνσταντίνα Βλάχου-Προϊσταμένη Τμήματος Προβολής και Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων για την Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κουφονήσια: Αδιαθεσία 14χρονης λουόμενης, άμεση αντίδραση από ΕΚΑΒ και λιμενικό

Συναγερμός στην παραλία "Δετής" όταν ανήλικη Ιταλίδα τουρίστρια παρουσίασε έντονη αδιαθεσία – Μεταφέρθηκε άμεσα στο ιατρείο με τη συνδρομή του Λιμενικού και του ΕΚΑΒ

Μενδώνη για Κούρους Μελάνων: “Θα γίνει πιλοτική μεταφορά του ενός κούρου”

Οι κάτοικοι της Νάξου αντιστέκονται στην απομάκρυνση των αρχαίων αγαλμάτων από το Φλεριό, ενώ το Υπουργείο Πολιτισμού υπερασπίζεται μια μεταφορά που δημιουργεί ερωτήματα και αντιδράσεις.

Γεύσεις Ναξιώτικες, Μουσικές Αυθεντικές, κάθε Σάββατο στο “Φάρος του Αλυκού”

Ζήστε τη μοναδική εμπειρία φιλοξενίας με ζωντανή ελληνική μουσική, τοπικά προϊόντα και παραδοσιακές συνταγές φτιαγμένες με μεράκι, σε ένα φιλόξενο περιβάλλον δίπλα στη θάλασσα.

Νέοι κανόνες για τις κολυμβητικές δεξαμενές σε τουριστικά καταλύματα – Τι αλλάζει από εδώ και πέρα

Με κοινή υπουργική απόφαση καθορίζεται η διαδικασία γνωστοποίησης λειτουργίας για πισίνες εντός τουριστικών μονάδων και υποδομών. Παραβόλο 300€, διοικητικά πρόστιμα για παραβάσεις και περιθώριο 90 ημερών για συμμόρφωση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων.

Δήμος Θήρας: Σχέδιο ελάφρυνσης για επαγγελματίες με μείωση τελών χρήσης

Αναμένεται εισήγηση για τη μείωση τελών κοινόχρηστων χώρων για τα έτη 2025-2026, με στόχο την ενίσχυση της τοπικής αγοράς μετά τη σεισμική κρίση.

Νάξος: Ο 11χρονος Παναγιώτης ξεναγεί τουρίστες στα σοκάκια του Φασολά (video)

Ένα παιδί μεγαλώνει μέσα στον πολιτισμό και μεταφέρει με αγάπη και γνώσεις την ιστορία του Φιλοτίου και της γειτονιάς του, σε ξένους επισκέπτες.

Ξεμπλοκάρει το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού στο Άνω Κουφονήσι, έγκριση της νέας ΜΠΕ από το ΚΑΣ

"Πράσινο" φως από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για την περιβαλλοντική μελέτη που ανοίγει τον δρόμο για την αναβάθμιση του Βιολογικού και του αποχετευτικού δικτύου στα Κουφονήσια

Σε ισχύ από 21 Ιουλίου το νέο τέλος αποβίβασης για την κρουαζιέρα, στα 20 ευρώ για Μύκονο και Σαντορίνη

Αυξήσεις στο τέλος επιβατών κρουαζιέρας ανά περίοδο και λιμένα – Στόχος ο περιορισμός του υπερτουρισμού και η στροφή σε περιόδους χαμηλής ζήτησης - Αντιδράσεις από τα βρετανικά ΜΜΕ

Απείρανθος: Βραδιά περιΠοίησης στον «Καπετάνιο» με μελοποιημένη ποίηση και ρακή

Παρασκευή 4 Ιουλίου, το βιβλιοπωλείο «Ο Καπετάνιος» μετατρέπεται σε ποιητική σκηνή γεμάτη λέξεις, μουσικές και εκπλήξεις

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Blue Star Ferries: Ακινητοποιημένα αύριο τα πλοία στο Νότιο Αιγαίο λόγω καιρικών συνθηκών

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες φέρνουν ακυρώσεις σε όλα τα κυριακάτικα δρομολόγια των Blue Star Naxos, Myconos, Delos και Paros – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες

Νάξος: Ο Νέστορας Νέστορας, ο νέος MasterChef 2025, ξεκινά μαγειρικό ταξίδι στο “Avaton 1739”

Ο μεγάλος νικητής του φετινού διαγωνισμού μαγειρικής ξεκινά συνεργασία με το εστιατόριο "Avaton 1739" στο εμβληματικό Κάστρο της Νάξου.

Ουρές για μια αλλαγή εισιτηρίου στο λιμάνι της Νάξου, η κακοκαιρία φέρνει ταξιδιωτικό… μποτιλιάρισμα

Η απαγόρευση απόπλου λόγω των θυελλωδών ανέμων φέρνει αναστάτωση σε εκατοντάδες επισκέπτες που σχηματίζουν ουρές στα πρακτορεία της Νάξου για να αλλάξουν τα δρομολόγιά τους

Ρευματοκλοπές σε τουριστικά νησιά: Ξενοδοχεία, καφέ και σούπερ μάρκετ «φούσκωσαν» το ταμείο τους σε βάρος όλων

Eκατοντάδες παραβάσεις σε Κρήτη, Ρόδο, Νάξο, Μύκονο, Σαντορίνη και άλλα νησιά – Ηλεκτρική ενέργεια αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ κλάπηκε από επιχειρήσεις υψηλής κατανάλωσης

Ακυρώνονται τα δρομολόγια των HighSpeed 3 και 4 λόγω κακοκαιρίας

Η Hellenic Seaways ενημερώνει για την αναστολή των δρομολογίων της Κυριακής 29 Ιουνίου και τις προσωρινές αλλαγές στη ροή του προγράμματος των ταχυπλόων

Πάρος: Αποχαιρετισμός με δάκρυα για την Πρεσβυτέρα Ευαγγελία Βιώνη – Ανουσάκη

Σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Νάουσα – Συγκλονιστικά λόγια από τον Μητροπολίτη Λεοντοπόλεως

Algérie Ferries: Καθησυχαστική ανακοίνωση για την κράτηση του “El Venizelos” στη Μασσαλία

Η εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι οι θερινές διαδρομές δεν επηρεάζονται – Πρόκειται για προγραμματισμένο τεχνικό έλεγχο.

BLUE STAR 1: Με καθυστέρηση και αλλαγές το αποψινό δρομολόγιο, χωρίς προσέγγιση στην Ανάφη

Λόγω του απαγορευτικού απόπλου, το πλοίο αναχωρεί τελικά στις 22:00 από Πειραιά, με τροποποιημένες ώρες άφιξης και χωρίς στάση στην Ανάφη

Fast Ferries: Λόγω καιρικών συνθηκών “δεμένα” αύριο τα πλοία…

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες καθηλώνουν τα πλοία της Fast Ferries και το ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ – Αναλυτικά τα ακυρωμένα δρομολόγια για την Κυριακή 29 Ιουνίου