Δευτέρα, 21 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΠΝΑΙ - ΝΗΣΙδΑ: "Τα πέντε επιπλέον εκατομμύρια ευρώ πάνε στην Εστίαση"

ΠΝΑΙ – ΝΗΣΙδΑ: “Τα πέντε επιπλέον εκατομμύρια ευρώ πάνε στην Εστίαση”

|

Στα 35 εκ. €, ανέρχεται το συνολικό ύψος των πόρων που θα διατεθούν στις επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία COVID-19 – Προϋποθέσεις και δικαιούχοι

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, αποκλειστικά στις επιχειρήσεις του τομέα εστίασης πρόκειται να διατεθούν τα επιπλέον 5.000.000,00 €, τα οποία προστίθενται στον αρχικό προϋπολογισμό των 30.000.000,00 €, του προγράμματος «ΝΗΣΙδΑ», για την ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων του Νοτίου Αιγαίου που πλήττονται από την πανδη-μία covid – 19.

Η απόφαση τροποποίησης της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων ενίσχυσης επενδυτι-κών σχεδίων με τίτλο ««Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που ε-πλήγησαν από τον Covid-19 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου», στο πλαίσιο του Ε-πιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο» 2014 – 2020, υπεγράφη σήμερα από τον Περιφερειάρχη.

Στην απόφαση αυτή γίνεται ρητή αναφορά στη διακριτή, τέταρτη (Δ) κατηγορία των δικαιούχων του προγράμματος, όπου μεταφέρονται όλοι οι ΚΑΔ της εστίασης, οι ο-ποίοι θα έχουν στη διάθεση τους εγγυημένο κεφάλαιο 5.000.000,00 €, για να μοιρα-στούν, όπως ακριβώς συνέβη και με τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις του λια-νεμπορίου, στις οποίες, με απόφαση του Περιφερειάρχη, διατέθηκε το 50% του αρχι-κού κεφαλαίου των 30.000.000,00 €, (μια απόφαση που μόνο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έλαβε πανελλαδικά, για την συγκεκριμένη κατηγορία επιχειρήσεων).

Κατόπιν της απόφασης αυτής, η συνολική δημόσια δαπάνη των δράσεων της πρόσκλησης «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου», ανέρχεται σε 35.000.000 € , ο οποίος χωρίζεται σύμφωνα με τις 4 κατηγορίες δικαιούχων, ως εξής:

· Δικαιούχοι κατηγορίας Α (Δευτερογενής τομέας – Χονδρικό εμπόριο): 9% στου συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης

· Δικαιούχοι κατηγορίας Β (Τριτογενής τομέας – Τουρισμός – Υπηρεσίες): 34% στου συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης

· Δικαιούχοι κατηγορίας Γ (Τριτογενής Τομέας – Εμπόριο): 43% στου συνο-λικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης

· Δικαιούχοι κατηγορίας Δ (Τριτογενής τομέας – Εστίαση) : 14% στου συνο-λικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης

Οι ενδιαφερόμενοι θα συμπληρώσουν τα ποσά των προαναφερθέντων πεδίων με τα στοιχεία της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (φορολογικό έντυπο Ε3 χρήσης 2019 όπως εξάγεται από την πλατφόρμα συστημάτων) που έχει υποβληθεί εμπρόθεσμα, σύμφωνα με τη φορολογική νομοθεσία.

Κατά τα λοιπά, παραμένουν αμετάβλητες οι προθεσμίες υποβολής δικαιολογητικών, όπως και τα κριτήρια επιλεξιμότητας.

Συγκεκριμένα, η δημόσια χρηματοδότηση καλύπτει Κεφάλαιο Κίνησης ίσο με το 50% των εξόδων της επιχείρησης το 2019 με ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα 2.000,00 € και μέγιστο τα 10.000,00 €.

Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερο των 10.000,00€, η αναλογούσα δημόσια χρηματοδότηση διαμορφώνεται στα 10.000,00 €, ενώ σε περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι μικρότερο από 2.000 €, δεν είναι δυνατή η συμμετοχή στην Δράση.

Η πρόσκληση θα παραμείνει ανοιχτή έως την 02/12/2020 και ώρα 15.00. Μετά την παρέλευση της καταληκτικής ημερομηνίας και ώρας της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης, δεν γίνεται αποδεκτή καμία υποβολή αίτησης.

Σημειώνεται ότι στον αριθμό των εργαζομένων των δυνητικών δικαιούχων, ΔΕΝ συ-νυπολογίζονται οι ιδιοκτήτες/εταίροι/μέτοχοι των επιχειρήσεων ούτε οι μαθητευόμενοι ή οι σπουδαστές που βρίσκονται σε επαγγελματική κατάρτιση στο πλαίσιο σύμβασης μαθητείας ή επαγγελματικής κατάρτισης.

Αναλυτικές πληροφορίες και ενημέρωση θα παρέχονται από την ΕΥΔ ΕΠ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο e-mail: notioaigaio@mou.gr και στο τηλέφωνο 2281360819, αρμόδιο στέλεχος Αγγελική Παλαιολόγου mailto:και από την ΕΛΑΝΕΤ, στο e-mail : southaegean-covid@elanet.gr και στο τηλέφωνο 2130166100-3, αρμόδιο στέλε-χος Μαρία Πουρναρά.

Για τεχνικά θέματα του ΠΣΚΕ οι δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται στο HELPDESK (γραφείο υποστήριξης) που λειτουργεί η ΜΟΔ, τηλ: 210-7787940, support@mou.gr (ώρες γραφείου 09:00 – 17:00).

Το πρόγραμμα «ΝΗΣΙδΑ» συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφε-ρειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

BBC για Σαντορίνη: «Could an almighty eruption destroy a dreamy Greek island?»

Το BBC News πέρασε μια μέρα στο βρετανικό πλοίο Discovery που κάνει έρευνες στην Καλντέρα

Βατικανό: Εκοιμήθη ο Πάπας Φραγκίσκος

Τη Δευτέρα του Πάσχα σε ηλικία 88 ετών έφυγε από τη ζωή ο Πάπας Φραγκίσκος

Σύρος: Άνοιξαν οι εγγραφές για το μοναδικό Stoiximan AegeanBall Festival 2025!

Η αναμονή τελείωσε και η αγαπημένη σου μπασκετική απόδραση βρίσκεται μόνο μερικά κλικ μακριά, από τον προγραμματισμό σου

Πάρος: Έρχεται το 4th Paros Way και θα συναρπάσει!

Στις 24 -25 Μαΐου 2025 η Πάρος φιλοξενεί το 4th Paros Way και αναμένεται να συναρπάσει τους συμμετέχοντες.

ΠΟΕΔΗΝ: Στα ύψη το κόστος στέγασης για τους γιατρούς στα νησιά

Τα νησιά γεμάτα επισκέπτες αλλά άδεια από γιατρούς – Στα ύψη το κόστος στέγασης για υγειονομικούς - Κραυγή αγωνίας από την ΠΟΕΔΗΝ

Ελλάδα: Έρχονται νομοσχέδια για την αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου

Τα νομοσχέδια θα θέσουν νέες βάσεις για το καθεστώς που διέπει την καταγραφή και διαχείριση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο τραπεζικός Νίκος Ι. Μαργαρίτης

Εφυγε από τη ζωή ο Νίκος Ι. Μαργαρίτης - Η κηδεία θα γίνει την Τετάρτη 10:30 στο νεκροταφείο Ζωγράφου στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης

Σε απόγνωση οι Ευρωπαϊκές αεροπορικές. Πως η αύξηση των επιβατών δημιουργεί προβλήματα

Το φαινόμενο των αυξανόμενων καθυστερήσεων σε πτήσεις απειλεί να εκτροχιάσει την καλοκαιρινή περίοδο και τις ισολογιστικές επιδόσεις εταιρειών στην Ευρώπη.

Βενετία: Ο φόρος δεν αποθαρρύνει τον υπερτουρισμό

Για δεύτερη χρονιά εφαρμόζεται ο «φόρος εισόδου» στη Βενετία, όμως ούτε οι QR κωδικοί ούτε τα τέλη φαίνεται να φρενάρουν το φαινόμενο του υπερτουρισμού.

Πάσχα στην Ελλάδα: Ταξίδι στα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας

Από τα γνήσια νησιώτικα γλέντια σε Κέα και Όλυμπο Καρπάθου, μέχρι τον Εσπερινό της Αγάπης που ψάλλεται στην Τσακώνικη γλώσσα στο Λεωνίδιο και το ψήσιμο του οβελία στους λάκκους στην Αμφίκλεια

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Νάξος – Airbnb: Εσοδα σε ετήσια βάση που αγγίζουν και τα 33.000 ευρώ (!!!)

Σύμφωνα με στοιχεία από το τελευταίο 12μηνο, νησιωτικοί προορισμοί, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, προσφέρουν τα υψηλότερα έσοδα στην Ελλάδα, με ετήσιο τζίρο ανά καταχώρηση που ξεπερνά τις 43.000 ευρώ.

Naxos Vibe: Οι σεισμοί στη περιοχή της Σαντορίνης και η “απάντηση” της Νάξου

Πώς οι Σεισμοί στη Σαντορίνη Επηρέασαν τις Κρατήσεις και Πώς η Νάξος Απαντά με Μια Δυνατή Σεζόν

Κυκλάδες – Πάσχα: “Κόντρες” μεταξύ SeaJets και Attica Group για τα έκτακτα δρομολόγια

«Η ενέργεια της Attica δεν αποτελεί απλώς μία επιθετική επιχειρηματική κίνηση, αλλά μια ευθεία υπονόμευση του κοινωνικού ρόλου της ακτοπλοΐας και πλήγμα στην νησιωτικότητα», δηλώνει ο Όμιλος Sea Jets - Η απάντηση της Attica Group

Αμοργός- Χοζοβιώτισσα: Ένας μοναχός, ένα παιδί, μια εικόνα χίλιες λέξεις

Πολύς κόσμος επιλέγει τους Ιερούς χώρους των μοναστηριών για να ζήσει τις μέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα σιωπηλά και ήρεμα όπως ακριβώς αρμόζει στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Νάξος – Γ. Βρούτσης: πρωινός καφές με τους Μανωλά – Σιόβα

Ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης βρίσκεται στη Νάξο και απολαμβάνει τον πρωινό του καφέ με τους Κώστα Μανωλά και Δημήτρη Σιόβα