Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΟικονομίαΠΝΑΙ: Μισθοδοσία σε 140 μέλη του υγειονομικού προσωπικού στο Νότιο Αιγαίου

ΠΝΑΙ: Μισθοδοσία σε 140 μέλη του υγειονομικού προσωπικού στο Νότιο Αιγαίου

|

Σημαντικές οι παρεμβάσεις στην Υγεία από την Περιφερειακή αρχή Ν. Αιγαίου τόσο σε θέματα που αφορούν τις Κυκλάδες όσο και στα Δωδεκάνησα …  

Ανησυχητικές διαστάσεις προσλαμβάνει η διασπορά του κορωνοϊού στην Ρόδο κι ενώ βρισκόμαστε στην καρδιά της τουριστικής περιόδου. Αυτό δήλωσε χτες στους δημοσιογράφους, η αντιπεριφερειάρχης Υγείας κα Χαρούλα Γιασιράνη, σχολιάζοντας την ‘έκρηξη’ κρουσμάτων που καταγράφεται στο τελευταίο διάστημα, λέγοντας πως διανύουμε ήδη το 6ο κύμα της πανδημίας, μέσα στο… κατακαλόκαιρο.

«Διανύουμε ήδη το 6ο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Τα κρούσματα ανεβαίνουν καθημερινά σε όλη την χώρα αλλά και στην δική μας περιοχή. Επειδή, ωστόσο υπάρχει υψηλό ποσοστό εμβολιασμού και τα συμπτώματα των νέων μεταλλάξεων είναι πιο ήπια, το ΕΣΥ δεν δέχεται πολύ μεγάλη πίεση. Παρ όλα αυτά, θα πω το εξής: είμαστε από τις τελευταίες χώρες –τουλάχιστον στην Ευρώπη- που χαλαρώσαμε τα μέτρα προστασίας, όπως την χρήση μάσκας. Ωστόσο, απευθύνω έκκληση προς όλους, να χρησιμοποιούν μάσκες σε κλειστούς χώρους, να εμβολιάζονται (όσοι δεν έχουν ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς και όσοι πρέπει να κάνουν την 4η δόση) και να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας. Αυτό απευθύνεται προς όλους και ειδικά στις ηλικιακές ομάδες 18 – 24 ετών στους οποίους παρουσιάζονται τα περισσότερα κρούσματα, έστω και με ήπια συμπτώματα. Κατά τις εκτιμήσεις, το 6ο κύμα είναι σε πλήρη εξέλιξη και οφείλουμε να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί αφού δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσουν οι επόμενοι μήνες…», ανέφερε.

Με την ευλογία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 
Σε ερώτηση σχετικά με τις κινήσεις που κάνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για να στηρίξει τις δομές Υγείας στην περιοχή ευθύνης της, η κα Γιασιράνη τόνισε: «Η Υγεία βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα της περιφερειακής αρχής. Μαζί με όλα τα βασικά ζητήματα, τα έργα υποδομής και τον τουρισμό, παραμένει πολύ ψηλά στους πυλώνες στους οποίους έχουμε ρίξει το βάρος. Τα αποτελέσματα είναι ορατά. Παρά το γεγονός πως ο Πρώτος και Δεύτερος Βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεν έχουν αρμοδιότητες στην άσκηση πολιτικής επί της Υγείας, έχουμε χρησιμοποιήσει όλες τις δημοσιονομικές δυνατότητες και πόρους που μπορούμε, προκειμένου να στηρίξουμε το ΕΣΥ.

nosoko-naxos_1_2_0.jpgΠήραμε ειδική έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να μισθοδοτούνται καθ’ ολοκληρία, όλες οι δημόσιες δομές στην περιοχή ευθύνης της ΠΝΑι. Στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, μισθοδοτούνται 30 (συνολικά) υγειονομικοί, γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό. Ακολούθως, στο Νοσοκομείο Λέρου 35 άτομα, στο Νοσοκομείο Καλύμνου 22 άτομα, στο Νοσοκομείο Νάξου 15 άτομα, στο Νοσοκομείο Σύρου 27 άτομα, στο Νοσοκομείο Κω 9 άτομα και στο Νοσοκομείο Καρπάθου 2 άτομα.

Ειδικά το ΕΚΑΒ, όπως όλοι γνωρίζουμε, τον τελευταίο καιρό στην Ρόδο, αντιμετωπίζει πολλά λειτουργικά προβλήματα λόγω της μετακίνησης υπαλλήλων του σε άλλες περιοχές –και με την ανάληψη της αρχικής ευθύνης ως επιχειρησιακό και διαχειριστικό κέντρο σε όλο το Αιγαίο. Συνηγορούμε κι εμείς να έρθει προσωπικό ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται με συνέπεια σε όλα τα περιστατικά που παρουσιάζονται.

Στο ΕΚΑΒ, πέραν του υπόλοιπου εξοπλισμού -με κορυφαίους τους δύο κλωβούς αρνητικής πίεσης που χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον την περίοδο της πανδημίας (και σήμερα)- η ΠΝΑι χρηματοδοτεί την μισθοδοσία 17 ατόμων. Την διαχείριση των μετακινήσεων του προσωπικού δεν την κάνει η περιφερειακή αρχή. Συνεπώς, πρέπει η κεντρική υπηρεσία του ΕΚΑΒ να ενσκήψει στο πρόβλημα που αφορά στην Ρόδο σχετικά με την αποκατάσταση των ελλείψεων σε προσωπικό». Επιπλέον, υπενθύμισε το επίδομα των 450 ευρώ περίπου που χορηγεί η ΠΝΑι σε όσους επικουρικούς και αγροτικούς γιατρούς, πηγαίνουν στις δομές Υγείας των μικρών νησιών:

«Το επίδομα αυτό το έχει θεσπίσει η ΠΝΑι από το 2015, σαν ένα κίνητρο για να καταλάβουν τις κενές θέσεις σε μικρά και δυσπρόσιτα νησιά. Αυτό αφορά 85 άτομα. Είναι μία από τις σημαντικές παρεμβάσεις που έχουμε κάνει στην Υγεία. Η ΠΝΑι “βάζει πλάτη” και σε αυτό αφού οι νησιώτες, δεν είναι πολίτες β’ κατηγορίας…».

Διαγωνισμοί και κοινωνικό παντοπωλείο 

Σε ερώτηση σχετικά με τις εξελίξεις στους διαγωνισμούς για την προμήθεια τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, η αντιπεριφερειάρχης δήλωσε τα εξής: «Αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη δύο διαγωνισμοί για προμήθεια τροφίμων. Παράλληλα, ο μεγάλος διαγωνισμός του 1 εκ. ευρώ που είχε ‘κολλήσει’ σε νομικά εμπόδια λόγω συνεχών προσφυγών μεταξύ των ενδιαφερομένων εταιρειών προμηθευτών, φαίνεται ότι θα βρει μια… άκρη. Στο τέλος Ιουνίου, η προσφεύγουσα εταιρεία αποφάσισε να αποσύρει την προσφυγή της (!) ύστερα από καθυστερήσεις πολλών μηνών. Δεν έχω λόγια να εκφράσω την απογοήτευσή μου.

Τόσοι μήνες καθυστέρησης, έχουν ως αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου που περιμένουν αυτό το σημαντικό βοήθημα σε τρόφιμα, που δίνει η ΠΝΑι κάθε μήνα. Προφανώς, επειδή οι τιμές στα είδη των αγαθών έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν σε υψηλά επίπεδα, η μία εκ των εταιρειών είδε ότι δεν την συμφέρει να ολοκληρώσει τον διαγωνισμό. Λυπούμαι πολύ αλλά εμείς θα συνεχίσουμε μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί. Δεν αφήνουμε τίποτε στην τύχη. Χρησιμοποιούμε οποιοδήποτε χρηματοδοτικό εργαλείο υπάρχει και μας επιτρέπει η νομοθεσία για να ανταποκριθούμε.

Την επόμενη εβδομάδα, και συγκεκριμένα την 11η Ιουλίου 2022, θα ξεκινήσει κανονικά η διανομή των τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Από Δευτέρα έως Πέμπτη θα προσέρχονται οι δικαιούχοι να παραλαμβάνουν τα τρόφιμά τους».

Σημειώνεται πως οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι περίπου 1000 οικογένειες στην Ρόδο ενώ στα υπόλοιπα νησιά περιοχής ευθύνης, δεν είχαν σημειωθεί προβλήματα λόγω διάθεσης τροφίμων από άλλα προγράμματα, όπως το ΤΕΒΑ.

Με πληροφορίες από τη σελίδα της εφημερίδας “Δημοκρατική” 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΟΞ – Κυκλάδες: Υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο οι Κατσαράς, Ηλιόπουλος

Δύο εκπρόσωποι των Κυκλάδων, ο Βαγγέλης Κατσαράς (Νάξος) και ο Αντώνης Ηλιόπουλος (Σαντορίνη) στη μάχη για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΞ ..

Γιάννης Αγγέλου – υποψήφιος Περιφερειάρχης Ν.Αι.: Τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας είναι αδιαπραγμάτευτα!

Συνεχώς η Λαϊκή Συσπείρωση και από την πρώτη στιγμή, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα παζάρια στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μετά την απόφαση του αμερικανικού Κογκρέσου να εγκαταστήσει ΝΑΤΟϊκές βάσεις σε ελληνικά νησιά.

Σαντορίνη: Αφιερωμένη στα ζώα η 4η Οκτώβρη από τα παιδιά του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φηρών

Η ημέρα σήμερα υπενθυμίζει σε όλους μας την σημαντική Διεθνή Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων (1978)

Εφυγε ο “ξανθός” του Ελληνικού μπάσκετ, αντίο στον Γιάννη Ιωαννίδη

Στο πένθος βυθίστηκε ο χώρος του ελληνικού μπάσκετ. “Έφυγε” σε ηλικία 78 ετών ο “Ξανθός” της προπονητικής -αλλά και της πολιτικής- Γιάννης Ιωαννίδης.

Cycladic Identity – Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Προστατεύει και αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά

Ηδη υλοποιούνται εννέα προγράμματα σε οκτώ νησιά των Κυκλάδων (την Αμοργό, την Ανδρο, την Δονούσα, την Ιο, την Κέα, τη Μύκονο, την Πάρο και τη Σίκινο)

Διανομή ακριβών φαρμάκων κατ’ οίκον για 120.000 ασθενείς

Πρόκειται για σκευάσματα που αφορούν καρκινοπαθείς και άλλους ασθενείς

Aegean Airlines: «Aνοίγει φτερά» για το χειμερινό πρόγραμμα με νέους προορισμούς

Aegean Airlines Εννέα (9) νέα δρομολόγια και τρεις (3) νέες χώρες προστίθενται - Επτά (7) θερινά δρομολόγια συνεχίζουν να εκτελούνται για πρώτη φορά και το φετινό χειμώνα

Η Νίσυρος είναι πολλά παραπάνω από το ηφαίστειό της

Νίσυρος – όπως λένε όσοι γνωρίζουν – είναι ένα υπέροχο “εργαστήρι” γεωλογίας και προσφέρει εικόνες και γνώσεις που επιβεβαιώνουν το μεγαλείο της φύσης. Το νησί έχει και ενδιαφέρουσα μυθολογική… διάσταση, λίγο κλισέ, αλλά μας αρέσει!

Κέα – Δήμος: Παραδόθηκαν είδη που συγκεντρώηκαν για τους πληγέντες

Παραδόθηκαν τα είδη που συγκέντρωσαν οι κάτοικοι Κέας για τους πληγέντες της κακοκαιρίας «Daniel»

ΠΝΑι: Ακλόνητο φαβορί ο Χατζημάρκος

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θεωρείται από αυτές όπου η επικράτηση του υποψηφίου που στηρίζεται από τη Ν.Δ., εν προκειμένω του νυν περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, πολύ δύσκολα θα αμφισβητηθεί

Κλιματική κρίση: Το πράσινο Κοινωνικό Σχέδιο Δράσης για τη Σίφνο

To ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ για τη Σίφνο διαμορφώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος GRAPE – COSME στο οποίο συμμετέχουν ο ΑΝΕΜΟΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ και ο Δήμος Σίφνου

Πυροσβεστική – Αργοκοιλιώτισσα: Υπό έλεγχο η φωτιά (photos)

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στην ευρύτερη περιοχή της Αργοκοιλιώτισσας στην Κόρωνο (photos)

Εκλογές 2023 – Δύναμη Αλλαγής: Την Τετάρτη (04/10) η κεντρική ομιλία στη Νάξο

Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου η κεντρική ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Λεονάρδου Χατζηανδρέου στη πόλη της Νάξου

Κακοκαιρία Elias: Εφτασε από χθες (27/09) το απόγευμα και στη Νάξο

Εντονη βροχόπτωση χθες το απόγευμα στην Ορεινή Νάξο - Από νωρίς το πρωί σήμερα βροχή και τα πεδινά

Γαστρονομικό ταξίδι στα εξωτικά Κουφονήσια

Η παραδοσιακή κουζίνα των Μικρών Κυκλάδων περιλαμβάνει όλα τα μαγειρευτά, σε αρκετές περιπτώσεις “λευκά” και όχι τόσο κοκκινιστά το καλοκαίρι λόγω της πολλής ζέστης, συν άφθονα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά.

SEAJETS – Διαγωνισμός:Ταξίδεψε και κάνε δικό σου ένα ολοκαίνουριο αυτοκίνητο!

Μεγάλος διαγωνισμός: Ταξίδεψε με τη SEAJETS και κάνε δικό σου ένα ολοκαίνουριο αυτοκίνητο!

Η ομάδα Clean-Respect-Preserve ανέλαβε εθελοντική δράση στον περιβάλλοντα χώρο του αεροδρομίου (εικόνες)

Η εθελοντική ομάδα Clean-Respect-Preserve βρέθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο της Νάξου και καθάρισε τον περιβάλλοντα χώρο (εικόνες)

Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας – Δικηγόροι: Ημέρα Αγιασμού για τη νέα …σεζόν

Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κκ Καλλίνικος, προς Δικαστικούς Λειτουργούς: Η υψηλή σας αποστολή στηρίζεται από την συμπαράσταση της Αγίας μας Εκκλησία

Νάξος – Βίβλος: Τελετή αποκαλυπτηρίων στη μνήμη Αργύρη Σοφικίτη

Τελετή αποκαλυπτηρίων στη Βίβλο Νάξου - Πότε και στη μνήμη ποιου η όλη δράση από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Νάξος – Σύλλογος Γυναικών: Δράση (01/10) αφιερωμένη στη πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού

Το μεσημέρι της Κυριακής 1η Οκτωβρίου στη πόλη της Νάξου, δράση αφιερωμένη στη πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού - Ποιοι συμμετέχουν